Sirija

Locked
DzeBra

#12801 Re: Sirija

Post by DzeBra »

bogoljub wrote: Ti i dalj tvrdiš da ljudi tipa hinde koja jede džigeru Hamzinu, i ljudi koji ruše mezarove ashaba Božijeg poslanika, koji prave nered diljem islamskog svijeta u obliku bombaša samoubica koji svaki dan ubijaju na desetine muslimana i dalje imaju status muslimana. Stvarno! Protiv takvih se Poslanik borio i da je danas živ sigurno bi to naredio.Poslanik nikada ne bi stao na stranu Izraela, Amerike, Engleske, Francuske čija uloga u rušenju svega Islamskog na Bliskom istoku je jasna svima. Svima osim nekima.
Situaciju kakva je trenutno u Siriji, zapad i cionisti su decenijama pripremali i gradili. Osim političkog vođstva sunitskih zemalja, oni su uspjeli potkupiti i pod svoju kontrolu staviti gotovo svu utjecajnu sunitsku ulemu.
Tu ulemu danas vješto koriste za razaranje samog islamskog tkiva.

Ko u to nevjeruje neka samo analizira postupke te uleme glede kriza u muslimanskim zemljama u proteklih 10-12 godina. Gdje su se oglašavali a gdje su ćutali kao zaliveni. Afganistan, Iraq, Libija, Mali, Jemen, Somalija, Sirija, Bahrajn, Myanmar ...
Sada izdvoji one muslimanske zemlje u koje je ta ulema pozivala na džihad za oslobođenje od diktatura i okupatora i one za koje su rekli da to nisu islamske krize i revolucije i da ih netreba podržavati. E sada sve to usporedi sa interesima zapada i cionista pa ćeš da vidiš podudarnosti. Slučajnost ?
DzeBra

#12802 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote: Nije mi jasno da neko moze tvrdit da je Rusija ogranicila isporuku oruzja rezimu a godinama,decenijama,im salju sve zivo u ogromnim kolicinama i da ce nesto sto se ruskih isporuka oruzja tice promjeniti ovo dizanje EU embarga jer su i do sad rezimu u Damasku nesmetano slali kolko i sta su htjeli.Eto,to mi nije jasno.
Rusija nikada nije slala bilo kakvo oružje u Siriju već je Sirija kao nezavisna i međunarodno priznata država uredno i po svakom međunarodnom pravu kupovala oružje od jednog od jačih svjetskih proizvođača oružja i vojne opreme.
bokserpasha

#12803 Re: Sirija

Post by bokserpasha »

Dr_dre wrote:
I Dzebra jos uvijek si nam ostao duzan za ono da ce vehabije biti ubijeni u Bosni ako vec ne zijane u Siriji. Jos uvijek nisi objasnio sta mislis pod time. Ko ce ih likvidirati ? Od koga ce zijaniti Dzebra ? Da gluho bilo ne mislis kome zlo, ili ne namjeravas ti nekoga odraditi ? Mislim krenes pa stanes, nikako da zavrsis misao.
Lik poziva na ubijanje i mrznju u bih,zar nisi procitao da je on taj.
Evo sta je izjavio.
Prvi put mi ispadne prilika pa se dokopam nekog bradonje natjeracu ga da kaze da je Assad veci od Boga u kojega on vjeruje.
Ma jaro ne zamaraj se. Šta će drugo nego mrzit, širimo se :)
DzeBra

#12804 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Opetja033 wrote:I da, ako je ova kriza bilo sta dobro donijela onda su to dvije stvari:
1) konacno bacanje svih maski na stranu.
2) nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Smio bih reci da nikada u historiji nije bio ujedinjeniji i sve teolosko-politicke razlike su stavljene na stranu. Od tradicionalista i konzervativaca, preko modernista, sekularnih snaga, pristalica vehabijskog pokreta, pristalica MB pa do sufija. Svi isto misle o vama i svi su jedinstveni po pitanju podrske slavnoj Oslobodilackoj vojsci Sirije.

Šam ce biti oslobodjen i tom blagoslovljenom zemljom ce opet vladati muslimani.
Neznam bi li se smijao ili bi plakao :-)
Šam će biti slobodna država kojom če vladati muslimani kojima su pomogli englezi, francuzi, cionisti i JewSa da stvore slobodni muslimanski Šam :?
Kuku nama svama :run:
DzeBra

#12805 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Man of steel wrote:
Opetja033 wrote:I da, ako je ova kriza bilo sta dobro donijela onda su to dvije stvari:
1) konacno bacanje svih maski na stranu.
2) nikada ujedinjeniji ehlu sunnet. Smio bih reci da nikada u historiji nije bio ujedinjeniji i sve teolosko-politicke razlike su stavljene na stranu. Od tradicionalista i konzervativaca, preko modernista, sekularnih snaga, pristalica vehabijskog pokreta, pristalica MB pa do sufija. Svi isto misle o vama i svi su jedinstveni po pitanju podrske slavnoj Oslobodilackoj vojsci Sirije.
Para vrti gdje burgija neće.
Vrti samo tamo gdje cionistima paše. Zašto ne vrti u Myanmaru ili u Somaliji?
Zašto ne vrti u Jemenu ili u Maliju ? Zašto ne vrti u Palestini gdje se jedan narod podijelio u dva tabora pa se rokaju gore nego šije i suni ? U stvari i u Palestini je para vrtila, ali opet po zlu muslimana.
Co0l

#12806 Re: Sirija

Post by Co0l »

DzeBra wrote:
Co0l wrote: Nije mi jasno da neko moze tvrdit da je Rusija ogranicila isporuku oruzja rezimu a godinama,decenijama,im salju sve zivo u ogromnim kolicinama i da ce nesto sto se ruskih isporuka oruzja tice promjeniti ovo dizanje EU embarga jer su i do sad rezimu u Damasku nesmetano slali kolko i sta su htjeli.Eto,to mi nije jasno.
Rusija nikada nije slala bilo kakvo oružje u Siriju već je Sirija kao nezavisna i međunarodno priznata država uredno i po svakom međunarodnom pravu kupovala oružje od jednog od jačih svjetskih proizvođača oružja i vojne opreme.
Niko nije ni rekao da im dzaba salju.
muhafuca

#12807 Re: Sirija

Post by muhafuca »

vivaldi wrote:ruski mediji kazu da armija uopste ne stoji dobro oko kusajra i da poprilicno lazu kao i da su slagali da su osvojili aerodrom u dabbi. Kazu i da se hezbolah dijelom povlaci.

po pobunjenickim snimcima situacija i ne izgleda nimalo dramaticna, a cim objavljuju snimke ocigledno nisu ni bili u obrucu pa vjerovatno lazu i oni.

njemacki mediji pisu da je sef bnd-a bio pocetkom maja u damasku i da svabe imaju neku shemu sa asadom.

krvoprolice se ocigledno nastavlja..
:zzzz: Jes ti novi - te malo polinkaj kad iznosis nove informacije/konstatacije/itd

ruski mediji pisu - pa link do clanka gdje si to procitao
njemacki mediji pisu - pa link do clanka gdje si to procitao

da se ne pretvara ova tema u "Sefika mi rekla i Bogom se zaklela da je cula da je njena tetisna od svoje amidzisne cula kako je ova prisustvovalo sjelu na kojem se pricalo kako se nadrugom sjelu razgovaralo o aktualnoj temi treceg sjela"

Ovako k'o da nisi nista ni napisao
muhafuca

#12808 Re: Sirija

Post by muhafuca »

DzeBra wrote:
Ma konta al trolla - pusti ba - vidis mu avatara
Co0l

#12809 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
vivaldi wrote:ruski mediji kazu da armija uopste ne stoji dobro oko kusajra i da poprilicno lazu kao i da su slagali da su osvojili aerodrom u dabbi. Kazu i da se hezbolah dijelom povlaci.

po pobunjenickim snimcima situacija i ne izgleda nimalo dramaticna, a cim objavljuju snimke ocigledno nisu ni bili u obrucu pa vjerovatno lazu i oni.

njemacki mediji pisu da je sef bnd-a bio pocetkom maja u damasku i da svabe imaju neku shemu sa asadom.

:zzzz: Jes ti novi - te malo polinkaj kad iznosis nove informacije/konstatacije/itd

da se ne pretvara ova tema u "Sefika mi rekla i Bogom se zaklela da je cula da je njena tetisna od svoje amidzisne cula kako je ova prisustvovalo sjelu na kojem se pricalo kako se nadrugom sjelu razgovaralo o aktualnoj temi treceg sjela"

Zaboravio si mu jos i dodat da se izvori popt advance.hr,SANA,RiA,tweetova rezimskih novinara,postova sa srbijanskih foruma i slicno smatraju neoborivim dokazima.
Co0l

#12810 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
DzeBra wrote:
Ma konta al trolla - pusti ba - vidis mu avatara
Hamo žiku mu glave,jel de :lol:
muhafuca

#12811 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:
muhafuca wrote:

Zaboravio si mu jos i dodat da se izvori popt advance.hr,SANA,RiA,tweetova rezimskih novinara,postova sa srbijanskih foruma i slicno smatraju neoborivim dokazima.
Nikakvih problema nemam sa bilo kojim linkom koji bilo ko postavi samo da se zna odakle je informacija
Pa nek svak odluci svojom glavom kome vjeruje i gdje je istina - po meni obicno je negdje u sredini
zato podrzavam raznovrsnost izvora sa obje ili vise strana i neovisne itd

samo nek linka da se zna da ne govori iz .....

Ljudi smo nismo Saudijski rezim ili Kineski itd pa da zabranjujemo ove ili one izvore - sloboda - kontas ? treba li definisati ?
dado86

#12812 Re: Sirija

Post by dado86 »

jesu oni asadovi nesposobnjakovići zauzeli kusajr...kažu malo im fali na ovom jednom forumu :P
Co0l

#12813 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:
muhafuca wrote:

Nikakvih problema nemam sa bilo kojim linkom koji bilo ko postavi samo da se zna odakle je informacija
Pa nek svak odluci svojom glavom kome vjeruje i gdje je istina - po meni obicno je negdje u sredini
zato podrzavam raznovrsnost izvora sa obje ili vise strana i neovisne itd

samo nek linka da se zna da ne govori iz .....

Ljudi smo nismo Saudijski rezim ili Kineski itd pa da zabranjujemo ove ili one izvore - sloboda - kontas ? treba li definisati ?
Ma bolje i da zabranjuju izvore nego da ubijaju svoje gradjane ko sirijski rezim.
muhafuca

#12814 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Religious Fantastic wrote:Eh evo...sada je i sluzbeno :D :D :D

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22688894

Code: Select all

Russia says it will go ahead with deliveries of S-300 anti-aircraft missiles to Syria, and that the arms will help deter foreign intervention.

Deputy Foreign Minister Sergei Ryabkov said the missiles were a "stabilising factor" that could dissuade "some hotheads" from entering the conflict.
Ma sluzbeno je ovako vec pola godine :D - sutra saljemo - pa prekosutra ne saljemo

Oko ovih S-300 jedino sto ce biti definitivno kad bude - "Dostavljeni i nalaze se u Siriji"

Ne znam kako Rusi sami sebi vise nisu dosadili sa ovom pricom dostavljamo ne dostavljamo
Co0l

#12815 Re: Sirija

Post by Co0l »

Religious Fantastic wrote:Eh evo...sada je i sluzbeno :D :D :D

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22688894

Code: Select all

Russia says it will go ahead with deliveries of S-300 anti-aircraft missiles to Syria, and that the arms will help deter foreign intervention.

Deputy Foreign Minister Sergei Ryabkov said the missiles were a "stabilising factor" that could dissuade "some hotheads" from entering the conflict.
Ma nikad to nije ni bilo stopirano.
muhafuca

#12816 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:
Ma bolje i da zabranjuju izvore nego da ubijaju svoje gradjane ko sirijski rezim.
Kao u Bahrain-u npr hoces reci
Dr_dre

#12817 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Jesi li procitao ovaj detalj
Israeli Defence Minister Moshe Yaalon said the Russian missile systems had not yet left Russia.

"I hope they will not leave, and if, God forbid, they reach Syria, we will know what to do," he said.
Co0l

#12818 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote:
Co0l wrote:
Da,kao u Bahreinu,Siriji,i svugdje gdje vladajuca elita ne preza ni od masovnih zlocina samo da zadrzi vlast.Ne znam samo odakle ti ideja da branim rezime poput bahreinskog ili saudijskog ako imam nesto protiv sirijskog :-)
Pomijesao si me sa ovim autistima ovdje koji brane ili zmire pred zlocinima onih koje podrzavaju 'samo jer su drugi gori'.
muhafuca

#12819 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:
muhafuca wrote:
Co0l wrote:
Da,kao u Bahreinu,Siriji,i svugdje gdje vladajuca elita ne preza ni od masovnih zlocina samo da zadrzi vlast.Ne znam samo odakle ti ideja da branim rezime poput bahreinskog ili saudijskog ako imam nesto protiv sirijskog :-)
Pomijesao si me sa ovim autistima ovdje koji brane ili zmire pred zlocinima onih koje podrzavaju 'samo jer su drugi gori'.
Zdusno ih podrzavas , vjerovatno to i ne kontas jer se u Siriji prakticno oni (Saudijci i kompanija zajedno sa Zapadom) bore protiv SAA , jer ovi Nusra Husra i kompanija ne bi ni dosla do Sirije bez njihovih para oruzja i logistike generalno a kamoli da zauzmu nesto.

A prijatelj tvog neprijatelja nije nuzno tvoj prijatelj
Challenger__

#12820 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:Nisam ocekivao od prepredenog vuka da isto uradi. :)
Precjenjuješ me. Niti sam prepreden, niti vuk. Od ove moje pasije (Sirija) imam samo neposrednu štetu.
obmana wrote:Jebo ti vise ovaj svijet gdje se vehabije bore za demokraciju
i gdje 50 000 ljudi plati kartu da sluša Jelenu Karleusu.
Svijet je dotakao dno. Uvjeren sam da je Sirija onaj katalizator koji će ubrzati procese rušenja ovog i ovakvog bolesnog i izopačenog svijeta.
Challenger__

#12821 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Jedna mapa koja može biti od koristi:

Image
Co0l

#12822 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote: Zdusno ih podrzavas , vjerovatno to i ne kontas jer se u Siriji prakticno oni (Saudijci i kompanija zajedno sa Zapadom) bore protiv SAA , jer ovi Nusra Husra i kompanija ne bi ni dosla do Sirije bez njihovih para oruzja i logistike generalno a kamoli da zauzmu nesto.

A prijatelj tvog neprijatelja nije nuzno tvoj prijatelj
Ocito si jos jedna zrtva mode na ovom forumu poznate kao generalizovanje.Ako mi smetaju masovni zlocini sirijskog rezima,ubijanje civila,zlocini poput onog u Baniyasu koji imaju odlike etnickog ciscenja,ako ne i genocida,itd.,itd, ne znaci da podrzavam sve ono lose sto postoji kod protivnika tog rezima.Da si pazljivije pratio znao bi da sam do sada vise puta spominjao islamiste kao bagru i ne negiram upletenost Zapada i zalivskih zemalja u rat u Siriji.
To sto neki ovdje sve pobunjenike nazivaju i smatraju teroristime i pored toga sto se u medijima moglo procitati svaki put kada bi se spominjao omjer tih nekih uvezenih dzihadista i domicilnog stanovnistva u redovima pobunjenika da su ti islamisti manjina je druga stvar i nesto o cemu bi se trebali zapitati oni koji ih maliciozno izjednacavaju.
vivaldi

#12823 Re: Sirija

Post by vivaldi »

muhafuca wrote:

halali, novi sam na forumu

more li ruskije od glasa rusije

http://serbian.ruvr.ru/2013_05_28/Armij ... za-Kuseir/

evo ga reuters, yahoo

"We'll have Homs, Damascus and the coast. (The rebels) can have Aleppo and Deir al-Zor, Qamishli and the north. Sure, let them have it."

http://ph.news.yahoo.com/insight-syrian ... 43134.html

evo svaba

http://www.dw.de/%C5%A1ta-radi-bnd-u-siriji/a-16841334

a evo i reportaze by rebels from kusajr

napati me ti dobro sa ovim linkovima, al eto da ne ispadne da lazem
muhafuca

#12824 Re: Sirija

Post by muhafuca »

vivaldi wrote: halali, novi sam na forumu

more li ruskije od glasa rusije

http://serbian.ruvr.ru/2013_05_28/Armij ... za-Kuseir/

evo ga reuters, yahoo

"We'll have Homs, Damascus and the coast. (The rebels) can have Aleppo and Deir al-Zor, Qamishli and the north. Sure, let them have it."

http://ph.news.yahoo.com/insight-syrian ... 43134.html

evo svaba

http://www.dw.de/%C5%A1ta-radi-bnd-u-siriji/a-16841334

a evo i reportaze by rebels from kusajr

napati me ti dobro sa ovim linkovima, al eto da ne ispadne da lazem
no sekirli be hajirli
nije ti niko rekao da lazes - samo postavi linkove da i drugi mogu pogledati i sami za sebe
prosuditi - neko ce reci da link kada ga ja postavim nije relevantan neko ce reci
da kad ti ili neko drugi postavi nije relevantan - to je na pojedincu da odluci

ovo sa linkanjem je cisto da se moze detaljnije pogledati na osnovu cega ti ili ja ili treci "tvrdimo" nesto
a u samom ratu i haosu kakav je rat , omaske i greske cak i "provjerenih" medija su moguce , nikom glava ne leti sa ramena
:thumbup:
popokatepetl_com

#12825 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Cak je i Al jazira rekla da vojska kontrolise dvije trecine Kusajra pa da je to laz prvi bi ovi katarski placenici pricali o tome.
Locked