Sirija

Locked
art vandeley

#14151 Re: Sirija

Post by art vandeley »

mmaar wrote:Cisto da ostane zabijezeno. Skupljanje mozgova nase djece po asfaltu, to je buducnost koju nam vehabizam nudi
Image
hAZNADAR

#14152 Re: Sirija

Post by hAZNADAR »

tolino wrote:proklet bio ko može podržavati Bašara, tog sirijskog koljača tiranina i genocidaša !

Mrznja je jedina vehabijska religija. Slijepa ogromna mrznja.

Pogledaj samo vijesti iz dijelova svijeta gdje je doslo do anarhije, haosa, bezvlasca,.. te bomba na trznicu u Bagdadu, te egzekucije po Somaliji, te odsijecanje glava djecacima u Afganistanu jucer, te egzekucija 15-godisnjeg Mumaheda Quate pred roditeljima danas u Alepu zbog "blasfemije". Kod nas Bugojno,.... trag vehabizma je prepoznatljiv - utran krvlju neduznih muslimana. To nije trag "ispravnog tumacenja" - to je trag mrznje.
Krushna mrva

#14153 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

Rat je prljava igra , samo sto su vehabije ludji u svemu, naivniji i sklonije da ih drugi koristi zasvoje ciljeve
Opetja033

#14154 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

DzeBra wrote:
tolino wrote:proklet bio ko može podržavati Bašara, tog sirijskog koljača tiranina i genocidaša !
"The data, relayed to NATO over the last month, asserted that 70 percent of Syrians support the Assad regime."

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kako si samo licemjeran: kada te ljudi ismiju zbog ovog linka i gluposti koje valjas ("World Tribune respektabilan zapadni medij") i kada ti se kaze da nijedna normalna medijska kuca ovu vijesti nije prenijela: pokupis se u misiju rupu i sacekas da prodje 10 dana te onda pocnes sa istim glupostima ponovo misleci da ce ti ovaj put proci.

Ne, World Tribune nije respektabilan zapadni medij, jos manje su respektabilne Hizbollahove i iranske splacine koje su ovu vijest prve i objavile.

Dakle lazes da je NATO sproveo bilo kakvu anketu i za to nemas nijednog jedinog dokaza osim obskurnih i marginalnih splacina. Samim time tvoja tvrdnja da 70% Sirijaca podrzava krvnika Assada je nevjerovatna glupost, jeftina propaganda i laz u koju samo retardirani maloumnik moze povjerovati. Naravno ni ti sam ne vjerujes u to a ocekujes da se neko drugi upeca.

I nevjerovatno je na kako niske grane spustis diskusiju svaki put kada se pojavis na ovoj temi.
DzeBra

#14155 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Opetja033 wrote:Kako si samo licemjeran: kada te ljudi ismiju zbog ovog linka i gluposti koje valjas ("World Tribune respektabilan zapadni medij") i kada ti se kaze da nijedna normalna medijska kuca ovu vijesti nije prenijela: pokupis se u misiju rupu i sacekas da prodje 10 dana te onda pocnes sa istim glupostima ponovo misleci da ce ti ovaj put proci.

Ne, World Tribune nije respektabilan zapadni medij, jos manje su respektabilne Hizbollahove i iranske splacine koje su ovu vijest prve i objavile.

Dakle lazes da je NATO sproveo bilo kakvu anketu i za to nemas nijednog jedinog dokaza osim obskurnih i marginalnih splacina. Samim time tvoja tvrdnja da 70% Sirijaca podrzava krvnika Assada je nevjerovatna glupost, jeftina propaganda i laz u koju samo retardirani maloumnik moze povjerovati. Naravno ni ti sam ne vjerujes u to a ocekujes da se neko drugi upeca.

I nevjerovatno je na kako niske grane spustis diskusiju svaki put kada se pojavis na ovoj temi.
Pazi ovamo: Npr. u Afganistanu nastrada veliki broj civila u nekom napadu i zato se optuži NATO. Kada ta vijest dospije u javnost, NATO , u koliko postoje dokazi da su oni odgovorni, najavi temeljitu istragu i na tome se sve završi. Međutim, u koliko ne postoji dokaz koji bi NATO povezao sa tim masakrom,oni to više puta demantuju.

U ovoj anketi koju spominje World Tribune, NATO je jedan od glavnih aktera. Dakle kaže se da ju je NATO sproveo te da po toj anketi Assad ima podršku čak 70% stanovnika Sirije. U ovakvoj situaciji u kojoj se Sirija trenutno nalazi,u svim ovim previranjima, takva vijest je veoma važna! Ako vijest nije tačna, ako je izmišljena, to znači da je NATO direktno iskorišten u ozbiljnoj propagandi.
Je li NATO ikada demantirao,ili se na bilo koji način oglasio, u vezi ove gore spomenute ankete onako kako se oglašavaju kada se njihovo ime poveže za neke negativne događaje poput onih koje sam spomenuo a vezani su za Afganistan ?
hocu ja da dijelim

#14156 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Nije da branim Nato ali je Nato ovaj put čist od jeftine šiitske propagande.
mmaar

#14157 Re: Sirija

Post by mmaar »

hocu ja da dijelim wrote:Nije da branim Nato ali je Nato ovaj put čist od jeftine šiitske propagande.
Tooo! :lol: :lol: :lol:
DzeBra

#14158 Re: Sirija

Post by DzeBra »

hocu ja da dijelim wrote:Nije da branim Nato ali je Nato ovaj put čist od jeftine šiitske propagande.
Jesu li to negirali da imaju ikakve veze sa pomenutom anketom koja Asadu daje apsolutnu popularnost među svim sirijcima?
DzeBra

#14159 Re: Sirija

Post by DzeBra »

FSA Rebels Massacre an Entire Christian Village in Syria

http://topinfopost.com/2013/06/09/fsa-r ... urce=pubv1
hneuron

#14160 Re: Sirija

Post by hneuron »

http://www.repubblica.it/esteri/2013/06 ... -60826347/
Zanimljiv članak italijanske republike -objašnjava napredovanje sirijske vojske u Halepu,analizira Jordansko Američku vojnu vježbu i informiše o belgijskom obračunu sa vlastitim nusra bojovnicima- Za pročitati
hneuron

#14161 Re: Sirija

Post by hneuron »

DzeBra wrote:FSA Rebels Massacre an Entire Christian Village in Syria

http://topinfopost.com/2013/06/09/fsa-r ... urce=pubv1
Nažalost ovakve tragedije će se intensificirati imajući u vidu razvoj situacije na terenu.Nadam se da će sirijska vojska naći načina da ovo spriječi.
udrch

#14162 Re: Sirija

Post by udrch »

bogoljub wrote:
udrch wrote:Sirija je posljednja linija odbrane, kao što kažu poštovaoci lika i djela alawitskog mesara..
onog trenutka kada govnar bude skinut sa vlasti, zastava Islama će se spojiti od Tunisa i Egipta do Turske..
posljednje kapi krvi troše da to zaustave..
kao medij je najrelevantniji advance.hr iz islamske republike Hrvatske..
a u stvari se radi o jeftinom portalu, gdje je par likova skontalo da na ovim balkanskim nedođijama nije teško naći 1000 bolida koji su spremni platiti 30 kn da čitaju kako krstaši i njihove sluge zaustavljaju buđenje Islama..
fakat trebaš biti levat da platiš 30 kn za izvještaj iz udobne fotelje..
ali kad pogledaš ko podržava alawitskog govnara nije ni čudo..
još nekad možeš pročitati kako Assad brani Islam od vehabija..
čim se linija Muslimanskog brastva spoji od Bosfora do Tunisa na red će doći zaljevske despotovine..
tad će ovi isti otvoriti nove nickove i braniti pravo pustinjskih prinčeva..
Prvo: popravi svoj rječnik, jer iz čistih usta i čistog mozga treba da izlaze samo čiste riječi,
drugo: to što je neko spreman platiti 10 KM da čita vijesti ti napadaš, nevjerovatno, zašto? odakle ulazi ta mržnja u tebe?
jednostavno nastavi besplatno konzumirati sve šta se piše, al djaba!!!
treće: Zastavu islama o kojoj ti govoriš trenutno drže u rukama ljudi koji troše 15 miliona dolara za jednu noć u disnylendu, dok je patnja muslimana dobro poznata i pticama na grani
četvrto: Ovi što drže tu famoznu zastavu islama prvo moraju konsultovati svoje bogove u Americi i Israhelu i pitati ih jel im fino stoji i jel im se sviđa, ako ne oni ne samo da je neće držati, već če je i zakopati u zemlju ako treba, sama zarad ljubavi sa raznim kondo. lizama i raznima Cionistima

peto: Ma ja mislim da tebi ne vrijedi pisati, i obraćati pažnju na tebe, kada ne napišeš niti jedan valjan argument.
ne znaš ti ni šta je argument!
:lol: :lol: :lol:
bogoljube puko si skroz..pomiješao si me s nekim kome često držiš lekcije..
zastavu Islama ne drže ovi što ih ti spominješ, to su tvoji pajdaši, samo još ne znaš..kad završimo sa ovim komunjarama iz Baas-a na red će doći tvoji budući pustinjski pajdaši koji trenutno troše 15 miliona na igrarije..
a jednog dana ako BOg da, prema onome što je Uzvišeni odredio doći će red i na one što će se kriti iza Eleagnus angstifolia..
hneuron

#14163 Re: Sirija

Post by hneuron »

Izaboravih napisati pozdrav mmaru, klavikuli i challengeru
udrch

#14164 Re: Sirija

Post by udrch »

DzeBra wrote:
hocu ja da dijelim wrote: Naravno, "Iranski kulturni centrar" i druge iranske "kulturne i humanitarne nevladine organizacije" stoje iza omrznutog šiitskog propagandnog portala advance.hr.
Predlažem anketu koja bi bila napravljena u 5-6 gradova širom BiH a na pitanje "koja ideologija više šteti BiH, ona koja je uvezena iz Irana (šije) ili ona koja je uvezena iz Saudijske Arabije (vehabije). :mrgreen:
pa isto .........nije šija nego vrat....
hocu ja da dijelim

#14165 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

udrch wrote:
DzeBra wrote:
hocu ja da dijelim wrote: Naravno, "Iranski kulturni centrar" i druge iranske "kulturne i humanitarne nevladine organizacije" stoje iza omrznutog šiitskog propagandnog portala advance.hr.
Predlažem anketu koja bi bila napravljena u 5-6 gradova širom BiH a na pitanje "koja ideologija više šteti BiH, ona koja je uvezena iz Irana (šije) ili ona koja je uvezena iz Saudijske Arabije (vehabije). :mrgreen:
pa isto .........nije šija nego vrat....
da, baš tako :thumbup:
vrbas1979

#14166 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

I koji ku**** ovo posljednje piskaranje ima veze sa Sirijom????????????

Primirite malo i dajte nam konkretne informacije o desavanjima o Siriji. Imate temu religija, pa tamo nastavite o "tegobama"
Last edited by vrbas1979 on 11/06/2013 00:32, edited 4 times in total.
udrch

#14167 Re: Sirija

Post by udrch »

DzeBra wrote:
Opetja033 wrote:Kako si samo licemjeran: kada te ljudi ismiju zbog ovog linka i gluposti koje valjas ("World Tribune respektabilan zapadni medij") i kada ti se kaze da nijedna normalna medijska kuca ovu vijesti nije prenijela: pokupis se u misiju rupu i sacekas da prodje 10 dana te onda pocnes sa istim glupostima ponovo misleci da ce ti ovaj put proci.

Pazi ovamo: Npr. u Afganistanu nastrada veliki broj civila u nekom napadu i zato se optuži NATO. Kada ta vijest dospije u javnost, NATO , u koliko postoje dokazi da su oni odgovorni, najavi temeljitu istragu i na tome se sve završi. Međutim, u koliko ne postoji dokaz koji bi NATO povezao sa tim masakrom,oni to više puta demantuju.

U ovoj anketi koju spominje World Tribune, NATO je jedan od glavnih aktera. Dakle kaže se da ju je NATO sproveo te da po toj anketi Assad ima podršku čak 70% stanovnika Sirije. U ovakvoj situaciji u kojoj se Sirija trenutno nalazi,u svim ovim previranjima, takva vijest je veoma važna! Ako vijest nije tačna, ako je izmišljena, to znači da je NATO direktno iskorišten u ozbiljnoj propagandi.
Je li NATO ikada demantirao,ili se na bilo koji način oglasio, u vezi ove gore spomenute ankete onako kako se oglašavaju kada se njihovo ime poveže za neke negativne događaje poput onih koje sam spomenuo a vezani su za Afganistan ?
prema anketi koju je proveo dnevni haVaz u Siriji preko 83% stanovnika podržava FSA..
jedino je ostalo nejasno na koji način je provedena anketa, baš kao što je nejasno kako je anketu proveo i NATO?

i hajd da se čovjek ne nasmije..u ratom razorenoj zemlji, u kojoj su svi pomješani, neko je sproveo anketu..

:lol:
Klavikula

#14168 Re: Sirija

Post by Klavikula »

hneuron wrote:Izaboravih napisati pozdrav mmaru, klavikuli i challengeru
druze moj pozdrav ;-)
basar

#14169 Re: Sirija

Post by basar »

Ma ja, u isti koš i judu i budu.
Vidite ja se ne bojim optužiti JEDINOG krivca a to su vehabije.

Mada moram priznati nije teško optuživati šiizam i Iran, a zašto bi i bilo kad ih ne voli amerika i taj blok zato što su nezavisni i suvereni, izrahell zato što će nestati od šiitske ruke, arapi i vehabije jer raskrinkavaju njihove viševjekovne laži i govore istinu o nekim historijskim činjenicama u islamu, neke druge zemlje- zbog ekonomske konkurencije itd.

Vehabizma se ljudi boje zato što su vidjeli šta vehabizam nosi a šiitskog islama se ljudi boje zbog propagande, neznanja i straha od istine.
Dok vehabizam potiče ljude na mržnju, raznošenja bombama i ubijanja nevinih (prvenstveno muslimana), šiizam potiče na razmišljanje, edukaciju, duhovnost...
Hvala i prijatno.

Dokle idu te laži, propaganda i neosnovane optužbe čak i neki ugledni svjetski političari su optuživali Iran da pomaže al qaidu, da šiiti ne vjeruju u Kur'an časni, u poslanstvo i svašta nešto sam se naslušao :s
Last edited by basar on 11/06/2013 00:48, edited 1 time in total.
udrch

#14170 Re: Sirija

Post by udrch »

basar wrote:Ma ja, u isti koš i judu i budu.
Vidite ja se ne bojim optužiti JEDINOG krivca a to su vehabije.

Mada moram priznati nije teško optuživati šiizam i Iran, a zašto bi i bilo kad ih ne voli amerika i taj blok zato što su nezavisni i suvereni, izrahell zato što će nestati od šiitske ruke, arapi i vehabije jer raskrinkavaju njihove viševjekovne laži i govore istinu o nekim historijskim činjenicama u islamu, neke druge zemlje- zbog ekonomske konkurencije itd.

Vehabizma se ljudi boje zato što su vidjeli šta vehabizam nosi a šiitskog islama se ljudi boje zbog propagande, neznanja i straha od istine.
Dok vehabizam potiče ljude na mržnju, raznošenja bombama i ubijanja nevinih (prvenstveno muslimana), šiizam potiče na razmišljanje, edukaciju, duhovnost...
Hvala i prijatno.
:lol: :lol: :lol:
kao što rekoh isto .........
i Poslanik je govorio o ovim sektama:

Poslanik s.a.w.s., rekao: „Jevreji su se podijelili na 72 grupacije i sekte, a moj ummet će se podijeliti na 73 grupacije i sekte. Sve će ići u džehennemsku vatru izuzev jedne grupe muslimana! Bi rečeno: Koja je to spašena skupina muslimana o Allahov Poslaniče? Reče: Spašena skupina muslimana su oni koji budu na onome na čemu sam ja i moji ashabi!“
Klavikula

#14171 Re: Sirija

Post by Klavikula »

danas su deblokirani gradovi Nubol i Zahra. nakon vise od godinu dana opsade i jako teske humanitarne situacije. lijepo, lijepo :thumbup:
Challenger__

#14172 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:danas su deblokirani gradovi Nubol i Zahra. nakon vise od godinu dana opsade i jako teske humanitarne situacije. lijepo, lijepo :thumbup:
Daj nam zum (mape) Zis.

8-)
славянин

#14173 Re: Sirija

Post by славянин »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote:danas su deblokirani gradovi Nubol i Zahra. nakon vise od godinu dana opsade i jako teske humanitarne situacije. lijepo, lijepo :thumbup:
Daj nam zum (mape) Zis.

8-)
Kvalikula posta najbolje karte definitivno :D :thumbup:
DzeBra

#14174 Re: Sirija

Post by DzeBra »

udrch wrote: prema anketi koju je proveo dnevni haVaz u Siriji preko 83% stanovnika podržava FSA..
Link?
udrch wrote:jedino je ostalo nejasno na koji način je provedena anketa, baš kao što je nejasno kako je anketu proveo i NATO?
Uopšte nije nejasno kako je NATO sproveo anketu. U članku ispod, a koji se tiče spomenute ankete, veoma jasno je rečeno kako je NATO došao do tih podataka ;)

http://www.worldtribune.com/2013/05/31/ ... and-minds/

NATO data: Assad winning the war for Syrians’ hearts and minds
udrch

#14175 Re: Sirija

Post by udrch »

što se bolan kopaš dalje..ko i na koji način može provesti anketu sad u Siriji?
Locked