Sirija

Locked
mmaar

#1551 Re: Sirija

Post by mmaar »

Challenger__ wrote:Ne samo navijačke, ne samo navijačke... Kao što je jedan cijenjeni forumaš napisao, nekoliko stranica unazad, ovdje vrvi od uposlenika koje-kakvih proameričkih agencija. Profesionalno "uvjerenje".

Bez obzira na činjenice.
Bolje bi im bilo da energiju i sredstva ulazu u Venecuelu i slobodne zemlje Srednje i Juzne Amerike, a vidim i Rusija krece u istom pravcu sa motivom da im dodatno olaksa rad, tako su im bar tamo ruke odrijesene i svi jedva cekaju da iskazu odusevljenje za price koje su im pripremili :D a umjesto sto se ovdje iz dana u dan ofiraju i sluze nekolicini forumskih vanjskopolitckih analiticara - amatera kao "sito i rešeto" :D Mi Bosanci smo svakako ravnodusni prema nesreci i bijedi u kojoj se od uvodjenja slobode i demokratije nalazimo i mi i nasa zemlja i nismo spremni prstom mrdnuti cak ni za nasu vlastitu korist, a glavna deviza nam je "izdrzo je Mujo i gore", tako da je svakako pogresno misliti da ce nas pretjerano brinuti i geopoliticke prilike i imperijalisticki globalni ekspanzionizam, sto znaci ovdje svakako ne mogu biti na dobitku. :lol: :mrgreen:

Jos samo jednom da dodam, a valjda imam pravo posto i Mutap na ovoj temi slobodno iskazuje svoje navijacke strasti :D

Image

:lol:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1552 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

protiv čega i koga se bore sirijski borci za slobodu

sirija ima 23miliona stanovnika
15% od toga je oko 3,9-4miliona
neka je 5% alevita angažovano u vojsci to je 200,000 vojnika minimalno + policija obavještajne službe i razne paravojske
plus dobrovoljci šije iz libana iraka i irana plus razne druge grupacije npr. pkk i pojedinci koji iz nekih svojih razloga ratuju za alevite
još kad tome dodamo silu tenkova artiljerije i teškog naoružanja u rukama alevija plus avijacija i borbeni helikopteri i ako uzmemo u obzir činjenicu da ssv nema ništa od toga niti ima oružje kojim bi se efektivno suprostavila bašarovim falangama onda je moguče shvatiti zbog čega 75% stanovništva ne može da ukloni sektu alevija sa vlasti
plus faktor straha za porodicu djecu pogotovu jer je bašarov režim poznat po ubijanju cijele porodice opozicionih aktivista
tortura mučenje hapšenja i zatvaranje ljudi i drugi vidovi pritisaka na narod
zatvori u siriji su puni i to ne od prije par mjeseci več je tako godinama
propagandna mašinerija režima takođe dobro radi i zbunjuje narod
i još im iran i rusija doturaju oruđje i municiju da mogu pobit što više ljudi

10,885 Armoured Fighting Vehicles:
4,950 Main battle tanks (including 1,150 in storage)
1,125 Amphibious Armoured Scout Cars
2,950 Infantry fighting vehicles
1,860 Armoured personnel carriers
4,815+ Towed Artillery Pieces:
1,010+ Mortars
2,130+ Gun/Howitzers (400 in storage)
1,675+ Anti-aircraft guns (300+ in storage)
1,136 Self-Propelled Artillery Pieces:
485 Self-propelled howitzers
650 Self-propelled anti-aircraft guns (240 in storage)
6,890+ Anti Tank Guided Weapon Launchers (4,290 in storage)
500+ Multiple Launch Rocket Systems
102+ Surface to Surface/Ship Missile Launchers:
86+ Tactical ballistic missile launchers
16+ Anti-ship missile launchers
4,235+ Surface to Air Missile Launchers:
4,000+ MANPADS
235 Self-propelled air-defence systems
mmaar

#1553 Re: Sirija

Post by mmaar »

japin_mutapi wrote:protiv čega i koga se bore sirijski borci za slobodu

neka je 5% alevita angažovano u vojsci to je 200,000 vojnika minimalno + policija obavještajne službe i razne paravojske

23 000 000 : 3 900 000
85 % : 15 %

I opet jedina nada terorizam :lol: :D

Da izadje na ulicu bar 20 % od tih 85 %, pao bi i Sovjetski savez :lol: :D
japin_mutapi

#1554 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

ovako ni četnici nisu bili naoružani a TO i PL su super sila za sirijsku opoziciju

Syrian Army
Equipment of the Syrian Army
japin_mutapi

#1555 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

mmaar wrote:
Da izadje na ulicu bar 20 % od tih 85 %, pao bi i Sovjetski savez
izlazili su mjesecima i mirno demonstrirali i iskazivali svoje zahtjeve a bašarovi zločinci su ih ubijali gdje su stigli i kad god su mogli
kad su počeli uzvračati istom mjerom postali su odjednom teroristi

narod je htio milom al diktator i uzurpator ne zna osim silom sam je kriv za ovo stanje i situaciju mogao je na početku riješiti probleme na puno mirniji način
japin_mutapi

#1556 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

preporuka
pročitaj cijeli post prije nego staviš smješka :lol: :D
mmaar

#1557 Re: Sirija

Post by mmaar »

japin_mutapi wrote:ovako ni četnici nisu bili naoružani a TO i PL su super sila za sirijsku opoziciju

Syrian Army
Equipment of the Syrian Army
Sve o cetnicima, podlim pokusajima izvrtanja stvari vezanim za Genocid i agresiju na BiH, kao i o tome ko jeste u ovoj prici cetnik, napisao sam na nekoliko mjesta do unazad nekoliko stranica, pa kad iscitas i ponudis neke smislene argumente kojima ces to osporiti kao i mnoge druge argumente koji su tu nebuloznu pricu koju pricas rastavili na proste faktore, onda nastavimo, jer te u suprotnom niko, pa ni ja ne moze uzimati za ozbiljno.
Alija Nametnik

#1558 Re: Sirija

Post by Alija Nametnik »

Daleko od toga da mogu definirat svoj stav u krutu šemu "za-protiv", ali je zanimljivo kako su sirijske manjine večinom neutralne ili na Asadovoj strani, biraju manje zlo. Strah od ovih potencijalnih fundamentalista se čini opravdanim.
Klavikula

#1559 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@ japin_mutapi
u Siriji trenutno se sam narod nije podjelio na sunite i site, niti to namjeravaju. te primitivne podjele forsiraju mediji bliski kapitalisticko-cionistickim interesima.

a kad si se vec dotakao sirijske armije mogu ti reci da imaju finog naoruzanja, ljudi ulagali u vojsku, nadam se da nece morati upotrebljavati nista jace od T72. zelim im svu srecu, sto prije da zavrse sa teroristima i da vrate normalan zivot u Siriju.
japin_mutapi

#1560 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

mmaar wrote: Sve o cetnicima, podlim pokusajima izvrtanja stvari vezanim za Genocid i agresiju na BiH, kao i o tome ko jeste u ovoj prici cetnik, napisao sam na nekoliko mjesta do unazad nekoliko stranica, pa kad iscitas i ponudis neke smislene argumente kojima ces to osporiti kao i mnoge druge argumente koji su tu nebuloznu pricu koju pricas rastavili na proste faktore, onda nastavimo, jer te u suprotnom niko, pa ni ja ne moze uzimati za ozbiljno.
izvini što me ne uzimaš za ozbiljno :lol: :D

i kakvi su tvoji argumenti
teorija zavjere(što bi jedan moj ahbab reko zablude) i dokumentarci tipa arrivals i zetgeist
alex jones i russia today global research
možda i david icke i njegove priče o kontroli uma i slične nebuloze
nešto bijeli kralj crna kraljica pijuni skakači i to

assadova oaza slobode iran kina i rusija u borbi protiv cionističko vehabijsko zavjere i zapadnjačkog imperijalizma to su teze koje zastupate
osovina dobra sirija iran kina rusija uz još par satelita protiv osovine zla usa eu izrael nato i vehabijske monarhije

stavio bih smješka ovdje ali ovo nije smiješno več žalosno i tragično koliko ste ispali iz realnosti

matrix
mmaar

#1561 Re: Sirija

Post by mmaar »

japin_mutapi wrote:
mmaar wrote: Sve o cetnicima, podlim pokusajima izvrtanja stvari vezanim za Genocid i agresiju na BiH, kao i o tome ko jeste u ovoj prici cetnik, napisao sam na nekoliko mjesta do unazad nekoliko stranica, pa kad iscitas i ponudis neke smislene argumente kojima ces to osporiti kao i mnoge druge argumente koji su tu nebuloznu pricu koju pricas rastavili na proste faktore, onda nastavimo, jer te u suprotnom niko, pa ni ja ne moze uzimati za ozbiljno.
izvini što me ne uzimaš za ozbiljno :lol: :D

matrix
Decko, potrudi se malo vise, jer postajes sa tim svojim mantranjima prilicno zamoran, a ja niti imam volje baviti se takvim dostignucima niti ima ikakvog smisla gubiti energiju i vrijeme na njih. Kada je u pitanju moje i formalno i neformalno obrazovanje, onda tu svakako nema i nikada nije bilo mjesta za te autore koje navodis (iskreno, od svega toga sam samo negdje cuo za ime tog Ickea i pretpostavljam da je u pitanju neka parapsihologija ili tzv. alternativna historija), a pogotovo nikada nisam znanje usvajao posredstvom dokumentarnih filmova (ako je moja sramota sto nisam pogledao te koje spominjes, javno je prihvatam), mainstream medija ili vazova petrodolarima dobro placenih, pokvarenih i u zatucanosti ogrezlih hodza i sejhova, a nisam siguran da se to isto moze reci i za tebe. Ono sto sigurno mogu tvrditi jeste da ti do obrazovanja bas i nije posebno stalo, s obzirom da iz posta u post cak pokazujes i temeljnu nepismenost i nepoznavanje pravopisa maternjeg jezika, ali nekako mi je sve do sad bilo neugodno da ti i to spocitavam i jos dodatno pristajem na svu muku koju imas, bas kao sto nisam zelio i ne zelim da ova diskusija u nedostatku argumenata predje na licnu ravan. S obzirom da spominjes "matrix" i "realnost", kada bi znao da u tebi postoji bar mrvica zelje za obrazovanjem i saznanjem, uputio bi te za pocetak na teoriju o simulaciji koju je izlozio autor kojeg sam citirao u svom prvom postu na ovoj temi, sto je potpuno izignorisano, a on spada u red najbitnijih i najuticajnijih zapadnih mislilaca koji su promisljali o suvremenom svijetu, mada na osnovu ovoga sto ovdje izlazes nisam siguran da posjedujes elementarnu kompetenciju da ga citas i razumijes. Dakle, pred tobom stoji jos puno truda kojeg moras uloziti da bi bio ozbiljan sugovornik i da bi te ljudi shvatali za ozbiljno, a nije nemoguce, trud se gotovo uvijek isplati. Ono sto nije u redu jeste da stalno svojim navijackim ispadima i jalijaskim folovima miniras ovu temu i ne dopustas da se na njoj vodi argumentovana i smislena diskusija.
japin_mutapi

#1562 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

izvini što nisam pročitao tvoj post niti ču to činiti ubuduče
imaš smješka :lol: :D
Klavikula

#1563 Re: Sirija

Post by Klavikula »

mmaar

#1564 Re: Sirija

Post by mmaar »

Obmana i Natanjahu su vec ovo o cemu prica ruski ambasador u UN-u nagovjestili u proteklih nekoliko dana i s obzirom da gube rat u Siriji, vjerovatno upotreba hemijskog i bioloskog oruzja naredni korak.

Stalni predstavnik Rusije u Organizaciji UN-a upozorio je na katastrofalne posljedice u slučaju da sirijski pobunjenici upotrebe hemijsko oružje.

Vitali Čurkin osvrnuvši se na vjerovatnu upotrebu hemijskog oružja od strane opozicionih naoružanih grupacija u Siriji je saopštio da bi upotreba tog smrtonosnog oružja bila pogubna i katastrofalna za cijeli region Bliskog istoka. Njegove tvrdnje dolaze u trenutku kada su zapadni i izraelski mediji objavili da će vlada iz Damaska upotrijebiti hemijsko oružje protiv pobunjenika. Glasnogovornik sirijskog MIP-a je odbacio tvrdnje izraelskih i zapadnih medija a potom je naveo da njegova zemlja neće upotrijebiti hemijsko oružje ali da će u slučaju stranog napada biti prisiljena da ga iskoristi protiv napadača.
Prije toga se prvo oglasio Natanjahu:
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je kako bi "Izrael morao djelovati" u slučaju pada sirijske vlade s ciljem osiguravanja kemijskog oružja kako isto ne bi dospjelo u ruke "militantnih skupina", prenosi Washington Post.
Konkretno ističe libanonsku vojnu organizaciju Hezbollah kao glavni razlog za strah.
U jučerašnjem razgovoru za američku TV postaju FOX News Netanyahu je istaknuo kako to ne znači nužno da bi izraelska vojska ušla u Siriji, napominje kako "ima i drugih načina".
Za njim i Obmana:
"Imajući u vidu da sirijski režim posjeduje zalihe hemijskog oružja i dalje ćemo jasno stavljati do znanja Assadu i onima oko njega da svijet gleda šta se dešava i da će svi odgovarati pred međunarodnom zajednicom i SAD ako počine tragičnu grešku i upotrijebe to oružje", rekao je Obama.

On je u govoru o spoljnoj politici pred ratnim veteranima i Rinu naveo da SAD "danas rade na tome da sirijski narod dobije bolju budućnost".
Nakon njih i njihov vjerni potrcko:
Generalni sekretar UN Ban Ki-moon izrazio je prethodno zabrinutost povodom rizika da Sirija upotrijebi hemijsko oružje, nakon što je Damask saopštio da bi mogao da aktivira svoj hemijski arsenal u slučaju strane intervencije.
To sve upucuje, kako je upozorio i ruski ambasador da je vjerovatno naredni korak upotreba hemijskog i bioloskog oruzja od strane placenih teroristickih bandi, zasto bi se kao i u slucaju dosadasnjih zlocina, posebno masakra u Houli kojeg su pocinili "nenaoruzani aktivisti", optuzio sirijski narod i njegove vlasti.

Oglasila se i sirijska vlada koja je odbacila sve spekulacije o upotrebi hemijskog oruzja:
Sirijski dužnosnici naveli su kako će se arsenal kemijskog i biološkog oružja koristiti samo protiv "vanjske agresije", nikada protiv domaće populacije. Izjava dolazi u vrijeme kada SAD i Izrael sve glasnije upozoravaju kako prijeti opasnost od sirijskog oružja za masovno uništenje, pogotovo ako isto dopisuje u "krive ruke".

Po pitanju kemijskog oružja službenu izjavu je dao glasnogovornik sirijskog ministarstva vanjskih poslova, Jihad Makdissi: "Svako kemijsko ili bakterijsko oružje nikada neće - ponavljam, nikada neće - biti korišteno za vrijeme trajanja krize u Siriji, bez obzira na razvoj događaja. Svo to oružje se nalazi u sigurnim skladištima pod direktnim nadzorom sirijskih oružanih snaga i nikada neće biti korišteno osim u slučaju da Sirija bude izložena vanjskoj agresiji".

Ovo je prvi puta da je Sirija u javnosti priznala kako posjeduje kemijsko oružje. Do sada su mnogi nagađali kako Sirija ima arsenal takvog oružja, ali indicije nisu nikada potvrđene dokazima. Vjeruje se kako Sirija ima specijalne Scud rakete kojima je u stanju lansirati kemijsko i biološko oružje, prenosi RT.
Sirija je jedna od 6 država koje nisu potpisnice Konvencije o kemijskom oružju, uz Siriju to su Sjeverna Koreja, Angola, Južni Sudan, Egipat i Somalija.

U isto vrijeme na Siriju se vrši sve veći vanjski pritisak. Američki predsjednik Obama je jučer izjavio kako SAD želi promjenu vlasti u Siriji. "Radimo na tranziciji, kako bi sirijski narod mogao imati bolju budućnost, slobodni od Assadovog režima", izjavio je Obama. Po pitanju sirijskog arsenala kemijskog i biološkog oružja oglasio se i izraelski premijer Netanyahu koji već sada otvoreno govori kako će Izrael "osigurati" to oružje ukoliko bi Assad izgubio vlast. Nije želio precizirati da li bi to značilo vojnu akciju ili neku drugu operaciju (vidi: Netanyahu nagovijestio angažman u Siriji: "Izrael će morati osigurati sirijsko kemijsko oružje ukoliko Assad padne").
japin_mutapi

#1565 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Situacija u Siriji iz sata u sat sve teža

Zamjenik generalnog sekretara UN-a priprema izvještaj, sedam zatvorenika ubijeno u Halepu, opozicija probija informativnu blokadu.

... link ...
mmaar

#1566 Re: Sirija

Post by mmaar »

japin_mutapi wrote:izvini što nisam pročitao tvoj post niti ču to činiti ubuduče
imaš smješka :lol: :D
Nemoj da se stidis, slobodno reci ako nisi razumio. Objasnit cu ja to tebi jos prostijim jezikom.
graue_maus

#1567 Re: Sirija

Post by graue_maus »

mmaar

#1568 Re: Sirija

Post by mmaar »

Oglasilo se ponovo i sirijsko ministarstvo upozoravajuci na scenarij o kojem sam govorio u prethodnom postu.
Ministarstvo vanjskih poslova Sirije je objavilo zabrinutost zbog najava o inostranim vojnim invazijama pod izgovorom korištenja hemijskog naoružanja, a sve to podsjeća na povod napada na Irak, javlja ISNA.
Sirijski MIP je objavio: "Poneki zapadni mediji "izvrću" govor Džehada Mokadesija, glasnogovornika ministra vanjskih poslova Sirije, kako bi pripremili plodno tlo za vojnu invaziju na Siriju, a pod izgovorom korištenja hemijskog naoružanja".
Danas je Ministarstvo vanjskih poslova organizovalo press-konferenciju kako bi opovrgnulo špekulisanje pojedinih medija o upotrebi hemijskog oružja protiv sirijskih terorista.
Sirijski MIP je objavio kako su ove prijetnje neosnovane i vrlo opasne. Prijetnje su režirane od strane sirijskih neprijatelja koji su također lažno optužili Irak za korištenje hemijskog oružja.
mmaar

#1569 Re: Sirija

Post by mmaar »

O istome zatrubio i Dodikov intimus, ratni zlocinac Avigdor Liberman :lol:
Image
Ministar vanjskih poslova Izraela Avigdor Lieberman izjavio je da bi prelazak sirijskog hemijskog i biološkog oružja u ruke Hezbolaha "bio otvoreni poziv na rat".

Lieberman je na pres-konferenciji Zajedničkog vijeća Izrael-SAD, izjavio: "Mi imamo dovoljno saznanja o tome da Hezbolah nastoji dobiti hemijsko i biološko oružje. To nam je trenutno najveća briga. Ovo je naša 'crvena linija' i otvoreni razlog za rat".

On je naglasio da će Izrael, ukoliko Sirija preda hemijsko i biološko oružje Hezbolahu, "odlučno i bez odlaganja, pokrenuti određene korake".
Klavikula

#1570 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://www.advance.hr/vijesti/damask-go ... na-aleppo/
izgleda da su teroristima odbrojani dani, Damask gotovo ociscen, u Alepo stizu velike snage, priprema se ofanziva, jedino ih NATO bombardovanje moze spasiti (mada je i to upitno, zbog sirijske PVO) al to Rusija i Kina rijesavaju :thumbup:
Bodkin

#1571 Re: Sirija

Post by Bodkin »

Klavikula wrote:http://www.advance.hr/vijesti/damask-go ... na-aleppo/
izgleda da su teroristima odbrojani dani, Damask gotovo ociscen, u Alepo stizu velike snage, priprema se ofanziva, jedino ih NATO bombardovanje moze spasiti (mada je i to upitno, zbog sirijske PVO) al to Rusija i Kina rijesavaju :thumbup:
:lol: :lol: :lol:
vrbas1979

#1572 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

japin_mutapi wrote:protiv čega i koga se bore sirijski borci za slobodu

plus dobrovoljci šije iz libana iraka i irana plus razne druge grupacije npr. pkk i pojedinci koji iz nekih svojih razloga ratuju za alevite
još kad tome dodamo silu tenkova artiljerije i teškog naoružanja u rukama alevija plus avijacija i borbeni helikopteri i ako uzmemo u obzir činjenicu da ssv nema ništa od toga niti ima oružje kojim bi se efektivno suprostavila bašarovim falangama onda je moguče shvatiti zbog čega 75% stanovništva ne može da ukloni sektu alevija sa vlasti
plus faktor straha za porodicu djecu pogotovu jer je bašarov režim poznat po ubijanju cijele porodice opozicionih aktivista
tortura mučenje hapšenja i zatvaranje ljudi i drugi vidovi pritisaka na narod
zatvori u siriji su puni i to ne od prije par mjeseci več je tako godinama
propagandna mašinerija režima takođe dobro radi i zbunjuje narod
i još im iran i rusija doturaju oruđje i municiju da mogu pobit što više ljudi

10,885 Armoured Fighting Vehicles:
4,950 Main battle tanks (including 1,150 in storage)
1,125 Amphibious Armoured Scout Cars
2,950 Infantry fighting vehicles
1,860 Armoured personnel carriers
4,815+ Towed Artillery Pieces:
1,010+ Mortars
2,130+ Gun/Howitzers (400 in storage)
1,675+ Anti-aircraft guns (300+ in storage)
1,136 Self-Propelled Artillery Pieces:
485 Self-propelled howitzers
650 Self-propelled anti-aircraft guns (240 in storage)
6,890+ Anti Tank Guided Weapon Launchers (4,290 in storage)
500+ Multiple Launch Rocket Systems
102+ Surface to Surface/Ship Missile Launchers:
86+ Tactical ballistic missile launchers
16+ Anti-ship missile launchers
4,235+ Surface to Air Missile Launchers:
4,000+ MANPADS
235 Self-propelled air-defence systems
Analize i gov***

Očito da su ti glavni izvori informacija wikipedija te pokoji snimak sa youtube-a. Nemaš blage veze sa situacijom u Siriji što pokazuješ svojim komentarima, plus si jednostrano nastrojen.

Popusti nas malo živ bio, naporan si.

P.S. Proradi malo na pismenosti! Je li to moguČe?

P.P.S.: Koliko ti je godina?
japin_mutapi

#1573 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

vrbas1979 wrote: Analize i gov***

Očito da su ti glavni izvori informacija wikipedija te pokoji snimak sa youtube-a. Nemaš blage veze sa situacijom u Siriji što pokazuješ svojim komentarima, plus si jednostrano nastrojen.

šta da ti pričam provalio si me skroz

hvala na lijepim riječima i ako ti nije teško da mi očitaš koju lekciju iz pismenosti
podijeli svoje veliko znanje sa mnom jednim insanom skromne inteligencije i slabe pismenosti

takođe bih ti bio zahvalan ako bi mi malo objasnio situaciju u siriji pošto ja nemam blage veze a kako mi je glavni izvor informacija wikipedia i youtube zamolio bih te me uputiš na relevantne i provjerene izvore gdje mogu dobiti isinite vijesti a ne propagandu tipa ccn i al jazzera

jednostrano sam nastrojen i naporan istina al jebaji ga šta da radim kad sam taki

moram i ja jedan ovaj p tačka s tačka
P.S. care kralju šahu idole mlade generacije :lol:
vrbas1979

#1574 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

japin_mutapi wrote:
vrbas1979 wrote: Analize i gov***

šta da ti pričam provalio si me skroz

hvala na lijepim riječima i ako ti nije teško da mi očitaš koju lekciju iz pismenosti
podijeli svoje veliko znanje sa mnom jednim insanom skromne inteligencije i slabe pismenosti

takođe bih ti bio zahvalan ako bi mi malo objasnio situaciju u siriji pošto ja nemam blage veze a kako mi je glavni izvor informacija wikipedia i youtube zamolio bih te me uputiš na relevantne i provjerene izvore gdje mogu dobiti isinite vijesti a ne propagandu tipa ccn i al jazzera

jednostrano sam nastrojen i naporan istina al jebaji ga šta da radim kad sam taki

moram i ja jedan ovaj p tačka s tačka
P.S. care kralju šahu idole mlade generacije :lol:
Sada bi to kao trebalo biti smiješno???

Suština moga posta svodi se na sljedeće (pošto ne znaš čitati između redova):
- Ne upuštaj se u analize ako to ne znaš uraditi.
- Jednostrani izvori informacija (pogotovo u današnje vrijeme, a vidjeli smo to u mnogim primjerima) ne znače ništa, barem onom ko bar malo razmišlja svojom glavom.
- Ne budi pristran.
- Ponavljam: očito nisi kompetentan niti dovoljno upućen u dešavanja u Siriji, a konstantno postiraš (vrlo često) kojekakve nebuloze.

- P.S. posljednji post, odnosno odgovor meni, je više nego djetinjast i "kafanski".
Opetja033

#1575 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kakvo izvrtanje teza. Znaci pristrasni su izvjestaji vecine svjetskih medija a nepristrasni su oni koji dolaze iz Kine, Rusije, Assadovog rezima i ostalih srpsk.... pardon Assadovih saveznika.
Jedna stvar je jasna: Assad nece docekati Novu Godinu na vlasti, ako bude pravde - nece je docekati ni na ovom svijetu. Sirijski narod ce konacno, nakon desetljeca ugnjetavanja od strane Assadovih sektasa, biti slobodan.
Locked