Cyrax wrote:Nije da se raspadaju koliko im se ne ubija vlastiti narod vise. Pogotovo sto im preko granica guraju bjelosvjetski olos da pljacka i senluci.Klavikula wrote:sad i ja to htio staviti, preduhitri me, izgleda da se ipak "osloboditelji" raspadaju, a ne sirijska vojska, kao sto su mnogi ovdje tvrdiliCyrax wrote:http://www.nowlebanon.com/NewsArticleDe ... ?ID=440562
Posteno od njega.
Imali su pravo da se pobune protiv Asada to im niko ne spori ali im je borba otisla debelo u pogresnom smjeru. Nije vise bitan Asad bitno je razvaliti Siriju, protjerati sve sto nije po volji sejhova iz Saudije, Katara etc
Jebe se placenicima i vehabijama i za Siriju i za civile daj da se rezu glave,pljacka,ubija...
Sirija
- ifas
#2901 Re: Sirija
-
kliksovac
#2902 Re: Sirija
jel to Basarovci slave ´´oslobadjanje Alepa od terorista´´ !?Revoltage wrote:Da ne bi bilo dapostoje samo demonstracije opozicije.
Podrska vojsci u Tartousu prije par dana:
-
kliksovac
#2903 Re: Sirija
Cyrax wrote:Nije da se raspadaju koliko im se ne ubija vlastiti narod vise. Pogotovo sto im preko granica guraju bjelosvjetski olos da pljacka i senluci.Klavikula wrote:sad i ja to htio staviti, preduhitri me, izgleda da se ipak "osloboditelji" raspadaju, a ne sirijska vojska, kao sto su mnogi ovdje tvrdiliCyrax wrote:http://www.nowlebanon.com/NewsArticleDe ... ?ID=440562
Posteno od njega.
Imali su pravo da se pobune protiv Asada to im niko ne spori ali im je borba otisla debelo u pogresnom smjeru. Nije vise bitan Asad bitno je razvaliti Siriju, protjerati sve sto nije po volji sejhova iz Saudije, Katara etc
Jebe se placenicima i vehabijama i za Siriju i za civile daj da se rezu glave,pljacka,ubija...
-
kliksovac
#2904 Re: Sirija
nista se ne pika dok klavikula ovu vijest ne prenese i potvrdi sa advance.hrCyrax wrote:http://www.nowlebanon.com/NewsArticleDe ... ?ID=440562
Posteno od njega.
-
stopp
#2905 Re: Sirija
Pogledaj te svaki dan koliko je djece ubijeno i ranjeno granatiranjem rezimske vojske.krvavi rezim vlasnika je nehumano postupao prema novcu, pa su ga ovi divni momci morali osloboditi.kako ih ne voliti, zrtvuju svoj zivot da bi druge "oslobadjali".
Kako vas nije strah Boga???
Ili da upotrjebim tako zlocesti sarkazam poput nekih od vas,"oslobodjene" djece?
http://www.youtube.com/watch?v=CizVkhMp ... r_embedded
- Challenger__
#2906 Re: Sirija
Mene ovaj @edrusu podsjeća na demona iz filma "Egzorcist"stopp wrote: Pogledaj te svaki dan koliko je djece ubijeno i ranjeno granatiranjem rezimske vojske.
Kako vas nije strah Boga???
Ili da upotrjebim tako zlocesti sarkazam poput nekih od vas,"oslobodjene" djece?
http://www.youtube.com/watch?v=CizVkhMp ... r_embedded
"Demi, demi, why..." A njegovi istomišljenici i sponzori su OSNOVNI krivci za tragediju u Siriji i stradanje cjelokupnog naroda.
-
stopp
#2907 Re: Sirija
Prema izvještaju, gotovo svako dijete s kojim su humanitarci razgovarali svjedočilo je ubistvu barem jednog člana porodice. Organizacija je dokumentovala mnoštvo slučajeva zlostavljanja djece tokom 18-mjesečnog konflikta. Tako je jedan 15-godišnjak ispričao da su, nakon što su ga zarobili u njegovoj bivšoj školi, vojnici po njegovom tijelu gasili cigarete.
Drugi je kazao da je bio mučen elektrošokovima te da su ga držali u ćeliji s raspadnutim tijelima, dok je treći tinejdžer opisao kako je vidio 6-godišnje dijete kako umire od posljedica mučenja i izgladnjivanja.
"Gledao sam ga kako umire. Uspio je preživjeti samo tri dana i jednostavno je umro. Sve vrijeme je bio preplašen. Tretirali su ga kao psa", ispričao je 16-godišnji Sirijac, prenosi BBC.
U izvještaju organizacije Save the Children je navedeno da se takvi monstruozni postupci dešavaju stalno i u kontinuitetu.
"Svjedočenja koja smo čuli od djece su zastrašujuća. Mučena su djeca mlađa od deset godina. Osmogodišnjaci su morali sklanjati mrtva tijela s ulica", kazala je Cat Carter, glasnogovornica organizacije. klix.ba
Drugi je kazao da je bio mučen elektrošokovima te da su ga držali u ćeliji s raspadnutim tijelima, dok je treći tinejdžer opisao kako je vidio 6-godišnje dijete kako umire od posljedica mučenja i izgladnjivanja.
"Gledao sam ga kako umire. Uspio je preživjeti samo tri dana i jednostavno je umro. Sve vrijeme je bio preplašen. Tretirali su ga kao psa", ispričao je 16-godišnji Sirijac, prenosi BBC.
U izvještaju organizacije Save the Children je navedeno da se takvi monstruozni postupci dešavaju stalno i u kontinuitetu.
"Svjedočenja koja smo čuli od djece su zastrašujuća. Mučena su djeca mlađa od deset godina. Osmogodišnjaci su morali sklanjati mrtva tijela s ulica", kazala je Cat Carter, glasnogovornica organizacije. klix.ba
-
stopp
#2908 Re: Sirija
Samo ti potvaraj kako si naucio,neka ti je na CAST,imat cemo nesredjenih racuna na Sudnjem danu,prvo potvaranja da sam bolesnik jer se branim sa drugim nickom a sad i da imam sponzore."Demi, demi, why..." A njegovi istomišljenici i sponzori su OSNOVNI krivci za tragediju u Siriji i stradanje cjelokupnog naroda.
Naravno,moji istomisljenici zele vlast u siriji kakvu narod zeli,a to sigurno nije vlast koja tolike godine gusi sirijski narod izuzev sekte alevija.Ako je to razlog za mucenje i ubijanje djece od strane rezima,onda ga ti samo podrzavaj.
- Challenger__
#2909 Re: Sirija
Čitaj kako piše: tvoji istomišljenici na Bliskom istoku i njihovi sponzori, od S. Arabije, Katara, do Tel Aviva i Wall Streeta. Oni jesu prvoodgovorni za tragediju u Siriji. Sit sam lažnih interpretacija.stopp wrote:Samo ti potvaraj kako si naucio,neka ti je na CAST,imat cemo nesredjenih racuna na Sudnjem danu,prvo potvaranja da sam bolesnik jer se branim sa drugim nickom a sad i da imam sponzore.
Naravno,moji istomisljenici zele vlast u siriji kakvu narod zeli,a to sigurno nije vlast koja tolike godine gusi sirijski narod izuzev sekte alevija.Ako je to razlog za mucenje i ubijanje djece od strane rezima,onda ga ti samo podrzavaj.
I za to se odgovara na Sudnjem danu.
- asurbanipal
#2911 Re: Sirija
Tvoji istomišljenici žele od Sirije napraviti novi Irak, Afganistan ili Čečenistan, baš po mjeri bogatih šeika i šejhova iz Kurvajta, Saudijske Arabije, Katara koji uveliko finansiraju "osloboditelje". Kad su već tako okrenuli da "oslobađaju", što ne oslobode Arabiju od bogatih kurvara, pijanica i kockara. Neće, zato što im je "para" draga.stopp wrote: Naravno,moji istomisljenici zele vlast u siriji kakvu narod zeli,a to sigurno nije vlast koja tolike godine gusi sirijski narod izuzev sekte alevija.Ako je to razlog za mucenje i ubijanje djece od strane rezima,onda ga ti samo podrzavaj.
Trebam li reći kome ovo sve najviše odgovara ?
Nego, sinoć gledam na HRT-u onu vanjskopolitičku emisiju "Horizonti", prikazivalo je ove "osloboditelje", ovaj jedan iz FSA hoda po Istanbulu, čičkovo ulje mu na glavi, iskrivio glavu, mobitel na uhu i priča u jednom kafiću o revoluciji. K'o da je poš'o na sastanak kod Fahra, a ne da "oslobađa" Siriju.
Ova voditeljica kaže da su "osloboditelji" podijeljeni na dvije grupe, ali koliko sam ja shvatio iz razgovora sa oficirima i nadređenim ima mnogo više frakcija, po svemu sudeći, tamo se ne zna, ni ko pije ni ko plaća...
Prikazivalo je i Turke u južnom gradu Antakiji, žale se na izbjeglice koje dolaze iz Sirije, i koje se nalaze u kampovima, kažu dovlače u kampove ljudstvo iz Čečenije, Jemena, Libije...
-
Revoltage
#2912 Re: Sirija
Pukovnik Khaled al-Zalem, zapovjednik FSA na jugu Sirije, i još nekoliko istaknutih dezertera se vratili na stranu Assada i vojske Sirije.
http://www.advance.hr/vijesti/pukovnik- ... ke-vojske/
-
matematicar_teski
#2913 Re: Sirija
vijest je relevantna ko hamina teorija o postojanju partikularnog elektronskog nabojaRevoltage wrote:Pukovnik Khaled al-Zalem, zapovjednik FSA na jugu Sirije, i još nekoliko istaknutih dezertera se vratili na stranu Assada i vojske Sirije.
-
stopp
#2914 Re: Sirija
El Zamel koji kaže da je u opozicionim snagama bio poznat kao Ebu Velid i da je jedan od značajnih zapovjednika FSA,njegovo ime još uvijek ostaje nepoznato a njegov značaj i vrijednost su vidljivi na osnovu činjenice da uz sebe ima samo grupu od 10 vojnika.Pukovnik Khaled al-Zalem, zapovjednik FSA na jugu Sirije, i još nekoliko istaknutih dezertera se vratili na stranu Assada i vojske Sirije.
-
stopp
#2915 Re: Sirija
A njegovi istomišljenici i sponzori su OSNOVNI krivci za tragediju u Siriji i stradanje cjelokupnog naroda.
Znaci ovo dvoje je ista interpretacija??Čitaj kako piše: tvoji istomišljenici na Bliskom istoku i njihovi sponzori, od S. Arabije, Katara, do Tel Aviva i Wall Streeta. Oni jesu prvoodgovorni za tragediju u Siriji. Sit sam lažnih interpretacija.
I za to se odgovara na Sudnjem danu.
-
kliksovac
#2916 Re: Sirija
Nakon sto je cijeli svijet se mogao uvjeriti u okrutne muciteljske metode basarovih sljedbenika, placenika i njegovih sebiha, nakon sto je svima jasno kako prolaze oni koji se samo usude i pomisliti da okrenu ledja Basaru i njegovom zlocinackom rezimu, dakle oficiri koji su napustili Basara okrenuli se protiv njega; godinu i pol ratuju protiv njega shvataju da su se kao malo zajebali i pokajnicki se vracaju u stari tabor!Revoltage wrote:Pukovnik Khaled al-Zalem, zapovjednik FSA na jugu Sirije, i još nekoliko istaknutih dezertera se vratili na stranu Assada i vojske Sirije.
hahaha, jel se to neko zajebava na advance.hr ili pokusavaju biti na neki cudan nacin humoristicni i pricati viceve koji su smijesni koliko i magarac sa frulom
-
Revoltage
#2917 Re: Sirija
Pobunjenici krenuli u veliku ofanzivu u Halepu. Uskoro više.
-
Revoltage
#2918 Re: Sirija
Vode se teške borbe u više mjesta Halepa. Pobunjenici označili ovu bitku kao biti ili ne biti.
-
Revoltage
#2919 Re: Sirija
I jedna i druga strana koristi minobacace. Ovo nece proći dobro, da barem gađaju jedni druge. Žrtve opet civili.
-
Revoltage
#2920 Re: Sirija
Iskreno, ovi nisu normalni pogotovo kad razgovaras snjima o ovome. Oni sami ne znaju ko na koga puca. Preprodavaju jedni drugima oružje, travu, tv, hranu. Čak se dogovaraju kad će ko koga napasti. Ja ovo još nisam vidio. Ali naravno ima i ozbiljnog ratovanja.Religious Fantastic wrote:Sa izrazom lazne zabrinutosti na licu, kokicama i daljinskim upravljacem iscekujem daljnje izvjestajeRevoltage wrote:Pobunjenici krenuli u veliku ofanzivu u Halepu. Uskoro više.
- Klavikula
#2921 Re: Sirija
koja je ovo odlucujuca bitka po redu?Revoltage wrote:Pobunjenici krenuli u veliku ofanzivu u Halepu. Uskoro više.
koliko se sjecam sve prosle odlucujuce su zijanili, vidjecemo sta ce biti sa ovom.
-
Revoltage
#2922 Re: Sirija
Evo i jedni i drugi napreduju.Klavikula wrote:koja je ovo odlucujuca bitka po redu?Revoltage wrote:Pobunjenici krenuli u veliku ofanzivu u Halepu. Uskoro više.
- Klavikula
#2923 Re: Sirija
zeljno iscekujem sljedece izvjestaje 
-
BosnianHardcore
#2924 Re: Sirija
posljednji pokusaj davljenikaRevoltage wrote:Vode se teške borbe u više mjesta Halepa. Pobunjenici označili ovu bitku kao biti ili ne biti.
-
stopp
#2925 Re: Sirija
Nesto vam haman advance ne daje informacije ili nema takvih kakve bi volili objaviti??