Uzgred, covjek, ako se moze tako nazvati, nije uopste imam dzamije vec jedan od onih koji su povremeno drzali predavanja u Mesdzidul Aksi. Poznat je po izjavama tipa da je Sulejman a.s. imao vremeplov i da je mogao putovati kroz vrijeme, te kako je Sulejman a.s. imao hemijsko oruzje. U vise navrata je popljuvao Hamas zbog Hamasove podrske sirijskoj opoziciji a Kardavija nazvao Dedzalom, pojavljivao se i u medijima, a drzavna sirijska TV ga je predstavljala kao imama Mesdzidul Akse.Challenger__ wrote: - "Najuticajniji sunijski autoritet" je onaj, koga imam džamije el-Aksa u Jerusalimu (al-Masjid al-Aqsa), Šejh Salahuddin Bin Ibrahim,
"Kulu Allah kulu Allah eshebiha tatla berra" i "surija hurre surija hurre Ebu Arefe tatla berre" Slobodna Sirija, Slobodna Sirija, Ebu Arefe neka ide van" ovim rijecima je jucer ispracen iz Akse od strane klanjaca koji su se zatekli tu u mesdzidu kada je htio odrzati predavanje ovaj u najmanje ruku kontraverzni imam po imenu Salahudin Ebu Arefe poznat po svojoj podrsci rezimu Besara Asada.