Sirija

Locked
oridjidji

#63801 Re: Sirija,zemlja koja nikad neće pasti....

Post by oridjidji »

asurbanipal wrote:
oridjidji wrote:Hvala bogu pa postoji IZ BiH, kakva takva bolja je od onoga sto bi nam vi za cas napakovali.

IZ je samo kopija katoličke i pravoslavne hijerarhije. Osnovno zanimanje je od vjere napraviti biznis (Zlatno tele) i vrhovno božanstvo Dollar ili Euro dž.š. Jedan od glavnih krivaca za lutanja Bošnjaka kroz historiju je i sama IZ koja nije znala prepoznati znakove vremena, obično se svrstavajući uz gubitnike (NDH, nacistička Njemačka) ili onome ko više ponudi ili da (npr. IZ u SFRJ). I dan danas je tako. Sam Mu-Ce je dodatno doprinio na razjedinjavanju Bošnjaka, još dok je nosio titulu reisa, kao i na dodatnom zaglupljivanju.
To je tvoje nakaradno misljenje o toj instituciji, moje misljenje je pozitivno o toj instituciji jer traje i hvala bogu trajace i dalje i treba da traje upravo zbog takvih kao ti koji je zovu zvjerskom zajednicom koji bi za cas medju Bosnjake posijali smutnju vecu nego sto mediji siju i to kroz dzemate i sa minbera u njima.

Kad neko nakaradno interpretira historiju jedne takve institucije, to ispada tako kako ti kazes. Zaboravljas gdje je BiH, a gdje su druge zemlje muslimana i na cijim su oni granicama. Saka jada zauzeta svojim opstankom. Ni svi Iranci ni Saudici se ne ponasaju isto van granica svojih represivnih rezima, sto bi Bosnje sve bile jednake kad im zakon omogucava da budu onakvim kakvi jesu? Neka lutaju, doce vrijeme kada ce se konsolidovati i ojacati. Trenutno da i zele to ne mogu sto i potvrdjuje vjecito destabilizovana slika BiH.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#63802 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

insomnia78 wrote:
@ReutersWorld: Russia says shelling of its embassy in Damascus act of terrorism http://t.co/xskxR57iSJ
Zajebana vremena
Ne smijes vise ni pucati na ambasadu da te ne proglase teroristom
:thumbup:

Mevlidaaa.. :oops: :D
Kikibombona

#63803 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Eh eto, amnesty kaze, i jos to potkrepljuje satelitskim snimcima, da su neka arapska sela koja su bila na terororiji Daesha volsebno nestala po zauzimanju od strane Kurdskih boraca
Tebi vaznije sta kaze jebeni Amnesti i nekakav glavonja koji siri informacije iz kancelarije nego ljudi koji se nalaze na licu mjesta? :lol:

Pa covjece, svi Arapi, nad kojima se cine navodni zlocini, su demantovali ove budalastine! :lol:

Kako ti mislis da ce Kurdi paliti arapska sela kada su u tim selima zajedno sa njima i arapske jedinice, arapski borci...? I da niko o tome ne kaze bas nista, osim Turske i simpatizera selefija, koji tu pricu sire vec dvije godine bez prestanka?

Gdje su dokazi jbt?
Jedan dokaz?

Satelitski snimci, picke materine... :D ... Mnoga su sela sravnjena sa zemljom za vrijeme operacija. To nesto kao cudno!?

Proguglaj malo sta o ovim budalastinama kazu lideri Arapa nad kojima se cine zlocini... imas na youtube bruku njihovih izjava, kako lidera - tako i obicnog naroda... imas i pisane izjave za medije... Al ti si se uhvatio turske propagande, kao da si jedva docekao... :-) :-)
Challenger__

#63804 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Ja sam prezadovoljan razvojem situacije. Ostvareni su opipljivi pomaci na više frontova istovremeno. Više se i ne sjećam kad je SAA nešto pomakla u Alepu, a samo juče su uzeli dosta toga. Jutros rusi tuku Ritian, Anadan i okolinu. Skoro čitava Gab visoravan je deratizirana. Momentum je definitivno na strani SAA na svim frontovima, a sjetite se kako je to izgledalo prije tri mjeseca. No kad je Kaso rekao "uskoro ćete vidjeti veliku promjenu u Siriji" neki mu se smijali.
Vidjećeš, ovo je sada ništa šta im tek spremaju.

:wink:
madner

#63805 Re: Sirija

Post by madner »

Sta, kontra kontra napad? :D
Challenger__

#63806 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

madner wrote:Sta, kontra kontra napad? :D
Pitao mene Walter, prije dolaska Rusa, zašto sam optimističan odjednom. Reko', sačekaj malo... I bi tako. Tebi kaEm, sačekaj još manje.

madner

#63807 Re: Sirija

Post by madner »

Ja sam vec rekao da ocekujem da ce ih probiti, to je vojna logika.

No vise bih ti vjerovao ako bi prorocanstva izricao prije zbivanja. :D
sumirprimus

#63808 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

madner wrote:Ja sam vec rekao da ocekujem da ce ih probiti, to je vojna logika.

No vise bih ti vjerovao ako bi prorocanstva izricao prije zbivanja. :D
ma citaju ruske tviove o jos jenoj bazi i 300 bl dnevno...
malo ovo... :D
sumirprimus

#63809 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

koji ofirluk,fola tishu zna nesta iz prve ruke.. :D
dječak sa šibicama

#63810 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

http://www.almasdarnews.com/article/bre ... -in-salma/

Breaking: Syrian Army Enters Tartiyah in Northeast Latakia; Progress Made in Salma
sumirprimus

#63811 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

ZAR nisu u selmi od juce prekjuce? :skoljka:
cbrt

#63812 Re: Sirija

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:
Maystor wrote:Ja sam prezadovoljan razvojem situacije. Ostvareni su opipljivi pomaci na više frontova istovremeno. Više se i ne sjećam kad je SAA nešto pomakla u Alepu, a samo juče su uzeli dosta toga. Jutros rusi tuku Ritian, Anadan i okolinu. Skoro čitava Gab visoravan je deratizirana. Momentum je definitivno na strani SAA na svim frontovima, a sjetite se kako je to izgledalo prije tri mjeseca. No kad je Kaso rekao "uskoro ćete vidjeti veliku promjenu u Siriji" neki mu se smijali.
Vidjećeš, ovo je sada ništa šta im tek spremaju.

Prorok...u Alepu su zauzeli ono što je ISIS "deratizirao" za njih pre toga...U Ghabu se crte nisu menjale mnogo, par sela gore dole, mislim da je bezobrazluk da napišeš jednu ovakvu neistinu...osnovnu razliku pravi ruska artiljerija i avijacija, ne da Putin da mu kolega diktator propadne...videćemo kolko topovskog mesa ima SAA jer je deficitarna po tom pitanju...vrlo lako može da se desi da se rebelske linije probiju a onda sledi gerilska borba i teško će se tu SAA snaći jer nema dovoljno ljudstva da sve pokrije a i Rusi neće imati šta da gađaju...ovo je fakat čudo da se rebelski fornt još uvek održao uprkos bombardovanju (pogledajte samo na šta liči Kafr Nabudah)
sumirprimus

#63813 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Источник газеты Al-Raid в оперативном штабе “4+1” в Багдаде (Россия, Сирия, Ирак, Иран + “Хизбалла”) сообщил следующее:

“Российское оперативное авиационное командование выявило необходимость увеличить количество ежедневных воздушных атак с 60 до 200-300. Это вызвано активными боевыми действиями на трех фронтах: Латакия, Идлиб и Алеппо. Это – минимальное требование, которое обеспечит эффективное наступление атакующих сил, с целью захвата поставленных перед ними стратегических целей
eh to je to sto se sprema... :D
naglasak na minimalno trebovanje...efektivnoj...atakoj...celoj zahvatoj... :D :izet:
walter kurtz

#63814 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Kikibombona wrote:
walter kurtz wrote:Kiki je iz erbila ima 35 god i voli male djevojcice :mrgreen:
WalterU, klinke mi se nabacuju... :D evo jedna jucer, deset godina mladja, sta da radim (punoljetna, ipak)? :D

Ova danasnja turbo djeca ruse sve barijere. :D
Fuj punoljetna :mrgreen:
walter kurtz

#63815 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:
madner wrote:Sta, kontra kontra napad? :D
Pitao mene Walter, prije dolaska Rusa, zašto sam optimističan odjednom. Reko', sačekaj malo... I bi tako. Tebi kaEm, sačekaj još manje.

Istina
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#63816 Re: Sirija

Post by arman1 »

NDF- ‪#‎Daraa‬ Division unit terminate a group of 10 Nusra terrorists and capture the corpse of Nusra commander in the south Terrorist Ayman AlKhatba who was killed in the operation.
walter kurtz

#63817 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Jenan Moussa ‏@jenanmoussa
Opposition still manages to hit &destroy SAA tanks with TOWs. "We hit 2 tanks but then 10 new ones appear in front of us," says witness.
llull

#63818 Re: Sirija

Post by llull »

Tako to umjerena opozicija radi,a isto i oni spasilacki timovi koje je slavno spominjao Saxxx ili kako se vec zove ...

http://www.liveleak.com/view?i=fd8_1430900709

Snimak nije za osobe sa slabim srcem kao i za maloljetnike.
AleksoMKD

#63819 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Umereni pripadnici FSA odsekli glavu vojniku SAA. Komentar novinara :-)
http://imgur.com/lBrFehX

U Rusiji pred utovar, tenkovi i BVP u bojama SAA
Image
Image
Image
Last edited by AleksoMKD on 13/10/2015 16:54, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#63820 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

.
RepublikanskaGarda

#63821 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Sad su Ruje najebale
IMAMI Saudijske Arabije danas su proglasili džihad protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, Rusije i Irana. Zajedničku izjavu koja od sunitskih muslimana traži da "pohitaju" u Siriju je potpisalo više od 50 svećenika i akademika, navodi Daily Mail.

Poziv je upućen nekoliko sati prije nego što su dvije rakete ispaljene na rusko veleposlanstvo u Damasku ispred kojeg su se okupili građani zahvalni zbog intervencije Kremlja u Siriji.

Imami su pozvali sunitske vlade u regiji da "pruže svu moralnu, materijalnu, političku i vojnu pomoć" u borbi protiv Assada.

U izjavi koju su podržali svećenici piše da je u tijeku "pravi rat protiv sunita, njihovih zemalja i njihovog identiteta."

"Sveti ratnici u Siriji brane čitavu Islamsku naciju. Vjerujte im i pružite im podršku jer ako izgube, ne dao Bog, na red će doći jedna sunitska zemlja za drugom," citira Newsweek.

Reuters u svom izvješću ističe da imami koji su potpisali izjavu nisu povezani sa saudijskom vladom.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#63822 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

asurbanipal wrote:
solar7 wrote: Pa znas ker asad je kriv sto su ovima malo narasle brade pa sad vise ne lice na pocetne revolucionare.Slatka mu vlast a svojim tutankanizmom ce ovakvih biti sve vise u Siriji.Revolucinari druze REVOLUCIONARI i to pravi a druga je stvar sto su ti ruje i asad drazi od ovih.

RevoluciJonari :lol:

Image
ovo oni što oboriše šaha
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#63823 Re: Sirija,zemlja koja nikad neće pasti....

Post by japin_mutapi »

asurbanipal wrote: ... Islamske zvjerske zajednice.
vako i oni naki tekvirci kažu za IZ
RepublikanskaGarda

#63824 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Živilo bratstvo i jedinstvo, živile velike vođe, moto današnjih pro-ruskih demonstracija

Image
Em2r

#63825 Re: Sirija

Post by Em2r »

RepublikanskaGarda wrote:Sad su Ruje najebale
IMAMI Saudijske Arabije danas su proglasili džihad protiv režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, Rusije i Irana. Zajedničku izjavu koja od sunitskih muslimana traži da "pohitaju" u Siriju je potpisalo više od 50 svećenika i akademika, navodi Daily Mail.

Poziv je upućen nekoliko sati prije nego što su dvije rakete ispaljene na rusko veleposlanstvo u Damasku ispred kojeg su se okupili građani zahvalni zbog intervencije Kremlja u Siriji.

Imami su pozvali sunitske vlade u regiji da "pruže svu moralnu, materijalnu, političku i vojnu pomoć" u borbi protiv Assada.

U izjavi koju su podržali svećenici piše da je u tijeku "pravi rat protiv sunita, njihovih zemalja i njihovog identiteta."

"Sveti ratnici u Siriji brane čitavu Islamsku naciju. Vjerujte im i pružite im podršku jer ako izgube, ne dao Bog, na red će doći jedna sunitska zemlja za drugom," citira Newsweek.

Reuters u svom izvješću ističe da imami koji su potpisali izjavu nisu povezani sa saudijskom vladom.
Nema takve vijesti na reuters stranici.
Locked