Sloboda ne dolazi, za nju se bori. Ali ne satarom po vratovima protivnika. Tako se ide DRITO pod izraelske nuklearne projektile.udrch wrote: za stanje u kojem se ne vidi niko drugi sposoban je upravo kriv diktatorski Assadov režim..
ali naći će se kvalitet kada im dođe sloboda..
Sirija
- Challenger__
#4626 Re: Sirija
- amoninan
#4627 Re: Sirija
Zapad ima šapu na liijske resurse već 1Oak godina.Challenger__ wrote:To smo već vidjeli u Libiji; zapad je šapu stavio na resurse, a lokalnom stanovništvu prepustio da se ubija u plemenskim i političkim razračunavanjima. Konfesionalna šarolikost i surovost, danas i ovde, pokazuju jasno kakav pakao tek može da nastupi sa odlaskom Asada. Koliko vidim težnja za osvetom je jedina satisfacija rebelsa, a to je obilježje ropske svijesti.amoninan wrote:To ćemo tek da vidimo.
Ma hajde molim te. Bez Asada nema ni Hezbolaha. Ostale dileme i zabrinutosti proističu iz činjenice da se ne može sve iskontrolisati, a Izrael je, ipak, prvi na eventualnom udaru.Ono što znam je da u Tel Avivu nisu ni najmanje sretni s događinja u Siriji sudeći prema njihovim analitičarima, bivšim i sadašnjim vojno-političkim elementima. Čitaj malo Haaaretz, Jerusalem Post... Assad je njima bio samo mušica u oku. A, postoji realna mogućnost da će ummjesto Assada doći Assad na kvadrat kad ej upitanju odnos s Izraelom.
Uh, ne da mi se ponavljat jedno te isto.
Nek' nema, sami su krivi.
-
grizly1991
#4628 Re: Sirija
Srpski. Neki problem??? Što se tiče objektivnosti, advance i Mladenova emisija su "gromade" naspram 90% ostalih medija bilo pisanih, bilo elektronskih. To ti odgovorno tvrdim jer još nisam zaboravio Syrian Dany-a i još neke vjerodostojne reportere sa terena i "originalne" snimke koje su nam plasirali Al-J, CNN, NYT i ostali na koje se pozivaš.sumirprimus wrote:Zašto izvor bolan ne bio?grizly1991 wrote: Ah, da zaboravio sam, ti uopšte ne navodiš izvore...
Pored gromada poput advanca i mladena marića,nemam šansi
A i još uvijek čekam da mi neko kaže čiji je sajt majsitiforum,na kog se pojedinci pozivaju ?
-
occupylove
#4629 Re: Sirija
da napomenem Al Dzaziru i njen "holivudski" projekat u Dohi , gdje su izgradili 'Libijski grad " ili Fox news koji je prikazao snimke iz 'Libije" demonstrante sa ? Indijskim zastavamagrizly1991 wrote:Srpski. Neki problem??? Što se tiče objektivnosti, advance i Mladenova emisija su "gromade" naspram 90% ostalih medija bilo pisanih, bilo elektronskih. To ti odgovorno tvrdim jer još nisam zaboravio Syrian Dany-a i još neke vjerodostojne reportere sa terena i "originalne" snimke koje su nam plasirali Al-J, CNN, NYT i ostali na koje se pozivaš.sumirprimus wrote:Zašto izvor bolan ne bio?grizly1991 wrote: Ah, da zaboravio sam, ti uopšte ne navodiš izvore...
Pored gromada poput advanca i mladena marića,nemam šansi
A i još uvijek čekam da mi neko kaže čiji je sajt majsitiforum,na kog se pojedinci pozivaju ?
ili demonstracije iz Rusije protiv Putina ? a ono snimci iz Grckih nemira
CNN nista bolji , lazu gdje stignu
- muhafuca
#4630 Re: Sirija
veze ti s vezom nemasamoninan wrote: Ah, da, Libija je obećana zemlja...al Kinezima, Bošnjjacima itd..Libijci čamcima onako, iz dosade, su bježali preko Sredozemlja u Italiju riskirajući živote. Mora da im je dojadilo to blagostanje. Sirijci isto tako...Nema, sve je cvjetalo tamo... Volio bi da u Bengaziju kažeš nekom Libijcu kako im je sve bilo besplatno, kako su živjeli u raju, pa da te malo poravni sa zemljom.... ako bi mogao od smijeha..
Podržao bi ja narod i tamo, ako bi se digla frka kao u pomenutim. Ja nisam rob ideologije poput tebe...
Francuska Italija Spanija i drige zemlje
neznaju sta ce sa
Alzircima (proFrancuska nelegitimna vlada - otela izbore Islamistima koji su pobjedili na izborima)
Marokancima (proUSA vlada)
Tunizanima (onaj sto je pobjegao u Francusku kod svojih sefova kad se zaguzicalo u Tunisu)
Egipcana (koji su od Mubaraka bjezali i glavom i bradom)
A Libijci su u Evropi uvijek bili rado vidjeni Turisti a nikad imigranti
Nadji podatak da se neka zemlja zali na problem
masovne imigracije iz Libije (u Gadafijevo vreme naravno) i ja zavrsavam svu raspravu na ovom podforumu
a ako ne nadjes zavrsi je ti jer ocito dolazis samo gluposti baljezgati
bez imalo poznavanja tematike o kojoj nastojis pricati
- amoninan
#4631 Re: Sirija
muhafuca wrote:veze ti s vezom nemasamoninan wrote: Ah, da, Libija je obećana zemlja...al Kinezima, Bošnjjacima itd..Libijci čamcima onako, iz dosade, su bježali preko Sredozemlja u Italiju riskirajući živote. Mora da im je dojadilo to blagostanje. Sirijci isto tako...Nema, sve je cvjetalo tamo... Volio bi da u Bengaziju kažeš nekom Libijcu kako im je sve bilo besplatno, kako su živjeli u raju, pa da te malo poravni sa zemljom.... ako bi mogao od smijeha..
Podržao bi ja narod i tamo, ako bi se digla frka kao u pomenutim. Ja nisam rob ideologije poput tebe...
neznaju sta ce sa
Alzircima (proFrancuska nelegitimna vlada - otela izbore Islamistima koji su pobjedili na izborima)
Tunizanima (onaj sto je pobjegao u Francusku kod svojih sefova kad se zaguzicalo u Tunisu)
masovne imigracije iz Libije (u Gadafijevo vreme naravno) i ja zavrsavam svu raspravu na ovom podforumu
Šta'l si ti htio reći s prvim djelom posta je misterija. Mislim, kakve veze ima sa mnom i citiranim.
evo ti jedan primjer
Italy's immigration deal with Libya sparks uproar
http://www.euractiv.com/justice/italys- ... ews-221943
koliko je tih jadnika završilo u Gadafijevim kazamatima nakon povratka, samo Bog zna.
Završavaš? Hvala Bogu. Jedan smor manje.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4633 Re: Sirija
japin_mutapi wrote:evo ti jedna teorijaKlavikula wrote: da, da, tekbirase podrzava 70% stanovnistva, a vojska i dan danas se nije raspala. Assad vise od 70% glasova dobio na izborima. sve to a podrzava ga samo neki 10% ljudi u Siriji. zanimljivo. primjetio bih da to ni u teoriji nije moguce.
izraelci brane asada od optužbi da upotrebljava hemijsko oružje
šta sad kako se to uklapa u tvoju percepciju realnosti
zar nije u interesu izraela da skinu asada
-
BalkanPrince1
#4634 Re: Sirija
Ljudi moraju razumiti da u Arapskom svijetu, kao i u cijelom Islamskom svijetu, lideri ce uvijek lajati protiv Izraela ne kao iskrenu brigu za Palestince nego za politick marketing. Asad, kao Sadam, se godinama izvlaci na to, "Nisam savrsen i istina je da sam pobio bruku, ali barem nemogu one cifute!!". Diktatori znaju sta ljudi u Arapskom svijetu misle o Izraelu i da je to slaba tacka u srcu svakog Arapa ili Muslimana. Kazu "Eh, ako se nas rijesite, onda ce vam doci Izrael i Amerika da vladaju... znaci ostavite nama svu vlas, svu moc, i sve moguce izvore zivota". To su sve politicke igrice. Asada boli neka stvar za Izrael i njihovu politiku. Neki dan je sutio dok je Izrael bombardovao Gazu, a danas lafo prica o zaustavljanju cionizma. Izraelu Asad ne smeta, svakako nije nista ucinio da ih ugrozi ili napravi im tezak zivot. Njima je veca opasnost da Asada nema nego da ostane na vlast. Kao sto sam reko, ovo su politicke igre, ima ih svugdje, ona fraza "Bolje za mene, kad uzmes u obzir ko je alternativa!". Mi Bosnjaci to trebamo dobro znati jer i nasi lideri rade isti posao. Mazu nam oci o Republici Srpskoj i glume najvece patriote pricajuci o RS, dok sam svoj narod guraju u bijedu u federaciji. Ko za to odgovara? Ko odgovara zbog lose situacije u Federaciji? Nasi politicari ili nekakav coban u Republici Srpskoj?? E tako ti je sa Asadom, sere po drugima iako je on nanijeo visu stetu svom narodu.
- muhafuca
#4635 Re: Sirija
Nije misterija vec se pravis lud da izbjegnes konkretan odgovoramoninan wrote:
Šta'l si ti htio reći s prvim djelom posta je misterija. Mislim, kakve veze ima sa mnom i citiranim.
evo ti jedan primjer
Italy's immigration deal with Libya sparks uproar
http://www.euractiv.com/justice/italys- ... ews-221943
koliko je tih jadnika završilo u Gadafijevim kazamatima nakon povratka, samo Bog zna.
Završavaš? Hvala Bogu. Jedan smor manje.
ovakvih politickih "imigranata ili izbjeglica" je imala i jugoslavija
(poznati ustaski imigranti u njemackoj i australiji , cetnicki imigranti
u britaniji i francuskoj itd) u zanemarivom broju
eh ako si ove gore zalio sto su morali pobjeci da nebi na golom otoku ili sta vec zavrsili
onda razumijem tvoje zaljenje i
za navedenim (iz clanka kojeg si postavio)
A i njih je svakako kako u Jugi tako i u Libiji bio zanemarivo mal broj
Ja sam tek pak jasno pitao za problem masovne imigracije Alziraca Tunizana Marokanaca
i Egipcana (ljudi koji su bjezali iz tih proZapadnih "naprednih" drzava u potrazi za korom hljeba)
i to se broji stotinama hiljada dok su Libijci turisticki putovali u iste te zemlje i kad oteferice
vrate se fino kuci i najnormalnije zive dok god ne traze preko hljeba pogace
A tvoj post na koji sam ti odgovorio jasno govori o takvim imigrantima
ne spominju se politicki izbjeglice ili to na sta se sad izvlacis
vec jasno kazes da su bjezali jer im u drzavi ne vlada blagostanje
:::::::::::::::::::::::::::Ah, da, Libija je obećana zemlja...al Kinezima, Bošnjjacima itd..Libijci čamcima onako, iz dosade, su bježali preko Sredozemlja u Italiju riskirajući živote. Mora da im je dojadilo to blagostanje.
Jel ti sad zavrsavas ili ces se opet nekako migoljiti?
- amoninan
#4636 Re: Sirija
Kakv bolan konkretan odgovor, na šta?
da, pravo zanemariv broj - naravno s tim nemaju nikakve veze stroge mjere protiv napuštanja Libije ( znaš ono zabrane kretanja i to)
... I ne, nisu bili političke izbjeglice nego većinom gola sirotinja u potrazi za hljebom. Te Libijce koje si mogao vidjeti lafo u turističkim ulogama su bila privilogovana kasta njegovih kerova. Kao što je slučaj i sa većinom ovdje glorifikovanim pogodnostima koje im je kao Gadafi davao. Besplatno ovo, bepslatno ono...dobre plate, al u kurcu. No vjerujem da bi ti bio među takvima, kako ljubiš guzicu Gadafiju virtuelno mogu misliti kako bi je ljubio da si bio tamo.
Gdje sam rekao da su pobrajane zemlje napredne? Svaka od njih je imala svog Gadafija, diktature, odnosno kopilad monarhije i republika. Čuj prozapadne....A Gadafi kao nije dao gotovova sva najveća nalazišta nafte i plina upravo Amerima, bio im vjerni sluga u "ratu protiv terorizma", spremio grant od 100 miljardi specijalno najenjen američkim kompanijama. Bolan Ameri nisu htjeli prstom mrdnuti dok im nisu obećali da će se ugovori potpisani s Gadafijem ispoštvati i nakon njega. Assad, također, podržavao i dao vrijedne obavještajne podatke Amerima u pripremi invazije na Irak, bio član te kooalicije isto kao i ti omraženi i zli zaljevski arapi. Naravno, to ćemo preskočiti. Također, i Iran, zaštitnik lafo svih muslimana bla, bla, bla je učestvovao u pripremi invazije na Irak i Afganistan.
da, pravo zanemariv broj - naravno s tim nemaju nikakve veze stroge mjere protiv napuštanja Libije ( znaš ono zabrane kretanja i to)
Gdje sam rekao da su pobrajane zemlje napredne? Svaka od njih je imala svog Gadafija, diktature, odnosno kopilad monarhije i republika. Čuj prozapadne....A Gadafi kao nije dao gotovova sva najveća nalazišta nafte i plina upravo Amerima, bio im vjerni sluga u "ratu protiv terorizma", spremio grant od 100 miljardi specijalno najenjen američkim kompanijama. Bolan Ameri nisu htjeli prstom mrdnuti dok im nisu obećali da će se ugovori potpisani s Gadafijem ispoštvati i nakon njega. Assad, također, podržavao i dao vrijedne obavještajne podatke Amerima u pripremi invazije na Irak, bio član te kooalicije isto kao i ti omraženi i zli zaljevski arapi. Naravno, to ćemo preskočiti. Također, i Iran, zaštitnik lafo svih muslimana bla, bla, bla je učestvovao u pripremi invazije na Irak i Afganistan.
Ja se samo zabavljam s tobom. Dok mi ne dosadi.Jel ti sad zavrsavas ili ces se opet nekako migoljiti?
-
grizly1991
#4637 Re: Sirija
Ne spominješ Gadafijeve megaprojekte poput Velike rijeke (koja je minirana od strane ovih mudžahedinskih majmuna, na kojoj je radio i Širbegović), libijski crni fond (u slučaju da nafte nestane, novac bi bio preusmjeren u razvoj industrije, poljoprivrede itd.), minimalnu nezaposlenost (veliki broj poslova u Libiji su radili stranci), najvjerovatnije najviši životni standard u Africi, visoku stopu pismenosti... O ovome će ti posvjedočiti mnogi BH radnici koji su radili u Libiji.amoninan wrote:Kakv bolan konkretan odgovor, na šta?
da, pravo zanemariv broj - naravno s tim nemaju nikakve veze stroge mjere protiv napuštanja Libije ( znaš ono zabrane kretanja i to)... I ne, nisu bili političke izbjeglice nego većinom gola sirotinja u potrazi za hljebom. Te Libijce koje si mogao vidjeti lafo u turističkim ulogama su bila privilogovana kasta njegovih kerova. Kao što je slučaj i sa većinom ovdje glorifikovanim pogodnostima koje im je kao Gadafi davao. Besplatno ovo, bepslatno ono...dobre plate, al u kurcu. No vjerujem da bi ti bio među takvima, kako ljubiš guzicu Gadafiju virtuelno mogu misliti kako bi je ljubio da si bio tamo.
Ja se samo zabavljam s tobom. Dok mi ne dosadi.Jel ti sad zavrsavas ili ces se opet nekako migoljiti?
Da je bio vjerni sluga ne bih se baš složio al' eto. Tokom čitave teme nisam pročitao ništa naročito inteligentno od tebe, pa neću plaho da komentarišem neke tvoje izjave...
- muhafuca
#4638 Re: Sirija
@"Ja se samo zabavljam s tobom. Dok mi ne dosadi"amoninan wrote:Kakv bolan konkretan odgovor, na šta?
da, pravo zanemariv broj - naravno s tim nemaju nikakve veze stroge mjere protiv napuštanja Libije ( znaš ono zabrane kretanja i to)... I ne, nisu bili političke izbjeglice nego većinom gola sirotinja u potrazi za hljebom. Te Libijce koje si mogao vidjeti lafo u turističkim ulogama su bila privilogovana kasta njegovih kerova. Kao što je slučaj i sa većinom ovdje glorifikovanim pogodnostima koje im je kao Gadafi davao. Besplatno ovo, bepslatno ono...dobre plate, al u kurcu. No vjerujem da bi ti bio među takvima, kako ljubiš guzicu Gadafiju virtuelno mogu misliti kako bi je ljubio da si bio tamo.
Hoces reci baljezgas gluposti napamet pa da te ne uzimam za ozbiljno?
pa tako odmah reci
A sto se tice ogranicenja kretanja - jes bio u Libiji? Ja zivio dvje godine dole
Stanes u petak navece kod luke i gledas trajekte i trajekte kako idu
u Italiju posto im je blizu budu preko vikenda ocejfe u onome sto nisu imali u Libiji
(citaj alkohola i zena) i eto ih nazad u Nedelju navece - na djepu jedva da osjete
znas ono kao i mi "gola sirotinja u potrazi za alkoholom" - a ko god se malo po aerodromima kretao
moze ti reci da su jedini arapi koje je sretao na istim Libijci i Saudijci (ove ostale buranije je malo
pa se nisu bas primjecivali - katar uae itd)
tolko o sirotinji
Nadam se da nisi bar toliko neobrazovan da ni engleski neznas koliko ne poznajes tematiku o kojojBesplatno ovo, bepslatno ono...dobre plate, al u kurcu. No vjerujem da bi ti bio među takvima, kako ljubiš guzicu Gadafiju virtuelno mogu misliti kako bi je ljubio da si bio tamo
pokusavas pricati
From 1977 onward, per capita income in the country rose to more than US $11,000, the fifth-highest in Africa,[63] while the Human Development Index became the highest in Africa and greater than that of Saudi Arabia.[64] This was achieved without borrowing any foreign loans, keeping Libya debt-free.[65] In addition, the country's literacy rate rose from 10% to 90%, life expectancy rose from 57 to 77 years, equal rights were established for women and black people,[dubious – discuss] employment opportunities were established for migrant workers, and welfare systems were introduced that allowed access to free education, free healthcare, and financial assistance for housing. The Great Manmade River was also built to allow free access to fresh water across large parts of the country.[64] In addition, financial support was provided for university scholarships and employment programs.[66]
Code: Select all
http://en.wikipedia.org/wiki/LibyaJa bih ti o pogodnostima zivota za obicnog Libijca mogao danima pricati
ali dovoljna ti je jedna cinjenica ako si imalo pametan
Zdrav-prav si mogao se prijaviti da ne zelis raditi (ne izmisljati bolest ili invaliditet ili nesto slicno)
i drzava ti dodjeli primanja dovoljna da sasvim lijepo zivis
a manje od 2 posto je takvih jer su beneficije ako si zaposlen na bilo kakvom
radnom mjestu bile visestruko vece pa se nije isplatilo
Kao i Iran i Evropljanima i Amerima donedavno - Nafta je da se prodajeA Gadafi kao nije dao gotovova sva najveća nalazišta nafte i plina upravo Amerima, bio im vjerni sluga u "ratu protiv terorizma", spremio grant od 100 miljardi specijalno najenjen američkim kompanijama.
samo sto kod njega i Irana nisu Ameri kontrolisali cijenu i uslove prodaje
vec kako prodavac kaze
a ne kao u Saudiji i satelitima - kako se Amerima cejfne kazu povecaj proizvodnju smanji proizvodnju
nama daj vise njima daj manje
A kad je kao i Sadam rekao da nece vise primati dollar za naftu tu je prekipjelo
al plitak si ti za tih dubinskih analiza - da te ne zamaram
Jel ti sam vidis koliko si plitak kad ovdje vidis nesto nelogicno ?Assad, također, podržavao i dao vrijedne obavještajne podatke Amerima u pripremi invazije na Irak, bio član te kooalicije isto kao i ti omraženi i zli zaljevski arapi. Naravno, to ćemo preskočiti. Također, i Iran, zaštitnik lafo svih muslimana bla, bla, bla je učestvovao u pripremi invazije na Irak i Afganistan.
Sam taj Irak tj Sadam je 8 godina ratovao protiv Irana - Saveznika Sirije , normalno da im je bilo u interesu
da se smakne - sta je tu cudno ? - sad umjesto Americkog saveznika u Iraku imaju shitsku vladu i osim
tjesnog izlaza na Lebanonu preko Iraka se jos jedino snabdjevaju oruzjem i ostalim potrebstinama za odbranu zemlje
od NATO agresije
Iran isto tako - ratovao 8 godina protiv Iraka i Sadama i sad da im ne bude drago i da ne pomognu
(ako su uopste al hajd recimo da ti vjerujem na rjec mrsko mi provjeravat sad) da se ukloni
Pure jedi jos - knjiga procitaj malo proputuj po svjetu popricaj s ljudima pa se onda vrati
neces nebuloze valjati
- amoninan
#4639 Re: Sirija
Nisi ni svjestan da si sam sebe objesio u tom procesu objašnjavanja.
edit: živio si dole, vidiš bio sam u pravu. Gadafi te skućio, nije čudo što mu ljubiš guzove. Hajde molim te, odvest ću te ja dole gdje se oporavljaju Libijci, pa im kaži koju o Gadafiju i blagostanju. Baš bi volio vidjeti da te poravne sa zemljom.
edit: živio si dole, vidiš bio sam u pravu. Gadafi te skućio, nije čudo što mu ljubiš guzove. Hajde molim te, odvest ću te ja dole gdje se oporavljaju Libijci, pa im kaži koju o Gadafiju i blagostanju. Baš bi volio vidjeti da te poravne sa zemljom.
-
popokatepetl_com
#4640 Re: Sirija
Sreca pa imam clanova porodice koji su radili godinama u Libiji pa da znam da su ove price o nekakvim masovnim emigracijama Libijaca obicna laz. Zivili ko bubreg u loju, lijeni do bola sve im stranci radili oni mozak na pasu i zivi od drzave. Al zato sto se emigranata tice kao sto si rekao prosperitetna Turska, Maroko, Egipat, Alzir bjeze glavom bez obzira u mrsku evropu.muhafuca wrote:veze ti s vezom nemasamoninan wrote: Ah, da, Libija je obećana zemlja...al Kinezima, Bošnjjacima itd..Libijci čamcima onako, iz dosade, su bježali preko Sredozemlja u Italiju riskirajući živote. Mora da im je dojadilo to blagostanje. Sirijci isto tako...Nema, sve je cvjetalo tamo... Volio bi da u Bengaziju kažeš nekom Libijcu kako im je sve bilo besplatno, kako su živjeli u raju, pa da te malo poravni sa zemljom.... ako bi mogao od smijeha..
neznaju sta ce sa
- amoninan
#4641 Re: Sirija
Da, da, lijeni Libijci. Balijska spika. Kako vas nije stid ba.
- Klavikula
#4642 Re: Sirija
Libijci nisu radili fizicke poslove, to su uglavnom radili stranci, para ko blata imali svi, obecana zemlja.
-
popokatepetl_com
#4643 Re: Sirija
AKo sva nasa raja koja je dole radila svi ce ti reci isto o Libiji za vrijeme Gadafija, prije cu vjerovati ljudima koje poznajem i koji su godinama zivjeli dole nego nekakvoj propagandi i lazima, cuj molim te libijska emigracija po evropi 
Steta za te ljude dole, sad ce tek da skontaju kakva ce im biti ta mocna demokratija koja im je dosla, ubijace se godinama a stranci ce uzeti ono zbog cega su i dosli dole.
Steta za te ljude dole, sad ce tek da skontaju kakva ce im biti ta mocna demokratija koja im je dosla, ubijace se godinama a stranci ce uzeti ono zbog cega su i dosli dole.
- Nivri
#4644 Re: Sirija
svako ko je bio tamo, zna koliko je to neradnicki narod.amoninan wrote:Da, da, lijeni Libijci. Balijska spika. Kako vas nije stid ba.
- amoninan
#4645 Re: Sirija
Ne znam, ja radije vjerujem Libijcima. Nego našim ljudima koji su dole radili jer oni i jesu živili ko bubreg u loju dole.popokatepetl_com wrote:AKo sva nasa raja koja je dole radila svi ce ti reci isto o Libiji za vrijeme Gadafija, prije cu vjerovati ljudima koje poznajem i koji su godinama zivjeli dole nego nekakvoj propagandi i lazima, cuj molim te libijska emigracija po evropi
Tamo gdje se ima para ko blata, ne gine se.
Vidiš, to isto stranci često govore i za nas koji posjete Sarajevo. Samo ispijamo kafe, neprofesionalni, itsl... Običan stereotip.Nivri wrote:svako ko je bio tamo, zna koliko je to neradnicki narod.amoninan wrote:Da, da, lijeni Libijci. Balijska spika. Kako vas nije stid ba.
- Klavikula
#4646 Re: Sirija
mislim da se s ovim "lijeni" htjelo reci da nisu morali nesto posebno raditi, drzava im je omogucila da imaju sve. niko nista lose nije mislio.
a sad tek nece biti lijeni, radice dan i noc (ko bude imo srece da radi) za nista.
a sad tek nece biti lijeni, radice dan i noc (ko bude imo srece da radi) za nista.
- Challenger__
#4647 Re: Sirija
Evo retorike mizantropa. Ne zna se ko je gori, ovi liberalistički fanatici, ili njihova braća po nebiću - vehabije.Nivri wrote:svako ko je bio tamo, zna koliko je to neradnicki narod.
- amoninan
#4648 Re: Sirija
helem, bek tu d topik
Syria military police chief defects to rebels
http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 68810.html
Syria military police chief defects to rebels
http://www.aljazeera.com/news/middleeas ... 68810.html
- amoninan
#4649 Re: Sirija
Challenger__ wrote:ili njihova braća po nebiću - vehabije.Nivri wrote:svako ko je bio tamo, zna koliko je to neradnicki narod.
jade šijjski
Last edited by amoninan on 27/12/2012 00:21, edited 2 times in total.
- Nivri
#4650 Re: Sirija
kaze ljubitelj slobodarskih Kine, Sj. Koreje, Irana, Sirije i ostalih naprednih civilizacijaChallenger__ wrote:Evo retorike mizantropa. Ne zna se ko je gori, ovi liberalistički fanatici, ili njihova braća po nebiću - vehabije.Nivri wrote:svako ko je bio tamo, zna koliko je to neradnicki narod.
Toplo ti zelim boravak u jednoj od tih, po standardima koji tamo vladaju.