u potpunosti se slažem sa vama kolegaChallenger__ wrote:Riječ je o jednom bizarnom fenomenu koga možemo nazvati - ignorisanje stvarnosti.
Sirija
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#12226 Re: Sirija
- Co0l
#12227 Re: Sirija
Na tako proizvoljan nacin na koji ti pravis veze izmedju nepovezanih stvari i dogadjaja,samo da bi se uklopili u tvoju pricu,se mogu sve moguce i nemoguce stvari na svijetu povezat.Challenger__ wrote:- Ne čude me glupani. Oni po difoltu ništa ne shvataju, niti mogu da shvate, ali me čude, uslovno, oni koji nisu glupi. Kada su krenuli nemiri u Turskoj, davali su sve od sebe da značaj i domete tih nemira minimiziraju. Sa vremenom su shvatili da je turska politika doživjela kolaps u Siriji i da je u potpunoj koliziji sa narodnim sentimentom.
- Slična stvar se danas dešava u Engleskoj, ali oni to ne prepoznaju, ne shvataju, jer njihova misao je kodirana pustim željama i strahom od svijeta koji se mijenja, iz dana u dan, iz sata u sat.
To je ta stara mana ili vrlina (zavisno kako ko gleda) teorija zavjera sto se naizgled mnoge kockice uklapaju pa i ne cudi sto su mnogi fascinirani njima i dosadjuju po forumima u namjeri da drugima 'otvore oci'.
- RMH79
#12228 Re: Sirija
Ja Sam Odavle wrote:Ovo me podsjeca na jednog drugog lika s foruma -- Okjupaj zvani Sipozijum Delirijum.
I on svugdje oko sebe u Americi vidi revolucije i "desavanja naroda". I on je kad je bjezao iz Bosne izgubio kompas -- htio u Kinu, a zalutao na Floridu.
Bas kao sto i pro-asadisti svugdje vide asadisticku revoluciju.
A ti me neodoljivo podsjecas na lika, zadrtog cionistu, koji se izjasnjavao kao "ampak" na komentarima...ili, na njegovog vehabitskog klona koji se odazivao na nick "talib"...Kolicina lazi i neopisive mrznje izrecene/napisane u samo jednom "postu" neodoljivo podsjeca na one koje su, gore spomenuti, postavljali na komentarima.
- Challenger__
#12229 Re: Sirija
- Čitajte upise na ovoj temi... Skoro dvije godine su ostavljali upise da "Asad pada najdalje za 3 mjeseca", da "Damask pada" i slične wishful-thinking konstrukcije. A realnost je sasvim drugačija... Odnosno, upravo onakva kako su je opisivali njihovi daroviti neistomišljenici;
- sada, kada su "pale opklade zapada" sada kada je Asad stabilniji od pola vlada koje su na njega kidisale, sada svojim oponentima imputiraju sklonost ka tobožnjim "teorijama zavjera";
- Umjesto da zašute i čitaju, umjesto da prestanu da se blamiraju, umjesto da nešto nauče, oni istrajno oponiraju. Sujeta, sujeta kao planina.
BTW, sujeta je majka neznanja.
Ili, barem sestra.

- sada, kada su "pale opklade zapada" sada kada je Asad stabilniji od pola vlada koje su na njega kidisale, sada svojim oponentima imputiraju sklonost ka tobožnjim "teorijama zavjera";
- Umjesto da zašute i čitaju, umjesto da prestanu da se blamiraju, umjesto da nešto nauče, oni istrajno oponiraju. Sujeta, sujeta kao planina.
Ili, barem sestra.
- Co0l
#12230 Re: Sirija
Ne znam ko je govorio da ce Asad past za 3 mjeseca,ja sigurno nisam jer sam se tek nedavno prikljucio ovoj temi,a sto se tice tvojih teorija zavjera komentarisao sam konkretno ovu zadnju gdje povezujes demonstracije u Engleskoj sa Sirijom.Nidje veze.Challenger__ wrote:- Čitajte upise na ovoj temi... Skoro dvije godine su ostavljali upise da "Asad pada najdalje za 3 mjeseca", da "Damask pada" i slične wishful-thinking konstrukcije. A realnost je sasvim drugačija... Odnosno, upravo onakva kako su je opisivali njihovi daroviti neistomišljenici;
Ili, barem sestra.
A sad nastavi sa svojim monologom.
- Challenger__
-
Avetinho
#12232 Re: Sirija
Kako je moguce da KLON nekog drugog naziva klonom?RMH79 wrote:Ja Sam Odavle wrote:Ovo me podsjeca na jednog drugog lika s foruma -- Okjupaj zvani Sipozijum Delirijum.
I on svugdje oko sebe u Americi vidi revolucije i "desavanja naroda". I on je kad je bjezao iz Bosne izgubio kompas -- htio u Kinu, a zalutao na Floridu.
Bas kao sto i pro-asadisti svugdje vide asadisticku revoluciju.
A ti me neodoljivo podsjecas na lika, zadrtog cionistu, koji se izjasnjavao kao "ampak" na komentarima...ili, na njegovog vehabitskog klona koji se odazivao na nick "talib"...Kolicina lazi i neopisive mrznje izrecene/napisane u samo jednom "postu" neodoljivo podsjeca na one koje su, gore spomenuti, postavljali na komentarima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12233 Re: Sirija
nisi možda ti ali čak sam i ja povjerovao da će asad pasti u decembru pa sam se malo povukao...Co0l wrote: Ne znam ko je govorio da ce Asad past za 3 mjeseca,ja sigurno nisam jer sam se tek nedavno prikljucio ovoj temi,a sto se tice tvojih teorija zavjera komentarisao sam konkretno ovu zadnju gdje povezujes demonstracije u Engleskoj sa Sirijom.Nidje veze.
fakat je ličilo na njegov pad...
-
Avetinho
#12234 Re: Sirija
Pa sta ces, odlucio lik da, kad vec ide, povede na onaj svijet sto vise Sirijaca. A za to mu treba malo duze od 3 mjeseca.
Asad ce sigurno pasti, za 3 mjeseca, 3 godine ili 10. Nemoguce je da krvoloka ne stigne ono sto je zasluzio nakon ovakvih masovnih ubistava i razaranja po Siriji.
Asad ce sigurno pasti, za 3 mjeseca, 3 godine ili 10. Nemoguce je da krvoloka ne stigne ono sto je zasluzio nakon ovakvih masovnih ubistava i razaranja po Siriji.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12235 Re: Sirija
pa šta padne asad doći će drugi
-
Avetinho
#12236 Re: Sirija
Mozda hoce, mozda nece.
Saznacemo uskoro.
Saznacemo uskoro.
- dado86
#12237 Re: Sirija
ma trebaju govno dići u vazduh i riješiti stvar
- Challenger__
#12238 Re: Sirija
Dužan sam korekciju i izvinjenje. Ovaj snimak je iz Tripolija, sjevrni Liban, odakle se vojska morala povući zbog intenziteta sektaških sukoba.
- noćne borbe:
KLIK
još:
"Sirija kao katalizator procesa"
- noćne borbe:
KLIK
još:
"Sirija kao katalizator procesa"
- Co0l
#12239 Re: Sirija
Ja sam se jedino zajebo oko Kusajra,sto jest-jest.Mislio sam da ce past samo tako kad sam vidio na snimcima kako su neorganizovani i neopremljeni a znajuci cime sve režimci + Hezbolah raspolazu i da je ludost uopste branit to.Black swan wrote:nisi možda ti ali čak sam i ja povjerovao da će asad pasti u decembru pa sam se malo povukao...Co0l wrote: Ne znam ko je govorio da ce Asad past za 3 mjeseca,ja sigurno nisam jer sam se tek nedavno prikljucio ovoj temi,a sto se tice tvojih teorija zavjera komentarisao sam konkretno ovu zadnju gdje povezujes demonstracije u Engleskoj sa Sirijom.Nidje veze.
Al ispadose tamo ludji neg sto sam mislio.
- DzeBra
#12240 Re: Sirija
A ovo, ima li ovo veze sa Sirijom:Co0l wrote:Ovo veze sa Sirijom ima kolko i neredi u Svedskoj.
"petak, 24 maj 2013
Održana zajednička džuma namaz šiita i sunita u Iraku
- Zajednička džuma iračkih šiita i sunita je održana u znak protesta protiv vjerskih i etničkih tenzija u ovoj zemlji.
-Prema izvještaju Russia Today, irački suniti i šiiti su u petak, slijedeći insistiranje Nurija El-Malikija, iračkog premijera na nužnosti očuvanja iračkog jedinstva, održali zajednički džuma namaz u Bagdadu.
Nuri El-Maliki je pozvao narod i vjerske ličnosti da, boreći se protvi etničkih urota u ovoj zemlji, održe zajednički džuma namaz. Irak je unazad nekoliko mjeseci bio poprište povećanja terorističkih napada koji su u smrt odveli stotine Iračana na policijskim punktovima, vjerskim centrima i prometnim bazarima."
- Klavikula
#12241 Re: Sirija
naprotiv, misljenja sam kako su i organizovani i opremljeni.Co0l wrote:Ja sam se jedino zajebo oko Kusajra,sto jest-jest.Mislio sam da ce past samo tako kad sam vidio na snimcima kako su neorganizovani i neopremljeni a znajuci cime sve režimci + Hezbolah raspolazu i da je ludost uopste branit to.Black swan wrote:nisi možda ti ali čak sam i ja povjerovao da će asad pasti u decembru pa sam se malo povukao...Co0l wrote: Ne znam ko je govorio da ce Asad past za 3 mjeseca,ja sigurno nisam jer sam se tek nedavno prikljucio ovoj temi,a sto se tice tvojih teorija zavjera komentarisao sam konkretno ovu zadnju gdje povezujes demonstracije u Engleskoj sa Sirijom.Nidje veze.
Al ispadose tamo ludji neg sto sam mislio.
sistemi tunela, rovovi, snajperi na daljinski, kamere i eksploziv po gradu. ja to ne bih nazvao neorganizovanim i neopremljenim.
puno ce se krvi proliti za oslobadjanje/odbranu Qusayra.
- Klavikula
#12242 Re: Sirija
Anketa instituta IFOP: 68% stanovnika Turske protivi se bilo kakvoj vojnoj pomoći sirijskim pobunjenicima
Advance.hr
Press TV
Advance.hr
Press TV
- Challenger__
#12243 Re: Sirija
Ma pusti isprazne cinike. Sve će takvi dati da umanje ili omalovaže promjene na terenu u Siriji i generalno.naprotiv, misljenja sam kako su i organizovani i opremljeni.
"Status quo" statement, banalan strah od promjena.
-
Avetinho
#12244 Re: Sirija
Kako je moguce nakon svih onih blamaza sa laznim vijestima ponovo navoditi ADVANCE i PRESS TV kao izvore i za sta?Klavikula wrote:Anketa instituta IFOP: 68% stanovnika Turske protivi se bilo kakvoj vojnoj pomoći sirijskim pobunjenicima
Advance.hr
Press TV
Ovi vaze kao "izvori informacija" jedino jos kod MRD (mladih ruskih dobrovoljaca).
- Klavikula
#12245 Re: Sirija
standardno, umanjuju veliki uspjeh Armije, bez da se poznaju cinjenice.Challenger__ wrote:Ma pusti isprazne cinike. Sve će takvi dati da umanje ili omalovaže promjene na terenu u Siriji i generalno.naprotiv, misljenja sam kako su i organizovani i opremljeni.
"Status quo" statement, banalan strah od promjena.
borbe se vode unutar aerodroma Daaba. zauzimanjem tog aerodroma bi prekinuli jos jednu opskrbnu rutu za teroriste. ako se ne varam, poslije toga bi im ostalo jos par sela i Qusayr bi hermeticki bio zatvoren.
LINK
-
sarajevoxxxx
#12246 Re: Sirija
Cuj grad okrugao ??? Koja besmislena tvrdnja. Povrsina grada je 30 kvadratnih kilometara, rezmiske snage drze nekih 15 % teritorije, ali daleko od centra grada. Najblize centru grada su prisli borci Hezbollaha i nalaze se nekih 5 kilometara od grada.Klavikula wrote:@saxx
neces vjerovati, al Qusayr poprilicno podsjeca na krug.
a taman i na medvjeda da podsjeca sustina je bitna.
Bili su oni i u centru ali nisu se dugo zadrzali, evo svjedocenja jednog od boraca Hezbollaha ucesika napada na Kusajr:
''Prvog dana borbi krenuli smo iz Al Azke ka centru grada Kusajra i nismo naisli ni na kakav otpor. Mislili smo da nisu u gradu i da su ga napustili. Nakon sto smo presli dvije trecine grada i uputili se ka sjeveru Kusajra, izasli su iz tunela i otvorili vatru po nama. Izgubili smo odredjen broj boraca dosta ih je ranjeno".(AFP)
Hehehe poigravaju se sa njima kao macka sa misem.
- Challenger__
#12247 Re: Sirija
Izraelska "Debka" prenosi izjevu rebelsa da su srušili iranski transportni avion, dok mediji u Damasku to negiraju.
- Co0l
#12248 Re: Sirija
To s mojim postom ima veze kao navedena desavanja u Engleskoj sa Sirijom.DzeBra wrote:A ovo, ima li ovo veze sa Sirijom:Co0l wrote:Ovo veze sa Sirijom ima kolko i neredi u Svedskoj.
"petak, 24 maj 2013
Održana zajednička džuma namaz šiita i sunita u Iraku
- Zajednička džuma iračkih šiita i sunita je održana u znak protesta protiv vjerskih i etničkih tenzija u ovoj zemlji.
-Prema izvještaju Russia Today, irački suniti i šiiti su u petak, slijedeći insistiranje Nurija El-Malikija, iračkog premijera na nužnosti očuvanja iračkog jedinstva, održali zajednički džuma namaz u Bagdadu.
Nuri El-Maliki je pozvao narod i vjerske ličnosti da, boreći se protvi etničkih urota u ovoj zemlji, održe zajednički džuma namaz. Irak je unazad nekoliko mjeseci bio poprište povećanja terorističkih napada koji su u smrt odveli stotine Iračana na policijskim punktovima, vjerskim centrima i prometnim bazarima."
Doduse,iznenadio bih se kad bi poceo smisleno pisati.
- Challenger__
#12249 Re: Sirija
Molim te, počasti nas linkom AFP-a za ovu vijest.sarajevoxxxx wrote: ''Prvog dana borbi krenuli smo iz Al Azke ka centru grada Kusajra i nismo naisli ni na kakav otpor. Mislili smo da nisu u gradu i da su ga napustili. Nakon sto smo presli dvije trecine grada i uputili se ka sjeveru Kusajra, izasli su iz tunela i otvorili vatru po nama. Izgubili smo odredjen broj boraca dosta ih je ranjeno".(AFP)
Hvala, unaprijed.
- dado86
#12250 Re: Sirija
rebelsaChallenger__ wrote:Izraelska "Debka" prenosi izjevu rebelsa da su srušili iranski transportni avion, dok mediji u Damasku to negiraju.