Sirija

Locked
Opetja033

#11526 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:ako ti kazes da nisam musliman, onda garant nisam. haj zdrao :run:
Hm, ja se zaista izvinjavam (ovo ozbiljno) ukoliko sam te uvrijedio ili pogrijesio. Samo bih se smio zakleti da si poodavno za sebe rekao da si ateista/agnostik. Ali ako nije tako, tj ako sam pogrijesio - jos se jednom izvinjavam, nije mi bila namjera.
Opetja033

#11527 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:Da budem iskren, do danas sam imao i neke simpatije prema "pobunjenicima", ali kad sam danas na dnevniku vidio kakve face idu iz BiH da se tamo bore protiv, podsjetio bih učesnike u raspravi, legalne vlade međunarodno priznate države, zaključio sam da je podržati Assada stvar od interesa za globalni mir.
Ovo je komotno moglo zvucati i ovako:
"Da budem iskren, do danas sam imao i neke simpatije prema ARBiH, ali kad sam danas na dnevniku vidio kakve face idu arapskih zemalja da se tamo bore protiv Milosevica, zaključio sam da je podržati Milosevica stvar od interesa za globalni mir."

Potpuno isto.

I ko je dao legalitet Assadu? Niko osim njegovog oca.
Challenger__

#11528 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Al-Qusair, dole i Homs, gore, mapa:

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11529 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Man of steel wrote: Zar ne vidiš da su džamije pretvorene u regrutacione centre.

Pogledaj samo ološ koji je otišao iz Bosne, sve je to regrutovano po džamijama i Gornjim Maočama.
jel to mantraš dževdu galijaševića nemilice
ovo su njegove nebuloze dobro poznate a vidim ima ovdje poznavaoca "ekspertovog" lika i djela
It_is_a_Leclerc

#11530 Re: Sirija

Post by It_is_a_Leclerc »

Opetja033 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da budem iskren, do danas sam imao i neke simpatije prema "pobunjenicima", ali kad sam danas na dnevniku vidio kakve face idu iz BiH da se tamo bore protiv, podsjetio bih učesnike u raspravi, legalne vlade međunarodno priznate države, zaključio sam da je podržati Assada stvar od interesa za globalni mir.
"Da budem iskren, do danas sam imao i neke simpatije prema ARBiH, ali kad sam danas na dnevniku vidio kakve face idu arapskih zemalja da se tamo bore protiv Milosevica, zaključio sam da je podržati Milosevica stvar od interesa za globalni mir."

Potpuno isto.

Ou no, no, no.. Ne u tu logiku, ne !

Armija R BiH je bila legalna, legitimna vojna snaga međunarodno priznate države, članice Ujedinjenih Naroda.
Slobodna vojska Sirije je falanga stranih plaćenika koji biološkim oružjem ubija svoj narod, a indicije jasno govore da u cijeloj priči udio ima i Al-Qaida. Oni se, ako sam dobro shvatio, bore protiv legalne, legitimne vojne snage međunarodno priznate države, članice UN-a.
Klavikula

#11531 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:
Klavikula wrote:ako ti kazes da nisam musliman, onda garant nisam. haj zdrao :run:
Hm, ja se zaista izvinjavam (ovo ozbiljno) ukoliko sam te uvrijedio ili pogrijesio. Samo bih se smio zakleti da si poodavno za sebe rekao da si ateista/agnostik. Ali ako nije tako, tj ako sam pogrijesio - jos se jednom izvinjavam, nije mi bila namjera.
prihvaceno izvinjenje ;-)
Avetinho

#11532 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Sta? Hezbolah u Siriji? Pa eno ti se idol u kamere zakleo da stranih placenika nema na strani asadista.

Valjda mu jos niko nije rekao.
Klavikula

#11533 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:Al-Qusair, dole i Homs, gore, mapa:

http://edge.liveleak.com/80281E/s/s/20/ ... c_rate=200
mislim da je mapa poprilicno tacna :thumbup:
Opetja033

#11534 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ou no, no, no.. Ne u tu logiku, ne !

Armija R BiH je bila legalna, legitimna vojna snaga međunarodno priznate države, članice Ujedinjenih Naroda.
Slobodna vojska Sirije je falanga stranih plaćenika koji biološkim oružjem ubija svoj narod, a indicije jasno govore da u cijeloj priči udio ima i Al-Qaida. Oni se, ako sam dobro shvatio, bore protiv legalne, legitimne vojne snage međunarodno priznate države, članice UN-a.

Aha, hajmo onda malo drugu logiku primjeniti:
sluzeci se tom logikom onda je napad NATO saveza na Srbiju (Kosovo) bio nelegalan jer je Milosevic bio legalan i legitiman predsjednik SR Jugoslavije. Pobogu, Milosevic je imao barem prividnu demokratiju za razliku od Assada. OVK je u tom slucaju bila teroristicka falanga. Crveni Kmeri su takodje bili legalni i legitimni predstavnici svoje zemlje. Da li to znaci da je njihov pad prouzrokovan nelegalnim i nelegitimnim djelovanjem. Ispada da je sve ijedna gerila na ovoj planeti teroristicka i nelegalna. Siguran sam da si u potpunosti konsekventan pa smatras i aparthejdsku JAR legalnom i legitimnom a Mandelu i AFC teroristickom i nelegalnom bagrom?
Naravno, bastiljoni demokratije i slobode Kina i Rusija, ne daju da UN promjene status Assadove falange u UN. Gotovo sve demokratske vlade i drzave na ovoj planeti priznaju SNC kao jedinog legitimnog predstavnika sirijskog naroda, ne Assada.
Ponavljam, ko je Assadu dao legitimitet i legalnost?
Last edited by Opetja033 on 20/05/2013 23:38, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#11535 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

It_is_a_Leclerc wrote:
Opetja033 wrote:

Potpuno isto.

Asad ni sin ni otac nisu imali niti imaju legitimitet. Sirijski narod se nikad nista nije pitao, a cirkus oko imenovanja Besara i promjene ustava da bi momak mogao nesmetano biti izabran mnogo govori o tome kako i na koji nacin se vladalo u Siriji.
Avetinho

#11536 Re: Sirija

Post by Avetinho »

It_is_a_Leclerc wrote:
Opetja033 wrote:

Potpuno isto.

Ako su strani placenici, nikako ne mogu ubijati svoj narod u Siriji. Za razliku od Asada, koji koristi sirijsku vojsku za obracun protiv politickih protivnika i svog naroda.

Moze biti clan UN koliko zeli, to ga niposto ne amnestira za zlocine protiv covjecnosti. Nisi imao priliku vidjeti kako izgledaju rusevine sirijskih gradova nakon "oslobadjanja" skudovima, avijacijom i artiljerijom?
Klavikula

#11537 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ko je teroristima dao legitimitet? niko. ko je Assadu dao legitimitet? narod na izborima.
u prilog stavljam video sa milionskih protesta podrske Assadu.
Challenger__

#11538 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ili sektaška retorika ili paralele sa našim prostorima. Samo da se zamagli perspektiva... A ona je tako jasna;

postoje

1. Izrael i hamali
2. Sirija i saveznici

Lijepo recite da ste uz Izrael i hamale (mi to znamo) i više ćemo vas poštovati. A ne ovamo neka lijeva retorika... :-D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11539 Re: Sirija

Post by -LIBERO- »

A jesi gledao proteste podrske Milosevicu u Beogradu???
Klavikula

#11540 Re: Sirija

Post by Klavikula »

-LIBERO- wrote:A jesi gledao proteste podrske Milosevicu u Beogradu???
ne
Opetja033

#11541 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:ko je teroristima dao legitimitet? niko. ko je Assadu dao legitimitet? narod na izborima.
u prilog stavljam video sa milionskih protesta podrske Assadu.
Ma daj ba Klavikula, nemoj mi molim te suplje price. Pa barem 10-tak smo puta diskutovali o izborima u Siriji i uvijek bi se ti na kraju slozio a onda postavio protupitanje sa pocetka tvoje recenice.

Pa da preskocimo kompletnu raspravu i dodjemo do mog odgovora na to pitanje: u ovom trenutku ni jedni ni drugi nemaju legitimitet naroda. Naravno, i jedni i drugi tvrde suprotno. Medjutim cinjenica je da znamo da Assad nema legitimitet jer nije izabran nijednom demokratskim putem (pazi, i Sj. Koreja je visepartijska drzava na papiru ali ne postoji stvarna opozicija). Najvecim opozicionim strankama nikada nije dozvoljeno da ucestvuju na izborima, Assad nije imao protukandidata. Dakle ono sto mozemo znati jeste da Assad nema legitimitet a za OVS mozemo tvrditi jedno ili drugo.

Molim te, nemoj sada da ulazimo u raspravu oko farse od izbora u Siriji za vrijeme Assadove vlasti. Postedi vrijeme i sebi i meni. ;-)
Man of steel

#11542 Re: Sirija

Post by Man of steel »

japin_mutapi wrote:
Man of steel wrote: Zar ne vidiš da su džamije pretvorene u regrutacione centre.

Pogledaj samo ološ koji je otišao iz Bosne, sve je to regrutovano po džamijama i Gornjim Maočama.
jel to mantraš dževdu galijaševića nemilice
ovo su njegove nebuloze dobro poznate a vidim ima ovdje poznavaoca "ekspertovog" lika i djela
Ne mantram ja ništa, mani se tog spuštanja i vrijeđanja.

Duga brada, kratke pantalone, očigledno je da su u pitanju Vehabije, a njih sigurno nisu po stadionima fatali i indoktrinirali već po džamijama i Fahdovim "omladinskim centrima".
vrbas1979

#11543 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Iskreno do sada sam bio neutralan, ali nakon ovih jetrenih žderača, koljača, plaćenika, bjelosvjetskog šljama, ološa, džukela rata... :evil:
Challenger__

#11544 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:
-LIBERO- wrote:A jesi gledao proteste podrske Milosevicu u Beogradu???
ne
Nemoj, tako ti Seada Kapetanovića! I onako tema stalno ide u off, Još nam samo to treba na temi da se kače mitinzi sa ovih prostora... :-)
Opetja033

#11545 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Syrian government forces, backed by the armed group Hezbollah, say they now control large parts of the western city of al Qusayr.

Rebels deny this and say they are still in full control of this strategic city near Lebanese border.
Al Jazeera prije 15-tak minuta.
Klavikula

#11546 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ni meni se ne raspravlja po hiljaditi put o tome, ali u ispravnost izbora se moze sumnjati i u mnogim, kako ih ti nazivas, demokratskim drzavama, pa kao sto vidim niko to ne spominje. u ispravnost izbora se iskljucivo sumnja u drzavama koje kontriraju SAD-u. al evo ostavimo se toga.

predjimo na proteste podrske Basaru al Assadu u Damasku. ja ne vidjeh slicne proteste podrske tzv. opoziciji dok je jos bilo mirno. iako znamo da su se sudionici vrbovali novcem, tako da su za jedan dan mogli zaraditi finu svotu. Sirijcima je ocigledno draza Sirija nego americki kes.
Man of steel

#11547 Re: Sirija

Post by Man of steel »

vrbas1979 wrote:
Iskreno do sada sam bio neutralan, ali nakon ovih jetrenih žderača, koljača, plaćenika, bjelosvjetskog šljama, ološa, džukela rata... :evil:
Postavi sebi pitanje ko je toliko moćan da na hiljade takvih prebacuje sa jednog kontinenta na drugi.

Ko je u stanju da Vehabiju optuženog i osuđenog za terorizam iz Bosne prebaci u Siriju i sve će ti se samo reći ko stoji iza ovog dešavanja naroda.
vrbas1979

#11548 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Zna li ko objasniti šta čeka, ukoliko prežive rat u Siriji, naše džukele rata?
sarajevoxxxx

#11549 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Gine se gine...krv pisat za svaki osvojeni metar, ili mars nazad kuci

120 poginulih pripadnika Hezbollaha u Kusajru u ovih par dana - medju poginulima i zet Hasana Nasrallaha Alijj Husein Al Masri

Image
Opetja033

#11550 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:predjimo na proteste podrske Basaru al Assadu u Damasku. ja ne vidjeh slicne proteste podrske tzv. opoziciji dok je jos bilo mirno. iako znamo da su se sudionici vrbovali novcem, tako da su za jedan dan mogli zaraditi finu svotu. Sirijcima je ocigledno draza Sirija nego americki kes.
Ovakvi su bili protesti podrske Saddamu takodje. Iako znamo na koji su nacin sudionici na proassadovim protestima vrbovani, kao i u svim diktaturama: novcem, prijetnjama i ucjenama. Dodje ti direktor neke fabrike/firme i kaze: "danas idemo svi da damo podrsku Jedinom Vodji". Pa malo je ljudi koji bi rekli "necu" ili "ne mogu" kada znas cemu bi vodio takav principijelan stav.
Locked