Sirija
-
llull
#63077 Re: Sirija
Prica se...
Iracani bombardirali konvoj vrhovnog glavosjece,sudbina sefa glavosjeca jos nepoznata.
http://english.alarabiya.net/en/News/mi ... -raid.html
Iracani bombardirali konvoj vrhovnog glavosjece,sudbina sefa glavosjeca jos nepoznata.
- Drvosjeca iz Dejcica
#63078 Re: Sirija
Za muštuluka.llull wrote:Prica se...
Opet sa druge strane je li i koliko je moguće da su sponzori odlučili glavnog igrača skloniti (spasiti) sa terena pa kao sada ovo.
- Rampage
#63079 Re: Sirija
Evo i Al Jazeera javlja isto, poziva se na "iračke snage":
Iračke snage tvrde da su pogodile konvoj vođe ISIL-a
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ir ... -vode-isil

Iračke snage tvrde da su pogodile konvoj vođe ISIL-a
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ir ... -vode-isil
#63080 Re: Sirija
Da,da,da...sunceKOtepsija wrote:budel stani pani moze kod jarana na kafu
Ipak, kupilo je ono nekretnine u USA, valjda tamo misli provesti penziju. Ipak, kada se sjetimo kako se Ameri ponašaju prema svojim "saveznicima" (sjetimo se samo Sadama) možemo očekivati ili likvidacju iz potaje ili procesuiranje pred američkim sudovima, jer oni preziru gubitnike.
Mislim, hahaha, Barzani, LooooooooooooooooooooooooooooooooL!
- Kombat
#63081 Re: Sirija
Ovo može biti samo Michigan...lobista wrote:"Diralzor istočno: -regulirati Daash selo Jufrah"
- Challenger__
#63082 Re: Sirija
Naravno, ova gužva oko ovog razbojnika će se, moguće, smiriti i sanirati na određeno vrijeme. Ipak, iza njega se naslaze interesi naftnh korporacija i prejakih službi zemalja koji su, BTW, katili Bliskog istoka (Izrael, GB, USA). Mogu se sanirati nemiri na određeno vrijeme ali se nikada ne može premostiti provalija između Kurda i ovog bandita.
Nikada, pa ni tada.
_____
Nikada, pa ni tada.
_____
Last edited by Challenger__ on 11/10/2015 15:11, edited 1 time in total.
- KUZNETSOV
#63083 Re: Sirija
jebiga sadKlavikula wrote:Ulazak SAA u Atshan
nego, jesu li sekularni pokusali TOW raketama gadjati Mi-24 u niskom letu? jel ga mogu zahvatiti uopste?
- Lincoln-Burrows
#63084 Re: Sirija
Obama više ne zna što bi i kako napravio, sad će dodatno naljutiti Turke.
http://www.pressherald.com/2015/10/09/u ... g-program/WASHINGTON — The Obama administration is ending a problem-plagued program to train and equip Syrian rebels to fight the Islamic State, saying it will use the hundreds of millions of dollars from Congress to help Kurdish fighters
- General War
#63085 Re: Sirija
Strucnjak pogledaj Ti buducu ekonomsku mapu:AliceInChains wrote:Pogledaj na svjetsku mapu, genijalac. Kako bojkotirati Ruske resurse i umjesto toga na barem slicno povoljni nacin crpiti "eko-fosile" iz recimo Katara putem recimo plinskog toka?General War wrote:A zasto ti toliko vjerujes u to? Sta je to toliko sirija vazna da bi se planeta oblikovala, to sto je putin poslao desetak aviona? Bolje pogledaj sta ono narod demonstrira u berlinu...tu se oblikuje sto sta, ove ostale sto nisu vec dio tala ukljucujuci siriju iran irak rusiju...mozes komotno popisat sta ce biti sa njima...jebes naftu bez trzista, bolan bolan...Challenger__ wrote:Vama nije jasno da se ovdje ne oblkuje samo Sirija, nego čitava planeta. Kakvo sljepilo, nevjerovatno...![]()
Zasto mislis, sto Evropski lideri cute i drze otvorene granice izbjeglicama iz bliskog istoka, znajuci uzrok istoga? Jer svi cekaju u redu za nobelovu nagradu mira? Ili im je dugorocno ipak bitnija kontrola ove nebitne zemljice od domacih nemira?
Cekajuci, dok se Iran raspadne......pa dotle su sve resurse prodali Kinezima: Kakve ba sankcije? Peace!![]()
Izadi sad na cestu i bori se za bolje skolovanje u novoj domovini....btw. pazi da te ne zamjene sa tamnoputim....za njima lete metci znas kako
1.Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP)
2.Trans-Pacific Partnership (TPP)
Nije pitanje kako povoljno crpiti-transportovati vrste goriva iz Rusije ili bilo koje druge zemlje vec kako ne biti zavisan od tih zemalja tj. biti podlozan ucjenama kao npr. Rusije sada...pa ispadne pita skuplja od tepsije...
In theory, there are plenty of alternatives. A new energy corridor has just been sanctioned that will bring Caspian gas being developed by a BP-led consortium into the heart of Europe. Import terminals are being built to receive liquefied natural gas (LNG) from places such as Qatar and Nigeria. And countries such as the UK are moving ahead with developing their substantial reserves of shale gas.
“There is no doubt that in the 2018-20 period there are going to be more options for buyers in Europe,” says Massimo di Odoardo of Wood Mackenzie."
Ja ja, kakve ba sankcije
Ja davno zavrsio skolovanje, a priznajem da sam mislio da je Mladen Maric nenadjebiv u zakljuccima ali eto zahvaljujuci ovim temama:-)... covjek uci dok je ziv...
- Challenger__
- Co0l
#63087 Re: Sirija
Challenger__ wrote:A ništa od ovoga ne bi bilo da se iračko-kurdska sjecikesa borila za interese svog naroda, a ne za svoj džep težak dvije milijarde pokranih Dolara. Hoće to tako kada slušaš Tel Aviv i Exon a ne zdrav razum.
Eto mu sada fakture za napad na SAA preko Mossadovog Asayish.
Samo dvije milijarde?Kolko ono Vladimirovo bogatsvo procjenjuju,12 milijardi?E moj Mesude,klosaru
Jest,zbog minornog napada na najvece ubice u Siriji se bune Kurdi u Iraku
- General War
#63088 Re: Sirija
mogu ali to je pitanje srece i da se sve "poklopi" (sporo leti, lebdi...slijece)KUZNETSOV wrote:jebiga sadKlavikula wrote:Ulazak SAA u Atshan
nego, jesu li sekularni pokusali TOW raketama gadjati Mi-24 u niskom letu? jel ga mogu zahvatiti uopste?
npr:
- Challenger__
#63089 Re: Sirija
Misliš na one što obučavaju ekstremiste širom svijeta i ubacuju ih preko svoje granice u Siriju? Misliš na one što logistikom pokrivaju Boko Haram, ISIL i Nusru? Na one što su organizovali pomor u Guti i probali ga pripisati Damasku? Što koriste ISIL da pokolje Kurde? Što navode frakcije AQ u Siriji i dovode ujgurske ekstremiste da ubijaju Sirijce? One koji su najveći vanjski krivci za nesreću Sirije?Co0l wrote:Jest,zbog minornog napada na najvece ubice u Siriji se bune Kurdi u Iraku
Doći će i oni na red, ne sumnjaj.
- DuckZz
#63090 Re: Sirija
5.dan.
Najveća ofanziva vladinih snaga od početka rata se nastavlja. Sukobi se vode u 4 različite provincije (Latakia-Idlib-Hama-Homs).
Veliki broj poginulih na obje strane (više na strani pobunjenika), ali i dalje drže položaje u gradovima koji su prva meta napada.
Najveća ofanziva vladinih snaga od početka rata se nastavlja. Sukobi se vode u 4 različite provincije (Latakia-Idlib-Hama-Homs).
Veliki broj poginulih na obje strane (više na strani pobunjenika), ali i dalje drže položaje u gradovima koji su prva meta napada.
- Co0l
#63091 Re: Sirija
Drzimo se cinjenica i egzaktnih i dokazivih podataka;pretpostavke,zelje i pozdrave ostavimo za Zvezde granda i slicne budalastine.Dakle,mislim na rezim koji je pobio daleko najvise ljudi u Siriji i koji je bez premca u ubijanju tamo.Challenger__ wrote:Misliš na one što obučavaju ekstremiste širom svijeta i ubacuju ih u Siriju? Misliš na one što logistikom pokrivaju Boko Haram, ISIL i Nusru? Na one što su organizovali pomor u Guti i probali ga pripisati Damasku? Što koriste ISIL da pokolje Kurde? Što navode frakcije AQ u Siriji i dovode ujgurske ekstremiste da ubijaju Sirijce? One koji su najveći vanjski krivci za nesreću Sirije?Co0l wrote:Jest,zbog minornog napada na najvece ubice u Siriji se bune Kurdi u Iraku
Doći će i oni na red, ne sumnjaj.
- Challenger__
#63092 Re: Sirija
To propagandističko smeće okači mačku o rep.
- Challenger__
#63093 Re: Sirija
Izvini. Nisam replicirao tebi, nego onom iznad tebe. Do mene je.
- insomnia78
#63094 Re: Sirija
Bog su ovi registrovani prije dan, dva, tri
- Co0l
#63095 Re: Sirija
Ako imas drugacije podatke demantuj me.Pamflete ostavi za oko kuce.Challenger__ wrote:To propagandističko smeće okači mačku o rep.
- Co0l
#63096 Re: Sirija
Dobar.Ijeste primjetna navala rusofila sa drugih tema koji se nisu za Siriju zanimali dok se nije Rusija aktivnije ukljucila tamo.mostarac1979 wrote:Pa iRusi se registrovali pre par danainsomnia78 wrote:Bog su ovi registrovani prije dan, dva, tri
Preko noci postadose najveci strucnjaci za Siriju.
- Lincoln-Burrows
#63097 Re: Sirija
Dok nisu došli rusofili ovdje bili sve sami stručnjaci za Siriju.
- Challenger__
#63098 Re: Sirija
- Ponovo teroristčki napad ISIL-a u dubini "pobunjeničkih" teritorija na sjeveru Alepa:

#ISIS Blow up Huge #VBIED inside Islamist insurgents held-village northern #Aleppo CS #Ansar_Al_Sharia #AlQaeda
- Maystor
#63099 Re: Sirija
- U Iraku svi pričaju o eliminaciji Bagdadija. Navodno su podaci o konvoju došli iz "intel sobe 4+1" u Bagdadu (obavještajni centar Rusije, Irana, Iraka i Sirije +Hezbolah). Ako se Bagdadi nalazio u konvoju- gotov je. Potvrđeno je da niko nije preživio napad.
- SAA i Hezbolah prišli na 700m od centra Selme
- Deir odbranjen! 120 kozojeba zaplatilo
- neki dan sam pisao da nema više govora o ograničenju ruske intervencije na 3-4 mjeseca. Danas je i sam Putin rekao da će intervencija trajati - koliko i borbe sirijske vojske na kopnu
Kolege forumaši (onaj progresivni dio) nemojte se naslađivati, pokažimo malo solidarnosti i prema forumskim vehabijama. Ne možete ni zamisliti kako im je u ovim trenucima.
- SAA i Hezbolah prišli na 700m od centra Selme
- Deir odbranjen! 120 kozojeba zaplatilo
- neki dan sam pisao da nema više govora o ograničenju ruske intervencije na 3-4 mjeseca. Danas je i sam Putin rekao da će intervencija trajati - koliko i borbe sirijske vojske na kopnu
Kolege forumaši (onaj progresivni dio) nemojte se naslađivati, pokažimo malo solidarnosti i prema forumskim vehabijama. Ne možete ni zamisliti kako im je u ovim trenucima.
-
republikauzicka
#63100 Re: Sirija
Hama..hebo te grob..
SAA/NDF after recapturing UN Hill.
SAA/NDF after recapturing UN Hill.