Sirija

Locked
parabellum_9mm

#1451 Re: Sirija

Post by parabellum_9mm »

mmaar wrote:
Cudno kako se ovim u cijoj agendi stoji oslobadjanje islamskog svijeta, ali po unaprijed zadatim kriterijima po kojima prvo idu Zapadu "neposlusne zemlje", a tek na kraju, ha ha, Palestina i klan Saud, interesi gotovo uvijek poklapaju sa zapadnim interesima, pa tako ne prezaju ni od otvorenog saveznistva. Takva vrsta stalne podudarnosti sa interesima sila koje drze Palestinu i Arabiju okupiranom mora biti sumnjiva svakom ko i malo misli glavom.
Palestina je u okolnostima u kojima je 60 godina upravo zbog stanja kakvo je vladalo u tim zemljama..sa sekularističkim prozapadnjačkim dupeliscima.

ne znam kako odgovara Izraelu da na vlast dođu političke snage koje će u parlamentu izglasati protjerivanje izraelskog ambasadora iz zemlje, ili zabranu isporuke plina toj zemlji !?

kako je revolucija u Egiptu, u kojoj su pobijedile proislamske snage iša ili ide na ruku anglocionistima ?
nisu li sve učinili i još uvijek čine kako bi zadržali svoj utjecaj nad tom zemljom,

bilo preko pokvarenog korumpiranog egipatskog sudstva koje ukida parlament ( u kojem većinu poslaničkih mjesta imaju Muslim.braća i Selefisti ) i sudstva koje svojim odlukama ponovo omogućava članovima bivšeg predsjednika Mubaraka da se kandiduje na izborima, iako je to ranije sudskom odlukom zabranjeno

bilo vojskom, koja se još uvijek oslanja na američke izvore, i kojom USA pokušava okrenuti stanje stvari u Egiptu u svoju korist..no nadamo se da im to neće uspjet.. mislim da bi proislamske snage u egipatskoj vojsci trebale poduzeti odlučne poteze i uklonuti američke i izraelske pijune i marionete koji rade protiv svoje države i naroda i u korist anglocionista, jednostavno metodama koje gotovo uvijek donesu rezultat,unaprijeđivanjem i likvidiranjem...

sad ćeš reći to je okrutno.. :-)
a ja samo kažem, može se i od komunista nešto korisno naučiti :dance: :lol:
Smail Aga

#1452 Re: Sirija

Post by Smail Aga »

parabellum_9mm wrote:
Smail Aga wrote:
:D :D :D :D Ovakav je rezim i u Kantonu Sarajevo :D :D :D
upravo zato ga i treba mijenjati ! 8-)
Zivim za taj dan :D :D :D
nosara

#1453 Re: Sirija

Post by nosara »

parabellum_9mm wrote:
mmaar wrote:
Cudno kako se ovim u cijoj agendi stoji oslobadjanje islamskog svijeta, ali po unaprijed zadatim kriterijima po kojima prvo idu Zapadu "neposlusne zemlje", a tek na kraju, ha ha, Palestina i klan Saud, interesi gotovo uvijek poklapaju sa zapadnim interesima, pa tako ne prezaju ni od otvorenog saveznistva. Takva vrsta stalne podudarnosti sa interesima sila koje drze Palestinu i Arabiju okupiranom mora biti sumnjiva svakom ko i malo misli glavom.
Palestina je u okolnostima u kojima je 60 godina upravo zbog stanja kakvo je vladalo u tim zemljama..sa sekularističkim prozapadnjačkim dupeliscima.

ne znam kako odgovara Izraelu da na vlast dođu političke snage koje će u parlamentu izglasati protjerivanje izraelskog ambasadora iz zemlje, ili zabranu isporuke plina toj zemlji !?

kako je revolucija u Egiptu, u kojoj su pobijedile proislamske snage iša ili ide na ruku anglocionistima ?
nisu li sve učinili i još uvijek čine kako bi zadržali svoj utjecaj nad tom zemljom,

bilo preko pokvarenog korumpiranog egipatskog sudstva koje ukida parlament ( u kojem većinu poslaničkih mjesta imaju Muslim.braća i Selefisti ) i sudstva koje svojim odlukama ponovo omogućava članovima bivšeg predsjednika Mubaraka da se kandiduje na izborima, iako je to ranije sudskom odlukom zabranjeno

bilo vojskom, koja se još uvijek oslanja na američke izvore, i kojom USA pokušava okrenuti stanje stvari u Egiptu u svoju korist..no nadamo se da im to neće uspjet.. mislim da bi proislamske snage u egipatskoj vojsci trebale poduzeti odlučne poteze i uklonuti američke i izraelske pijune i marionete koji rade protiv svoje države i naroda i u korist anglocionista, jednostavno metodama koje gotovo uvijek donesu rezultat,unaprijeđivanjem i likvidiranjem...

Ti si, dakle, istinski prihvatio zvaku o spontanim reformskim pokretima u arapa...? Mislis da iza toga ne stoji jevrejski lobi i americko obavjestajno podzemlje...? Ali zaista...? :-)

Bas si zelen... :D
mmaar

#1454 Re: Sirija

Post by mmaar »

parabellum_9mm wrote: Palestina je u okolnostima u kojima je 60 godina upravo zbog stanja kakvo je vladalo u tim zemljama..sa sekularističkim prozapadnjačkim dupeliscima.

Samo puste zelje. Bilo Muslimanska braca i Musavi, bilo vojska, vecih i sustinskih odstupanja u odnosu na zapadne i cionisticke interese u tom regionu nece biti. Musavi je u ovih proteklih mjesec dva vrlo jasno pokazao posjetivsi Saude i ljubeci im ruku, kakvom politikom ce se voditi, a s druge strane, u Kairu je bila je nedavno i Killari, koja takodje nista ne prepusta slucaju.

I moram priznati da mi je novost informacija da su rezim Al Saud i drugi marionetski rezimi u tom regionu sekularisticki, a s druge strane mi je cudno kakave interese imaj cionisticki rezim i njegovi pokrovitelji i saveznici u rusenju sirijske drzave ako im je ona bila odana i poslusna. Cudno mi je da bas toliko ulazu u rusenje sebi poslusnih drzava.
El_comadante

#1455 Re: Sirija

Post by El_comadante »

mmaar wrote:
El_comadante wrote:ja koliko znam ljudi su bjezali iz sirije a ne u siriju. evo samo u sfrj koliko je bilo sirijica i bez obzira na rat ovde nisu se vratili u siriju nego su ostali, pa tako i u ovakoj bosni zive a nisu se vratili u siriju. zasto/
Slabo znas. Jugoslavija je imala odlicne odnose sa vecinom arapskih zemalja, a za raliku recimo od kod Arapa omrazene Turske koja je prva vecinski muslimanska zemlja koja je priznala cionisticki rezim i postala njegov odani saveznik, Tito to nikada nije ucinio, ali je zato otvorio vrata za mnoge studente iz raznih nesvrstanih zemalja, pogotovo arapskih, koji su dolazili da studiraju razlicite discipline. Licno poznajem 5-6 ljudi koji su agresiju na BiH proveli u Siriji, troje od njih su djeca tih Sirijaca koji su dosli ovdje da studiraju, pa e oizenili i ostali, a zasto Sirijci navodno nisu bjezali iz BiH, odgovor izmedju ostalog mozes potraziti u vijesti od prije par dana koja govori kako sada, dok je Sirija izlozena agresiji, Bosanci koji zive u Siriji, ni pokoju cijenu ne zele u BiH.
da kao sto znas to im je omogocuilo da studiraju u sfrj medjutim poslije zavrsetka studija nisu se vracali u siriju nego su ostali ovde. zasto kad kako ti tvrdis tamo sve idealno. zasto su dosli kad je tamo skolstvo djaba. mnogo pitanja
parabellum_9mm

#1456 Re: Sirija

Post by parabellum_9mm »

@"mmaar"
Samo puste zelje. Bilo Muslimanska braca i Musavi, bilo vojska, vecih i sustinskih odstupanja u odnosu na zapadne i cionisticke interese u tom regionu nece biti. Musavi je u ovih proteklih mjesec dva vrlo jasno pokazao posjetivsi Saude i ljubeci im ruku, kakvom politikom ce se voditi, a s druge strane, u Kairu je bila je nedavno i Killari, koja takodje nista ne prepusta slucaju.
i pomenuo sam gore u postu da i dalje sve čine kako bi zauzdali i rezultate revolucije okrenuli na svoj mlin..vidjet ćemo šta će od toga uspjeti..

I moram priznati da mi je novost informacija da su rezim Al Saud
gdje sam rekao da je saudijski sekularistički?

oni samo formalno naizgled, pokušavaju svoju vlast predstaviti kao islamskom, vješto se skrivajući iza vjere, i koristeći režimske vjerske učenjake koji im ližu članke i izdaju fetve kakve pašu samo tom licemjernom, pokvarenom režimu koji ne hajući za 60godišnje stradanje Palestinaca, još uvijek stoji kao najveći saveznik anglocionista..

no, vjerujem kako će i tim poganim licemjerima doći kraj, a kada se tamo zakuha i digne kuka i motika, i istinske islamske snage krenu u čišćenje te države od pokvarenih hedonističkih tirana, pitam se hoće li neki forumaš i tada govoriti kako je to planirana zavjera USA i Izraela .. :roll:
a s druge strane mi je cudno kakave interese imaj cionisticki rezim i njegovi pokrovitelji i saveznici u rusenju sirijske drzave ako im je ona bila odana i poslusna. Cudno mi je da bas toliko ulazu u rusenje sebi poslusnih drzava.
[/quote]

zašto misliš da imaju interesa ? zar bi imali interesa da na vlast dođe neka politička snaga koja kao svoj prioritet ima uklanjanje Izraela?
sadašnji sirijski režim samo se do sada pokazao kao oštri neprijatelj muslimana i islama, gdje je čak u vojsci bilo zabranjeno praktikovanje molitve, gdje su u državi bili proganjani svi oni muslimani političari, intelektualci, vjerski autoriteti i pojedinci koji su se eventualno suprotstavili tom režimu..

ja govorim oi nadam se dolasku na vlast pravih islamskih snaga koje bi odlučno zauzele stav u odbranu svoje vjere, naroda, države, imetka, ponosa i časti..ne govorim o eventualnim prozapadnjačkim dupeuvlakačima koji bi možda iskoristili priliku da se domognu vlasti i sutra opet ljube skute USA i Izraelu...
Intimus

#1457 Re: Sirija

Post by Intimus »

parabellum_9mm wrote: ...

ja govorim oi nadam se dolasku na vlast pravih islamskih snaga koje bi odlučno zauzele stav u odbranu svoje vjere, naroda, države, imetka, ponosa i časti..ne govorim o eventualnim prozapadnjačkim dupeuvlakačima koji bi možda iskoristili priliku da se domognu vlasti i sutra opet ljube skute USA i Izraelu...
gdje ima ovakvih... jedan-dva primjera, ako može?
poznanik

#1458 Re: Sirija

Post by poznanik »

El_comadante wrote:
mmaar wrote:
El_comadante wrote:ja koliko znam ljudi su bjezali iz sirije a ne u siriju. evo samo u sfrj koliko je bilo sirijica i bez obzira na rat ovde nisu se vratili u siriju nego su ostali, pa tako i u ovakoj bosni zive a nisu se vratili u siriju. zasto/
Slabo znas. Jugoslavija je imala odlicne odnose sa vecinom arapskih zemalja, a za raliku recimo od kod Arapa omrazene Turske koja je prva vecinski muslimanska zemlja koja je priznala cionisticki rezim i postala njegov odani saveznik, Tito to nikada nije ucinio, ali je zato otvorio vrata za mnoge studente iz raznih nesvrstanih zemalja, pogotovo arapskih, koji su dolazili da studiraju razlicite discipline. Licno poznajem 5-6 ljudi koji su agresiju na BiH proveli u Siriji, troje od njih su djeca tih Sirijaca koji su dosli ovdje da studiraju, pa e oizenili i ostali, a zasto Sirijci navodno nisu bjezali iz BiH, odgovor izmedju ostalog mozes potraziti u vijesti od prije par dana koja govori kako sada, dok je Sirija izlozena agresiji, Bosanci koji zive u Siriji, ni pokoju cijenu ne zele u BiH.
da kao sto znas to im je omogocuilo da studiraju u sfrj medjutim poslije zavrsetka studija nisu se vracali u siriju nego su ostali ovde. zasto kad kako ti tvrdis tamo sve idealno. zasto su dosli kad je tamo skolstvo djaba. mnogo pitanja
U ovoj općoj euforiji i ljubavi prema Sirijcima - oslobodiocima, kad je već riječ o njima, i o onim koji su utočište pronašli u SFRJ, posebno u RBiH, u vrijeme rata i stradanja BiH, čime su, kako, na koji način, pomagali BiH, da li su ičim uzvratili siguran dom i gostoprimstvo BiH?
nosara

#1459 Re: Sirija

Post by nosara »

parabellum_9mm wrote:zar bi imali interesa da na vlast dođe neka politička snaga koja kao svoj prioritet ima uklanjanje Izraela?
"Politicka snaga"... :lol:

Izraelu trebaju ti majmuni na vlasti da ima na kome trenirat strogocu... Stabilnost i mir, na bliskom istoku danas, idu na jetra jedino amerima i jevrejima... Jedino njima su u interesu ti polupismeni ekstremisti s kojima se moze manipulisat ko kako hoce, a nemaju nijednog prijatelja i saveznika... Cimnes ih par puta tamo-ovamo, oni ispale zolju, a onda nastane ravnanje mjesec dana... Nakon toga, novo jevrejsko naselje nikne gdje ga nije bilo...

To u Izraelu nazivaju "islamska ekspanzija"... :-)
Last edited by nosara on 22/07/2012 16:38, edited 1 time in total.
mmaar

#1460 Re: Sirija

Post by mmaar »

El_comadante wrote: da kao sto znas to im je omogocuilo da studiraju u sfrj medjutim poslije zavrsetka studija nisu se vracali u siriju nego su ostali ovde. zasto kad kako ti tvrdis tamo sve idealno. zasto su dosli kad je tamo skolstvo djaba. mnogo pitanja
Pod broj jedan, nigdje ne tvrdim da je u Siriji, ali ni bilo gdje drugo idealno, svijet nije crno-bijel, pa povedi racuna kada se ubuduce budes tako lako gadjao rijecima.

To da se nisu vracali u Siriju nakon studiranja je samo djelimicno tacno, jer su neki ostajali iz privatnih razloga tu, zasnovavsi porodicu, dobivsi neku mogucnost za profesionalno usavrsavanje, neki su se vratili, itd. To je sasvim normalno i nije specificno niti samo za Sirijce, niti za Bosance, vec za ljude bez obzira na njihovo nacionalno porijeklo. Isto tako, u Jugoslaviji si imao mnogo ljudi koji su dosli tu i sa Zapada, pa ostali da zive, kao sto su i iz Jugoslavije isli i na Zapad i na Istok, pa ostajali tamo da zive. Mobilnost radne snage i mobilnost studenata ni tada nije bila nikakav fenomen ili neubicajena pojava. To su sasvim normalni procesi i oni ne govore nista.

Pod broj tri, Sirijci i ljudi iz drugih zemalja u kojima je postojala socijalna drzava, sto ce reci, besplatno skolstvo, zdravstvo, itd, dolazili su u Jugoslaviju preko raznih programa razmjene, bas kao sto i sada ljudi idu u druge zemlje, (npr. iz Njemacke u Bugarsku), a u Jugoslaviji je takodje kao i u njihovim zemljama bio visoki stepen socijalne drzave i tu su imali besplatno skolstvo, zdravstvo, itd, a razlozge zasto slabo ko danas pozeli da ovdje dodje, studira, zivi, treba traziti u procesima nase trazicije iz mraka ka svjetlu i slobodi.

Ako imas jos nekih nejasnoca, samo izvoli.
nosara

#1461 Re: Sirija

Post by nosara »

mmaar wrote:a razlozge zasto slabo ko danas pozeli da ovdje dodje, studira, zivi, treba traziti u procesima nase trazicije iz mraka ka svjetlu i slobodi.
:lol: :sax:
Intimus

#1462 Re: Sirija

Post by Intimus »

nosara wrote:
mmaar wrote:a razlozge zasto slabo ko danas pozeli da ovdje dodje, studira, zivi, treba traziti u procesima nase trazicije iz mraka ka svjetlu i slobodi.
:lol: :sax:
*ebo zlatne kašike, bolje da su nam sunčane cvike podijelili... :mrgreen:
AliceInChains

#1463 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

Intimus wrote:

Libanon.....ona drzava, u kojoj su Izraelci prije par godina u pokusaju okupacije te drzave popusili :mrgreen: Usput su saveznicka zemlja Irana.
mmaar

#1464 Re: Sirija

Post by mmaar »

parabellum_9mm wrote:
Klan Saud je imao i danas ima kljucnu ulogu u nesreci palestinskog naroda, a uticaj svih ostalih zemalja iz okruzenja, izuzev Egipta, se nicim ne moze porediti sa uticajem Sauda. Pored cionistickog rezima, oni su druga kljucna poluga za vladanjem Bliskim i Srednjim Istokom. Dobro si i ti primijetio, ali me zacudilo da optuzujes samo "sekularisticke" dupelisce.

zašto misliš da imaju interesa ? zar bi imali interesa da na vlast dođe neka politička snaga koja kao svoj prioritet ima uklanjanje Izraela?
sadašnji sirijski režim samo se do sada pokazao kao oštri neprijatelj muslimana i islama, gdje je čak u vojsci bilo zabranjeno praktikovanje molitve, gdje su u državi bili proganjani svi oni muslimani političari, intelektualci, vjerski autoriteti i pojedinci koji su se eventualno suprotstavili tom režimu..
Ako je taj sirijski rezim takakv kakav jeste, bezopasan i poslusan, zasto je onda Izraelu, SAD i njihiovim regionalnim trabantima, Turskoj, Saudima i katarskom diktatoru toliko stalo da ga uklone.

Inace, pored tih marionetskih rezima, na visem nivou, cionisti i zapadni rezimi vladaju islamskim svijetom upravo proizvodeci "islamizam", islamski ekstremizam i fundamentalizam. To je njihov patent i kljucna poluga u koju vec od propasti Osmanskog carstva ulazu ogromna sredstva. Najbolji i najocitiji primjer je vehabizam.
mmaar

#1465 Re: Sirija

Post by mmaar »

AliceInChains wrote:
Intimus wrote:

Libanon.....ona drzava, u kojoj su Izraelci prije par godina u pokusaju okupacije te drzave popusili :mrgreen: Usput su saveznicka zemlja Irana.
Hipoteticki govorim, ako padne Sirija, a nece, sta bi ostalo od pokreta otpora u Libanu? Ne lezi li tu jedan od kljucnih razloga zasto se i kuka i motika nadigla na Siriju? U Libanu su dobili takvu lekciju da se vise nakon toga nisu usudili ponovo krenuti u svoje krvave pohode.
AliceInChains

#1466 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

mmaar wrote:
parabellum_9mm wrote:
Klan Saud je imao i danas ima kljucnu ulogu u nesreci palestinskog naroda, a uticaj svih ostalih zemalja iz okruzenja, izuzev Egipta, se nicim ne moze porediti sa uticajem Sauda. Pored cionistickog rezima, oni su druga kljucna poluga za vladanjem Bliskim i Srednjim Istokom. Dobro si i ti primijetio, ali me zacudilo da optuzujes samo "sekularisticke" dupelisce.

Ako je taj sirijski rezim takakv kakav jeste, bezopasan i poslusan, zasto je onda Izraelu, SAD i njihiovim regionalnim trabantima, Turskoj, Saudima i katarskom diktatoru toliko stalo da ga uklone.

Inace, pored tih marionetskih rezima, na visem nivou, cionisti i zapadni rezimi vladaju islamskim svijetom upravo proizvodeci "islamizam", islamski ekstremizam i fundamentalizam. To je njihov patent i kljucna poluga u koju vec od propasti Osmanskog carstva ulazu ogromna sredstva. Najbolji i najocitiji primjer je vehabizam.
Ma Saudi su glupa stoka. Oni, kao i Turci i Iranci, imaju interes, da postanu lider u regionu. I Amerikanci ih u tom nastajanju privremeno i podrzavaju, jer im sluze, da u tom regionu isposluju svoje interese. Nuzno zlo (nikakvo saveznistvo), i nista drugo.
parabellum_9mm

#1467 Re: Sirija

Post by parabellum_9mm »

@"mmaar"

[/quote]

jer se nadaju da će na vlast postaviti nekog svog poslušnika..koji će biti kao Saudijski kralj, katarski emir, ili bivši egipatski predsjednik Mubarak...

ja osobno se nadam da će na vlas doći neko poput mula Muhameda Umera u Afganistanu :D

šalim se..nadam se da sirijcima neće ukrasti tu revoluciju i da će Sirijci imati pošteno političko i iskreno islamsko rukovodstvo koje će voditi zemlju šerijatom, i koje se neće bojati da nasilnicima iz USA, Izraela ili Europe, u lice kaže da su tirani i nasilnici..

možda će neko reći a šta sa onima koji ne žele šerijat ? nek se onda tornjaju iz te zemlje ! kako većina odluči na izborima tako i neka bude !

tako isto kažu i napredni i civilizovani Europljani muslimanima.ili se prilagodite našim zakonima ili se tornjajte tamo odakle ste došli u svoje ''džamahirije'' :-)
Klavikula

#1468 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Klavikula

al samo mi nisu jasne neke stvari, neki ovdje se protiv americkom i ruskom uticaju na bliskom istoku..apsolutno i ja ovo podrzavam...al kako onda ti isti podupiru muslimansku bracu u egiptu i erdogana u turskoj (s tim da sam i ja podupiro prosvjednike u egiptu jer je i mubarak isto tako americka marioneta, ali ovi sto su sad dosli nisu nista bolji, s tim da sekularizam s egiptom vise nema nikakve veze) iako ovi bukvalno rade po americkoj i izraelskoj komandi...

a s druge strane kritikujete assada, koji je odjebo amere i inperijalizam, a ni rusi nemaju pretjeran uticaj na unutrasnju politiku sirije, mada sirija i rusija sklapaju medjudrzavne ugvore, prije svega je u pitanju vojna saradnja, sto je sasvim prihvatljivo..dalje, rusi ni na koji nacin ne potkopavaju suverenitet sirije, naprotiv ojacavaju sirijsku vojsku...

sirija je jedna od rijetkih drzava , ne samo na bliskom istoku, vec i na svijetu, gdje narod preko svojih predstavnika upravlja drzavom, a ne amerika i krupni kapital.
parabellum_9mm

#1469 Re: Sirija

Post by parabellum_9mm »

nosara wrote:
parabellum_9mm wrote:zar bi imali interesa da na vlast dođe neka politička snaga koja kao svoj prioritet ima uklanjanje Izraela?
"Politicka snaga"... :lol:

Izraelu trebaju ti majmuni na vlasti da ima na kome trenirat strogocu... Stabilnost i mir, na bliskom istoku danas, idu na jetra jedino amerima i jevrejima... Jedino njima su u interesu ti polupismeni ekstremisti s kojima se moze manipulisat ko kako hoce, a nemaju nijednog prijatelja i saveznika... Cimnes ih par puta tamo-ovamo, oni ispale zolju, a onda nastane ravnanje mjesec dana... Nakon toga, novo jevrejsko naselje nikne gdje ga nije bilo...

To u Izraelu nazivaju "islamska ekspanzija"... :-)
dakle želiš reći da Izraelu trebaju države, naelektrisani narodi, koji bi im eventualno stalno konstantno i dalje decenijama pravili probleme i stvarali nestabilnost u državi... :?

iako cionistički režim izgleda nekada da kao uživa u tim represalijama, neredu, ratovima i stradanjima, ( i uistinu uživa u tome ! ) mislim da bi ipak više voljeli imati miran i opušten komšiluk kojeg će vodati kao ublehaša, a ne stalne milionske neprijatelje željne osvete i koji ga žele potpuno uništiti..zar nije lakše i razumnije imati uspavanu amorfnu masu koju su zauzdali nego desetine miliona žestokih protivnika koji ti žele nestanak ?
parabellum_9mm

#1470 Re: Sirija

Post by parabellum_9mm »

Klavikula wrote:

sirija je jedna od rijetkih drzava , ne samo na bliskom istoku, vec i na svijetu, gdje narod preko svojih predstavnika upravlja drzavom, a ne amerika i krupni kapita
:lol: :lol:

Sirijom upravlja narod ?:-) :-) vidimo i kako..jednom dugovratom drkadžiji ćaća je u nasljedstvo ostavio cijelu državu, da vlada kako želi, uz pomoć svoje svite, familije, i vojnih i policijskih poslušnika..kada se narod usudio kazati mu da dalje ne može tako on na njih šalje tenkove..
mmaar

#1471 Re: Sirija

Post by mmaar »

AliceInChains wrote: Ma Saudi su glupa stoka. Oni, kao i Turci i Iranci, imaju interes, da postanu lider u regionu. I Amerikanci ih u tom nastajanju privremeno i podrzavaju, jer im sluze, da u tom regionu isposluju svoje interese. Nuzno zlo (nikakvo saveznistvo), i nista drugo.
To da su glupa stoka, jesu, ali su i vise od toga, a prije svega okrutni zlocinci koji su u saradnji sa Britancima u stravicnim pokoljima pobili i opljackali na desetine hiljada ljudi,i ako moramo nevino ubijene tako dijeliti, pobili su i opljackali na desetine hiljada muslimana. Taj savez i interesi nisu od jucer. Savez sklopljen izmedju zlocinca Abd al Wahhaba iz Najda i njegovih falangi sa falangama klana Al Saud i britanskom krunom traje vec nekoliko stotina godina, s tim da se od saudijskog sticanja naftnog bogatstva desio zaokret od britanske krune ka Amerikancima, ali sustina je ostala ista. Podsjetit cu na rijeci Abdul Aziza Bin Sauda koje je otvoreno nekad na samom pocetku XX stoljeca izrekao Jacku Philbyu, posredniku izmedju Sauda i britanske krune, da su mu krscani drazi nego muslimani koji nisu vehabiti. Na tu izjavu se naslanja sva saudijsko-vehabitska politika sve do danas, a ona ne pocinje samo sa Abdul Aziz bin Saudom, vec seze do prvih rusilacko-pljackasko-koljackih osvajanja Arabije od strane saudijsko-vehabitskih hordi.
AliceInChains

#1472 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

parabellum_9mm wrote:
Klavikula wrote:

sirija je jedna od rijetkih drzava , ne samo na bliskom istoku, vec i na svijetu, gdje narod preko svojih predstavnika upravlja drzavom, a ne amerika i krupni kapita

Sirijom upravlja narod ?:-) :-) vidimo i kako..jednom dugovratom drkadžiji ćaća je u nasljedstvo ostavio cijelu državu, da vlada kako želi, uz pomoć svoje svite, familije, i vojnih i policijskih poslušnika..kada se narod usudio kazati mu da dalje ne može tako on na njih šalje tenkove..
Da redom pogledamo na "oslobodene" drzave i njihovu opasnost po Izrael:

1. Avganistan: :lol: zapad im crpa resurse, i jos im trebaju biti zahvalni, zato sto im "doniraju" milijarde za obrazovani sistem. Drzava opasna po sama sebe i svoj narod.

2. Irak: Prije par mjeseci se Amerikanci "povukle" iz zemlje, dok su se dvije najvece Americke naftne kompanije uvukle u njihovu zemlju, i to na teritoriji "Kurdistana", kojem su obezbijedili takvu autonomiju, da Bagdad tu vise nista nema da trazi.Eto, suvereni Irak pod konrolom Sadama je bio manja prijetnja Izraelu, nego ova danasnja zapadna kolonija :lol:

3. Libija: Godinu dana je NATO-savez putem gerilaca i bombarovanja (pogotovo od Francuske..Libija je njihova bivsa kolonija) trebao, da skine Gadafija sa vlasti. Ta zemlja danas nije ni opasnost po crpljenje tamosnjih resursa od strane Francuza, jer se tamosnji narod medusobno bas ne mirise. Radije bi se neki prodali zapadu, prije nego sto istinski saradivaju sa Tripolijem.

4. Sirija: Ako prode ova revolucionarna pizdarija-->Isti cirkus, isti rezultat, u to se mozemo kladiti. Kao i u ostalim, gore navedenim drzavama isti recept. Pozavadi narod, dok se toliko mrze, da svoje blago iz odredenih pokrajina prodavaju zapadu, umjesto da se dogovore sa vlastima glavnog grada.

5. Tunezija: Cirkus. Opasnost po sam sebe.

Jedino u Egipatu ne znam, ko je imao prste u igri (vjerovatno Saudijci, posto je muslim brotherhood vise nastrojen njima, nego Iranu....valjda su preskocili bolnu granicu), ali znam, da tamosnja revolucija nije isla Amerikancima pod ruke, posto je Mubarak bio njihov saveznik. Zato ovolika cirkusijada i upozoravanje novoizabranog predsjednika od strane Klintonove prosle sedmice, da se "dogovori" sa Armijom, koju narod u sustini hoce da odhebe.

Uglavnom, jad i bijeda. Ispod kontrole Sovjeta su imali makar, kakvu takvu, suverenost.
Last edited by AliceInChains on 22/07/2012 17:47, edited 4 times in total.
mmaar

#1473 Re: Sirija

Post by mmaar »

parabellum_9mm wrote:
Klavikula wrote:

Ne vidim nigdje narod, izuzev ako narod nisu "goloruki nenaoruzani aktivisti" prebaceni iz Iraka, Libije, i jos nekih zemalja iz okruzenja, a placeni i naoruzani iz dobro znanih izvora, koji samo siju, teror, smrt i haos. Ne znam koliko ima istine, ali navodno je jedan od ciljeva izazvati medjumuslimansko nasilje na relaciji sunije - sije, a ocigledno je da se u to ulazu ogromni napori ne samo u Siriji, a zatim i Siriju i Irak podijeliti na vise drzavica (poznato crtanje granica linijarom) koje bi bile lak plijen za upravljanje, kao sto su one smijesne drzavice na Arapskom poluotoku. Navodno je za Siriju namijenjeno da se podijeli na cetiri dijela. Ako uzmemo u obzir dosadasnju strategiju koju su imali, ako i neke otvorene i neuvijene izjave Killari C. onda je to i za ocekivati.
Challenger__

#1474 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

parabellum_9mm, haj' ti malo odmori.

Raja će ti halalit'.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1475 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Intimus wrote:

turska
Locked