Sirija

Locked
Challenger__

#14076 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- na tragu teme je i danas započeta vojna vježba "Eager Lion" u Jordanu.

Image

- kako javljaju mediji, u ovoj multilateralnoj vježbi učestvuje 4,500 američkih vojnika, 3,000 jordanskih vojnika i oko 500 vojnika iz Britanije, Saudijske Arabije i drugih zemalja.

- LINK

Ova vježba svakako ima i funkciju posrednog pritiska na Damask čija vojska je u punom zamahu širom zemlje.
hneuron

#14077 Re: Sirija

Post by hneuron »

Challenger__ wrote:- na tragu teme je i danas započeta vojna vježba "Eager Lion" u Jordanu.

Image

- kako javljaju mediji, u ovoj multilateralnoj vježbi učestvuje 4,500 američkih vojnika, 3,000 jordanskih vojnika i oko 500 vojnika iz Britanije, Saudijske Arabije i drugih zemalja.

- LINK

Ova vježba svakako ima i funkciju posrednog pritiska na Damask čija vojska je u punom zamahu širom zemlje.
Pretekao si me, upravo sam pripremao ovo..
Saga se nastavlja sada je rusija na potezu
DzeBra

#14078 Re: Sirija

Post by DzeBra »

israelski ministar: Assad dobiva rat!

- Uvijek sam vjerovao da kada se sve sabere i učini, da Assad, uz snažnu podršku Irana i Hezbollaha,može dobiti rat u Siriji, kaže izraelski ministar za međunarodne poslove, strategije i inteligenciju, Yuval Steinitz.

- Mislim da je to moguće i u to sam vjerovao dugo vremena, dodao je on. (© NTB)
djugum

#14079 Re: Sirija

Post by djugum »

frontirac wrote:Njima je krv muslimana halal od vremena Abdulvehaba. Djecak, zena, dedo... sutra Begova dzamija predstavlja toj ideologiji legitimni cilj u borbi za Pravi islam, jer su sebe vec poodavno proglasili jedine ispravnim.

Ne lupetaj. Kazna u Islamu, za riddet (otpadništvo) je smrt već 1400 godina. 15 godina je punoljetstvo u Islamu. "Doviđenja" što bi rekli neki....
Nevjerovatno...ljudi lete na mjesec a tebi je uredu da se ubijaju 15-o godisnjaci zbog neceg sto je rekao ili misli.
Daleko vam kuca bila od moje.
DzeBra

#14080 Re: Sirija

Post by DzeBra »

hocu ja da dijelim wrote: Naravno, "Iranski kulturni centrar" i druge iranske "kulturne i humanitarne nevladine organizacije" stoje iza omrznutog šiitskog propagandnog portala advance.hr.
Predlažem anketu koja bi bila napravljena u 5-6 gradova širom BiH a na pitanje "koja ideologija više šteti BiH, ona koja je uvezena iz Irana (šije) ili ona koja je uvezena iz Saudijske Arabije (vehabije). :mrgreen:
hocu ja da dijelim

#14081 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Sirijski pobunjenici prelaze u kontraofanzivu protiv Šiitskog Mesara Bašara:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vi ... ka-u-raqqi

Šije ubili nenaoružanog protestanta u Bejrutu:

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/be ... e-ambasade

Prije 5 minuta Al-Jazeera prenijela vijest dana:

KURDI STALI NA STRANU POBUNJNIKA U SIRIJI !

Sada će se tabuti puno češće vraćati u Liban a Hasana će majke početi pitati: "Šta su to naši rahmetli sinovi tražili u Siriji?"
DzeBra

#14082 Re: Sirija

Post by DzeBra »

djugum wrote:
frontirac wrote:Njima je krv muslimana halal od vremena Abdulvehaba. Djecak, zena, dedo... sutra Begova dzamija predstavlja toj ideologiji legitimni cilj u borbi za Pravi islam, jer su sebe vec poodavno proglasili jedine ispravnim.

Ne lupetaj. Kazna u Islamu, za riddet (otpadništvo) je smrt već 1400 godina. 15 godina je punoljetstvo u Islamu. "Doviđenja" što bi rekli neki....
Nevjerovatno...ljudi lete na mjesec a tebi je uredu da se ubijaju 15-o godisnjaci zbog neceg sto je rekao ili misli.
E vidiš prijatelju kako griješiš. Sa vehabijama nemožeš tako. To kod njih ne pali da mu kažeš "daleko vam kuća od moje".
Pošast je to prijatelju moj, pošast koju treba iskorjeniti, inače, eto njih nama na vrata.
Challenger__

#14083 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

hneuron wrote: Pretekao si me, upravo sam pripremao ovo..
Saga se nastavlja sada je rusija na potezu
Pozdrav dragi prijatelju.

- ova vježba je davno isplanirana, nija sazvana ad hoc. Ipak, mislim da su male šanse da se aktivno uključke u konflikt, IAKO je to duboka želja Izraela, AIPAC-a i njihovih marioneta u Kongresu.

- male su, tim prije, što se čini da Pentagon, ministar vojni, a izgleda i sam Obama nisu skloni apokaliptičnim scenarijima u koje ih gura cionistički blok.

- naravno, uvijek postoji rizik neke false-flag operacije koja bi bila prišivena Damasku.
tolino

#14084 Re: Sirija

Post by tolino »

DzeBra wrote:
djugum wrote:

E vidiš prijatelju kako griješiš. Sa vehabijama nemožeš tako. To kod njih ne pali da mu kažeš "daleko vam kuća od moje".
Pošast je to prijatelju moj, pošast koju treba iskorjeniti, inače, eto njih nama na vrata.
ovo je već pozivanje jedne cijele grupe ljudi na istrijebljenje a to smrdi na genocidaštvo i no pošto se radi o muslimanima ti ćeš naravno moži i dalje da sernjaš po ovom portalu, da je ova država iole normalna kao što nije već bi bio večeras uhapšen u sproveden od strane policijskih organa....
Herr Flick

#14085 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Eto SIPA kuca na vrata :lol: :lol: :lol:
DzeBra

#14086 Re: Sirija

Post by DzeBra »

tolino wrote: ovo je već pozivanje jedne cijele grupe ljudi na istrijebljenje a to smrdi na genocidaštvo i no pošto se radi o muslimanima ti ćeš naravno moži i dalje da sernjaš po ovom portalu, da je ova država iole normalna kao što nije već bi bio večeras uhapšen u sproveden od strane policijskih organa....
Laž i podvala, ništa drugo!
"Cijala grupa" su bili i Hitlerovi fašisti pa im to nije davalo za pravo da opstanu i slobodno šire svoju extremnu ideologiju. De molim te upri prstom u dio rečenice u kojem sam ja spomenuo muslimane? Ili ti možda ove tekfirdžije stavljaš u isti kontekst sa muslimanima? Vehabije su u posljednjih 10-12 godina ubili više muslimana (najviše sunita) nego Nato i israhell skupa!

Trebalo bi u zakon progurati neku tačku po kojoj bi bilo strogo zabranjeno braniti tu odvratnu, primitivnu i opasnu ideologiju !
djugum

#14087 Re: Sirija

Post by djugum »

DzeBra wrote:
djugum wrote:

Ja ne zelim nikog istrijebiti, samo zelim da zivim zivot onako kako ja mislim da je ispravno.
J3r1ch0

#14088 Re: Sirija

Post by J3r1ch0 »

DzeBra wrote:
hocu ja da dijelim wrote: Naravno, "Iranski kulturni centrar" i druge iranske "kulturne i humanitarne nevladine organizacije" stoje iza omrznutog šiitskog propagandnog portala advance.hr.
Predlažem anketu koja bi bila napravljena u 5-6 gradova širom BiH a na pitanje "koja ideologija više šteti BiH, ona koja je uvezena iz Irana (šije) ili ona koja je uvezena iz Saudijske Arabije (vehabije). :mrgreen:

Bolje bi pitanje bilo koja je ideologija bliža bosanskim sunijama: Ona od Šija iz Irana ili pak ona "vehabijska" iz Saudijske Arabije? :D
Last edited by J3r1ch0 on 10/06/2013 21:28, edited 1 time in total.
tolino

#14089 Re: Sirija

Post by tolino »

Herr Flick wrote:Eto SIPA kuca na vrata :lol: :lol: :lol:
kao što rekoh da je iole normalna država, ali pošto je SIPA obični k..ac od ovce, onda..... :-)
Challenger__

#14090 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Molim vas, ignorišite trollove i držite se teme

Nemojte da se opet tema zaključa... :-) Ako neko misli da neki komentar nije u redu, neka ga prijavi, moderacija će odraditi svoje.
tolino

#14091 Re: Sirija

Post by tolino »

djugum wrote:
Ja ne zelim nikog istrijebiti, samo zelim da zivim zivot onako kako ja mislim da je ispravno
ne vidim ko te u tome spriječava ? ili želiš reći da ti vehabije kucaju svaki dan na vrata ko jehovi svjedoci i dave te svojom ideologijom !? :-)

i sirijski gradjani žele da žive onako kako to oni hoće, zato su i digli ustanak protiv tog agresivnosekularističkog alewitskog diktatora koji sa islamom ima veze ko i Djeneral i Psihijatar koji sjede u Hagu...

već vidim lijepljenje tiraninovih slika sa bajram namaza :-)
RMH79

#14092 Re: Sirija

Post by RMH79 »

tolino wrote:
ovo je već pozivanje jedne cijele grupe ljudi na istrijebljenje a to smrdi na genocidaštvo i no pošto se radi o muslimanima ti ćeš naravno moži i dalje da sernjaš po ovom portalu, da je ova država iole normalna kao što nije već bi bio večeras uhapšen u sproveden od strane policijskih organa....
Cek, cek, zar vi priznajete drzavu? :? Licno, prije par dana, bih protekfiren od strane istomisljenika vam, upravo iz razloga sto priznajem drzavu i zakone ove drzave. Jos kad rekoh da postujem iste, te u trazenju svojih prava koristim i pravne instance drzave, bih automatski bacen na samo dno dzehenema. :-? Sada sam potpuno zbunjen :?
Last edited by RMH79 on 10/06/2013 21:37, edited 1 time in total.
Challenger__

#14093 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Al-Qseir, LINK. Ako ne bude vojne intervencije, ovaj gadić će bljesnuti kao Feniks, tipujem, iz 1 u 1.
tolino

#14094 Re: Sirija

Post by tolino »

Challenger__ wrote:Molim vas, ignorišite trollove i držite se teme

Nemojte da se opet tema zaključa... :-) Ako neko misli da neki komentar nije u redu, neka ga prijavi, moderacija će odraditi svoje.

tebi je svako trol ko se ne slaže sa svojim stavovima u kojima braniš sirijskog diktatora i tiranina, nego da se mi ostali pokupimo sa foruma a ovdje da ostaneš samo ti i ovi koji ne vade glave iz tvog dupeta pa možete promijeniti naslov ovog podforuma u ''ljubitelji i sljedbenici lika i djela, gospodina predsjednika našeg voljenog, Bašara ibn Hafeza al-Asada'' :-)
DzeBra

#14095 Re: Sirija

Post by DzeBra »

J3r1ch0 wrote:Bolje bi pitanje bilo koja je ideologija bliža bosanskim sunijama: Ona od Šija iz Irana ili pak ona "vehabijska" iz Saudijske Arabije? :D
Pa može i to. Bosanski muslimani su poznati kao tolerantan narod koji nema problema da živi sa drugima koji su različiti i drugačije se mole Bogu.
djugum

#14096 Re: Sirija

Post by djugum »

tolino wrote:
djugum wrote:
Ja ne zelim nikog istrijebiti, samo zelim da zivim zivot onako kako ja mislim da je ispravno
ne vidim ko te u tome spriječava ? ili želiš reći da ti vehabije kucaju svaki dan na vrata ko jehovi svjedoci i dave te svojom ideologijom !? :-)

i sirijski gradjani žele da žive onako kako to oni hoće, zato su i digli ustanak protiv tog agresivnosekularističkog alewitskog diktatora koji sa islamom ima veze ko i Djeneral i Psihijatar koji sjede u Hagu...

već vidim lijepljenje tiraninovih slika sa bajram namaza :-)
Ja sam replicirao na primjer ubijenog djecaka koji ocigledno nije mogao ziviti svoj zivot kako je htio...
DzeBra

#14097 Re: Sirija

Post by DzeBra »

tolino wrote:sirijski gradjani žele da žive onako kako to oni hoće, zato su i digli ustanak protiv tog agresivnosekularističkog alewitskog diktatora koji sa islamom ima veze ko i Djeneral i Psihijatar koji sjede u Hagu...
"“The people are sick of the war and hate the jihadists more than Assad,” a Western source familiar with the data said. “Assad is winning the war mostly because the people are cooperating with him against the rebels.”
The data, relayed to NATO over the last month, asserted that 70 percent of Syrians support the Assad regime. Another 20 percent were deemed neutral and the remaining 10 percent expressed support for the rebels."

http://www.worldtribune.com/2013/05/31/ ... and-minds/
tolino

#14098 Re: Sirija

Post by tolino »

RMH79 wrote:
tolino wrote:
Cek, cek, zar vi priznajete drzavu? :? Licno, prije par dana, bih protekfiren od strane istomisljenika van, upravo iz razloga sto priznajem drzavu i zakone ove drzave. Jos kad rekoh da postujem iste, te u trazenju svojih prava koristim i pravne instance drzave, bih automatski bacen na samo dno dzehenema. :-? Sada sam potpuno zbunjen :?
ko vi ?? :-)

jel misliš da samo vehabije brane pravo sirijskog naroda na izbor vlastite budućnosti ?? ako nisi primijetio vehabije su saburli skromni i strpljivi ljudi koji u komunikaciji nastoje sa ljudima ma koliko ih vrijedjali i napadali biti umjereni i pozivaju ih u vjeruju, subhanaju, savjetuju da'we, odmah navode hadise, ajete, nastoje ljudima na lijep način ukazati na dobro i zlo, nažalost ja nisam takav, ja nema strpljenja za takvo što, jer mi se strašno gadi licemjerna ljigavost pojedinih forumaša ovdje koji brane tako očiglednog diktatora tiranina i koljača sirijskog naroda, koji već dvije godine sa svojom koljačkom barbarijom ugnjetava sirijski narod, a pojedini neljudi ovdje tog tiranina tako zdušno brane...
DzeBra

#14099 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Challenger__ wrote:- Al-Qseir, LINK. Ako ne bude vojne intervencije, ovaj gadić će bljesnuti kao Feniks, tipujem, iz 1 u 1.
Nije mi jasno kako se ovi teroristi koji se nazivaju FSA ne zapitaju zašta i za koga se bore kada vide ovakve slike ?!
Herr Flick

#14100 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

DzeBra wrote:
Challenger__ wrote:- Al-Qseir, LINK. Ako ne bude vojne intervencije, ovaj gadić će bljesnuti kao Feniks, tipujem, iz 1 u 1.
Nije mi jasno kako se ovi teroristi koji se nazivaju FSA ne zapitaju zašta i za koga se bore kada vide ovakve slike ?!
Oni se bore na Allahovom putu a protiv koga to je njima najmanje bitno,jednostavno mozgovi su im zatrovani :-)
Locked