Sirija

Locked
Klavikula

#12501 Re: Sirija

Post by Klavikula »

S obzirom da rezim kontrolise svega 30 % Sirije
pa ovdje ne trebas 100x ponavljati, dovoljno je da neki 2x ponove lazi i ona postade istina :-) :-)
Klavikula

#12502 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
sarajevoxxxx

#12503 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Cyrax wrote: Da ti isti kod NAS nisu postavljali bombe, ubijali NAS narod, ponasali se bahato i agresivno k'o i onaj agresor iz drugog entiteta pa da covjek pripise to neznanju, naivnosti al' jok.

Ako nista neki bar primaju lovu za to. Nisu Saudi cicije bili nikad. :D
Ja koliko znam od strane mudzahedina ili stranih dobrovoljaca desio se jedan incident i to prije Odreda ili prije nego je zvanicno formirana jedinica, dakle, ubijen je jedan vojnik Armije RBiH koliko se sjecam u 7 muslimanskoj se to desilo.

Dakle, od 1000 mudzahedina u ratu je stradao jedan vojnik od ruke tog istog stranog dobrovoljca, ili daleko manja cifra recimo samo od jednog incidenta koji se desio u Sarajevu (a bilo ih je mnogo). Cacin slucaj ti je primjer. 14 vojnika Armije RBiH je poginulo prilikom njegovog hapsenja. Ako su cifre mjerilo, a valjda jesu, onda su "nas" Sarajlije najvise kostale, i ako cemo ici dalje a to kolega Cyrax voli raditi, najveca opasnost nam onda i prijeti upravo od tog radikalnog elementa, a kojem se zapravo u medijima najvise laska.
animals

#12504 Re: Sirija

Post by animals »

Toliko stranica o Siriji, drzavi sa kojom nemate veze :-) vise volite Siriju od vlastite drzave..samo nije mi jasno zbog cega, ili mi je jasno, ali necu sad o tome..
vrbas1979

#12505 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

bogoljub wrote:
sarajevoxxxx wrote:Hasan Nasrallah: Borili smo se za Palestince iako tamo nema sija, a borili smoi se i u Bosni devedesetih ?

Hezbollah je prije vojne intervencije u Siriji bio prilicno popularan medju arapima. Nakon klanja djece i zena u Kusajru Nasrallah kao vrhovni vodja ove paravojne formacije je postao najomrazenija osoba medju medju milionima Sirijaca i oko dvjesto miliona arapa koliko ih vec ima.

Danas pokusava javnim obracanjima, poput ovog jucerasnjeg, objasniti arapskoj javnosti da ne mrzi sunite jer ih je branio u Bosni, sto zaista prvi put cujem i u Palestini. Za Bosnu koliko znamo, od Irana jeste dolazilo neko oruzje, dok iz libanonskog Hezbollaha nikad niti jedan borac nije dosao u Bosnu.

Ne samo iz Hezbollaha, vec i iz Irana ili bilo koji musliman sija, koliko mi je poznato nije poginuo u Bosni, niti se borio na strani Armije RBiH. Kazem da nemam te podatke, a ako i jesu, to je bilo na nivou incidenta i jako daleko od toga da moze Nasrallah mahatim time danas kada kolje sunitske muskrace, zene i djecu u Kusajru. Bosnu je namjerno spomenuo jer je Bosna u srcima miliona arapa, ne kod ljudi koji su u vladajucim elitama, ali arapski narod ili sunije su od prvog dana sukoba bili na strani muslimana u BiH.

Ne treba zaboraviti niti se stidjeti ni njihove pomoci u ratu u ljudstvu. Stotine ih je poginulo na bosanskim brdima samo jer su smatrali da se zene i djeca u BiH ubijaju na pravdi Boga i da zele pomoci pa makar i zivotom to platili. Licno kao Bosnjak sam svih ovih godina ogorcen na etiketiranje, pljuvanje, razne pritiske sa kojima su se suocavali strani borci koji su nastavili zivjeti u BiH, i bez pretjerivanja smatram da danas strane borce ce mozda vise postovati i sami Srbi protiv kojih su se borili, nego veliki broj Bosnjaka, prije svega gradjana Sarajeva ili grada imperije poznate po medijskom smecu, i bljuvotinama, sa kojim se ne moze porediti ni jedan grad u regionu.

Istina, Srbima su strani borci i pomogli u njihovoj tezi borbe protiv Alijine islamske drzave, ali ne laskaju im oni zbog toga ( ne trebaju Srbima mudzahedini da zacementiraju svoju tezu,sasvim su nebitan faktor u cijelom kontekstu ) laskaju jer su neoptereci, njima ni iz djepa ni u djep, posmatraju sa strane uboge Bosnjake i samo konstatuju da zaista ovaj Bosnjacki narod tj jedan dio tog naroda, je zadnja stvar na planeti koju su strani borci trebali braniti, niti je zasluzio njihovu pomoc.

@sarajevoxxxx
Stječe se dojam da se iza tvog forumskog imena ustvari krije jedan maloljetnik! Pitam se, zaista gdje si ti bio 92-95!? ili bolje rečeno jesi li uopšte i bio, tj. postojao. Možda i jesi stariji, ali tvoje pisanje je na tom nivou.

Ma balavac koji crpi znanje sa wikipedije, foruma, twitera... Youtube gerila i forumski komandosi :-D

Samo mi starno počinju ići na k*****
Ako tebi u BiH, državljaninu BiH, bilo šta smeta u Siriji, vala pravac tamo pa rješavaj stvari, šta nas ovdje handriš u zdrav mozak.
sustinca

#12506 Re: Sirija

Post by sustinca »

Sirija <3

InshaAllah past ce Assad :bih: :thumbup:
DzeBra

#12507 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Dr_dre wrote:A kako to USA podrzava pobunjenike?
Samo na jeziku,a djelima u vidu embarga na uvoz oruzja kao i kod nas sto je bilo.
Kako mislis kako ih podrzava? Lobiraju na sve strane za teroriste. Doniraju milione dolara u ekonomskoj pomoci, organizuju dostavu oruzja iz arapskih i drugih zemalja za naoruzavanje terorista. U svojim kampovima u Jordanu i Turskoj (pupupu) americki vojni instruktori obucavaju ljudozdere. Teroristi imaju maximalnu medijsku propagandnu podrsku .

itd itd
vrbas1979

#12508 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

sustinca wrote:Sirija <3

I ti se nedavno registorvao na forum da nam to objaviš. Ja ti platim kartu da ideš u Siriju i da rušiš Asada. Hoćeš? Javi se na pp
Cyrax

#12509 Re: Sirija

Post by Cyrax »

sarajevoxxxx wrote: Ja koliko znam od strane mudzahedina ili stranih dobrovoljaca desio se jedan incident i to prije Odreda ili prije nego je zvanicno formirana jedinica, dakle, ubijen je jedan vojnik Armije RBiH koliko se sjecam u 7 muslimanskoj se to desilo.

Dakle, od 1000 mudzahedina u ratu je stradao jedan vojnik od ruke tog istog stranog dobrovoljca, ili daleko manja cifra recimo samo od jednog incidenta koji se desio u Sarajevu (a bilo ih je mnogo). Cacin slucaj ti je primjer. 14 vojnika Armije RBiH je poginulo prilikom njegovog hapsenja. Ako su cifre mjerilo, a valjda jesu, onda su "nas" Sarajlije najvise kostale, i ako cemo ici dalje a to kolega Cyrax voli raditi, najveca opasnost nam onda i prijeti upravo od tog radikalnog elementa, a kojem se zapravo u medijima najvise laska.
Nije ti Cyrax kolega i ti ides u off sa ovim sto si naskrabao ne ja :-)
Vidis da sam visestruko opomenut pa moram biti fini. :D
Jah, takve smo ti mi Sarajlije. Sta bi mi bez mudzahida sto domacih i uvezenih. Nego sta ces ti na "sarajevskom" forumu? :lol:
Ti znas svoje, ja znam svoje. Khaj phice. :wink:
Necemo offtopicariti vise jel posteno? Rukla ruci svi smo Turci. :D
Last edited by Cyrax on 26/05/2013 23:53, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#12510 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

vrbas1979 wrote:
bogoljub wrote:
sarajevoxxxx wrote:Hasan Nasrallah: Borili smo se za Palestince iako tamo nema sija, a borili smoi se i u Bosni devedesetih ?

Hezbollah je prije vojne intervencije u Siriji bio prilicno popularan medju arapima. Nakon klanja djece i zena u Kusajru Nasrallah kao vrhovni vodja ove paravojne formacije je postao najomrazenija osoba medju medju milionima Sirijaca i oko dvjesto miliona arapa koliko ih vec ima.

Danas pokusava javnim obracanjima, poput ovog jucerasnjeg, objasniti arapskoj javnosti da ne mrzi sunite jer ih je branio u Bosni, sto zaista prvi put cujem i u Palestini. Za Bosnu koliko znamo, od Irana jeste dolazilo neko oruzje, dok iz libanonskog Hezbollaha nikad niti jedan borac nije dosao u Bosnu.

Ne samo iz Hezbollaha, vec i iz Irana ili bilo koji musliman sija, koliko mi je poznato nije poginuo u Bosni, niti se borio na strani Armije RBiH. Kazem da nemam te podatke, a ako i jesu, to je bilo na nivou incidenta i jako daleko od toga da moze Nasrallah mahatim time danas kada kolje sunitske muskrace, zene i djecu u Kusajru. Bosnu je namjerno spomenuo jer je Bosna u srcima miliona arapa, ne kod ljudi koji su u vladajucim elitama, ali arapski narod ili sunije su od prvog dana sukoba bili na strani muslimana u BiH.

Ne treba zaboraviti niti se stidjeti ni njihove pomoci u ratu u ljudstvu. Stotine ih je poginulo na bosanskim brdima samo jer su smatrali da se zene i djeca u BiH ubijaju na pravdi Boga i da zele pomoci pa makar i zivotom to platili. Licno kao Bosnjak sam svih ovih godina ogorcen na etiketiranje, pljuvanje, razne pritiske sa kojima su se suocavali strani borci koji su nastavili zivjeti u BiH, i bez pretjerivanja smatram da danas strane borce ce mozda vise postovati i sami Srbi protiv kojih su se borili, nego veliki broj Bosnjaka, prije svega gradjana Sarajeva ili grada imperije poznate po medijskom smecu, i bljuvotinama, sa kojim se ne moze porediti ni jedan grad u regionu.

Istina, Srbima su strani borci i pomogli u njihovoj tezi borbe protiv Alijine islamske drzave, ali ne laskaju im oni zbog toga ( ne trebaju Srbima mudzahedini da zacementiraju svoju tezu,sasvim su nebitan faktor u cijelom kontekstu ) laskaju jer su neoptereci, njima ni iz djepa ni u djep, posmatraju sa strane uboge Bosnjake i samo konstatuju da zaista ovaj Bosnjacki narod tj jedan dio tog naroda, je zadnja stvar na planeti koju su strani borci trebali braniti, niti je zasluzio njihovu pomoc.

@sarajevoxxxx
Stječe se dojam da se iza tvog forumskog imena ustvari krije jedan maloljetnik! Pitam se, zaista gdje si ti bio 92-95!? ili bolje rečeno jesi li uopšte i bio, tj. postojao. Možda i jesi stariji, ali tvoje pisanje je na tom nivou.

Ma balavac koji crpi znanje sa wikipedije, foruma, twitera... Youtube gerila :-D

Samo mi starno počinju ići na k*****
Ako tebi u BiH, državljaninu BiH, bilo šta smeta u Siriji, vala pravac tamo pa rješavaj stvari, šta nas ovdje handriš u zdrav mozak.
Nema potrebe za tim rijecnikom. Izvoli napisi nesto smisleno, ili potrazi neko drugo mjesto gdje ces vrijedjati druge sagovornike.
Cyrax

#12511 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Fulio si zastavu.
sarajevoxxxx

#12512 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Cyrax wrote:
sarajevoxxxx wrote: Ja koliko znam od strane mudzahedina ili stranih dobrovoljaca desio se jedan incident i to prije Odreda ili prije nego je zvanicno formirana jedinica, dakle, ubijen je jedan vojnik Armije RBiH koliko se sjecam u 7 muslimanskoj se to desilo.

Jah, takve smo ti mi Sarajlije. Sta bi mi bez mudzahida sto domacih i uvezenih.
Dogovoreno :thumbup:
sustinca

#12513 Re: Sirija

Post by sustinca »

vrbas cemu frustracije? krivo ti sto Asad gubi tlo pod nogama :D
Challenger__

#12514 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zanimljivost

Mohammad Jihad al-Laham

Image

- advokat, ekspert za krivično pravo, sunit, ponovo je izabran na poziciju predsjednika Skupštine Sirijske Arapske Republike. Inače, on je blizak rod dobro poznatoj Mimi al-Laham.

Image
dado86

#12515 Re: Sirija

Post by dado86 »

Cyrax wrote:

Jah, takve smo ti mi Sarajlije. Sta bi mi bez mudzahida sto domacih i uvezenih. Nego sta ces ti na "sarajevskom" forumu? :lol:
kako si nepismen :lol:
Dr_dre

#12516 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ako nista neki bar primaju lovu za to. Nisu Saudi cicije bili nikad
Ma ja,licno kralj salje lovu :lol: :lol: :lol:
Do juce cvilili za nato udarima po cetniciji.
Challenger__

#12517 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Cyrax wrote:

Fulio si zastavu.
:lol: :lol: :lol:
sustinca

#12518 Re: Sirija

Post by sustinca »

Image
vrbas1979

#12519 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

sustinca wrote:vrbas cemu frustracije? krivo ti sto Asad gubi tlo pod nogama :D
Ama zaboli mene klinac za Asadom. Stvar je u tome da oni sami to moraju rjesiti tamo kako znaju i mogu bez vanjskih utjecaja.

Idu mi samo malko na zivce ovi domaci internet "gerilci". Svi nesto pametni, pa ako zelis sta rjesiti pravac Sirija.
Klavikula

#12520 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
Co0l

#12521 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Zanimljivost

Mohammad Jihad al-Laham

- advokat, ekspert za krivično pravo, sunit, ponovo je izabran na poziciju predsjednika Skupštine Sirijske Arapske Republike. Inače, on je blizak rod dobro poznatoj Mimi al-Laham.
Sad je Mimina podrska rezimu malo jasnija :lol:
Challenger__

#12522 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Samo ignorišite trollove.

______

Iračka granica je sada pod punom kontrolom iračke vosjke i vlade. Teško da će više biti infiltracija sa te strane:
Hussein al-Fayad ::

Iraqi army secure the border with Syria fully
Syria 24 English
DzeBra

#12523 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Dr_dre wrote:Tebi je par samara kanibalizam?
Vidi hrabre ssa i njihovog masakra nad civilima na krovu dzamije u Derrai
Po cemu si ti zakljucio da su ovi pobjeni civili? Po odjeci? Pa 90% FSA terorista su obuceni u civilnu odjecu.

dado86

#12524 Re: Sirija

Post by dado86 »

Klavikula wrote:Image
ti to od oka ili im na čelu piše :lol:
sustinca

#12525 Re: Sirija

Post by sustinca »

vrbas,onda ne pisi ovdje,nismo svi kao ti neke ljude zanima dalje od vlastite avlije
Locked