Sirija

Locked
insomnia78

#63726 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
insomnia78 wrote:Ups, nisu ni Kurdi bezgrjesni
http://www.aljazeera.com/news/2015/10/r ... 30815.html

Sada će Kiki & Co. tebi nešto pojasniti, drž' se dobro. :oops:
Ih, nije to nista
Sad ces vidjeti kad krenu oridjidjiju za Iran "objasnjavati"
Forumske sufije i ateisti :lol:
Rampage

#63727 Re: Sirija

Post by Rampage »

Kaže Putin (ne znam kome je ovo izjavio, možda klixu :D ?) da mu nije cilj u Siriji stvarati rusko carstvo:)

Putin: Akcijom u Siriji ne stvaramo novo "rusko carstvo"

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/putin ... /151013023
Maystor

#63729 Re: Sirija

Post by Maystor »

insomnia78 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
insomnia78 wrote:Ups, nisu ni Kurdi bezgrjesni
http://www.aljazeera.com/news/2015/10/r ... 30815.html

Sada će Kiki & Co. tebi nešto pojasniti, drž' se dobro. :oops:
Ih, nije to nista
Sad ces vidjeti kad krenu oridjidjiju za Iran "objasnjavati"
Forumske sufije i ateisti :lol:
Pratim ovaj forum već neko vrijeme ... ima svega, što jest jest
ali ne mislim da je iko s ovoga foruma toliko zaglibio da onakvoj hablečini bilo šta objašnjava
RepublikanskaGarda

#63730 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

NDF povratio kontrolu nad strateškom kotom Tall Ahmar u provinciji Quneitra

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.21 ... 2&z=14&m=b
insomnia78

#63731 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

@Jerusalem_Post: IDF artillery strikes 2 Assad military targets following cross-border shelling http://t.co/docZ70fEMi #MiddleEast http://t.co/DI7nmM3pyD
...Citing the Lebanon-based Al Mayadeen television station, Israel Radio reported at the time that a Syrian deputy battalion commander suffered moderate wounds from the Israeli fire
walter kurtz

#63732 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Cbrt jesi li se javio hadiju
sumirprimus

#63733 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

RepublikanskaGarda wrote:NDF povratio kontrolu nad strateškom kotom Tall Ahmar u provinciji Quneitra

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.21 ... 2&z=14&m=b
ndf im je poslije toliko godina rata jos uvijek aktivna? ccc
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#63734 Re: Sirija

Post by arman1 »

sumirprimus

#63735 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:
@Jerusalem_Post: IDF artillery strikes 2 Assad military targets following cross-border shelling http://t.co/docZ70fEMi #MiddleEast http://t.co/DI7nmM3pyD
...Citing the Lebanon-based Al Mayadeen television station, Israel Radio reported at the time that a Syrian deputy battalion commander suffered moderate wounds from the Israeli fire
ma kako smiju od ruja...
zidovi su u strahu..imaju velke oci... :shock: ... :skoljka:
Kikibombona

#63736 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Zanimljivo je kako isti ovi sto svim silama pokusavaju izjednaciti postenu i pravednu borbu jednog naroda sa borbom diktatorskog manijaka i umobolnih vjerskih fanatika, zamjere SRBIMA izjednacavanje strana. Kao, vi moralni i posteni, grozite se od izjednacavanja, uvijek ste na strani zrtve.... E tugo jesenja. Vi bi se ponasali isto kao Srbi da ste na njihovom mjestu. To je 100%.

Ove optuzbe nisu nikakva novost. Ja ih ismijavam vec dvije godine. Placene lazi od strane Turske i zaljevskih babuna. Dovoljno je reci da se u redovima YPG bori 14% Arapa, da su lideri svih arapskih plemena pristupili YPG. Pored toga, uz YPG se bore arapske jedinice koje imaju vlastiti komandni lanac poput Al Sanadid. Ti momci su porucili da su do kraja sa YPG i da idu gdje god YPG krene. Pripadnici su velikog arapskog plemena Shammar. Sa YPG se bori cak i tzv. FSA, koalicija Burkan al Firat. Oni su prvi dobacili ove turske navode i porucili da se prestane izmisljati i remetiti sloga medju grupama koje se bore protiv ISILa. Cak su i 'predstavnici revolucije', tzv. SHOR ili 'ubleha iz Londona' dosli na lice mjesta i demantovali turske navode. Amerikanci su isto demantovali. Redur Helil, glasnogovornik YPG, je opet porucio da su svi novinari u Rojavi dobrodosli. Pa eto, neka neko vec jednom dodje i zabiljezi zlocine. Al nece niko, jer ih nema....

Ja mislim da pojedinci koji pokusavaju izjednaciti strane zapravo peru savjest je podrzavaju zatucane vjerske fanatike i manijakalnog diktatora. :D
insomnia78

#63737 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Nismo ni sumnjali
Laze AI, svi lazu
Samo su Kurdi u pravu
insomnia78

#63738 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ko sto ti rekoh i IDF ima par arapskih bataljona pa ne znaci da ne diskriminisu arape
RepublikanskaGarda

#63739 Re: Sirija

Kikibombona wrote:Zanimljivo je kako isti ovi sto svim silama pokusavaju izjednaciti postenu i pravednu borbu jednog naroda sa borbom diktatorskog manijaka i umobolnih vjerskih fanatika, zamjere SRBIMA izjednacavanje strana. Kao, vi moralni i posteni, grozite se od izjednacavanja, uvijek ste na strani zrtve.... E tugo jesenja. Vi bi se ponasali isto kao Srbi da ste na njihovom mjestu. To je 100%.

Ove optuzbe nisu nikakva novost. Ja ih ismijavam vec dvije godine. Placene lazi od strane Turske i zaljevskih babuna. Dovoljno je reci da se u redovima YPG bori 14% Arapa, da su lideri svih arapskih plemena pristupili YPG. Pored toga, uz YPG se bore arapske jedinice koje imaju vlastiti komandni lanac poput Al Sanadid. Ti momci su porucili da su do kraja sa YPG i da idu gdje god YPG krene. Pripadnici su velikog arapskog plemena Shammar. Sa YPG se bori cak i tzv. FSA, koalicija Burkan al Firat. Oni su prvi dobacili ove turske navode i porucili da se prestane izmisljati i remetiti sloga medju grupama koje se bore protiv ISILa. Cak su i 'predstavnici revolucije', tzv. SHOR ili 'ubleha iz Londona' dosli na lice mjesta i demantovali turske navode. Amerikanci su isto demantovali. Redur Helil, glasnogovornik YPG, je opet porucio da su svi novinari u Rojavi dobrodosli. Pa eto, neka neko vec jednom dodje i zabiljezi zlocine. Al nece niko, jer ih nema....

Ja mislim da pojedinci koji pokusavaju izjednaciti strane zapravo peru savjest je podrzavaju zatucane vjerske fanatike i manijakalnog diktatora. :D
Što je više kleveta i laži Kiki nam je sve miliji i draži :D uglavnom smiješno je potencirat kurdske zločine i uspoređivat ih sa ISIS-om, režimom i umjerenima, nije da ih volim ali realno je tako, pa vidjeli ste kako su se ponašali prema zarobljenim ISIL-ovcima :-)
madner

#63740 Re: Sirija

Post by madner »

Ne bi to Kurdi, jedino mozda Kurdkinje. :D
insomnia78

#63741 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Pa niko to ni ne pokusava
sumirprimus

#63742 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:Zanimljivo je kako isti ovi sto svim silama pokusavaju izjednaciti postenu i pravednu borbu jednog sa borbom diktatorskog manijaka i umobolnih vjerskih fanatika, zamjere SRBIMA izjednacavanje strana. Kao, vi moralni i posteni, grozite se od izjednacavanja, uvijek ste na strani zrtve.... E tugo jesenja. Vi bi se ponasali isto kao Srbi da ste na njihovom mjestu. To je 100%.

pa nisu srbi bugi vugi..jebte..kako to tako generalizujete...
pogresna je politika,ko sto je pogresno misljenje onih koji tu politiku podrzavaju iako naravno imaju pravo na isto.ko sto je pogresna asadova politika...
ko sto nisu ni svi arapi teroristi...
ko sto je cinjenica,da ti ne mogu ni simpatizeri islamista nit asadista prigovarat zbog kurdske borbe za opstanak,jerbo su realno zasad s najciscim obrazom dole...
to je njihova stvar sta ce i kako ce odlucit i kojim ce putem krenut,bez obzira kako se mi ovde zajebavali i jedni druge provociarli ne?
druga stvar,ja mislim bar,u takvoj sredini zivim,da se nikad nisu svi pripadnici naroda izjednacili sa politikom svog vodjstva.i ne treba,to je pogresno,po meni nacionalizam je posljednje utociste hulja jel tako nekako?
manje generalizacije,manje uvreda,pezorativnih govorancija,..i bidne svima namah bolje ne? :) :bih:
insomnia78

#63743 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Nego, @kikiću
Jel AI laze, po nalogu Turske, i kad pise o Kurdima koji su zatvoreni po Iranu?
sumirprimus

#63744 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

stim da cu uvijek pljuvat bilo sta sa majshitija,jerbo ono tamo je strahobalno...
nedo bog da oni odlucuju o bilo cemu.sreca pa ih se vise ne pita. :)
sarajevoxxxx

#63745 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Vraćena Al Mansorah i silosi u okolini Hame.
asurbanipal

#63746 Re: Sirija,zemlja koja nikad neće pasti....

Post by asurbanipal »

oridjidji wrote: Jedan neobjektivan post. Nabrojao si stvari koje radi Saudijska Arabija u kojoj zivi pozamasan broj siija i njihovoj politici prema siijama. Sto ne nabroja stvari koje radi Iran, a tice se njihove lose politike prema sunni muslimanima i uopste njihove politike u regionu?

oridjidji wrote:Na kraju i ova ruska intervencija je sprega Rusije, Kine, Irana, koja treba potisnuti americku dominaciju nad Bliskim Istokom, ali na taj nacin siri se uticaj Irana, sto je daleko pogubnije po taj region jer upravo sve nevolje iz proslosti, pa i sadasnjosti, upravo poticu iz odnosa Irana i njima ravnopravnih konkurenata u regionu.

Koje prošlosti ? Problem nastaje nakon revolucije 1979. godine. Prije toga su Iran i Sadijska Arabija imali relativno dobre odnose, pogotovo to važi za odnose između Šaha Pahlavija i kralja Feisala. Sredinom 1970-ih ti su se odnosi malo pogoršali, budući da je Arabija bila zabrinuta zbog modernizacije iranske vojske. Zanimljiva je i jedna "prepiska" između Pahlavija i Feisala krajem 1960-ih:

:lol:
Šah je poslao pismo kralju Feisalu: "Molim vas, moj brate, izvršite modernizaciju. Otvorite svoju zemlju. Napravite škole u kojima će biti pomiješane žene i muškarci. Neka žene nose mini suknje. Otvorite diskoteke. Budite moderni. Inače, ne mogu jamčiti da ćete ostati u svom prijestolju.''

Kralj Feisal je uzvratio pismom: ''Vaše Veličanstvo, ja cijenim tvoj savjet. Smijem li vas podsjetiti da vi niste šah Francuske. Ne sjedite u Elizeju. Vi ste u Iranu. Vaša populacija je 90 posto muslimanska. Molimo vas da imate na umu to.''
sumirprimus

#63747 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:Vraćena Al Mansorah i silosi u okolini Hame.
izvor?izvor je najbitniji :D
RepublikanskaGarda

#63748 Re: Sirija

insomnia78 wrote:Pa niko to ni ne pokusava
Isto tako mogu se složit sa činjenicom da Kiki bilo kakvu negativnost o Kurdima doživljava kao da mu je netko spomenuo užu i bližu familiju(bez uvrede kiki, karikiram), stvarno mu je teško priznat da su Kurdi napravili ovo ili ono, ali nesanice to se zove ljubav, kad je netko tako zaljubljen kao što je naš Kiki zaljubljen u Kurde onda ništa ne vidi :D
insomnia78

#63749 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Ima to i drugih naziva :lol:
sarajevoxxxx

#63750 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Vraćena i Skik, kako stvari stoje režim izgleda nije ništa zauzeo u ovih 7 dana ofanzive.
Locked