Sirija

Locked
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5076 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote: a kao nisu htjeli. pa sto se onda onoliko trudise da izglasaju rezoluciju u SB UN-a. da su mogli, oni bi vec krenulu na Siriju.
Stvar procjene. I za Bosnu se čekalo 3,5 godine a na Kosovu se odmah intervenisalo.

Amerikancima da Sirija pedstavlja strateški cilj ne vidim razloga da rat ne bi priveli kraju u roku nekoliko sedmica. Rusija bi se kao ljutila, Kinu još uvijek niko ništa ne pita, Iran nije nikad bio ozbiljna prijetnja.

Rusija je imala priliku da pokaže mišiće na slučaju Libije. Prstom pomakeli nisu. Jedno je hvaliti se i prijetiti za govornicom a sasvim drugo uči u sukob sa NATOom i ostatkom MZ.
:roll:

Brzo uplati listic na kladionici....mozda i dobijes... :lol: :D
Klavikula

#5077 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote: :lol: :lol: :lol: :lol:
daj covjece uozbilji se pa da pricamo.
Ameri moraju dobiti odobrenje Rusije i Kine da bi napali. ostalo je sve suplja prica. bombardovati bez pristanka Rusije su mogli prije 10-15-20 godina. sad je to vrijeme proslo.

al najbolja izjava ti je da Sirija ne predstavlja strateski cilj Amerima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uzeli bi je sutra da mogu i da smiju.
Na Libiji se vidjelo šta je pravi strateški interes. Sirija to jeste Amerikancima u to nema sumnje, ali ne u tolikom obimu da intervenišu ne čekajući da pane stotine hiljada žrtava.

Ne vidim razloga da NATO ne interveniše bez Rusije, koliko znam na Kosovu su intervenisali. Rusija se protivila ali ništa nije poduzela niti je stala na stranu Miloševića, kojeg su i u Hag poslali (bar je tu Rusija mogla sačuvati obraz)
najjednostavnije receno: da bi se direktno ukljucili u rat moraju imati pokrice u vidu rezolucije SB UN-a. prije nisu morali postovati Rusiju i Kinu, al sad je situacija drugacija. Rusi i Kinezi moraju aminovati.
AliceInChains

#5078 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote: :lol: :lol: :lol: :lol:
daj covjece uozbilji se pa da pricamo.
Ameri moraju dobiti odobrenje Rusije i Kine da bi napali. ostalo je sve suplja prica. bombardovati bez pristanka Rusije su mogli prije 10-15-20 godina. sad je to vrijeme proslo.

al najbolja izjava ti je da Sirija ne predstavlja strateski cilj Amerima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uzeli bi je sutra da mogu i da smiju.
Na Libiji se vidjelo šta je pravi strateški interes. Sirija to jeste Amerikancima u to nema sumnje, ali ne u tolikom obimu da intervenišu ne čekajući da pane stotine hiljada žrtava.

Ne vidim razloga da NATO ne interveniše bez Rusije, koliko znam na Kosovu su intervenisali. Rusija se protivila ali ništa nije poduzela niti je stala na stranu Miloševića, kojeg su i u Hag poslali (bar je tu Rusija mogla sačuvati obraz)
Taj pordedak sa Kosovom nema veze sa danasnjom situacijom. Predlazem ti, da se probudis. Rusija, voljeli mi nju, ili ne, nije ista ona kao prije 13 godina, finansijski i ekonomski na koljenima, na celu sa alkoholicarem. Sjetimo se Gruzije, koja je itekako bila u interesu Rusije i kako je to sve zavrsilo.
U cemu su manekenjci iz zapada takoder jako uspjeli: Povezali su Rusiju i Kinu po interesu. Nezamisljivo prije 20 godina.
Da je Libija bila u interesu Rusije, nebi Francuzi i Englezi tako brzo bacali bombe iz avijona.
Nesigurni su, dali bi izasli kao pobjednici iz Sirije. Radi toga finansiraju islamiste bez dva klikera u glavi, a kamoli taktike, u nadi da ce im oni izravnati put ka sigurnoj pobjedi. Na ovom prostorima mi takve karakterizujemo kao "picka, ili "cetnik"
sarajevoxxxx

#5079 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote: a kao nisu htjeli. pa sto se onda onoliko trudise da izglasaju rezoluciju u SB UN-a. da su mogli, oni bi vec krenulu na Siriju.
Stvar procjene. I za Bosnu se čekalo 3,5 godine a na Kosovu se odmah intervenisalo.

Amerikancima da Sirija pedstavlja strateški cilj ne vidim razloga da rat ne bi priveli kraju u roku nekoliko sedmica. Rusija bi se kao ljutila, Kinu još uvijek niko ništa ne pita, Iran nije nikad bio ozbiljna prijetnja.

Rusija je imala priliku da pokaže mišiće na slučaju Libije. Prstom pomakeli nisu. Jedno je hvaliti se i prijetiti za govornicom a sasvim drugo uči u sukob sa NATOom i ostatkom MZ.

Irak i Libija su bili i ostali strateški interesi Amerikanaca. Sirija to jeste ali ne u onom obimu kao što su to bile pomenute zemlje, i to je to.
sarajevoxxxx

#5080 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote: najjednostavnije receno: da bi se direktno ukljucili u rat moraju imati pokrice u vidu rezolucije SB UN-a. prije nisu morali postovati Rusiju i Kinu, al sad je situacija drugacija. Rusi i Kinezi moraju aminovati.
Ni u Libiji Amerikanci nisu imali odobrenje da intervenišu na snage lojalne Gadafiju, pa opet nikome ništa. Širok ti je taj pojam ''intervencija''
sarajevoxxxx

#5081 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

AliceInChains wrote: Na ovom prostorima mi takve karakterizujemo kao "picka, ili "cetnik"
Smiješan si.

Ti koje nazivaš p.... neki ljudi u nekom gradu u BiH su ih gledali 4 godine iz rova ne mogavši im ništa. Kako nazvati te ? Možda junačine ?
AliceInChains

#5082 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

sarajevoxxxx wrote:
Klavikula wrote: najjednostavnije receno: da bi se direktno ukljucili u rat moraju imati pokrice u vidu rezolucije SB UN-a. prije nisu morali postovati Rusiju i Kinu, al sad je situacija drugacija. Rusi i Kinezi moraju aminovati.
Ni u Libiji Amerikanci nisu imali odobrenje da intervenišu na snage lojalne Gadafiju, pa opet nikome ništa. Širok ti je taj pojam ''intervencija''
Kratko receno: poprilicno im se jebe za Sirijski narod isto, kao i za Asada. Cekaju na sto povoljniju situaciju, kako bi sa sto manje resursima, ljudskim i vojnim, zauzeli tu teritoriju. Kriza je, mora se malo vise stediti.
Inace bi prihvatili bilo koji kompromis, koji im Rusija nudi i sta bi na najbrzi nacin zaustavilo krvoprolice, umjesto da teze ka jos jednim Avganistanom.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#5083 Re: Sirija

sarajevoxxxx wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Irak i Libija su bili i ostali strateški interesi Amerikanaca. Sirija to jeste ali ne u onom obimu kao što su to bile pomenute zemlje, i to je to.
Iraq jeste, Libija manje. Zato i jesu Ameri prepustili sleperima da odrade Libiju, a kad je zapelo malo su pripomogli.
Gadafi nije bio covjek od povjerenja rusima, zato su dozvolili da ode. I da, da je Sirtu bila ruska baza, Gadafi bi jos bio ziv.

Sirija je od veceg interesa za Amere nego Libija. Mnogoljudnija zemlja, jaca armija,prijatelj Irana, ruska baza tamo i jos k tome granici sa Izraelom ciji je ljuti oponent. Mnogo je faktora tu sto Siriju cine vise interesantnom za amere od Libije, ali prvi i zadnji je sigurnost Izraela.
I to je to. :D
AliceInChains

#5084 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

sarajevoxxxx wrote:
AliceInChains wrote: Na ovom prostorima mi takve karakterizujemo kao "picka, ili "cetnik"
Smiješan si.

Ti koje nazivaš p.... neki ljudi u nekom gradu u BiH su ih gledali 4 godine iz rova ne mogavši im ništa. Kako nazvati te ? Možda junačine ?
Ogranicen si vanjskopoliticki. Prije nego sto pocnes uporedivati glavu i guzici, kao bezbroj drugih sa jakim argumenta.... Ma, vec sad zalim, da sam se ukljucio u diskusiju.
sarajevoxxxx

#5085 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: Sirija je od veceg interesa za Amere nego Libija. Mnogoljudnija zemlja, jaca armija,prijatelj Irana, ruska baza tamo i jos k tome granici sa Izraelom ciji je ljuti oponent. Mnogo je faktora tu sto Siriju cine vise interesantnom za amere od Libije, ali prvi i zadnji je sigurnost Izraela.
I to je to. :D
A kako se u to sve uklapaju opozicionari ? Apsolutno nikako. Zbog toga Sirija ili bolje kazano pad Bašara Al Asada i nije nešto čemu se Amerikanci mogu radovati, jer po pitanju Izraela više su dobijali sa Bešarom, a sa novima nikad se ne zna, ili čak šta više gdje je više slobode tu je manje manipulacije sa masama, teže ih kontrolisati.

I ako je prvi i zadnji cilj Amerikanaca u Siriji sigurnost Izraela, onda me živo zanima što bi im bio strateški interes Bešarov odlazak, koji kakav god da je bio, bio je neka sigurnica.
Klavikula

#5086 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:
na intervenciju u Libiji Rusija nije ulozila veto, dok u Siriji jeste.

a Sirija je vjerovatno strateski najvaznija zemlja na Bliskom Istoku. Mediteran, ruska baza, Golan, osovina otpora Iran-Sirija-Hezbollah, cvoriste puteva - plinovodi i gasovodi i sta sve ne.
Ima Bosne_Bice Bosne

#5087 Re: Sirija

Klavikula wrote:
sarajevoxxxx wrote:
na intervenciju u Libiji Rusija nije ulozila veto, dok u Siriji jeste.

a Sirija je vjerovatno strateski najvaznija zemlja na Bliskom Istoku. Mediteran, ruska baza, Golan, osovina otpora Iran-Sirija-Hezbollah, cvoriste puteva - plinovodi i gasovodi i sta sve ne.
Na sve sam to i ja mislio, al' haj' ti ubjedi nevjernike. :lol:
Klavikula

#5088 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Klavikula wrote: na intervenciju u Libiji Rusija nije ulozila veto, dok u Siriji jeste.

Na sve sam to i ja mislio, al' haj' ti ubjedi nevjernike. :lol:
mah, ne mogu ovo oni vidjeti kroz mudzadi naocale :D

da se vratimo sukobu u Siriji i par vijesti oko bitke za Taftanaz.
tacna je bila informacija da su teroristi opet napali aerodrom. napali i dobili po nosu. izgleda da je likvidirana jedna grupa (manja ili veca, ne znam) koja je pokusala se probiti, neki su se uspjeli izvuci i ufatili se noge. jos jednom moram reci, vojnici herojski brane bazu. sve najbolje im zelim.
udrch

#5089 Re: Sirija

Post by udrch »

mmaar wrote:
udrch wrote:
Klavikula wrote:http://www.youtube.com/watch?v=GszKlZpc ... edded:beer:
"osloboditelji" sto "junacki" udarise na Taftanaz :D
jebote i opet ja dobijem opomenu pred ban na ovoj temi..
frajer mjesecima doslovno svršava na krv i jad..
Ne smeta ti da podrzavas imperijalizam i promovises placene teroristicke bande koje mu sluze i koje su pocinile do sada brojne stravicne zlocine nad sirijskim narodom i njihovu bolesnu ideologiju zakuhanu u britanskoj kuhinji jos od doba krvavih pljackaskih pohoda ludjaka iz Nedzdzda i osvajanja Arabije od strane plemena Saud, a koja je koja se svodi na to da je na smrt u najgorim mukama osudjen svako onaj ko nije s njima, tj. onaj koga oni, bas kao sto radis i ti i tvoji istomisljenici ovdje proglase za nemuslimana, a kad isti ti dobiju poseten degenek, onda kuku pomagaj, Klavikula ti kriv sto si ti izabrao stranu koja je osudjena koja sluzi losem gospodaru i koja je osudjena na propast. Inace, teroristi u Siriji po svemu lice na cetnike, budi "skorpion" i udri samo nemocne i slabe, a kad se suoce sa organizovanim otporom, onda ciju-ciju, stakorska kuka i bjezanija.
vi prijatelji alawita i navijači diktatora ste više dosadni..
ne znam koji put ponavljam, ja u svojim postovima ne veličam one koji se zovu "opzicija", jer su mi njihovi ciljevi još nejasni, struktura nepoznata..kada se to ujedini u ozbiljnu oružanu snagu onda će imati moju podršku..

ja sam protiv ćafira, alawitskog krmeta, kojem je ćaća u amanet nakon smrti ostavio da vlada jednom zemljom od 20 miliona stanovnika..protiv sam njegove plaćeničke bande koja je navikla na benficije i neće da ih podijeli sa svim Sirijcima..
možete vi pisati šta god hoćete, ali ja vidim da je ono što se vama najviše sviđa jeste prolijevanje muslimanske krvi..samo se na početu izjasnite da ste za režim i da su sa druge strane bradonje, islamisti, tekbiraši, strani plaćenici i to je valjda dovoljno..

kontam da su ovako isto negdje u americi, evropi, aziji ili africi bili isti takvi, koji su Miloševića nazivali čuvarom Jugoslavije, Karadžića vođom koji brani kršćansku evropu od zlih islamista, a naš narod pobunjenicima, stranim plaćenicima, nacionalistima, teroristima, islamistima..

niko tada nije bio svjestan dešavanja u karaternu, omarskoj, bijeljini, zaklopači, kostijerevu, brčkom, foči, višegradu, vlasenici, zvorniku, rogatici i sl..

tipovi kao što se kapetan Dragan, Arkan, Mauzer, rođaci Lukić su bili komadanti regularnih policijskih snaga..

porodica Saud je za mene ista kao i braća im po despostvu u Siriji, porodica Assad, samo što narod tamo ima sreću da im nafta izvire iz svake malo veće rupe, a i Kaba tamo, pa turizam cvjeta..ostalo što si rekao o načinu kako su došli na vlast je glupost o kojoj si vjerovatno čitao iz knjiga koje si besplatno dobio..

ja sam rat u ovoj zemlji proveo na najgorem mjestu, prvo u maloj enklavi, sa svakodnevnim strahom, a nakon pada u Srebrenici, zla i boli sam se nagledao i proživio..
ali kad gledam bilo koji snimak danas i nakon 20 godina, iako svjestan šta su četnici ili VRS i Policija PC-a učinili mom narodu, mojoj prodici i familiji, ali opet kada vidim da neki pripadnik ARBiH se na tom snimku iživljava na zarobljenom kod mene izaziva gađenje, jer je to odlika slabih, uhljupa, nikogovića i proračunatih likova koji nisu spremni ni za što više od toga..kakvo drugo osjećanje kod mene može izazvati lik kojem su pravi četnici bili udaljeni nekoliko stotina metara, a on kupio nedužne po stanovima, proglašavao ih četnicima i bacao u Kazane..

svi oni koji se kikoću na smrt i ranjavanje ili iživljavanje bilo koga nad bilo kim, ne poznajući ko je ko i zašto ko šta radi, takvi su za mene jadnici, slabići, pičke i četnici svih boja kako ih nazva vaš istomišljenik..
meni nije dovoljno pogledati postavljen snimak na kojem je neko koga ja ne poznajem napisao da je taj terorista, plaćenik, pripadnik šahab milicije, assadov plaćenik ili bilo ko drugi, pa da ja u to povjerujem i svršavam nad sudbinom i tegobom bilo koga ko je nemoćan da se odupre..

moje mišljenje je da je kontradiktoran: bilo koji video snimak na kojem naoruažani ljudi tuku zarobljenog, a istog proglašavaju stranim plaćenikom i teroristom i svaki snimak na kojem ovi drugi kažu da su to pripadnici šahab milicije..strani plaćenici i pripadnici šahab milicije se ne predaju živi nikad, kao što kod nas četnici nikad nisu zarobili nijednog mudžahedina niti smo mi zarobili nekog arkanovca..to je sorta ljudi koja se ne predaje, a ovi drugi i nemaju neku želju da ih zarobe..

ja znam da su većina onih nad čijom sudbinom vi likujete su obični, najobičniji ljudi, koji su se predali bilo kojoj strani, misleći da će ih zvjeri sa bilo koje strane poštedjeti zato što nisu ništa zgriješili..ali oni nisu izvukli pouku iz Bosne i Ruande, da će te komšija ubiti zato što nisi kao on, jer su druga vremena došla, pa i komšija nije više svako..

vjerovatno ću dobiti ban, jer sam već zbog toga opomenut, iako ovu temu ne volim nikako i ne zanima me plaho, jer osim odvratnog likovanja na smrt i mučenja ne možeš ovdje ništa drugo pročitati, ali ja se osipam na likove kao što je Klavikula i njegovih nekoliko istomišljenika sa manje postova koji vise na ovoj temi..iako ovdje vidimo da ovih Assadovih navijača ima bar desetak, sigurno je da se radi o manjem broju njih, jer ne rađa majka svaki dan takve..

ako ja nisam u pravu, onda neka mi neko kaže šta može biti nekom bosancu razlog da visi samo na jendoj temi..briga za nedužnim sirijskim narodom..jest, ali malo sutra..

a ovi što svu ovu bijedu opravdavaju nekakvim geostrateškim interesima rusije, usa, izraela, ksa, katara i sličnih zemalja kao da nisu proveli nijedan dan u našem ratu..interesi uvijek postoje, ali oni nikad nisu presudni za rat..
udrch

#5090 Re: Sirija

Post by udrch »

Profil korisnika/ce - Klavikula

Statistika

Ukupno postova: 1131

Najaktivniji/a na forumu: Politika (1031 post(ov)a / 91.16% od postova korisnika/ce)

Najaktivniji/a u temi: Sirija (656 post(ov)a / 58.00% od postova korisnika/ce)
i ovo vama normalno..
Avetinho

#5091 Re: Sirija

Post by Avetinho »

udrch wrote:

vi prijatelji alawita i navijači diktatora ste više dosadni..
ne znam koji put ponavljam, ja u svojim postovima ne veličam one koji se zovu "opzicija", jer su mi njihovi ciljevi još nejasni, struktura nepoznata..kada se to ujedini u ozbiljnu oružanu snagu onda će imati moju podršku..

ja sam protiv ćafira, alawitskog krmeta, kojem je ćaća u amanet nakon smrti ostavio da vlada jednom zemljom od 20 miliona stanovnika..protiv sam njegove plaćeničke bande koja je navikla na benficije i neće da ih podijeli sa svim Sirijcima..
možete vi pisati šta god hoćete, ali ja vidim da je ono što se vama najviše sviđa jeste prolijevanje muslimanske krvi..samo se na početu izjasnite da ste za režim i da su sa druge strane bradonje, islamisti, tekbiraši, strani plaćenici i to je valjda dovoljno..

kontam da su ovako isto negdje u americi, evropi, aziji ili africi bili isti takvi, koji su Miloševića nazivali čuvarom Jugoslavije, Karadžića vođom koji brani kršćansku evropu od zlih islamista, a naš narod pobunjenicima, stranim plaćenicima, nacionalistima, teroristima, islamistima..

niko tada nije bio svjestan dešavanja u karaternu, omarskoj, bijeljini, zaklopači, kostijerevu, brčkom, foči, višegradu, vlasenici, zvorniku, rogatici i sl..

tipovi kao što se kapetan Dragan, Arkan, Mauzer, rođaci Lukić su bili komadanti regularnih policijskih snaga..

porodica Saud je za mene ista kao i braća im po despostvu u Siriji, porodica Assad, samo što narod tamo ima sreću da im nafta izvire iz svake malo veće rupe, a i Kaba tamo, pa turizam cvjeta..ostalo što si rekao o načinu kako su došli na vlast je glupost o kojoj si vjerovatno čitao iz knjiga koje si besplatno dobio..

ja sam rat u ovoj zemlji proveo na najgorem mjestu, prvo u maloj enklavi, sa svakodnevnim strahom, a nakon pada u Srebrenici, zla i boli sam se nagledao i proživio..
ali kad gledam bilo koji snimak danas i nakon 20 godina, iako svjestan šta su četnici ili VRS i Policija PC-a učinili mom narodu, mojoj prodici i familiji, ali opet kada vidim da neki pripadnik ARBiH se na tom snimku iživljava na zarobljenom kod mene izaziva gađenje, jer je to odlika slabih, uhljupa, nikogovića i proračunatih likova koji nisu spremni ni za što više od toga..kakvo drugo osjećanje kod mene može izazvati lik kojem su pravi četnici bili udaljeni nekoliko stotina metara, a on kupio nedužne po stanovima, proglašavao ih četnicima i bacao u Kazane..

svi oni koji se kikoću na smrt i ranjavanje ili iživljavanje bilo koga nad bilo kim, ne poznajući ko je ko i zašto ko šta radi, takvi su za mene jadnici, slabići, pičke i četnici svih boja kako ih nazva vaš istomišljenik..
meni nije dovoljno pogledati postavljen snimak na kojem je neko koga ja ne poznajem napisao da je taj terorista, plaćenik, pripadnik šahab milicije, assadov plaćenik ili bilo ko drugi, pa da ja u to povjerujem i svršavam nad sudbinom i tegobom bilo koga ko je nemoćan da se odupre..

moje mišljenje je da je kontradiktoran: bilo koji video snimak na kojem naoruažani ljudi tuku zarobljenog, a istog proglašavaju stranim plaćenikom i teroristom i svaki snimak na kojem ovi drugi kažu da su to pripadnici šahab milicije..strani plaćenici i pripadnici šahab milicije se ne predaju živi nikad, kao što kod nas četnici nikad nisu zarobili nijednog mudžahedina niti smo mi zarobili nekog arkanovca..to je sorta ljudi koja se ne predaje, a ovi drugi i nemaju neku želju da ih zarobe..

ja znam da su većina onih nad čijom sudbinom vi likujete su obični, najobičniji ljudi, koji su se predali bilo kojoj strani, misleći da će ih zvjeri sa bilo koje strane poštedjeti zato što nisu ništa zgriješili..ali oni nisu izvukli pouku iz Bosne i Ruande, da će te komšija ubiti zato što nisi kao on, jer su druga vremena došla, pa i komšija nije više svako..

vjerovatno ću dobiti ban, jer sam već zbog toga opomenut, iako ovu temu ne volim nikako i ne zanima me plaho, jer osim odvratnog likovanja na smrt i mučenja ne možeš ovdje ništa drugo pročitati, ali ja se osipam na likove kao što je Klavikula i njegovih nekoliko istomišljenika sa manje postova koji vise na ovoj temi..iako ovdje vidimo da ovih Assadovih navijača ima bar desetak, sigurno je da se radi o manjem broju njih, jer ne rađa majka svaki dan takve..

ako ja nisam u pravu, onda neka mi neko kaže šta može biti nekom bosancu razlog da visi samo na jendoj temi..briga za nedužnim sirijskim narodom..jest, ali malo sutra..

a ovi što svu ovu bijedu opravdavaju nekakvim geostrateškim interesima rusije, usa, izraela, ksa, katara i sličnih zemalja kao da nisu proveli nijedan dan u našem ratu..interesi uvijek postoje, ali oni nikad nisu presudni za rat..
:thumbup: Zivio.
Last edited by Avetinho on 10/01/2013 23:10, edited 1 time in total.
muhafuca

#5092 Re: Sirija

Post by muhafuca »

udrch wrote:

Statistika

Najaktivniji/a na forumu: Politika (1031 post(ov)a / 91.16% od postova korisnika/ce)

i ovo vama normalno..
Zasto nije - nekoga koga interesuje politika normalno
da ce najvise postova imati u sekciji politika
i u vec vise od dvije godine aktualnoj situaciji u Sirji
sasvim normalno da imas najvise postova u temi Sirija

problem?

To ti je isto da nekog ko voli Fudbal i navija za Real (recimo - nebitno koji je tim)

izbacis i kazes vidi - najaktivniji je u podforumu Fudbal i 60%
postova mu je na temi Real

Iduci tvojom logikom ja bih treba reci - pa ljudi to nije normalno (?)

Jel tako?
udrch

#5093 Re: Sirija

Post by udrch »

scimitar19 wrote:
Mislim da su Bešarovi poslušnici ti koji trebaju drugima objašnjavati za šta se bore. Porodica Assad vlada Sirijom 4 decenije, čudno da je sebi dozvolila u toj svojoj pravednoj vladavini da im do sada pogine 60 hiljada ljudi u samo dvije godine.
Kakva je to vlast kada se uvijek može pojaviti par plaćnika i odvesti u smrt pola miliona građana ?

Uostalom, šta je radila porodica Assad cijelo vrijeme pa se pojavili ''plaćenici''. Bavili se hortikulturom ?
pa to je nista za razliku od onih despotskih feudalaca iz porodice Sauda koji su vec vjekovima na tronu. U politickom uredjenju oni jos zive u srednjem vijeku dok su im podanici mozgom jos u kamenom dobu, pa opet nema nemira. Vjerovatno kmetovi i konjusari su zadovoljni svojim statusom u "kraljevini" kao iz bajke i opet "emirul mumini" (mnozina) posto su svi pravedni nasli da djele savjete Asadu da sidje sa trona...
kad će te shvatiti da ne možete jedan zločin opravdavati drugim zločinom..ne može se jedna diktatura opravdavati drugom diktaturom..niko ovdje ne govori da na vlast u siriji trebaju doći plaćenici ksa ili amerike ili izraela..

ovdje je riječ da sa vlasti treba otići diktator sin diktatora..

potpuno je nebitno i nijedan musliman iz ksa neće pred Bogom naći opravdanje, ali velika je razlika između sirijca i saudijca..ali iznositi gluposti kako su saudijci konjušari i kmetovi, a sirijci su fol u boljem položaju od njih može samo navijač mentalnog sklopa prosječnog hordaša, manijaka, delije ili grobara..
saudijci bar imaju hljeba dovoljno, a i pristojnu kuću, dobar auto, para da ode gdje hoće, pristup vrhunskom obrazovanju..
koja je prosječna plata u siriji bila, a koja je u ksa?
udrch

#5094 Re: Sirija

Post by udrch »

muhafuca wrote:
udrch wrote:

Statistika

i ovo vama normalno..
Zasto nije - nekoga koga interesuje politika normalno
da ce najvise postova imati u sekciji politika
i u vec vise od dvije godine aktualnoj situaciji u Sirji
sasvim normalno da imas najvise postova u temi Sirija

problem?

To ti je isto da nekog ko voli Fudbal i navija za Real (recimo - nebitno koji je tim)

izbacis i kazes vidi - najaktivniji je u podforumu Fudbal i 60%
postova mu je na temi Real

Iduci tvojom logikom ja bih treba reci - pa ljudi to nije normalno (?)

Jel tako?
ne, upravo je tako kao što ti kažeš..ja sam upravo to i rekao, da on navija za jedan klub..samo njegov se ne zove Real Madrid, već FK Shahab..

jebote čovjek poredi snimke golova sa fudbalskih utakmica i snimke ubijanja živih ljudi..
muhafuca

#5095 Re: Sirija

Post by muhafuca »

udrch wrote: ne, upravo je tako kao što ti kažeš..ja sam upravo to i rekao, da on navija za jedan klub..samo njegov se ne zove Real Madrid, već FK Shahab..
Jah - a tvoj ? AlQaida ? Muslim Brotherhood? Neka druga prodana dusa ?
Ili si u Team USA - !MURIKKKA Number OOOOOOOOOOne ?

Nemoj samo one suplje - ja za Sirijski narod ovo ono
udrch

#5096 Re: Sirija

Post by udrch »

muhafuca wrote:
udrch wrote: ne, upravo je tako kao što ti kažeš..ja sam upravo to i rekao, da on navija za jedan klub..samo njegov se ne zove Real Madrid, već FK Shahab..
Jah - a tvoj ? AlQaida ? Muslim Brotherhood? Neka druga prodana dusa ?
Ili si u Team USA - !MURIKKKA Number OOOOOOOOOOne ?

Nemoj samo one suplje - ja za Sirijski narod ovo ono
pa de mi citiraj moj post na kojem sam ja navijao za bilo koju stranu..gdje su snimci ili linkovi gdje ja likujem nad pobjedama pobunjenika..

moj stav je da Assad mora otići, jer je diktator koji je sve u zemlji podčinio sebi..
Alawiti moraju početi vlast dijeliti i sa ostalima..

znam sad će biti priče kako Assada ne podržavaju samo alawiti, već i ostali..pa unaprijed vam preporučujem primjer Kosova, jer je vrlo slično Siriji..
90% stanovnika su na jednoj strani, na drugoj koja vlada je 10%..
čak i kod albanaca se moglo naći onih koji su podržavali pravo Srbije da vlada tom pokrajinom..neko iz interesa, neko iz straha..bilo je i onih koji su zajedno sa Bošnjama tukli svoj narod..tako i u Siriji..

moja želja je od početka bila jedina ispravna i to sam više puta ponovio..rat u Siriji je najgora opcija za sve i to je ovaj magarac Assad morao znati..od početka se znalo da će to svima donijeti bijedu i jad, čak i njemu..on će na kraju otići ili biti ubijen..njegovi alawiti će na kraju najviše stradati, jer u odbrani njegove vladavine ne biraju sredstva..

rješenje je još prije ovog rata bilo vidljivo..potpuno transparentni izbori, a ne izbori ala milošević..i ne možeš mijenjati ustav kad god ti treba..to samo rade magarci kao što je assad, čavez, kastro, saddam i ostali glupani..
najgori su oni koji misle da su oni toliko bolji od svih ostalih da će se sve raspasti kad oni odu..
Klavikula

#5097 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@udrch
ja ne kontam sta je nejasno. od pocetka rata podrzavam Siriju, SAA, narod i Assada u borbi protiv terorista. vise puta sam to istico.

sto se tice vijesti iz Sirije, osim neuspjesnih napada na aerodrom Taftanaz, danas su razmjenjeni iranski hodocasnici.
http://www.advance.hr/vijesti/48-iransk ... a-slobodu/
prvo sto bih istakao je da cisto sumnjam da su ovo hodocasnici. muskarci prosjecnih godina, bez i jedne zene i starije osobe. vjerovatno razni agenti i instruktori.
drugo, sirijske vlasti su dale 2000+ ljudi. moguce da ovo nisu sve teroristi, a ono u sto ne sumnjam je da ce medju njima biti onih koji igraju "dvostruku igru". pravovremene informacije zlata vrijede.
udrch

#5098 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:@udrch
ja ne kontam sta je nejasno. od pocetka rata podrzavam Siriju, SAA, narod i Assada u borbi protiv terorista. vise puta sam to istico.

sto se tice vijesti iz Sirije, osim neuspjesnih napada na aerodrom Taftanaz, danas su razmjenjeni iranski hodocasnici.
http://www.advance.hr/vijesti/48-iransk ... a-slobodu/
prvo sto bih istakao je da cisto sumnjam da su ovo hodocasnici. muskarci prosjecnih godina, bez i jedne zene i starije osobe. vjerovatno razni agenti i instruktori.
drugo, sirijske vlasti su dale 2000+ ljudi. moguce da ovo nisu sve teroristi, a ono u sto ne sumnjam je da ce medju njima biti onih koji igraju "dvostruku igru". pravovremene informacije zlata vrijede.
:lol: :lol: :lol:
frajer sumnja u izvor svojih vijesti..nevjerovatno..
hrastov žižak

#5099 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

alaviti=kjafiri=džehenem. jedva čekam da bašar moradne glođat ono bodljikavo sranje s drveta zekum. Ako FSA još ne pobjeđuje, barem je za sunije pozitivno što se povećava broj šehida tj. stanovnika dženeta :thumbup:
Challenger__

#5100 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Snijeg u Damasku donio radost njegovim stanovnicima ... :-D

Image

Image

Image
Locked