Sirija

Locked
Klavikula

#10801 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote: Ti bi mene sada malo budalom da pravis, jel' de? Rekao si da nije opravdana vojna intervencija ako nema jednu od dvije tacke: dozvolu UN-a i molbu zrtve. U slucaju Srbije NATO nije imao dozvolu UN-a i samim time sasvim je jednostavan zakljucak da ti smatras kako intervencija NATO pakta protiv Srbije u slucaju Kosova nije opravdana vojna intervencija.

Hajde, barem si konsekventan - na tome ti moram cestitati. Cuvas ledja krvniku do krvnika, diktatoru do diktatora - od rahmetlije pukovnika preko Bashara pa do Slobe.
reko sam ti zdrao za veceras, al odgovoricu ti jos jednom.

dakle, ja nisam nikakve zakljucke donosio vec sam citirao Povelju UN-a. ne znam za tebe, ali za mene je ona starija i od NATO saveza i od Rusije i od Irana i Sirije, Bosne i Srbije i svih ostalih drzava.

ako ti nesto nije jasno konsultuj Povelju.

sto se mene tice, sa Srbijom sam zavrsio na temi o Siriji. i da ne pokusavaj da me navuces na tanak led ;-)
Challenger__

#10802 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote:Ts,ts,ts... :-)
To je moj zakljucak, na osnovu definicije koju je postavio lahko ga je bilo donijeti. Evo neka kaze da NATO intervenciju na Kosovu smatra opravdanom, ja cu mu se odmah sada izvinuti. Momentalno.

Jer ne postoji sustinska razlika izmedju NATO intervencije na Kosovu i ovome sto se desava u Siriji.
Čovječe, pričaš sa STUDENTOM. A Klavy je STUDENT. Da, npr izađe na ispite:

1. Osnove međunarodnog prava (neki od fakulteta društvenih nauka), ili
2. Međunarodno javno pravo

I dobije ovo pitanje, njegovo je da kaže koji su to kumulativni (svi koji se moraju ispuniti) uslovi za nešto, a ne da vazi da li je nešto moralno ili nije.

Ideš đonom prema momku koji uopšte ne ide u pravcu koji mu nisko imputiraš.
Challenger__

#10803 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavy, batali pravo, ne interesuje to njih. Samo mrtva glava i promjena vlasti.
Opetja033

#10804 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
Opetja033 wrote: Ti bi mene sada malo budalom da pravis, jel' de? Rekao si da nije opravdana vojna intervencija ako nema jednu od dvije tacke: dozvolu UN-a i molbu zrtve. U slucaju Srbije NATO nije imao dozvolu UN-a i samim time sasvim je jednostavan zakljucak da ti smatras kako intervencija NATO pakta protiv Srbije u slucaju Kosova nije opravdana vojna intervencija.

Hajde, barem si konsekventan - na tome ti moram cestitati. Cuvas ledja krvniku do krvnika, diktatoru do diktatora - od rahmetlije pukovnika preko Bashara pa do Slobe.
reko sam ti zdrao za veceras, al odgovoricu ti jos jednom.

dakle, ja nisam nikakve zakljucke donosio vec sam citirao Povelju UN-a. ne znam za tebe, ali za mene je ona starija i od NATO saveza i od Rusije i od Irana i Sirije, Bosne i Srbije i svih ostalih drzava.

ako ti nesto nije jasno konsultuj Povelju.

sto se mene tice, sa Srbijom sam zavrsio na temi o Siriji. i da ne pokusavaj da me navuces na tanak led ;-)
Dobro, da je starija nije ali necemo biti sitnicavi. U svakom slucaju, iza te povelje UN se krije svaki zlocinac, svaki tiranin, svaki krvnik, svaki diktator koji zeli da svoj narod drzi potcinjenim prosipajuci njegovu krv kako bi ostao na vlasti. A podrzavaju je sve diktature i kvazidemokratije od Rusije, Bjelorusije, Irana, Kine, Pekinga, S. Arabije i naravno Sirije.
Rezim koji prosipa krv svome narodu kako bi ostao na vlasti vise ne moze racunati da ce ga ta rezolucija cuvati. To smo vidjeli u Libiji. Upravo zbog cinjenice da monstrumi poput Rusije i Kine mogu stopirati bilo kakvu rezoluciju u UN, ta organizacija postaje teret. Zaustavljaju pravdu u Siriji, bas kao sto su zaustavljali pravdu u Bosni. Iskljucivi krivci za sve veci broj Sirijaca koji ginu u toj zemlji su upravo Rusija, Kina i Iran. Dvije krvolocne diktature i jedna kvazidemokratija.
Last edited by Opetja033 on 15/05/2013 22:41, edited 1 time in total.
Klavikula

#10805 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:Klavy, batali pravo, ne interesuje to njih. Samo mrtva glava i promjena vlasti.
njihovi prljavi interesi i nista vise. sa tim dalje od Maoce Gornje ne mozemo dogurati.
bogoljub

#10806 Re: Sirija

Post by bogoljub »

DzeBra wrote:
Challenger__ wrote:
Dakle nemas konkretnog dokaza
Njihova nedjela svjedoče o njihovoj vjeri, a ne jezik.
Image
:lol: :lol: :lol:
benu Hind
Challenger__

#10807 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:njihovi prljavi interesi i nista vise. sa tim dalje od Maoce Gornje ne mozemo dogurati.
E, sad se sa tobom neću složiti. Opetja033 nije iz te priče. On je samo NeoCon :-D . Neokonzervativac. Nije selefija 1/1.

______

Hajmo bataliti prepucavanja, i vratiti se temi. Vraćam se kad pomuzem kravu :lol: :lol: :lol:

8-)
Opetja033

#10808 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
Challenger__ wrote:Klavy, batali pravo, ne interesuje to njih. Samo mrtva glava i promjena vlasti.
njihovi prljavi interesi i nista vise. sa tim dalje od Maoce Gornje ne mozemo dogurati.
Jednoumlje je jednoumlje. Bilo ono u Gornjoj Maoci, Teheranu, Damasku, Moskvi ili Pekingu. Sa idiotima u Maoci nemam nista, nisu mi idoli, nisu mi uzor. Vama su uzori u Teheranu, Damasku, Pekingu, Moskvi i Beogradu.
Co0l

#10809 Re: Sirija

Post by Co0l »

DzeBra wrote:
Co0l wrote:
DzeBra wrote: Kakve dokaze trazis? Da zapad i petrodolarske diktature salju gomile novca i oruzja teroristima u Siriji ? Pa o tome svakodnevno pisu zapadni mediji. ProGooglaj malo ...
Znaci ipak ces se drzat rezimskih agencija i nagadjanja.Ok,tvoje pravo.
Stvarno se ponasate djetinjasto. Trazite dokaze za nesto o cemu i zapadni mediji svakodnevno govore.

http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... &nid=23698

http://www.dailystar.com.lb/News/Middle ... z2TOYla7Rd

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artik ... d=10108503
Zanemarimo kljucnu rijec 'navodno' u ovim napisima libanskih i turskih opozicionih portala koji ih i dalje cine nagadjanjima-svijet ima moralnu obavezu da na bilo koji nacin sprijeci ubijanje Sirijaca od strane Asadovog rezima a koji direktno i indirektno pomazu Rusija,iran,Kina,Hezbollah,itd.
Opetja033

#10810 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote:njihovi prljavi interesi i nista vise. sa tim dalje od Maoce Gornje ne mozemo dogurati.
E, sad se sa tobom neću složiti. Opetja033 nije iz te priče. On je samo NeoCon :-D . Neokonzervativac. Nije selefija 1/1.
Vidis kako @Challenger zna. Ne zalijeci se bezveze Klavikula. :mrgreen:

Fakat, dosta bezveznog prepucavanja. Vrtimo se u krug.
Co0l

#10811 Re: Sirija

Post by Co0l »

Hajd kad se pozivate na UN:
U.N. assembly slams Syrian government’s ‘escalation’ of war

http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... ition.html
Klavikula

#10812 Re: Sirija

Post by Klavikula »

priznajem grsku i izvinjavam se kolegi opetja.
Sirom_ah

#10813 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

benu Hind
Nego chelli sta ti velis o ovom vrjedjanju ashabijka?
Mislim najbolji covjek koji je hodao zemljom joj halalio i primio njen islam,a bogoljub ne moze.
Opetja033

#10814 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:priznajem grsku i izvinjavam se kolegi opetja.
Ma nema razloga da se izvinjavas za ovakve stvari, sve u dure. :wink:
DzeBra

#10815 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote: Zanemarimo kljucnu rijec 'navodno' u ovim napisima libanskih i turskih opozicionih portala koji ih i dalje cine nagadjanjima-svijet ima moralnu obavezu da na bilo koji nacin sprijeci ubijanje Sirijaca od strane Asadovog rezima a koji direktno i indirektno pomazu Rusija,iran,Kina,Hezbollah,itd.
Dailystar i norveski VG i The New York Times libanonski i turski opozicioni portali ? Šega od čovjeka :)
Sirom_ah

#10816 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Hoš' mi nešto odgovorit, ali iskreno? I da mi ne prijaviš koment, naravno...
Naravno,ma gledo tekmu.
DzeBra ko se stavlja ispred Allaha?
Jesi ti dure?Idi se banij pa se opet registruj sa novim nickom,mozda budes normalniji :D
Cyrax

#10817 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Sirom_ah wrote:
Hoš' mi nešto odgovorit, ali iskreno? I da mi ne prijaviš koment, naravno...
Naravno,ma gledo tekmu.
DzeBra ko se stavlja ispred Allaha?
Jesi ti dure?Idi se banij pa se opet registruj sa novim nickom,mozda budes normalniji :D
De mu ti reci :lol: :lol: :lol:
Sirom_ah

#10818 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

De mu ti reci
Odjebaus,molio bih.Pegletativan si i bezobrazan.Ides na off.
DzeBra

#10819 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote:Hajd kad se pozivate na UN:
"The vote comes as Britain and France delayed a Syrian request for the Islamist al-Nusra Front to be listed by the United Nations as a terrorist group."

Kakvo vrijeme dodje da britanci i francuzi nedaju progovorit da je al-Qaida teroristicka organizacija :)
Sirom_ah

#10820 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Co0l

#10821 Re: Sirija

Post by Co0l »

DzeBra wrote:
Co0l wrote: Zanemarimo kljucnu rijec 'navodno' u ovim napisima libanskih i turskih opozicionih portala koji ih i dalje cine nagadjanjima-svijet ima moralnu obavezu da na bilo koji nacin sprijeci ubijanje Sirijaca od strane Asadovog rezima a koji direktno i indirektno pomazu Rusija,iran,Kina,Hezbollah,itd.
Dailystar i norveski VG i The New York Times libanonski i turski opozicioni portali ? Šega od čovjeka :)

Slabo divanim norveski pa ne mogu komentarisat a ono ti je libanski daily star a hurriyet nije NYT.
U svakom slucaju ne mijenja cinjenicu da se trebaju i puno vise angazovati u odbrani tog naroda kojeg svakodnevno ubijaju Asadovci svim sredstvima,to malo municije i naoruzanja koje dodje sa strane do sirijskih pobunjenika je kap u moru cime je Rusija i iran snabdio Asadove i Hezbollahove falange i kamo srece da im vise MTS-a dolazi.
Co0l

#10822 Re: Sirija

Post by Co0l »

DzeBra wrote:
Co0l wrote:Hajd kad se pozivate na UN:
"The vote comes as Britain and France delayed a Syrian request for the Islamist al-Nusra Front to be listed by the United Nations as a terrorist group."

Kakvo vrijeme dodje da britanci i francuzi nedaju progovorit da je al-Qaida teroristicka organizacija :)
Kud ces vecih terorista od SAA.
bogoljub

#10823 Re: Sirija

Post by bogoljub »

''Prijatelji sirije'' ipak ne smiju zanemarivati mišljenje veoma važnog faktora a to je ISLAMSKA REPUBLIKA IRAN.
Ukoliko hoće do rješenja treba da odu u Iran i da saslušaju ljude šta govore, ako su prijatelji Sirije!
Do sada su ga ignorisali, a sastančili svuda unaokolo, krajnje vrijeme je da odu i tamo malo da sastanče! :-D slobodni prijatelji Sirije.
Last edited by bogoljub on 15/05/2013 23:31, edited 1 time in total.
DzeBra

#10824 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Co0l wrote: Slabo divanim norveski pa ne mogu komentarisat ...
Pa koristis Google prevodilac i problem je rijesen :)
Sve se moze kada se hoce ;)

CIA assists Turkey and Arab countries to supply the Syrian revolt with large quantities of arms, writes The New York Times.
http://translate.google.com/translate?s ... 3D10108503
Sirom_ah

#10825 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

''Prijatelji sirije'' ipak ne smiju zanemarivati mišljenje veoma važnog faktora a to je ISALAMSKA REPUBLIKA IRAN.
Ukoliko hoće do rješenja treba da odu u Iran i da saslušaju ljude šta govore, ako su prijatelji Sirije!
Do sada su ga ignorisali, a sastančili svuda unaokolo, krajnje vrijeme je da odu i tamo malo da sastanče! slobodni prijatelji Sirije.
Dobro si napisao,ISALAMSKA :D
Dobro oni slusaju ajatolahe iranske,ne boj se,vidi kako su se usiljile usi p-asadu od slusanja ajatolaha iranskih.
Locked