mmaar wrote:udrch wrote:
jebote i opet ja dobijem opomenu pred ban na ovoj temi..
frajer mjesecima doslovno svršava na krv i jad..
Ne smeta ti da podrzavas imperijalizam i promovises placene teroristicke bande koje mu sluze i koje su pocinile do sada brojne stravicne zlocine nad sirijskim narodom i njihovu bolesnu ideologiju zakuhanu u britanskoj kuhinji jos od doba krvavih pljackaskih pohoda ludjaka iz Nedzdzda i osvajanja Arabije od strane plemena Saud, a koja je koja se svodi na to da je na smrt u najgorim mukama osudjen svako onaj ko nije s njima, tj. onaj koga oni, bas kao sto radis i ti i tvoji istomisljenici ovdje proglase za nemuslimana, a kad isti ti dobiju poseten degenek, onda kuku pomagaj, Klavikula ti kriv sto si ti izabrao stranu koja je osudjena koja sluzi losem gospodaru i koja je osudjena na propast. Inace, teroristi u Siriji po svemu lice na cetnike, budi "skorpion" i udri samo nemocne i slabe, a kad se suoce sa organizovanim otporom, onda ciju-ciju, stakorska kuka i bjezanija.
vi prijatelji alawita i navijači diktatora ste više dosadni..
ne znam koji put ponavljam, ja u svojim postovima ne veličam one koji se zovu "opzicija", jer su mi njihovi ciljevi još nejasni, struktura nepoznata..kada se to ujedini u ozbiljnu oružanu snagu onda će imati moju podršku..
ja sam protiv ćafira, alawitskog krmeta, kojem je ćaća u amanet nakon smrti ostavio da vlada jednom zemljom od 20 miliona stanovnika..protiv sam njegove plaćeničke bande koja je navikla na benficije i neće da ih podijeli sa svim Sirijcima..
možete vi pisati šta god hoćete, ali ja vidim da je ono što se vama najviše sviđa jeste prolijevanje muslimanske krvi..samo se na početu izjasnite da ste za režim i da su sa druge strane bradonje, islamisti, tekbiraši, strani plaćenici i to je valjda dovoljno..
kontam da su ovako isto negdje u americi, evropi, aziji ili africi bili isti takvi, koji su Miloševića nazivali čuvarom Jugoslavije, Karadžića vođom koji brani kršćansku evropu od zlih islamista, a naš narod pobunjenicima, stranim plaćenicima, nacionalistima, teroristima, islamistima..
niko tada nije bio svjestan dešavanja u karaternu, omarskoj, bijeljini, zaklopači, kostijerevu, brčkom, foči, višegradu, vlasenici, zvorniku, rogatici i sl..
tipovi kao što se kapetan Dragan, Arkan, Mauzer, rođaci Lukić su bili komadanti regularnih policijskih snaga..
porodica Saud je za mene ista kao i braća im po despostvu u Siriji, porodica Assad, samo što narod tamo ima sreću da im nafta izvire iz svake malo veće rupe, a i Kaba tamo, pa turizam cvjeta..ostalo što si rekao o načinu kako su došli na vlast je glupost o kojoj si vjerovatno čitao iz knjiga koje si besplatno dobio..
ja sam rat u ovoj zemlji proveo na najgorem mjestu, prvo u maloj enklavi, sa svakodnevnim strahom, a nakon pada u Srebrenici, zla i boli sam se nagledao i proživio..
ali kad gledam bilo koji snimak danas i nakon 20 godina, iako svjestan šta su četnici ili VRS i Policija PC-a učinili mom narodu, mojoj prodici i familiji, ali opet kada vidim da neki pripadnik ARBiH se na tom snimku iživljava na zarobljenom kod mene izaziva gađenje, jer je to odlika slabih, uhljupa, nikogovića i proračunatih likova koji nisu spremni ni za što više od toga..kakvo drugo osjećanje kod mene može izazvati lik kojem su pravi četnici bili udaljeni nekoliko stotina metara, a on kupio nedužne po stanovima, proglašavao ih četnicima i bacao u Kazane..
svi oni koji se kikoću na smrt i ranjavanje ili iživljavanje bilo koga nad bilo kim, ne poznajući ko je ko i zašto ko šta radi, takvi su za mene jadnici, slabići, pičke i četnici svih boja kako ih nazva vaš istomišljenik..
meni nije dovoljno pogledati postavljen snimak na kojem je neko koga ja ne poznajem napisao da je taj terorista, plaćenik, pripadnik šahab milicije, assadov plaćenik ili bilo ko drugi, pa da ja u to povjerujem i svršavam nad sudbinom i tegobom bilo koga ko je nemoćan da se odupre..
moje mišljenje je da je kontradiktoran: bilo koji video snimak na kojem naoruažani ljudi tuku zarobljenog, a istog proglašavaju stranim plaćenikom i teroristom i svaki snimak na kojem ovi drugi kažu da su to pripadnici šahab milicije..strani plaćenici i pripadnici šahab milicije se ne predaju živi nikad, kao što kod nas četnici nikad nisu zarobili nijednog mudžahedina niti smo mi zarobili nekog arkanovca..to je sorta ljudi koja se ne predaje, a ovi drugi i nemaju neku želju da ih zarobe..
ja znam da su većina onih nad čijom sudbinom vi likujete su obični, najobičniji ljudi, koji su se predali bilo kojoj strani, misleći da će ih zvjeri sa bilo koje strane poštedjeti zato što nisu ništa zgriješili..ali oni nisu izvukli pouku iz Bosne i Ruande, da će te komšija ubiti zato što nisi kao on, jer su druga vremena došla, pa i komšija nije više svako..
vjerovatno ću dobiti ban, jer sam već zbog toga opomenut, iako ovu temu ne volim nikako i ne zanima me plaho, jer osim odvratnog likovanja na smrt i mučenja ne možeš ovdje ništa drugo pročitati, ali ja se osipam na likove kao što je Klavikula i njegovih nekoliko istomišljenika sa manje postova koji vise na ovoj temi..iako ovdje vidimo da ovih Assadovih navijača ima bar desetak, sigurno je da se radi o manjem broju njih, jer ne rađa majka svaki dan takve..
ako ja nisam u pravu, onda neka mi neko kaže šta može biti nekom bosancu razlog da visi samo na jendoj temi..briga za nedužnim sirijskim narodom..jest, ali malo sutra..
a ovi što svu ovu bijedu opravdavaju nekakvim geostrateškim interesima rusije, usa, izraela, ksa, katara i sličnih zemalja kao da nisu proveli nijedan dan u našem ratu..interesi uvijek postoje, ali oni nikad nisu presudni za rat..