nisi valjda toliko neinformisan..Point. wrote:Ne razumijem vas sto ste na strani ovog pacova Assada. Pokusavam, al ne mogu da vas skontam nikako.
gdje god nemuslimani ubijaju muslimane ovi su na njihovoj strani..vidiš ovog gore da ih zove tekbiraši..
Asad je govno koje će završiti kao i Gadafi, sa sobom će u provaliju povući i svu svoju familiju, a nažalost i skoro sav svoj alevitski narod..
samo je jedna nepobitna činjenica u ovom ratu, broj obespravljenih većinski sunitskih Arapa je ogroman, broj pobunjenika svakodnevno raste, i trenutak pucanja je siguran..možda nije blizu, ali je sigurno da će da pukne..
nekad 1993. ili 1994. godine smo i mi mislili da će rat trajati sto godina, da je dan kada će četnici biti poraženi dalek, ali onda jedna mala pomoć iz vazduha i potpuni raspad četničke armade..
tako će biti i u Siriji..
ovi što vjeruju ovom potpuno nepoznatom ruskom generalu, a ne vjeruju svojim očima su djeca koja bi da se igraju rata i činjenica..
a činjenica o vojnoj snazi je samo jedna iona se zove SAD..633 milijarde dolara je budžet Pentagona samo ove godine, a tako je već odavno..toj sili i tehnologiji niko na svijetu ne može da se suprostavi..čitav svijet kada bi stao na jednu stranu, a na drugoj da bude samo SAD pobjednik bi bio poznat nakon par godina..ni meni se ne sviđa ta činjenica, ali je tako..kakva Sirija, kakvi te bakrači..a osim toga mi ovdje ne govorimo o Siriji, već o Alavitskom režimu koji će se raspasti nakon prvih vazdušnih ili raketnih udara..