Sirija

Locked
occupylove

#4851 Re: Sirija

Post by occupylove »

Asad je odrzao govor sa inicijativom za mirovno rjesenje , ukljucujuci i novi ustav , nacionalno pomirenje, itd..
Asadov rezim je spreman za prekid vatre ( mada Asadove snage se dobro drze )
e sada ?
jeli ovo zadnja sansa za mir ?
link sa videom cijela govora , Ruski brodovi su"parkirani " na pozicijama , PVO Sirije sa S-300 spreman takodjer
ceka se rasplet i kako ce odgovoriti "opozicija " na ovu inicijativu

http://www.informationclearinghouse.inf ... e33540.htm
sumirprimus

#4852 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

hahahaha,znaći satanisti su ovi sto sutra ne slave božič??? :evil:

p.s zanimljivo je klavikula, da ti kao stari rusofil ne prepoznajes cinjenicu ili ti ga fakat da su rusi citavo vrijeme prisutni u siriji...i da na sve nacine u zadnje vrijeme pokusavaju sjediti na obje stolice,pa ko god pobijedi
sumirprimus

#4853 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

malo po malo i na kraju
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5VCaUHSyqKQ [/youtube]
doći će i onadj pravi .. :mrgreen:
Klavikula

#4854 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sumirprimus wrote:hahahaha,znaći satanisti su ovi sto sutra ne slave božič??? :evil:

p.s zanimljivo je klavikula, da ti kao stari rusofil ne prepoznajes cinjenicu ili ti ga fakat da su rusi citavo vrijeme prisutni u siriji...i da na sve nacine u zadnje vrijeme pokusavaju sjediti na obje stolice,pa ko god pobijedi
more bit bidne, more bit ne bidne
samo Rusi, ako "osloboditelji" pobjede, nisu sigurni cak i ako im ovi daju obecanje. ko zna kakva ce budala sutra doci, a ako Sirija pobjedi, Rusi bez imalo muke imaju bazu na Mediteranu do kad oni hoce, razlog jednostavan, Assadu su Rusi, Kinezi i Iran jedina opcija.

na kraju krajeva, da im je svejedno vec odavno bi fasisti intervenisali i ne bi silni ruski brodovi dolazili u Siriju.
sumirprimus

#4855 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

:lol: :lol:
slišmiš zarad rusa ne interveniraju,damn, :mrgreen:
rusi imaju ionako nikakav uticaj na bliskom istoku u zadnjih 20-30 godina...
jadna majka onom koga su oni podržali,ili mu oružje doturali :)
ipak jedan je žerar depardje :mrgreen:
Klavikula

#4856 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sumirprimus wrote::lol: :lol:
slišmiš zarad rusa ne interveniraju,damn, :mrgreen:
rusi imaju ionako nikakav uticaj na bliskom istoku u zadnjih 20-30 godina...
jadna majka onom koga su oni podržali,ili mu oružje doturali :)
ipak jedan je žerar depardje :mrgreen:
da si ozbiljan pomislio bih da s tobom nesto nije uredu, al posto vidim ove smajlije, onda je sve ok.

sto ameri ne zaobidju UN pa ne intervenisu. mislim moze im se kad su najjaci, a rusi ne predstavljaju nikakav faktor?
sumirprimus

#4857 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ja nisam ozibljan?pa kako da budem kad vidim sta sve ne izvaljujete :lol: :evil:
evo ozibljno pitanje,a što da ameri interveniraju???
zar ovi domaći ne rade odličan posao???
shvati već jednom i prestani se kljukat tim serbianskim vojnim forumima,rusi su ovdje nebitan faktor,al totalno...
insomnia78

#4858 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ja samo da kazem ako dodje do bjezanije da Basarovca moze kod mene

s' moje sokocalo
Cyrax

#4859 Re: Sirija

Post by Cyrax »

sumirprimus wrote:ja nisam ozibljan?pa kako da budem kad vidim sta sve ne izvaljujete :lol: :evil:
shvati već jednom i prestani se kljukat tim serbianskim vojnim forumima,rusi su ovdje nebitan faktor,al totalno...
Ko ga onda drzi na vlasti ako jos i ti "domaci" rade odlican posao?
Avetinho

#4860 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Sta javlja Advance.hr ili Ruskaja Prvdaja?
Klavikula

#4861 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sumirprimus wrote:ja nisam ozibljan?pa kako da budem kad vidim sta sve ne izvaljujete :lol: :evil:
how yes no, junaci stigli do predsjednicke palace, sirijska armija se pred naletima osloboditelja masovno predaje, do sutra ujutru Sirija ce biti slobodna i demokratska drzava :D :D
sumirprimus

#4862 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

pa recmo i njegovi domaći rade odličan posao,pripremali su se za ovo 50-ak godina :)
s tim da ih nema 5-6 mil kao libijaca,ili nemaju amere direktno kontra sebe kao iračani... :)
a i nisu loša armija za nakav arapski standard :D
Klavikula

#4863 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Ja Sam Odavle wrote:Sta javlja Advance.hr ili Ruskaja Prvdaja?
da mi je vidjeti da ti napises neki konstruktivan post pa da mogu mirno umrijeti.
Cyrax

#4864 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Klavikula wrote:
da mi je vidjeti da ti napises neki konstruktivan post pa da mogu mirno umrijeti.
Docekat ces to al' znas kad :D
muhafuca

#4865 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Kompletan govor

Klavikula

#4866 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Cyrax wrote:
Klavikula wrote:
Docekat ces to al' znas kad :D
:D :D
sumirprimus

#4867 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote:
how yes no, junaci stigli do predsjednicke palace, sirijska armija se pred naletima osloboditelja masovno predaje, do sutra ujutru Sirija ce biti slobodna i demokratska drzava :D :D
mislim ono, :lol:
pojma ti... :lol:
zamisli,pripremaš se za ovakvo nešto 50-ak godina,i grupa "stranih plaćenika" kilne ti ministre,vodi rat protiv tebe 2 godine,u glavnom gradu borbe,eeeej priđe ti vazduhoplovnim bazama na ogradu,probuši rupu i puca :shock:
tenkovi bez ptpore pješadije kao glineni golubovi(nešto nalik vazdušnim okršajima iz 82-ge sa izraelom oko libanona :D)
precjednik sa istom porukom ko i prije 2 godine,uz jednu iznimku:totalna mobilizacija,što može značit samo jedno,a to nije sigurna pobjeda :D
i tkao unedogled,ali pazi,oni gaze strane teroriste,regularna vojska,ARMIJA,ratuje se grupama plaćenika dvije godine,i ne mijenja taktiku i ne preuzima inicijativu... :lol: :lol:
jes jes u pravu si djeĆko :)
Avetinho

#4868 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Ode Asad s metlom u guzici.
Cyrax

#4869 Re: Sirija

Post by Cyrax »

I ti nekome kazes da pise gluposti?
Klavikula

#4870 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sumirprimus wrote:
Klavikula wrote:
mislim ono, :lol:
zamisli,pripremaš se za ovakvo nešto 50-ak godina,i grupa "stranih plaćenika" kilne ti ministre,vodi rat protiv tebe 2 godine,u glavnom gradu borbe,eeeej priđe ti vazduhoplovnim bazama na ogradu,probuši rupu i puca :shock:
tenkovi bez ptpore pješadije kao glineni golubovi(nešto nalik vazdušnim okršajima iz 82-ge sa izraelom oko libanona :D)
precjednik sa istom porukom ko i prije 2 godine,uz jednu iznimku:totalna mobilizacija,što može značit samo jedno,a to nije sigurna pobjeda :D
i tkao unedogled,ali pazi,oni gaze strane teroriste,regularna vojska,ARMIJA,ratuje se grupama plaćenika dvije godine,i ne mijenja taktiku i ne preuzima inicijativu... :lol: :lol:
odavno vecu gomilu sranja ne procitah. mislim da se samo @Ja sam odavle moze pohvaliti sa vecim glupostima od ovog :run:
sumirprimus

#4871 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

molim???molim ljepo idi pitaj svoje drugove one ANAM s onu stranu drine :D,da ti neke stvari predoče,pa se vrati i kontraargumentiraj...
djećko :)
grizly1991

#4872 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

sumirprimus wrote: mislim ono, :lol:
Pa plaćenici su veterani recimo Libijskog rata i imaju iskustva i samim tim predstavljaju solidnog protivnika i armiji, uz konstantan priliv sredstava. Da, upravo dok postoji priliv ljudstva i opreme, dotle će rat i trajati.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4873 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

mene ovaj govor malo podsječa na onaj pukovnikov kada je prijetio da če pobiti pustinjske štakore i da če očistiti kuču po kuču i slično
malo to asad kulturnije i ne toliko bahato radi ali u principu ista priča
sumirprimus

#4874 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

samo reci gdje sam pogriješio,ako smiješ,djećko :)
sumirprimus

#4875 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

grizly1991 wrote:
Pa plaćenici su veterani recimo Libijskog rata i imaju iskustva i samim tim predstavljaju solidnog protivnika i armiji, uz konstantan priliv sredstava. Da, upravo dok postoji priliv ljudstva i opreme, dotle će rat i trajati.
hell yeah,da li iko spori da u sriiji trenutno nema islamskih doborovoljaca???? koji se bore na fsa strani,ili iranskih "instruktora???
da li to zmnači kao i u bosni,da je bitno izmijenjen karakter rata zarad nakvih 1000 doborovljaca ko u našem slučaju???kolika je brojka tmao ne bih ulazio to niko sa siguronošću sada ne može reći!
Locked