Sirija

Locked
mmaar

#1376 Re: Sirija

Post by mmaar »

I jos samo da dodam, kao sto se u Poljskoj Evropa trebala braniti od njemackog imperijalizma artikulisanog kroz nacizam, a za kojim istini za volju nije puno zaostajao britanski i francuski imperijalizam, danas se ne Iran, kako neki provlace, ne Bliski i Srednji Istok, vec cijeli svijet, od Afrike do Juzne Amerike, brani od istog ponovo povampirenog zla, ali u Siriji.
Challenger__

#1377 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Hajmo da malo personalizujemo stvari... Da vidimo glavne aktere ovog sukoba.

akrep prvi

Image

akrep drugi

Image

Protiv ljudi ovoga kova

Image

Image

Ne daj se, Sirijo!
donja_crtica

#1378 Re: Sirija

Post by donja_crtica »

Ovo kao ekstremno sijska tema postala.
mmaar

#1379 Re: Sirija

Post by mmaar »

Nisam dovoljno upucen, ali ovaj drugi odozgo, je li to izvjesni Bin Baaz, jedan od najvecih vehabijskih intelektualnih autoriteta, koji je izmedju stotina sve gorih od gorih ludosti (prema kojima je sitnica dzihad protiv semafora koji je vodio onaj smijesni saudijski pacenik iz okoline Tuzle, sve dok nije zaginuo), sve do prije desetak godina, kada je i umro, tvrdio da se Zemlja ne okrece oko Sunca i svoje osi, te na one koji tvrde suprotno, bacao smrtonosne fetve. Pitam jer znam da je bio slijepac ne samo u duhovnom i intelektualnom smislu, vec i doslovno, u fizickom smislu, a i ovaj gore mi se tako cini. Naravno, bez namjere da se izrugujem bilo cijim fizickim hendikepima.
Klavikula

#1380 Re: Sirija

Post by Klavikula »

mmaar wrote:I jos samo da dodam, kao sto se u Poljskoj Evropa trebala braniti od njemackog imperijalizma artikulisanog kroz nacizam, a za kojim istini za volju nije puno zaostajao britanski i francuski imperijalizam, danas se ne Iran, kako neki provlace, ne Bliski i Srednji Istok, vec cijeli svijet, od Afrike do Juzne Amerike, brani od istog ponovo povampirenog zla, ali u Siriji.
apsolutno, Sirija je prva linija odbrane slobodnog svijeta, u Siriji se pored same Sirije brani Iran i sva preostala uporista slobode, ali pored tog regiona u Siriji se brani i Latinska Amerika, africke i azijske drzave koje su na strani slobode i naravno jedina presotala slobodna europska drzava, Bjelorusija..

Sirija jednostavno ne smije i nece pasti :thumbup:
madner

#1381 Re: Sirija

Post by madner »

Da te poguramo da emigriras u neku od tih slobodarskih oaza?
mmaar

#1382 Re: Sirija

Post by mmaar »

Bez brige, Sirija nece pasti, dok za klan Al Saud nisam siguran, bez obzira na to sto ih SAD, Velika Britanija i Izrael histericno naoruzavaju i sto je klan Saud cijeli Arabijski poluotok pretvorio u njihovu veliku vojnu bazu, a kako stvari stoje, sve vece je nezadovoljstvo i u Turskoj, tako da procionisticki lutak Erdogan i njegov rezim imaju itekako razloga za brigu, jer sve vise Turaka prepoznaje njihovo stvarno lice, ma koliko ga pokusali prikriti poslavsi one ljude s brodom u smrt, cime su nastojali proizvesti lazni sukob sa cionistickim rezimom, ali naravno, samo verbalni, bez ikakvih konkretnih posljedica, dok u slucaju Sirije djeluju i vise nego konkretno. Samo su budale vjerovale u te jeftine trikove i prazno blebetanje kako Erdogana, tako i onog njegovog ministra vanjskih poslova, ne mogu mu se imena sjetiti, ali sam ga zapamtio dobro po onom poslusnom odazivanju na zov Obmaninog kaziprsta.
Last edited by mmaar on 21/07/2012 20:31, edited 1 time in total.
mmaar

#1383 Re: Sirija

Post by mmaar »

madner wrote:Da te poguramo da emigriras u neku od tih slobodarskih oaza?
Ja bih u Arabiju, ako moze, a nece mi smetati ni neka od slobodarskih oaza u kojoj vlast drzi kakva provjerena i ka slobodi i demokratiji okrenuta vojna hunta. Ne bi mi smetalo ni u samo srce slobodnog svijeta, u SAD, jer sam cuo, tamo su zaista nevjerovatne ljudske slobode, da ne spominjem socijalnu pravdu, a navodno je pogotovo puno ucinjeno na tom planu u ovih proteklih desetak godina.
AliceInChains

#1384 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

Pa sigurno je bolje u Assadovoj Siriji nego u slobodarskoj Saudi Arabiji, gdje dvaneastogodisnji momci voze njihove drugorazredne i pokrivene mame u prodavnicu, posto iste to zbog njihovog nizeg ranga ne smiju.
U Saudiju ne smije putovati neudata zena.
U Saudiji ne smijes piti alkohol.
U Saudiji zena ne smije biti u dnevnoj sobi zajedno sa gostima, nego u meduvremenu mora boraviti u "zenskoj" sobi.

I usput takva budalasta zemlja podrzava "muslim brotherhood" i njihove gerilce, radi sopstvenog interesa, da postane lider u regiji.

Kao Bošnjak se pišam na takvu jednu zemlju, koju usput bez ikakve kritike podrzava najuglednija demokratija ovog svjeta.

Usput, Iranci su nam jedini istinito pruzili pomoc u najtezim trenutcima. I boli me kurton, ko ih u ovom vremenu podrzava (dali kinezi, dali rusi, sasvim svejedno)....samo da ih ne upropasti zapadna oligarhija.
Klavikula

#1385 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ja bi radje da mi postanemo slobodarska zemlja :thumbup:
asurbanipal

#1386 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Još jedan od kreatora "jada i belaja" na bliskoistočnom regionu, a Boga mi i šire.

Američki Dobrica Ćosić

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1387 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Klavikula wrote:
ja bi radje da mi postanemo slobodarska zemlja :thumbup:
amerika i engleska biće zemlja proleterska
majoneza

#1388 Re: Sirija

Post by majoneza »

Poubijase se ljudi bez veze,niti jedni niti drugi ne znaju zbog cega :(
Bitna je rupa u glavi,jebo buducnost i bolje sutra.
BalkanPrince1

#1389 Re: Sirija

Post by BalkanPrince1 »

Zna li ko kakva je ekonomska situacija bila u Siriji prije nego sto je dosla Americka demokratija (Ovaj gradjanski rat)???
donja_crtica

#1390 Re: Sirija

Post by donja_crtica »

BalkanPrince1 wrote:Zna li ko kakva je ekonomska situacija bila u Siriji prije nego sto je dosla Americka demokratija (Ovaj gradjanski rat)???
Znam ja, jad i cemer. Svojim ocima vidio. presao ogroman dio Sirije. U isto vrijeme oficiri su se sepurili svojim auticima, nedodirljivi
mmaar

#1391 Re: Sirija

Post by mmaar »

donja_crtica wrote:
BalkanPrince1 wrote:Zna li ko kakva je ekonomska situacija bila u Siriji prije nego sto je dosla Americka demokratija (Ovaj gradjanski rat)???
Znam ja, jad i cemer. Svojim ocima vidio. presao ogroman dio Sirije. U isto vrijeme oficiri su se sepurili svojim auticima, nedodirljivi
Cudni su ti tvoji putevi. Ja imam prilicno drugacije informacije od tvojih, ali ne bi bilo ipak lose da nam izneses konkretne ekonomske pokazatelje i podatak koliko Sirija ima vanjskog duga i u kakvom je odnosu prema Svjetskoj banci i Medjunarodnom monetarnom fondu. Ne bi bilo lose da nam to uporedis sa trenutnim stanjem u EU, u Italiji, Grckoj, Spaniji, Portugalu, itd. Zanimljivo bi bilo cuti i u cijem su vlasnistvu sirijski prirodni i drugi ekonomski resursi, kao i podatak, sta su sve kroz privatizaciju poklopili zapadnjacki pljackasi i multinacionalne kompanije, a posebno bi me zanimalo stanje u bankarskom sektoru. Takodje bi bilo interesantno da nam izneses podatke o tome na kojem je stepenu socijalna drzava u Siriji, da li im je obrazovanje besplatno ili kao u ostatku "slobodnog i demokratskog svijeta", u sto spadamo na zalost i mi, obrazovanje mogu priustiti samo bogati. Kroz svoje proputovanje Sirijom mora da si vidio mnogo plakata u kojima se skuplja sadaka za lijecenje tesko oboljelih, vjerovatno si vidio i povoljne namjenske kredite za lijecenje koje kao i kod nas velikodusno nudi Turkish Ziraat Bank, a s obzirom da te tako dirnuo "jad i cemer" sirijskog naroda, za pretpostaviti je da si dobrog i velikog srca, pa nije iskljuceno i da si posjecivao humanitarne koncerte na kojima se skuplja sadaka za tesko bolesne Sirijce. Samo mi je nesto ipak cudno, za razliku od Spanije, Grcke i drugih zemalja blagostanja, u Siriji se ipak nije pobunilo radnistvo i siri slojevi stanovnistva, a da ne kazem da su se kao u Spaniji i drugim slobodnim i demokratksim zemljama, rudari i drugi radnici rucnim bacacima i drugim ozbiljnim oruzjem obracunavali i obracunavaju i dalje sa onima koji su ih na to natjerali. Cudno, ali s obzirom da imas tako dobar uvid u "jad i cemer", za nadati se da ces nam razjasniti i ove stvari.
donja_crtica

#1392 Re: Sirija

Post by donja_crtica »

Pitao si, rekao sam ti kakvu sam ja bijedu vidio svojim ocima.

Nema sanse da se ja ubjedjujem s tobom ovdje i statistikom se gadjam. Ja sam rekao sta mislim o vecini raje na ovoj temi.
mmaar

#1393 Re: Sirija

Post by mmaar »

donja_crtica wrote:Pitao si, rekao sam ti kakvu sam ja bijedu vidio svojim ocima.

Nema sanse da se ja ubjedjujem s tobom ovdje i statistikom se gadjam. Ja sam rekao sta mislim o vecini raje na ovoj temi.
Nista se ne ubjedjujemo, samo pokusavamo diskutovati sluzeci se argumentima, a ne lazima i babskim rekla - kazala tracevima. Tvoje zelje, tvoji subjektivni utisci, tvoja toboznja iskustva i tvoje oci, bez konkretnih argumenata, mogu biti relevantni samo tebi, a tesko bilo kome drugom ko je imalo ozbiljan. Isto tako je potpuno nevazno sta ti oprhvan svojom nemoci i suocen sa stvarnim cinjenicama mislis o "vecini raje na ovoj temi". Pokusaji diskreditacije sugovornika lijepljenjem etiketa, takvi prostakluci pristaju vehabijama kojima je to i profesionalna aktivnost, ali ne i razumnim i ozbiljnim ljudima.
Bodkin

#1394 Re: Sirija

Post by Bodkin »

mmaar wrote:
donja_crtica wrote:Pitao si, rekao sam ti kakvu sam ja bijedu vidio svojim ocima.

Nista se ne ubjedjujemo, samo pokusavamo diskutovati sluzeci se argumentima, a ne lazima i babskim rekla - kazala tracevima. Tvoje zelje, tvoji subjektivni utisci, tvoja toboznja iskustva i tvoje oci, bez konkretnih argumenata, mogu biti relevantni samo tebi, a tesko bilo kome drugom ko je imalo ozbiljan. Isto tako je potpuno nevazno sta ti oprhvan svojom nemoci i suocen sa stvarnim cinjenicama mislis o "vecini raje na ovoj temi". Pokusaji diskreditacije sugovornika lijepljenjem etiketa, takvi prostakluci pristaju vehabijama kojima je to i profesionalna aktivnost, ali ne i razumnim i ozbiljnim ljudima.
:lol: :lol: :lol: :-) jasta bolje u siriji nego u eu, jebiga eu zaduzena :lol:
Klavikula

#1395 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Bodkin wrote:
mmaar wrote:

pa u EU ljudi nemaju posla, idu u svoje bivse kolonije trbuhom za kruhom/hljebom, radnici strajkuju a ne u Siriji
cyprus

#1396 Re: Sirija

Post by cyprus »

To smo od Sirije počeli pravit obećanu zemlju? :mrgreen:
mmaar

#1397 Re: Sirija

Post by mmaar »

cyprus wrote:To smo od Sirije počeli pravit obećanu zemlju? :mrgreen:
Nema obecane zemlje, van mita o obecanoj zemlji, samo sto se u mitskoj obecanoj zemlji svako malo ljudi zivi spaljuju i to od jada i bijede. Ako ne vjerujes meni, ugasi tv.
cyprus

#1398 Re: Sirija

Post by cyprus »

mmaar wrote:
cyprus wrote:To smo od Sirije počeli pravit obećanu zemlju? :mrgreen:
Nema obecane zemlje, van mita o obecanoj zemlji, samo sto se u mitskoj obecanoj zemlji svako malo ljudi zivi spaljuju i to od jada i bijede. Ako ne vjerujes meni, ugasi tv.
Pa prema zadnjim opisima, stekoh dojam da Sirija nije imala nikakvih problema, sve dok imperijalisti nisu upleli svoje prste :oops:
mmaar

#1399 Re: Sirija

Post by mmaar »

Bodkin wrote:
mmaar wrote:

Ti banalni i glupavi pokusaji cinizma i kolutanje ocima, to je maksimum koji mozes da ponudis?

Ne moze nigdje biti bolje nego u Zemlji meda i mlijeka, naravno, jer ipak niko nema takvu slavnu i visestoljetnu kolonijalnu i imperijalnu ni proslost, a ni sadasnjost, niti takvu kontinuiranu i herojsku akumulaciju kapitala. Ne bi ni bilo lako razmljivo da su kolonizatori danas na istom ekonomskom nivou kao i oni stoljecima kolonizirani, ali bojim se da neki od njih zahvaljujuci pohlepi svojih elita danas ipak nisu ni daleko od toga. Najgore sto cijenu opet placaju najslabiji.
ramo_sa

#1400 Re: Sirija

Post by ramo_sa »

Ma kako god....ja sam s muslimanima :D Nije me niko prepao sa šijama, dovoljno da pogledaš neki video gdje govori neki šijtski učenjak da shvatiš koliko je sati (upućivanje dove kamenju, dozivanje mrtvih i sl.). DOLE aSSAD!
Locked