Sirija

Locked
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3426 Re: Sirija

Post by Hame_ »

Meni se čini da je on prije otkazao dolazak zbog novog stanja u regionu - granate iz Sirije u Tursku.

Barem sam tako slušao na vijestima.
AleksoMKD

#3427 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

matematicar_teski wrote:HAHAH mocna sirijska armija je prije nekih 2 sata izgubila aerodrom,sa komplet 2 baterije S300 i 25 aviona(marku ne znam).
Sirija nema niti je imala u naoruzanju S300.

Pobunjenici imaju uspeha u napadima na baze ali realno ako saberemo njihove izjave do sada su oborili i na zemlji unistili vise letelica nego sto je Sirijsko vazduhoplovstvo imalo.
muhafuca

#3428 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Hame_ wrote:Meni se čini da je on prije otkazao dolazak zbog novog stanja u regionu - granate iz Sirije u Tursku.

Barem sam tako slušao na vijestima.
U pravu si sad sam provjerio - posjeta je otkazana malo prije (par sati) incidenta sa avionom i prebacena za decembar
- znam da je ublizu bilo
Klavikula

#3429 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Rusi rasporedjuju S-400 duz granice sa Turskom, e moj Erdogane, budalo svjetske klase.
hrastov žižak

#3430 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

Klavikula wrote:Rusi rasporedjuju S-400 duz granice sa Turskom, e moj Erdogane, budalo svjetske klase.
kako to, pa oni ne graniče? Rusi u Siriji to rade? Može li malo preciznije.
Smail Aga

#3431 Re: Sirija

Post by Smail Aga »

Klavikula wrote:Rusi rasporedjuju S-400 duz granice sa Turskom, e moj Erdogane, budalo svjetske klase.
Pa sta :?
Ni prvi a ni zadnji rusko-turski rat :D
Cyrax

#3432 Re: Sirija

Post by Cyrax »

matematicar_teski wrote:HAHAH mocna sirijska armija je prije nekih 2 sata izgubila aerodrom,sa komplet 2 baterije S300 i 25 aviona(marku ne znam).
Ne snimaju se The Expendables 3 jos. :D
Klavikula

#3433 Re: Sirija

Post by Klavikula »

hrastov žižak wrote:
kako to, pa oni ne graniče? Rusi u Siriji to rade? Može li malo preciznije.
evo tekst:
Moskva – Rusija je odlučila da počne razmeštanje naprednog protivvazdušnog sistema S-400 u južni deo vojne oblasti bliže granici sa Turskom. Ovaj potez je odgovor na raspoređivanje sličnih NATO sistema u istočnom delu Turske.

Ruski pukovnik Igor Gorbul je rekao da će vojska da završiti raspoređivanje sistema S-400 do kraja ove godine, a prenosi turski dnevnik Hurijet. Gorbul je dodao da je S–400 sistem u stanju da prodre do stratosfere i obori balističke rakete, kao i sve vrste aviona.

Izveštaj Hurijeta dolazi nekoliko dana pošto su turski borbeni avioni prisilno prizemljili sirijski putnički avion koji je leteo iz Moskve za Damask. Avion je prizemljen u Ankari i dok je prevozio grupu ruskih državljana za Siriju.

Turski ministar inostranih poslova Ahmet Davutoglu je izjavio da je avion prizemljen na osnovu informacija da prevozi „određenu opremu u suprotnosti sa pravilima civilnog vazduhoplovstva.“

Međutim, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov je rekao, „Naravno da nije bilo oružja u avionu i nije moglo da bude. „

mozda je neko upozorenje, mozda je nesto drugo, ali indikativno je da svoje najbolje PVO sisteme, kojih trenutno imaju u ogranicenom broju, rasporedjuju ovdje.

duz granice :D
hrastov žižak

#3434 Re: Sirija

Post by hrastov žižak »

To je vjerovatno na granici s Gruzijom. Ma ništa, to je samo zveckanje sabljama i ništa više.
Klavikula

#3435 Re: Sirija

Post by Klavikula »

slazem se da nista ozbiljnije ovo ne bi trebalo biti, samo upozorenje, al ne vjerujem da je Gruziji, jer oni nakon debakla 2008. ne predstavljaju nikakvu prijetnju, Ameri im nista ozbiljno od naoruzanja nece dati vise, ovo je vjerovatno adresirano na Tursku da ne barcu u Siriju.
Avetinho

#3436 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Sta kazes, duz granice sa Turskom?

AHAHAHAHA

Je li ovo vijest iz zavjerenickog bloga?
bogoljub

#3437 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Ja Sam Odavle wrote:

AHAHAHAHA

nije, to je sa najiskrenih, najpravednih, najtačnih, najnezavjerničkih blogova i sajtova koji vole slobodu i pravdu prodavati u svijetu narošito u zemljama bogatim naftom!!!
Nisu krivi oni, krivi su kupci. Lažne slobode, demokratije
Avetinho

#3438 Re: Sirija

Post by Avetinho »

bogoljub wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

AHAHAHAHA

nije, to je sa najiskrenih, najpravednih, najtačnih, najnezavjerničkih blogova i sajtova koji vole slobodu i pravdu prodavati u svijetu narošito u zemljama bogatim naftom!!!
Nisu krivi oni, krivi su kupci. Lažne slobode, demokratije
Pa cekaj ovo je prenio Klavikula, a on sigurno ne prati CNN i FOX. On prati samo objektivne, nezavisne i istinoljubive izvore, koji misle da Turska granici sa Rusijom. Dobro je da Rusija nije dovela tesko oruzje na granicu s Hrvatskom.

Po Klavikulinim izvorima, Asadov rezim je dosad izveo bar 20 odlucnih operacija kojima su "strani teroristi" potpuno unisteni. Ali nekako ne spominju sistematsko rusenje vlastitih gradova sto avijacijom sto teskom artiljerijom kako bi se obracunali "sa sacicom stranih terorista".

Kakve li su im tek druge vijesti.
Murat Sabanovic

#3439 Re: Sirija

Post by Murat Sabanovic »

Eutelsat: Sirija sabotirala signale britanskog BBC-ja
(avaz)

:lol: :lol: :lol:
Klavikula

#3440 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Ja Sam Odavle wrote:

Po Klavikulinim izvorima, Asadov rezim je dosad izveo bar 20 odlucnih operacija kojima su "strani teroristi" potpuno unisteni.
daj bar jedan post u kome sam to napiso.

EDIT:
jos nisi dao niti jedan konkretan primjer u kome advance.hr objavljuje netacne, neprovjerene, propagandne tekstove. kad toliko seres po njima, red bi bio da to potkrijepis dokazima.hvala.
Last edited by Klavikula on 19/10/2012 21:32, edited 1 time in total.
Murat Sabanovic

#3441 Re: Sirija

nova karta evope

Image
bogoljub

#3442 Re: Sirija

Post by bogoljub »

ja sam odavle!
Daj nam ti onda prave vijesti i uputi nas odakle da se informišemo o stanju u Siriji?
Nije ''oslobodilačka vojska sirije'' (uvijek se nasmijem kada ovo izgovorim) dakle teroristi koji oslobađaju Siriju od babroge Asada koji dolaze nijavažno iz koliko zemalja i iz kojih zemalja dolaze, važno je ko ih finansira.
Za tvoju informaciju koju već i vrabci na granama znaju, finansiraju ih najbogatije zemlje; Saudijska arabija i Katar, sa naredbodavcima koji imaju strategiju zavadi pa vladaj dugu nekoliko stotina godina. Teroristi iz 11 zemalja jurušaju da oslobode Sirijce od Sirijaca, :lol:
Napred Naši!!!! :lol:
Avetinho

#3443 Re: Sirija

Post by Avetinho »

bogoljub wrote:ja sam odavle!
Daj nam ti onda prave vijesti i uputi nas odakle da se informišemo o stanju u Siriji?
Nije ''oslobodilačka vojska sirije'' (uvijek se nasmijem kada ovo izgovorim) dakle teroristi koji oslobađaju Siriju od babroge Asada koji dolaze nijavažno iz koliko zemalja i iz kojih zemalja dolaze, važno je ko ih finansira.
Za tvoju informaciju koju već i vrabci na granama znaju, finansiraju ih najbogatije zemlje; Saudijska arabija i Katar, sa naredbodavcima koji imaju strategiju zavadi pa vladaj dugu nekoliko stotina godina. Teroristi iz 11 zemalja jurušaju da oslobode Sirijce od Sirijaca, :lol:
Napred Naši!!!! :lol:
Jok evo ti pitaj Klavikulu odakle se on informise:
Avetinho

#3444 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Murat Sabanovic wrote:nova karta evope

Image
Je li i ovo iz advance.hr? ;)
Cyrax

#3445 Re: Sirija

Post by Cyrax »

JSO ce da minira i ovu temu :D
Murat Sabanovic

#3446 Re: Sirija

Ja Sam Odavle wrote:
Murat Sabanovic wrote:nova karta evope
Je li i ovo iz advance.hr? ;)
jok...
http://www.mondo.rs/s168641/Press_izbor ... vrope.html
Avetinho

#3447 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Po Klavikulinim izvorima, Asadov rezim je dosad izveo bar 20 odlucnih operacija kojima su "strani teroristi" potpuno unisteni.
daj bar jedan post u kome sam to napiso.

EDIT:
jos nisi dao niti jedan konkretan primjer u kome advance.hr objavljuje netacne, neprovjerene, propagandne tekstove. kad toliko seres po njima, red bi bio da to potkrijepis dokazima.hvala.
Ne pada mi na pamet ponovo iscitsavati tvoje propagandne postove. Samo teski mazohist bi prelistavao 130+ stranica u potrazi za tvojih 750+ postova. Mozda nisi upotrijebio isti redoslijed rijeci, ali je smisao vecine tvojih postova o akcijama zlocinacke vojske Sirijskog rezima upravo onakav kako sam naveo.
Avetinho

#3448 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Cyrax wrote:JSO ce da minira i ovu temu :D
Zasto ja, pa nisam ja ovo napisao:
I to jos nazivati nekog drugog budalom, u istoj recenici.

Daj bar malo mozak da se ukljuci ako se vec o svjetskoj politici razglaba.
Klavikula

#3449 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Ja Sam Odavle wrote:

pazi, mozda sam se zajebo u prenosu informacija, i ispravio sam se kasnije, ali sustina ostaje ista, Rusi rasporedili S 400.

i nisi nam dao neki propagandni tekst sa advance.hr, zasto to izbjegavas?
Avetinho

#3450 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

pazi, mozda sam se zajebo u prenosu informacija, i ispravio sam se kasnije, ali sustina ostaje ista, Rusi rasporedili S 400.

i nisi nam dao neki propagandni tekst sa advance.hr, zasto to izbjegavas.
Ne pada mi na pamet citati advance.hr. Imam vaznija posla.

Nisi se ti ispravio nego su te drugi ispravili. Kako covjek s tobom ozbiljno da razgovara, kad ne znas da ne postoji granica izmedju Turske i Rusije. Ili mozda postoji u advance.hr, jer je sasvim moguce da oni suverene zemlje u regionu smatraju dijelovima Rusije.
Locked