Sirija

Locked
hrastov žižak

#4326 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

Alfons Kauders wrote:
Samo sto kad raja rusi americke diktatore, ja opet navijam za raju.

A kad raja rusi ruske diktatore, vi rusofili navijate za njih. :D Moralne horizontale naseg malog foruma :D
Image
ovo je raja jeboga patak. ne mislim da vole asada, nego znaju šta ih čeka poslije njega.
hrastov žižak

#4327 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

Alfons Kauders wrote:
Koji "vas"? Ja mislim da si Rus. A moj nisi ni pod razno, daleko ti kuca bila.

I ko je uopste pomenuo El Mudzahid?
super, gađanje je obostrano.
Avetinho

#4328 Re: Sirija

Post by Avetinho »

hrastov žižak wrote:
Alfons Kauders wrote:

A kad raja rusi ruske diktatore, vi rusofili navijate za njih. :D Moralne horizontale naseg malog foruma :D
Image
ovo je raja jeboga patak. ne mislim da vole asada, nego znaju šta ih čeka poslije njega.
Imao je i Slobo milion na Kosovu Polju.

"Ne cujem dobro!"
"Hocemo oruzje!"
sitnaburanija

#4329 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

Sirijska vojska zauzela Alep i protjerala plaćeničke libijsko-katarsko-saudijsko-turske teroriste prema turskoj granici
http://www.advance.hr/
hrastov žižak

#4330 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

Ja Sam Odavle wrote: Imao je i Slobo milion na Kosovu Polju.

"Ne cujem dobro!"
"Hocemo oruzje!"
ovo sve alaviti? :shock:
Bodkin

#4331 Re: Rusija Assadu isporučila projektike Iskander

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote: Nije problem u tome jesu li im prodali ili nisu, vec u par zakljucaka koje je kolega Shahab izvuko bog zna odakle. :D
pa realno kolika je vjerovatnoac da ce im dati hi tech vojnu opremu :) a analize gospodina su druga prica :D
Velika je vjerovatnoca, ako im plate. :D Samo sto Rusi imaju naviku da izvoze osakaceno oruzje, rijetko u izvoz idu potpuno isti modeli koje koriste i sami. :D A o ucinkovitosti tog smeca najbolje govore ratovi u Iraku i Libanu 1982.

A analize su bas simpaticne. :D
pa da, standardno kao i usa i sve zemlje izvoznici. samo isto ime ima, a jebe ga ono slovo u nastavku :D niko lud nije ni za ne znam koje pare prodati najbolje sto ima :) inace ove patke i price oko kupovine nekog ultra jakog naoruzanja zemalja koji su na suprotnoj strani od usa se rasciste cim predatori i raptori polete :)
sitnaburanija

#4332 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

hrastov žižak wrote:

"Ne cujem dobro!"
"Hocemo oruzje!"
ima kršćana, druza i poneki sunitski jugosloven koji dok se razaraju cijeli gradovi sa sunitskom većinom nosa Bašarove fotke i klanja mu se na njima... :skoljka:
hrastov žižak

#4333 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

sitnaburanija wrote:
hrastov žižak wrote:

"Ne cujem dobro!"
"Hocemo oruzje!"
ima kršćana, druza i poneki sunitski jugosloven koji dok se razaraju cijeli gradovi sa sunitskom većinom nosa Bašarove fotke i klanja mu se na njima... :skoljka:
fakat, imaš veliku moć zapažanja :D
Alfons Kauders

#4334 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

hrastov žižak wrote:
Alfons Kauders wrote:

Image
Slabo to, skroz slabo... :D

Ovako se to radi:

Image
occupylove

#4335 Re: Sirija

Post by occupylove »

a po kojoj to logici nemaju Rusi pravo da budu u Siriji sa kojom imaju visedecenijsku suradnju jos iz 50-tih godina prosla vijeka ?
od infrastrukture i industrije pa do naravno vojne suradnje
ne negiram prljavstinu i gadost politike ,niti branim Asada ali to je danasnji svijet
a onda se pojave kauboji , kao u Libiji ,Iraku , Sudanu i dalje i sve srokaju uz ogromne civilne zrtve i haos
stari model jos iz Juzne Amerike , tacnije Nikaragve i anti-sandista koji su slicno kao i u Siriji pocinili strasne zlocine protiv legitimno izabrane socijalisticke vlade ili Chile i bezbroj drugih primjera
Rusija nije fakticki osim suplje price , prstom makla da pomogne Srbiji 1999 kada ih je NATO srokao
Rusija ima pravo da brani svoje interese , jer ne zelite priznati da je ovo davno zacrtan plan za region , sto je Vesli Klark jos 2007 izjavio ( vec je vise puta postan taj video )
glavni cilj je poslije unistavanja Sirije, Iran , a zatim totalno okruzenje Rusije
Madlejn Olbrajt , meni se cini je rekla, da nije fer da samo Rusi imaju Sibir i njegova bogatsva
zamislite te drske izjave
i sta trebaju sada Rusi ?
pasti na koljena i moliti za milost ?
znaju dobor sta je plan , crvena linija je povucena , a uopste nisam Rusofil , vec cista logika
NATO -USA imperijalisticka alijansa ima oko 1000 vojnih baza sirom planete i ratuju u 7 drzava
ne rade to ni Rusi niti Kinezi pa vi sada raspravljajte do beskraja
hrastov žižak

#4336 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

@alfons
može i tako, nebitno. samo nemoj kenjat da raja hoće. :D
hrastov žižak

#4337 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

i kad smo već kod te analogije sa miloševićem koji je, jelte, bašar al-asad, kako bi vi podijelili siriju, koje države bi nastale? :D
sitnaburanija

#4338 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

hrastov žižak wrote:i kad smo već kod te analogije sa miloševićem koji je, jelte, bašar al-asad, kako bi vi podijelili siriju, koje države bi nastale? :D
nema podjele Sirije, alaviti ni oni koji ih podržavaju sigurno neće biti nagradjeni za zločine koje čine skoro dvije godine..
hrastov žižak

#4339 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

sitnaburanija wrote:
hrastov žižak wrote:i kad smo već kod te analogije sa miloševićem koji je, jelte, bašar al-asad, kako bi vi podijelili siriju, koje države bi nastale? :D
nema podjele Sirije, alaviti ni oni koji ih podržavaju sigurno neće biti nagradjeni za zločine koje čine skoro dvije godine..
kako jeboga, pa Asad je ko Milošević, hoće svoju Alavitslaviju, a sad nema podjele te Alavitslavije :(
Klavikula

#4340 Re: Rusija Assadu isporučila projektike Iskander

Post by Klavikula »

Alfons Kauders wrote:
Klavikula wrote: odgovor na prvo pitanje si dao sam sebi u drugom pitanju :mrgreen:
a odgovor na drugo pitanje ti je sljedeci:
prevljen je za savladavnje sistema kao sto je patriot. to je prvi projektil koji ima ugradjene sisteme za savladavanje protubalisticke obrane, ima mogucnost manevriranja u pocetnoj fazi leta, ima nizu putanju nego sto je to uobicajno, mali radarski odraz i mogucnost manevriranja u zavrsnoj fazi leta.

sto se libije tice, nije bilo kopnene intervencije, ali bili su tu teroristi koji su podrzani zracnim snagama.
Dobro, pravljen je da savlada Patriot, Arrow i SM-3... Ali se nesto pitam, koliko je uspjesan? Mislim, sigurno su ih testirali protiv slicnih sistema, sigurno su objavili neke podatke, sigurno sve to radi... Ne vjerujem da bi Rusi lagali, jel tako? I jos jedna sitnica, ima li izvozna varijanta iste mogucnosti? :D

Onako usput, siguran sam da bi Izraelci sjedili skrstenih ruku dok Sirija rasporedjuje balisticke rakete koje mogu savladati njihovu protubalisticku odbranu. Nema sanse da bi ih bombardovali, ma gdje bi oni... :-)

nit sam sad lago, nit malorpije. i nije stvar uopste u tome, nego u podcjenjivanju ruske tehnologije. pa nisu je somalijski inzinjeri proizveli.
Ne potcjenjujem je ja, vec istorija, tj. rezultati te tehnike na svim bojistima unazad 50 godina, uz nekoliko izuzetaka (pjesadijsko naoruzanje i artiljerija)
pazi, iskander nije historija, iskander je sadasnjost.
sto se tice uspjesnosti, najbolje bi bilo da se vratis par godina unazad, do rusko-gruzijskog rata. sve ce ti se samo kazati.
jednostavno za iskander nema obrane, to znaju i Ameri i Izrael, ako te bas interesuje Sirija je nekoliko godina prije sukoba htjela naruciti iskander, ali zbog uticaja amera i cionista rusi nisu prodali te projektile Siriji. razumije se rusi su hajrovali na neki drugi nacin.

EDIT: zaboravih napisati za export verziju, ona ima manji domet, do nekih 250-300km
Last edited by Klavikula on 20/12/2012 18:33, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#4341 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

occupylove wrote:a po kojoj to logici nemaju Rusi pravo da budu u Siriji sa kojom imaju visedecenijsku suradnju jos iz 50-tih godina prosla vijeka ?
od infrastrukture i industrije pa do naravno vojne suradnje
ne negiram prljavstinu i gadost politike ,niti branim Asada ali to je danasnji svijet
a onda se pojave kauboji , kao u Libiji ,Iraku , Sudanu i dalje i sve srokaju uz ogromne civilne zrtve i haos
stari model jos iz Juzne Amerike , tacnije Nikaragve i anti-sandista koji su slicno kao i u Siriji pocinili strasne zlocine protiv legitimno izabrane socijalisticke vlade ili Chile i bezbroj drugih primjera
Rusija nije fakticki osim suplje price , prstom makla da pomogne Srbiji 1999 kada ih je NATO srokao
Rusija ima pravo da brani svoje interese , jer ne zelite priznati da je ovo davno zacrtan plan za region , sto je Vesli Klark jos 2007 izjavio ( vec je vise puta postan taj video )
glavni cilj je poslije unistavanja Sirije, Iran , a zatim totalno okruzenje Rusije
Madlejn Olbrajt , meni se cini je rekla, da nije fer da samo Rusi imaju Sibir i njegova bogatsva
zamislite te drske izjave
i sta trebaju sada Rusi ?
pasti na koljena i moliti za milost ?
znaju dobor sta je plan , crvena linija je povucena , a uopste nisam Rusofil , vec cista logika
NATO -USA imperijalisticka alijansa ima oko 1000 vojnih baza sirom planete i ratuju u 7 drzava
ne rade to ni Rusi niti Kinezi pa vi sada raspravljajte do beskraja
Hm. Meni se nesto cini da NATO ne ratuje u Siriji... Ili su po defaultu svi oni koji se protive pro-ruskim rezimima u svojim zemljama zapravo dio te imperijalisticke alijanse?
Klavikula

#4342 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sitnaburanija wrote:
Klavikula wrote:https://www.youtube.com/watch?feature=p ... aYU_TbqX1M
:D :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=_ZI9iMLX ... r_embedded
jel i jedan terorista cuo da na pusci postoji nisan, cudo tehnike, nanisanis i mozda i pogodis nekog.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 4hJM9-9-d0
a evo kako su zavrsili nakon senlucenja i deranja.
Image
borac u papucama :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajd imaj damu pa priznaj da si iste linkove postao danas i na mycitymilitary forumu :D

pitam se samo koji si tamo, Macak iz Cacka? :D Ne bih rekao, ipak djelujes inteligentnije od njega, on je tup ko malj :lol:
tacno, s mcm, ali nisam registrovan, vec samo se informisem s vremena na vrijeme, a ima ljudi koji su iz ovog faha, pa volim procitati neke njihove analize.
hrastov žižak

#4343 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

meni se čini da je turska dio nato pakta i da se FSA vojnici obučavaju u Turskoj. Misliš da ostale nato članice negoduju zbog tog?
Alfons Kauders

#4344 Re: Rusija Assadu isporučila projektike Iskander

Post by Alfons Kauders »

Klavikula wrote: pazi, iskander nije historija, iskander je sadasnjost.
sto se tice uspjesnosti, najbolje bi bilo da se vratis par godina unazad, do rusko-gruzijskog rata. sve ce ti se samo kazati.
jednostavno za iskander nema obrane, to znaju i Ameri i Izrael, ako te bas interesuje Sirija je nekoliko godina prije sukoba htjela naruciti iskander, ali zbog uticaja amera i cionista rusi nisu prodali te projektile Siriji. razumije se rusi su hajrovali na neki drugi nacin.
Ok, dakle mozemo se sloziti da su, statisticki i istorijski, ruski avioni, brodovi, tenkovi i sl. naoruzanje bili inferiorni u odnosu na zapadne sisteme, sto je potvrdjeno u svim sukobima od Koreje do danas?

Ali Iskander je drugaciji! :D

U Gruziji su ih isprobali, ali mete nisu bile branjene - tako da ti dodje kao da su ih lansirali na poligonu. Da su lansirali npr. salvo od 20 komada na podrucje koje je branjeno Patriotima ili Aegis brodovima sa SM-3... I da je proslo 15 od tih 20, ja bi prvi rekao "svaka cast"... A ovako uopste ne kontam sta ti je mjerilo uspjeha? Pogoditi metu balistickom raketom u danasnje doba? Sta je tu toliko spektakularno?
Challenger__

#4345 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Alfons Kauders wrote: Hm. Meni se nesto cini da NATO ne ratuje u Siriji... Ili su po defaultu svi oni koji se protive pro-ruskim rezimima u svojim zemljama zapravo dio te imperijalisticke alijanse?
Asadov režim je proruski samo kolateralno. On je prije svega prosirijski i proarapski, čak bi se usudio reći proislamski.

Image

SAD, Izrael i dio EU pripremaju uništenje velikog broja muslimana i stvaranje novih država na temeljima genocida. Sirija je samo jedan od koraka u tom pravcu. Protiv Asada danas mogu biti samo mizantropi, islamofobi ili neuki među muslimanima.
Last edited by Challenger__ on 20/12/2012 18:39, edited 1 time in total.
sitnaburanija

#4346 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

hrastov žižak wrote:
sitnaburanija wrote:
kako jeboga, pa Asad je ko Milošević, hoće svoju Alavitslaviju, a sad nema podjele te Alavitslavije :(
pa nema zato što će izgubiti i završiti ( ako na vrijeme ne uspije da pobjegne u Rusiju ) kao Pukovnik..a sa gubitnicima nema nagodbe ni u jednom ratu zar ne ?
alaviti su činili ogromnu većinu oficirskog kadra u sirijskoj vojsci, imali su tradiciju držanja oružja i vojne službe, jedan od razloga što je oružje dospjelo na samom početku rata samo u ruke Asadovih snaga..no kako koji dan sve ga imaju manje, nema velike pomoi više ni od Rusa, jer majčica Rusija ( kao i obično ) bi i srala i ne bi... :lol:
sitnaburanija

#4347 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

Challenger__ wrote:
Asadov režim je pro-ruski samo kolateralno. On je prije svega prosirijski i proarapski, čak bi se usudio reći proislamski lider.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#4348 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Challenger__ wrote:
Alfons Kauders wrote: Hm. Meni se nesto cini da NATO ne ratuje u Siriji... Ili su po defaultu svi oni koji se protive pro-ruskim rezimima u svojim zemljama zapravo dio te imperijalisticke alijanse?
Asadov režim je proruski samo kolateralno. On je prije svega prosirijski i proarapski, čak bi se usudio reći proislamski.

Image

SAD, Izrael i dio EU pripremaju uništenje velikog broja muslimana i stvaranje novih država na temeljima genocida. Sirija je samo jedan od koraka u tom pravcu. Protiv Asada danas mogu biti samo mizantropi, islamofobi ili neuki među muslimanima.
Znaci...

Stigli tripovi? :D
occupylove

#4349 Re: Sirija

Post by occupylove »

Alfons Kauders
Hm. Meni se nesto cini da NATO ne ratuje u Siriji... Ili su po defaultu svi oni koji se protive pro-ruskim rezimima u svojim zemljama zapravo dio te imperijalisticke alijanse?
fulio si jedno dvije decenije :D SSSR vise ne postoji , kao niti "pro-Ruski rezimi " osim eventualno bliski odnosi kao sa Bjelorusijom ili Ukrajinom ili par bivsih republika SSSR , ali niti te drzave nisu pod nekom Ruskom shapom bas i svadjaju se sa Rusijom vrlo cesto
Rusija ima slovom i brojem ; 5 vojnih baza i to sve u njihovim bivsim republikama
nema ih niti na Kubi , , nema ih u Vijetnamu , nema ih u Srbiji
Venecuela nije "pro-Ruski rezim "na primjer , ljudi imaju vojnu i ekonomsku suradnju i sto je spasilo Venecuelu od Sirijskoga scenarija usput , da se pametni Hugo nije do zuba naoruzao , Venecuela bi bila kao Libija danas
ali itekako postoje diktatorski rezimi koje podrzavaju imperijalisti , masa njih , i teroristi pod komandom NATO
na kraju krajeva ? ko je pustio mudzahedine u BiH preko Hrvatske ?
ili na Kosovu ?
bili su opremljeni NATO oruzjem
samo pitam 8)
sitnaburanija

#4350 Re: Sirija

Post by sitnaburanija »

kako navodi sirijska drzavna tv i ruska RT , sirijska vojska u snažnoj kontra ofanzivi oslobodila Hamu, Deir-Zur i sva predgradja Damaska..u snažnom i brzom napadu ubijeno stotine plaćenika i terorista, a stotine drugih zarobljeno.. usput vraćena sva oklopna vozila i tenkovi koji su teroristima poklonili Turska, Katar, Saudija i Egipat..
http://rt.com/

teroristi više nemaju šaMse, predsjednik Asad se vraća u punom svjetlu ! :thumbup:
Locked