Sirija

Locked
Herr Flick

#14326 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

hocu ja da dijelim wrote:Prije par sedmica su teheranski ajatolasi kupili oružja od Rusa za 4 milijarde mrskih im dolara i poklonili Šiitskom Mesaru Asadu i upravo to novopristiglo oružje je donijelo prekretnicu na terenu. Sirijskim sunitima je skinut embargo na oružje od strane Zapada prije par dana i mislim da će oružje konačno početi da im pristiže (bar se iskreno nadam :roll: ). A ako se to desi, imaćemo priliku da provjerimo hrabrost Bašarovih ali i Hasanovih.

Image

Momci, izdržite još malo, konjica stiže!

Al mi popravi dan,ismijao sam se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Klavikula

#14327 Re: Sirija

Post by Klavikula »

pokeras :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hocu ja da dijelim

#14328 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

hvala, hvala :) :thumbup:
Opetja033

#14329 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Sirijski pobunjenici su preuzeli kontrolu nad ključnom vojnom bazom u centralnoj sirijskoj provinciji Hami, nakon intenzivnih borbi sa snagama režima predsjednika Bashara al-Assada, saopćila je u četvrtak Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Baza se nalazi u sjevernom predgrađu grada Moreka, kroz koji prolazi strateški važan autoput između sjevera i juga Sirije, a, također, vodi do sjeverne provincije Halep, čvrstog uporišta sirijske opozicije.

U saopćenju Opservatorije se navodi da su pobunjenici ubili šestoricu pripadnika Vladinih snaga i oduzeli određenu količinu oružja i municije, prenijela je agencija AFP.
AL JAZEERA

:thumbup: :thumbup:
DzeBra

#14330 Re: Sirija

Post by DzeBra »

hocu ja da dijelim wrote:Sirijskim sunitima je skinut embargo na oružje od strane Zapada prije par dana i mislim da će oružje konačno početi da im pristiže (bar se iskreno nadam :roll: ).
Mogu vam pokloniti i atomsku bombu ali vas ni ona nebi spasila.
hocu ja da dijelim wrote: A ako se to desi, imaćemo priliku da provjerimo hrabrost Bašarovih ali i Hasanovih.
Hassanovi su 2006. dokazali kako se ratuje protiv puno obucenije i opremljenije vojske nego sto su maloumni i naivni vehabisti ;)
Opetja033

#14331 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

DzeBra wrote:
hocu ja da dijelim wrote:Sirijskim sunitima je skinut embargo na oružje od strane Zapada prije par dana i mislim da će oružje konačno početi da im pristiže (bar se iskreno nadam :roll: ).
Mogu vam pokloniti i atomsku bombu ali vas ni ona nebi spasila.
hocu ja da dijelim wrote: A ako se to desi, imaćemo priliku da provjerimo hrabrost Bašarovih ali i Hasanovih.
Hassanovi su 2006. dokazali kako se ratuje protiv puno obucenije i opremljenije vojske nego sto su maloumni i naivni vehabisti ;)
Ja ne znam zaista kako se moze tolerisati da neko odredjenu vjersku skupinu naziva "maloumnicima". Vehabija nisam. Ali kako bi bilo da ja vas nazovem sitskim smecem, otpadnicima i kretenima?

Uostalom, Assadu su dani odbrojani. A nakon Assada slijedi Hizbollat. Sto Izrael nije mogao do sada, uradice muslimani. Hizbollatu ce kicma biti slomljena. :wink:
DzeBra

#14332 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Herr Flick wrote:
hocu ja da dijelim wrote:Prije par sedmica su teheranski ajatolasi kupili oružja od Rusa za 4 milijarde mrskih im dolara i poklonili Šiitskom Mesaru Asadu i upravo to novopristiglo oružje je donijelo prekretnicu na terenu. Sirijskim sunitima je skinut embargo na oružje od strane Zapada prije par dana i mislim da će oružje konačno početi da im pristiže (bar se iskreno nadam :roll: ). A ako se to desi, imaćemo priliku da provjerimo hrabrost Bašarovih ali i Hasanovih.

Image

Momci, izdržite još malo, konjica stiže!

Al mi popravi dan,ismijao sam se :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ali ono mu je dobro "zapad im ukinuo embargo na oruzje" :)
Amerika i israhell ih svakim danom ubijaju bespilotnim letjelicama gdje god stignu, jos ih je pun Guantanamo a oni se ovamo hvale kako im je "zapad" ukinuo embargo na oruzje :-)
I povrh svega se ljute kada im covjek kaze da su cionisticke sluge ?!
hocu ja da dijelim

#14333 Re: Sirija

DzeBra wrote: Hassanovi su 2006. dokazali kako se ratuje protiv puno obucenije i opremljenije vojske nego sto su maloumni i naivni vehabisti ;)
Eh, da to hoće još jednom isto dokazati protiv sirijskih sunita, i ti i ja najsretniji na svijetu. A ne muva se ni Abu John bez veze po Bliskom Istoku!

Image
Last edited by hocu ja da dijelim on 13/06/2013 15:21, edited 1 time in total.
Herr Flick

#14334 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image :-) :-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14335 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

hocu ja da dijelim wrote:Prije par sedmica su teheranski ajatolasi kupili oružja od Rusa za 4 milijarde mrskih im dolara i poklonili Šiitskom Mesaru Asadu i upravo to novopristiglo oružje je donijelo prekretnicu na terenu.
poluge sotonističke alijanse u punom kapacitetu
DzeBra

#14336 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Opetja033 wrote:Ja ne znam zaista kako se moze tolerisati da neko odredjenu vjersku skupinu naziva "maloumnicima".
Zajednice, teritorije i drzave u kojima su na vlasti, de molim te analiziraj malo stanje u istima pa nam javi ;)
Opetja033 wrote:Ali kako bi bilo da ja vas nazovem sitskim smecem, otpadnicima i kretenima?
Potpuno normalno. Ako bi rekao nesto pozitivno odmah bi se zapitali gdje to grijesimo.
Opetja033 wrote:Uostalom, Assadu su dani odbrojani. A nakon Assada slijedi Hizbollat. Sto Izrael nije mogao do sada, uradice muslimani. Hizbollatu ce kicma biti slomljena. :wink:
Dakle, slijepo cionisticko oruzje se golemo zauzelo za cionisticku stvar :)
OK, neka je sa srecom :thumbup:

Psssss, znas zasto Assad dobiva rat? Zbog podrske koju ima upravo od sirijskih sunita :bih:
DzeBra

#14337 Re: Sirija

Post by DzeBra »

hocu ja da dijelim wrote: Eh, da to hoće još jednom isto dokazati protiv sirijskih sunita, i ti i ja najsretniji na svijetu. A ne muva se ni Abu John bez veze po Bliskom Istoku!
Muva li se muva? OK, neka ga neka ...
Zla godina orla natjerala s kukavicom zimu da zimuje ;)
AleksoMKD

#14338 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Sukobi FSA i Kurdskih grupa oko Alepa http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... clash.html rastu tenzije a Kurdi teraju svoju politiku, malo sa jednima a malo sa drugima.
Opetja033

#14339 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

DzeBra wrote:Psssss, znas zasto Assad dobiva rat? Zbog podrske koju ima upravo od sirijskih sunita :bih:
Ti fakat mislis da Assad iz ovoga rata moze izaci kao pobjednik na kraju? Ono ozbiljno u to vjerujes? :mrgreen:
hocu ja da dijelim

#14340 Re: Sirija

DzeBra wrote: Psssss, znas zasto Assad dobiva rat? Zbog podrske koju ima upravo od sirijskih sunita :bih:
Da sirijski suniti stvarno podržavaju Šiitskog mesara, ne bi mu trebale Hezbalije dolaziti u pomoć, logično?
Challenger__

#14341 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Bassem Yakhour, (Damask, 1971, glumac, pisac i režiser)

Image
"If they put all the money in my pocket i will not betray my country, and al assad will remain a symbol of Syria".
Last edited by Challenger__ on 13/06/2013 15:46, edited 1 time in total.
Opetja033

#14342 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Nakon sto su dan ranije sitski teroristi iz sela Hatla (provincija Deir al-Zour na istoku Sirije)napali kontrolni punkt Oslobodilacka Vojske Sirije u jucerasnjem kontranapadu oslobodjeno je selo te ubijeno oko 60 sitskih terorista i ekstremista.
Opposition sources told Reuters news agency that "agents" of President Bashar al-Assad had been trying to recruit and arm fighters for his cause, and the Observatory claimed most of the dead were pro-Assad Shia militiamen.
vrbas1979

#14343 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Opetja033 wrote:
Sirijski pobunjenici su preuzeli kontrolu nad ključnom vojnom bazom u centralnoj sirijskoj provinciji Hami, nakon intenzivnih borbi sa snagama režima predsjednika Bashara al-Assada, saopćila je u četvrtak Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Baza se nalazi u sjevernom predgrađu grada Moreka, kroz koji prolazi strateški važan autoput između sjevera i juga Sirije, a, također, vodi do sjeverne provincije Halep, čvrstog uporišta sirijske opozicije.

U saopćenju Opservatorije se navodi da su pobunjenici ubili šestoricu pripadnika Vladinih snaga i oduzeli određenu količinu oružja i municije, prenijela je agencija AFP.
AL JAZEERA

Izvještava o stanju na terenu u Siriji opservatorija iz Londona. Udaljena tačno 3.652 kilometra od mjesta događaja. Vazdušune linije.

Opservatorija je toliko puta slagala i izbacila kojekakve gluposti da joj nije za vjerovati ni 1%

I da je kojim slučajem istina, brzo će se bradati noge latiti, kako je krenulo.
Opetja033

#14344 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

vrbas1979 wrote:
Opetja033 wrote:

AL JAZEERA

Izvještava o stanju na terenu u Siriji opservatorija iz Londona. Udaljena tačno 3.652 kilometra od mjesta događaja. Vazdušune linije.

Opservatorija je toliko puta slagala i izbacila kojekakve gluposti da joj nije za vjerovati ni 1%

I da je kojim slučajem istina, brzo će se bradati noge latiti, kako je krenulo.
Vecina agencija je prenijelo ovu vijest. Tebi naravno niko ne moze braniti da nastavljas imati mokre snove o porazu oslobodilaca, o pobjedi Assada. Vrijeme je na strani slavne Oslobodilacke Vojske Sirije, alevitsko-sitskom teroru dolazi kraj.
hocu ja da dijelim

#14345 Re: Sirija

Opetja033 wrote:Nakon sto su dan ranije sitski teroristi iz sela Hatla (provincija Deir al-Zour na istoku Sirije)napali kontrolni punkt Oslobodilacka Vojske Sirije u jucerasnjem kontranapadu oslobodjeno je selo te ubijeno oko 60 sitskih terorista i ekstremista.
Ovaj Opetja033 opet sa dobrim vijestima :kiss: . Nego, poznajemo li se nas dvojica iz nekih prethodnih reinkarnacija?
popokatepetl_com

#14346 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Opetja033 wrote:
DzeBra wrote:Psssss, znas zasto Assad dobiva rat? Zbog podrske koju ima upravo od sirijskih sunita :bih:
Ti fakat mislis da Assad iz ovoga rata moze izaci kao pobjednik na kraju? Ono ozbiljno u to vjerujes? :mrgreen:
Normalno da vjeruje kad Sirijska Armija na terenu dobija rat. Ovaj dio Alepa sto kontrolisu pobunjenici bice zauzet kao Qusayr i tu ce biti kraj bradatim spodobama.

Koje je to vrijeme na strani pobunjenika? Pa kako vrijeme prolazi Sirijska Armija ih sve vise gazi.
Opetja033

#14347 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

popokatepetl_com wrote:
Opetja033 wrote:
Normalno da vjeruje kad Sirijska Armija na terenu dobija rat. Ovaj dio Alepa sto kontrolisu pobunjenici bice zauzet kao Qusayr i tu ce biti kraj bradatim spodobama.
Zivi bili pa vidjeli. Ako im je za herojski al Qusayr trebalo 3 hefte, Halep nece moci zauzeti nikada! Ali nikada. U to se smijem opkladiti sa bilo kim i u bilo koju sumu.

Znam ja da bi vama islamofobima bilo drago. Ti na jednoj strani branis placenike koji se bore protiv demokratski izabrane vlade u Turskoj a na drugoj strani podrzavas brutalne diktatore cije su ruku do ramena u krvi sopstvenog naroda. Samo neka je protiv muslimana i Islama i tebi je dobar. Erdogan izadje jaci iz ovih demonstracija, jasno je da su kemalisti popusili foru. Assad pada a onda ce Hizbollat da osjeti gnjev muslimana.
Opetja033

#14348 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

popokatepetl_com wrote:
Koje je to vrijeme na strani pobunjenika? Pa kako vrijeme prolazi Sirijska Armija ih sve vise gazi.
Sta ih covjece gazi? Zauzeli al Qusayr nakon nevjerovatnih gubitaka i nakon sto su dobili pomoc od terorista iz Hizbollata. Sada se skida embargo Oslobodilackoj Vojsci Sirije. I ovako slabo naoruzani su uspjeli osloboditi vise od pola drzave i to efektivno drze pod kontrolom. O cemu ti pricas?
славянин

#14349 Re: Sirija

Post by славянин »

Opetja033 wrote:Nakon sto su dan ranije sitski teroristi iz sela Hatla (provincija Deir al-Zour na istoku Sirije)napali kontrolni punkt Oslobodilacka Vojske Sirije u jucerasnjem kontranapadu oslobodjeno je selo te ubijeno oko 60 sitskih terorista i ekstremista.
Opposition sources told Reuters news agency that "agents" of President Bashar al-Assad had been trying to recruit and arm fighters for his cause, and the Observatory claimed most of the dead were pro-Assad Shia militiamen.
De ti lijepo linkove za konkretne stvari sto navodis.Gore iznad procita zauzeli bazu 6 mrtvih Sirijskih vojnika u "akciji" - kakva je to baza :mrgreen: . I de mi taj link od tih navoda nemoj mi tih lovackih , podsjeca me na ratove u ex - yu .Da su navodi svih strana o broju ubijenih neprijatelja bili tacni niko ziv ostao nebi :lol:
Co0l

#14350 Re: Sirija

Post by Co0l »

Ma ja nesto sumnjam da ce se slati znacajnije kolicine a kamoli nesto drugo osim pjesadijskog naoruzanja pobunjenicima nakon skidanja embarga.I do sada se pokazalo da su imali jako slabu podrsku Zapada sto se toga tice.Osim one posiljke iz Hrvatske pjesadijskog naoruzanja i nesto malo protivoklopa te lijecenja ranjenika sve se svelo na urlanje proasadovaca da ih Zapad naoruzava a ustvari nista kolosalno tu nije bilo.Mozes ti njima poslat tone i tone pjesadijskog naoruzanja ali protiv tenkova,artiljerije i aviona to nista ne znaci.Tako ce i sada najvjerovatnije da bude.
Uostalom,tesko onom ko se u Zapad uzda.
Locked