Da si na njihovom platnom spisku pa me ne bi čudilo da one zločince mjesecima toliko braniš.
Sirija
-
aldinjo
#4126 Re: Sirija
znaci svaki musliman je po automatizmu dobar covjek. zanimljivo. a opet se kritikuje Basar.jako zanimljivo.[/quote][/quote]
Da si na njihovom platnom spisku pa me ne bi čudilo da one zločince mjesecima toliko braniš.
-
popokatepetl_com
#4127 Re: Sirija
Koje zlocince? najbrutalnije ubice i zlocinci dolaze iz redova pobunjenika. Svako malo ubijaju civile, zarobljenike, na najbrutalniji moguci nacin.
- Klavikula
#4128 Re: Sirija
[/quote]aldinjo wrote:znaci svaki musliman je po automatizmu dobar covjek. zanimljivo. a opet se kritikuje Basar.jako zanimljivo.
kljucna rijec su zlocini. nema zlocina. u tome je stvar. samo propaganda i propaganda i propaganda. ustvari ima zlocina, al taj zlocin cine teroristi.
- hypko_nurko
#4129 Re: Sirija
Da si na njihovom platnom spisku pa me ne bi čudilo da one zločince mjesecima toliko braniš.Klavikula wrote:aldinjo wrote:znaci svaki musliman je po automatizmu dobar covjek. zanimljivo. a opet se kritikuje Basar.jako zanimljivo.
kljucna rijec su zlocini. nema zlocina. u tome je stvar. samo propaganda i propaganda i propaganda. ustvari ima zlocina, al taj zlocin cine teroristi.[/quote]
a bashar nije terorista
- Klavikula
#4130 Re: Sirija
Basar je predsjednik suverene drzave, drzave na koju je izvrsena agresija
-
sumirprimus
#4131 Re: Sirija
@aleksmd odličan tekst i analiza,samo djabe ti to ovoj dječurliji postiraš 
a kurdi,hebena karma,nit su šiti nit arapi ...u onakvom okruženju...
- AleksoMKD
#4132 Re: Sirija
Kurdi su mi vrlo interesantni, toliki narod a bez drzave, mislim da ljudi ne shvataju koliko geografija i komsiluk ima udela oko sudbine i prosperiteta jednog naroda (OK, mozda vi u BIH i mi u Makedoniji imamo malo uvida, istoriski jelsumirprimus wrote:@aleksmd odličan tekst i analiza,samo djabe ti to ovoj dječurliji postiraš
A Kurdi izmedju velikih sila isto tako uvek nahebu.......
Sad su u boljoj poziciji nego ikad u zadnjih 100 godina.
- Challenger__
#4133 Re: Sirija
Da... Kurdi, koji - kako piše Gary Brecher - "are regular Sunni Muslims, but are not Arabs. Very, very not-Arabs". Faktor koji se više nikako ne može zaobići, faktor koji sirijsku i regionalnu "razglednicu" čini dodatno zamršenom.AleksoMKD wrote: Kurdi su mi vrlo interesantni, toliki narod a bez drzave, mislim da ljudi ne shvataju koliko geografija i komsiluk ima udela oko sudbine i prosperiteta jednog naroda (OK, mozda vi u BIH i mi u Makedoniji imamo malo uvida, istoriski jel) ali da nije Britancima onaj otok..........ili da nije Poljska izmedju Nemaca i Rusa ili da nisu Ameri na posebnom kontinentu...........
A Kurdi izmedju velikih sila isto tako uvek nahebu.......
Sad su u boljoj poziciji nego ikad u zadnjih 100 godina.
-
sumirprimus
#4134 Re: Sirija
čini ih zamršenim utoliko,što su kurdi vjerovatno idući na redu,kada se šije povuku istočno od karbale 
- Challenger__
#4135 Re: Sirija
A od Mediterana pa do Kerbele živjeće Arapi prezbiterijanci, adventisti i evangelisti.
Još samo kada bi upisao suvisao komentar, gdje bi ti bio kraj.
-
sumirprimus
#4136 Re: Sirija
oćeš da kažeš,da ovo nije rat izmedju sunija i šija?bez obzira ko gura koju stranu?Challenger__ wrote:A od Mediterana pa do Kerbele živjeće Arapi prezbiterijanci, adventisti i evangelisti.
da ne dolazi do crtanja novih granica izmedju njih???
ej moj ćelenđ osim spuštanja na lični nivo,ništa novo u državi bogumilskoj
- Challenger__
#4137 Re: Sirija
Ima i toga, ali to nije primarno obilježje ovog konflikta.sumirprimus wrote:oćeš da kažeš,da ovo nije rat izmedju sunija i šija?bez obzira ko gura koju stranu?
da ne dolazi do crtanja novih granica izmedju njih???/quote]
-
sumirprimus
#4138 Re: Sirija
ma ne,ovo je sranjeee u ruandii 
- Challenger__
#4139 Re: Sirija
I kako stvar ne spustiti na ličnu ravan kada ostavljaš ovakve besmislice?
Ne....
Ovo je frakscijski konflikt unutar Arapa i kolateralno Kurda u kome SAD i Izrael imaju mirotvornu funkciju. Jesi li sad zadovoljan?
Ne....
Ovo je frakscijski konflikt unutar Arapa i kolateralno Kurda u kome SAD i Izrael imaju mirotvornu funkciju. Jesi li sad zadovoljan?
-
sumirprimus
#4140 Re: Sirija
da da,i uijek pucaju po ovoj liniji,suni šije,plus svaki despot koji se nadje na putu ...
i tako...
kurdski san zivi,samo ako se ovi nastave rokat godinama i ulete u pat poziciju..
inace,sa turskom i iranom kao potencijalnim darivaocima zemlje,tesko ce kurdi sta vise tu uradit,kao i asad sada u siriji...
i tako...
kurdski san zivi,samo ako se ovi nastave rokat godinama i ulete u pat poziciju..
inace,sa turskom i iranom kao potencijalnim darivaocima zemlje,tesko ce kurdi sta vise tu uradit,kao i asad sada u siriji...
- Challenger__
#4141 Re: Sirija
To zavisi od razmjera koje može da poprimi sirijski konflikt koji se pokazuje kao katalizator mnogo širih potresa.
- AleksoMKD
#4142 Re: Sirija
Asadovci poceli koristiti Skad-ove mada ne znam zasto, uzimajuci u obzir koliko su neprecizni.
http://www.nytimes.com/2012/12/13/world ... .html?_r=0
http://www.nytimes.com/2012/12/13/world ... .html?_r=0
- Klavikula
#4143 Re: Sirija
ako dodje do regionalnog sukoba, Kurdi imaju sansu da dobiju drzavu, kakvu takvu, mozda dio Turske, mozda dio Irana i Sirije, sve zavisi od pobjednika ovog potencijalnog rata.
-
sumirprimus
#4144 Re: Sirija
Klavikula wrote:ako dodje do regionalnog sukoba, Kurdi imaju sansu da dobiju drzavu, kakvu takvu, mozda dio Turske, mozda dio Irana i Sirije, sve zavisi od pobjednika ovog potencijalnog rata.
Izvini drug al moradoh
Naravno sve je moguće,osim drvenog šporeta...
- Klavikula
#4145 Re: Sirija
mozda je do mene, nisam napiso na cijoj strani budu, posto je jasno dasu vazan faktor, kao potencijalni saveznik pobjednika postoje sanse da budu nagradjeni.sumirprimus wrote:Klavikula wrote:ako dodje do regionalnog sukoba, Kurdi imaju sansu da dobiju drzavu, kakvu takvu, mozda dio Turske, mozda dio Irana i Sirije, sve zavisi od pobjednika ovog potencijalnog rata.![]()
![]()
Izvini drug al moradoh
Naravno sve je moguće,osim drvenog šporeta...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4146 Re: Sirija
ljudi budimo realni
svaka vlast bi se branila
pozivanje na odstupanje asada je smiješno...pa da je većina protiv njega sam bi pao...
i ove priče o skadovima su komične
pa čovječe normala da će koristiti oružje koje ima... neće praćkama gađati neprijatelje
mislim da i u sistemskoj teoriji stoji da svaki sistem teži ka samoodržanju
priče o pravdi vjeri palamuđenje o patetici kako asad ubija a oslobodioci nose cvijeće mira padaju u vodu
ne znam šta je bilo prije asada... bilo je pokolja zasigurno... no svijet je šutio... a sad kad odgovara svjetskim moćnicima šalju se nekakve bradate spodobe koje bi sutra mene klale samo da se promijeni ravnoteža u svijetu
neka hvala... želim da dobiju barem po metak u guzu da ne mogu sjediti pa da njihovi sljedbenici malo razmisle oće li prelaziti granice bjelosvjetskih rupčaga gdje su rođeni... pravi sranja i mjenjaj sisteme tamo gdje si rođen i gdje živiš ne idi u drugu zemlju
čini mi se da je asad oženjem nekom engleskinjom
bradate sbodobe zapadnjake vide kao seksualno roblje i mete za gađanje svojih učenika...
očito je da se nešto iza brda valja... samo da nam se ratni bingo ne približi... dovoljno smo patili...jedan rat u životu je dovoljno
pozivanje na odstupanje asada je smiješno...pa da je većina protiv njega sam bi pao...
pa čovječe normala da će koristiti oružje koje ima... neće praćkama gađati neprijatelje
priče o pravdi vjeri palamuđenje o patetici kako asad ubija a oslobodioci nose cvijeće mira padaju u vodu
ne znam šta je bilo prije asada... bilo je pokolja zasigurno... no svijet je šutio... a sad kad odgovara svjetskim moćnicima šalju se nekakve bradate spodobe koje bi sutra mene klale samo da se promijeni ravnoteža u svijetu
neka hvala... želim da dobiju barem po metak u guzu da ne mogu sjediti pa da njihovi sljedbenici malo razmisle oće li prelaziti granice bjelosvjetskih rupčaga gdje su rođeni... pravi sranja i mjenjaj sisteme tamo gdje si rođen i gdje živiš ne idi u drugu zemlju
bradate sbodobe zapadnjake vide kao seksualno roblje i mete za gađanje svojih učenika...
očito je da se nešto iza brda valja... samo da nam se ratni bingo ne približi... dovoljno smo patili...jedan rat u životu je dovoljno
-
sumirprimus
#4147 Re: Sirija
iranom i turskom teritorijom???Klavikula wrote: mozda je do mene, nisam napiso na cijoj strani budu, posto je jasno dasu vazan faktor, kao potencijalni saveznik pobjednika postoje sanse da budu nagradjeni.
na čijoj god strani bili,dabogda...
- Opetja033
#4148 Re: Sirija
Ovo boldirano nam zapravo govori da ti, drug moj, pojma nemas o situaciji u Siriji. Ne znas sta je bilo prije Assada? E pa prije Assada je bio njegov otac Hafez al Assad. Brutalni krvolok koji se nije razlikovao od svog sina. Svaki krik za slobodom, svaki pozivanje slobode - guseno je brutalno u krvlju. Demokratska vlast ima pravo da se brani jer je ta ista izabrana od strane naroda. Narod nijednom Assadu nikada nije dao legitimitet. Prvi je dosao na celo drzave vojnim pucem i poslije ostavio vlast svom sinu. Dakle nemaju legitimitet od strane naroda. Ako Assad zna da ga podrzava vecina, zasto nije dopustio slobodne i demokratske izbore na kojima ce sve stranke moci ucestvovati? To je narod i trazio na pocetku ustanka u Siriji. Samo to i nista vise. Ali Assad nije dopustio i desilo se to sto se desilo a sto ce neminovno voditi do pada njegovog krvolocnog rezima. A nije dopustio jer zna da ne bi bio izabran i da bi njegova Baath stranka zavrsila na smecu historije.Black swan wrote:ljudi budimo realni
- Truba
#4149 Re: Sirija
jesam rekao da išta znam o siriji? nisam
znam samo da gdje dođu bradonje tu se ruše i džamije i crkve i tu više nema slobode a kamoli demokratskih izbora...
20 mjeseci je prevelik period da se jedan režim bori ako nema podršku naroda ili velikog dijela
znam samo da gdje dođu bradonje tu se ruše i džamije i crkve i tu više nema slobode a kamoli demokratskih izbora...
20 mjeseci je prevelik period da se jedan režim bori ako nema podršku naroda ili velikog dijela
- Truba
#4150 Re: Sirija
takvi će nakon sirije krenuti u neku novu zemlju...
pu pu