Sirija

Locked
DuckZz

#46701 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:
DuckZz wrote:Jebo Staljina i kompaniju, Kiki bi pobio pola svijeta zbog hamo vidi im glave
Tebi se sve vrti oko podjela, razlike, raspad država ... :-)
Gdje sam ja to pozivao na ubistvo? Stavise, suosjecam se i sa ISIL nesretnicima koje je neko izmanipulisao...

Ja nadam rjesenju koje ce zaustaviti rat.

Dakle, pises gluposti!

I nije, 'vidi mu glave'... Jasno kazem da ce za Siriju biti katastrofa ako selefijski Islamski front dobije vlast. Znamo iz primjera Afganistana kako izgleda drzava u kojoj radikalni vjerski fanatici imaju vlast.
Po mojem mišljenju, 80% stvari koje pišeš, a nisu vezane za Kurde, su preofirne provale.
Prvo počevši od nekakvih stavova da Asad drži Siriju u cjelini, a da joj prijeti kojekakvo "komadanje". Pa onda o tvojim famoznim selefijama i izjavama koje se još samo mogu pronaći kod radikalnih, pardon, patriotskih ravnogoraca nama bliskog naroda, na onaj fazon hajmo ignorisat 100 000 stvari i fokusirat se na jednu diskusiju, ustvari ne može se potvrditi ali zamisli da oni ovo ono i zamisli da ovo urade i zamisli ovo ono i tako dalje, jes da nije tako i da je druga strana takva vakva ali samo zamisli. Ne znam da li me možeš slijedit, al to je na onaj fazon "Haj pusti sad priče i genocidima i 90% zlocina na našoj strani, al brate zamisli šta bi tek oni uradili da su imali priliku, a nadam se da nikad neće dobit priliku da vladaju, lepa naša RS".

Skontaj nešto drugo napisat osim copy/paste postova o kojekakvim vjerskim fanaticima. Mene to apsolutno ne zanima i molim te da meni to ne pišeš, ako misliš otvorit diskusiju, piši o stvarima koje su se desila ovde i sada, to je realnost i o tome se ovde radi.
Superhikk

#46702 Re: Sirija

Post by Superhikk »

Kikibombona wrote:
Superhikk wrote: Bogami, sve mi se čini da ćete ostarati na ovoj temi, podijeljeni u navijačke tabore. Al dobro, bar ste u dubini duše svi svjesni da navijate za papke. Liše Kikija :mrgreen: No eto, liječite dosadu i ispraznost sopstvenih života interesovanjem i bockanjem oko vojnih i zločinačkih poduhvata tog polusvijeta, hiljadama godina dalekog od konstruktivne i svrsishodne rabote.
Nema veceg sljama i polusvijeta od Evropljana. Najveci dio zla je potekao upravo iz Evrope. Zlo smo prenijeli na sve kontinente. Zlo nikada nije prestalo, samo je sada licemjerno i podmuklo. Evropa je puna sadizma i mrznje. Samo da je potkaci kriza i neimastina kao Arape, tek bi onda pokazali pravo lice, po ko zna koji put.

A da su Arapi danas stoka, to je tacno.
Slažem se da su neki evropljani izvoznici zla, ali nisu polusvijet koji radi u korist svoje štete. Jesu sadistički pragmatici koji znaju kako da koriste polusvijet. A polusvijet ne bi bio polusvijet kad im ne bi to lako dozvoljavao.
Kikibombona

#46703 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote: Po mojem mišljenju, 80% stvari koje pišeš, a nisu vezane za Kurde, su preofirne provale.
Prvo počevši od nekakvih stavova da Asad drži Siriju u cjelini, a da joj prijeti kojekakvo "komadanje". Pa onda o tvojim famoznim selefijama i izjavama koje se još samo mogu pronaći kod radikalnih, pardon, patriotskih ravnogoraca nama bliskog naroda, na onaj fazon hajmo ignorisat 100 000 stvari i fokusirat se na jednu diskusiju, ustvari ne može se potvrditi ali zamisli da oni ovo ono i zamisli da ovo urade i zamisli ovo ono i tako dalje, jes da nije tako i da je druga strana takva vakva ali samo zamisli. Ne znam da li me možeš slijedit, al to je na onaj fazon "Haj pusti sad priče i genocidima i 90% zlocina na našoj strani, al brate zamisli šta bi tek oni uradili da su imali priliku, a nadam se da nikad neće dobit priliku da vladaju, lepa naša RS".

Skontaj nešto drugo napisat osim copy/paste postova o kojekakvim vjerskim fanaticima. Mene to apsolutno ne zanima i molim te da meni to ne pišeš, ako misliš otvorit diskusiju, piši o stvarima koje su se desila ovde i sada, to je realnost i o tome se ovde radi.
Sta si ti nadrobio ovdje!?? :? :shock:

1. Islamski front - najjaca snaga koalicije i apsolutni lider na pobunjenickoj strani
2. Islamski front je selefijska organizacija
3. Selefije nigdje nista dobro nisu donijele, kao ni drugi vjerski fanatici

Dakle, Sirija bi sa njima zaplovila u mracno doba.

Eto, kratko i jasno.
DuckZz

#46704 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Očigledno si nabijen sa dosta kompleksa. Ne vidim razliku između tebe i nekih pačenika koji po cijeli dan komentarišu po socijalnim mrežama takve stvari, a nisu muslimani.

Dosta si puta ovde pokazao mnogima da se znaš ponašat kao dijete od 10 godina. Sam si rekao da nisi musliman i što je još gore rekao si da si ateist, a to je vrlo rijetka pojava u društvu, barem u svojem slučaju znam kako ti likovi izgledaju koji za sebe to govore, obicno su u pitanju neki luzeri, željni pažnje, no dobro, nebitno.
Ti kažeš jedno, a svi ostali drugo, ti možeš stavit samo svoje mišljene, pa makar bilo pogrešno to moram da uvažim, ali ocigledno u svakom drugom postu pokušavaš da staviš neke cinjenice, bez razloga. IF je grupa koja je za razliku od FSA, Al Nusre, ISIL-a najmanje aktivna u tim nekim društvenim odnosima, njih ne zanima vlast (ako izuzmemo Damask), oni su vojska, ocigledno i najjaca.
90% Njihovih izjava nema veze sa religijom, već se odnose na stanje na terenu, a što je najsmješnije to ne možemo kazati za FSA koja u biti ima cak i više vjerskog motiva nego IF kao grupa, ne kao pojedinci. IF grupa se nalazi u svim oblastima gdje su pobunjenici aktivni, i šta vidimo ? Ništa, zaboli ih neka stvar.

Oni pripadnike ISIL-a nazivaju selefijama, više puta. Pripadnike FSA nazivaju placenicima itd... Što se njih tice, sve je jasno, ništa ne kriju, a opet ima pacenika koji žele nešto da dokažu. Evo prošle 4 godine, i nijedna od 100 tvrdnji se nije pokazalo tacnom, pa ni tvoje.....
Last edited by DuckZz on 04/06/2015 02:06, edited 1 time in total.
Kikibombona

#46705 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Tzv. FSA u Rojavi :D

Image

Pazi molim te, koje su to budale. Rekao bi covjek da ih ima par desetina hiljada, a ono se radi o par stotina... :lol:

Liva Haustor, Dzejs Ekipa sa klupe, Liva Ekipa iz parka, Dzejs Hamo, Pipa i ostala ekipa.... Svaka mahala ima svog poglavicu i vjerskog tumaca!

Kada se ne mogu ujediniti u ratu, kada im gori pod nogama, kako bi se ujedinili u miru kada ratni plijen treba raspodjeliti!?? :D Kada bi ove budale dobile rat, nastala bi nezapamcena makljaza. Bilo bi par hiljada zaracenih brigada u rasponu od 5 - 200 ljudi. :D

U Libiji su bili koliko-toliko slozni u borbi protiv pukovnika, pa se evo poklase medjusobno i imaju nekoliko zaracenih strana. Mogu samo misliti kakvo bi ludilo bilo u Siriji. Niko ziv ne moze pohvatati te formacije. Ima ih na stotine, mozda su i milju prebacili.... :lol:

A Kurdi se spremaju za bitku.... Njima je rat kao nama izvidjaci... :D

https://www.youtube.com/watch?v=Z_APBH4kXjU
Kikibombona

#46706 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

DuckZz wrote:Očigledno si nabijen sa dosta kompleksa. Ne vidim razliku između tebe i nekih pačenika koji po cijeli dan komentarišu po socijalnim mrežama takve stvari, a nisu muslimani.

Dosta si puta ovde pokazao mnogima da se znaš ponašat kao dijete od 10 godina. Sam si rekao da nisi musliman i što je još gore rekao si da si ateist, a to je vrlo rijetka pojava u društvu, barem u svojem slučaju znam kako ti likovi izgledaju koji za sebe to govore, obicno su u pitanju neki luzeri, željni pažnje, no dobro, nebitno.
Ti kažeš jedno, a svi ostali drugo, ti možeš stavit samo svoje mišljene, pa makar bilo pogrešno to moram da uvažim, ali ocigledno u svakom drugom postu pokušavaš da staviš neke cinjenice, bez razloga. IF je grupa koja je za razliku od FSA, Al Nusre, ISIL-a najmanje aktivna u tim nekim društvenim odnosima, njih ne zanima vlast (ako izuzmemo Damask), oni su vojska, ocigledno i najjaca.
90% Njihovih izjava nema veze sa religijom, već se odnose na stanje na terenu, a što je najsmješnije to ne možemo kazati za FSA koja u biti ima cak i više vjerskog motiva nego IF kao grupa, ne kao pojedinci. IF grupa se nalazi u svim oblastima gdje su pobunjenici aktivni, i šta vidimo ? Ništa, zaboli ih neka stvar.

Oni pripadnike ISIL-a nazivaju selefijama, više puta. Pripadnike FSA nazivaju placenicima itd... Što se njih tice, sve je jasno, ništa ne kriju, a opet ima pacenika koji žele nešto da dokažu. Evo prošle 4 godine, i nijedna od 100 tvrdnji se nije pokazalo tacnom, pa ni tvoje.....
Mozda je u tvom selu takav slucaj sa ateistima, stvarno ne znam... Biti ateista ne znaci nista. To je obican stav o vjeri. Nema tu nikakve dubine, nicega... Nema ljubavi, nema osjecaja pripadnosti. Ateizam je rinaka, da te malo zbunim za kraj. :lol:
IF je grupa koja je za razliku od FSA, Al Nusre, ISIL-a najmanje aktivna u tim nekim društvenim odnosima, njih ne zanima vlast (ako izuzmemo Damask), oni su vojska, ocigledno i najjaca.
90% Njihovih izjava nema veze sa religijom
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pogledajte molim vas o kakvom se liku radi.... :lol:

Kaze da su El Bagdadijevi unistili dzihad u Bosni... :lol: :lol: :lol: :lol:
Superhikk

#46707 Re: Sirija

Post by Superhikk »

DuckZz wrote:Očigledno si nabijen sa dosta kompleksa. Ne vidim razliku između tebe i nekih pačenika koji po cijeli dan komentarišu po socijalnim mrežama takve stvari, a nisu muslimani.

Sve mi se čini da je osnova svega što zamjeraš Kikiju, to što se deklarisao kao ateista, a očigledno je da gajiš netrpeljivost prema takvima. Otuda i te etikete,luzer, željan pažnje. Otuda ti bode oči sve što on napiše. A on, koliko ispratih, piše sasvim korektno i rezonski u većini slučajeva. A s druge strane, gro ovih tvojih mudžahida su većinu svog života proveli kao ateisti,luzeri i izgubljeni ljudi pa su se tobož pronašli u tom nakaradnom pojmanju vjere. Čini mi se da za njih imaš više razumijevanja i simpatija.

Izgleda tebi su kristalno jasni religijski pogledi svakog člana,svake formacije tamo, kao da se oni prvenstveno po tome grupišu. I kao da i sam ne znaš koliko ih promijeni tabor. Religioznih fanatika ima u svim formacijama. Interesantno je kako se demaskirate svi vi sa agresivnim pojmanjem vjere, nije ni čudo što ste baš po tim preferencijama izabrali stranu za koju navijate ovdje. Ako vam je u životu bitnije ko kaže a ne šta kaže, bar nemojte ovdje prebrojavati krvna zrnca i diskvalifikovati bilo koga na osnovu intimne stvar svakog čovjeka kakva je religioznost.
insomnia78

#46708 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

'nači
Image
madner

#46709 Re: Sirija

Post by madner »

Ja ovdje samo pratim radikalne elemente pa ih cinkam SIPI. Savo nije najgori. :D
Arteta

#46710 Re: Sirija

Post by Arteta »

insomnia78 wrote:'nači
Image
:lol:
svjedok_007

#46711 Re: Sirija

Post by svjedok_007 »

Izvještaj Džona Kentlija iz Islamske Države: INSIDE HALEP - UNUTAR HALEPA (video)

http://vijestiummeta.com/izvjestaj-dzon ... epa-video/
dragma
Vozim: Pješe

#46712 Re: Sirija

Post by dragma »

DuckZz wrote:Sam si rekao da nisi musliman i što je još gore rekao si da si ateist, a to je vrlo rijetka pojava u društvu, barem u svojem slučaju znam kako ti likovi izgledaju koji za sebe to govore, obicno su u pitanju neki luzeri, željni pažnje, no dobro, nebitno.
Ne pričaj gluposti i ostavi čovjeka na miru, ne samo ti...

Biti ateista je stvar svjetonazora, lični odnos pojedinca prema ključnim filozofskim, religijskim i etičkim pitanjima u vezi čovjeka uopšte, postojanju boga, života nakon smrti itd.
Prošla su vremena kada su ljude poput Kikija zbog njihovog protivljenja dogmi proglašavali hereticima i spaljivali na lomači.

Neki od manje/više poznatih "luzera" željnih pažnje:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... technology
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheist_authors
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... ilosophers
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... nd_theater
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... ellaneous)

itd, itd...
Last edited by dragma on 04/06/2015 12:55, edited 1 time in total.
Teufik

#46713 Re: Sirija

Post by Teufik »

Now the truth emerges: how the US fuelled the rise of Isis in Syria and Iraq

http://www.theguardian.com/commentisfre ... syria-iraq
DuckZz

#46714 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote: Mozda je u tvom selu takav slucaj sa ateistima, stvarno ne znam... Biti ateista ne znaci nista. To je obican stav o vjeri. Nema tu nikakve dubine, nicega... Nema ljubavi, nema osjecaja pripadnosti. Ateizam je rinaka, da te malo zbunim za kraj. :lol:
Normalno da ne znaći, i ovde je situacija ista kao i u Sarajevu, 90% ljudi zaboli neka stvar za vjeru, ali pišem ti svoja mišljenja, od tih 90% znam desetoricu koji su željni pažnje pa se furaju da su "ateisti" .... a gledam slike po netu kako ljudi pokazuju takve likove (ako znaš šta je "meme slika").

Kikibombona wrote: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pogledajte molim vas o kakvom se liku radi.... :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=LS5arQYFibg
Kaze da su El Bagdadijevi unistili dzihad u Bosni... :lol: :lol: :lol: :lol:
Sve moje iznad se odnosilo na cijelu Siriju, osim na Damask, a ti baš o Damasku pišeš, valjda nisi vidio šta sam napisao. Ovaj Zahran je klasični cirkusant. U jednoj izjavi piše o nekakvom dzihadu i kako se treba borit protiv ISIL-a, a u drugim izjavama govori kako ne odbacuje demokratiju ako narod to stvarno želi, navodno oni su vojska a narod nek bira šta hoće, a po njemu šerijat nije loš itd ..... Dvoličnost, ništa drugo. Nešto slicno radi i Al Nusra u Alepu, samo cirkus prave.

Superhikk wrote: Sve mi se čini da je osnova svega što zamjeraš Kikiju, to što se deklarisao kao ateista, a očigledno je da gajiš netrpeljivost prema takvima. Otuda i te etikete,luzer, željan pažnje. Otuda ti bode oči sve što on napiše. A on, koliko ispratih, piše sasvim korektno i rezonski u većini slučajeva. A s druge strane, gro ovih tvojih mudžahida su većinu svog života proveli kao ateisti,luzeri i izgubljeni ljudi pa su se tobož pronašli u tom nakaradnom pojmanju vjere. Čini mi se da za njih imaš više razumijevanja i simpatija.

Izgleda tebi su kristalno jasni religijski pogledi svakog člana,svake formacije tamo, kao da se oni prvenstveno po tome grupišu. I kao da i sam ne znaš koliko ih promijeni tabor. Religioznih fanatika ima u svim formacijama. Interesantno je kako se demaskirate svi vi sa agresivnim pojmanjem vjere, nije ni čudo što ste baš po tim preferencijama izabrali stranu za koju navijate ovdje. Ako vam je u životu bitnije ko kaže a ne šta kaže, bar nemojte ovdje prebrojavati krvna zrnca i diskvalifikovati bilo koga na osnovu intimne stvar svakog čovjeka kakva je religioznost.
Ništa ja ne zamjeram Kikiju kao forumašu već samo na određenim postovima, što ne znaći da imam stalno takvo mišljenje. Pošto ga ne znam, mogu realno napisat šta god hocu, a mislim da ono iznad nije bila nikakva uvreda jer sam iste stvari već ranije napisao a njega sam izbacio iz te mase ljudi, ovaj put sam valjda malo pretjerao. Nekad u svojim postovima stvarno pretjeruje, nekad i ja, ali jedna je stvar pisati o stvarima koje su se desila sada i ovde, i nekim drugim stvarima za koje nemaš neke dokaze već stavljaš svoje mišljenje, to je uredu, ali kod njega je tako da uvijek ima neke 100% tvrdnje, da je tako i nikako drugacije, a to me inace nervira kod ljudi opcenito, a nema veze o kojoj se temi govori, pa bilo o fudbalu ili u ovom slucaju nekim teroristima .... ne možeš brate 100k ljudi deklarisat u jednom postu, to je brate bolesno, ma o kome se god radilo. Branit ću svakoga, o kome se god radilo, a to ustvari pokazatelj da mi je svejedno o kojoj grupi se radi, nije kao da imam neku vezu sa njima, što neki korisnici ovde ne shvataju i prave se kao da imaju nekog interesa u nekim dešavanjima na BI.

dragma wrote: Ne pričaj gluposti i ostavi čovjeka na miru, ne samo ti...

Biti ateista je stvar svjetonazora, lični odnos pojedinca prema ključnim filozofskim, religijskim i etičkim pitanjima u vezi čovjeka uopšte, postojanju boga, života nakon smrti itd.
Prošla su vremena kada su ljude poput Kikija zbog njihovog protivljenja dogmi proglašavali hereticima i spaljivali na lomači.
Neki od manje/više poznatih "luzera" željnih pažnje:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... technology
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheist_authors
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... ilosophers
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... nd_theater
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_at ... ellaneous)
itd, itd...
Moj post ne trebaš previše shvatati ozbiljno. Govorim o današnjem društvu i mlađoj populaciji, i svojem iskustvu sa takvim likovima.Valjda mogu stavit svoje mišljenje bez da me napadne 10 likova, a već sam mu jednom napisao o ovome i izbacio ga iz ovog konteksta, sad sam zaboravio.
Arteta

#46715 Re: Sirija

Post by Arteta »

DuckZz wrote:
Moj post ne trebaš previše shvatati ozbiljno. Govorim o današnjem društvu i mlađoj populaciji, i svojem iskustvu sa takvim likovima.Valjda mogu stavit svoje mišljenje bez da me napadne 10 likova, a već sam mu jednom napisao o ovome i izbacio ga iz ovog konteksta, sad sam zaboravio.
Post ti je ubo u oci vecinu ljudi koji su naisli na temu pa te ne treba cuditi sto te je 10 ljudi napalo.
Previse je radikalan prema ljudima koji imaju samo drugacije misljenje o vjeri od tebe.
madner

#46716 Re: Sirija

Post by madner »

Pa dobro, bar se zna sta je kada ima takvo misljenje.

Sto bi rekli Njemci: Dzamiju ostaviti u selu. :D
svjedok_007

#46717 Re: Sirija

Post by svjedok_007 »

PORUKA BORACA ISLAMSKE DRŽAVE SA BALKANA (video)

http://vijestiummeta.com/ekskluzivno-po ... ana-video/

Bošnjaci i Albanci
GeneralBHF

#46718 Re: Sirija

Post by GeneralBHF »

svjedok_007 wrote:PORUKA BORACA ISLAMSKE DRŽAVE SA BALKANA (video)

Bošnjaci i Albanci
Do kada ce dozvoliti da ovi idioti uopste imaju portal i objavljuju lazi.
Novak20

#46719 Re: Sirija

Post by Novak20 »

GeneralBHF wrote:
svjedok_007 wrote:PORUKA BORACA ISLAMSKE DRŽAVE SA BALKANA (video)

Bošnjaci i Albanci
Do kada ce dozvoliti da ovi idioti uopste imaju portal i objavljuju lazi.
Prije bih rekao prijetnje a ne laži.......
dragma
Vozim: Pješe

#46720 Re: Sirija

Post by dragma »

DuckZz wrote: Moj post ne trebaš previše shvatati ozbiljno. Govorim o današnjem društvu i mlađoj populaciji, i svojem iskustvu sa takvim likovima.Valjda mogu stavit svoje mišljenje bez da me napadne 10 likova, a već sam mu jednom napisao o ovome i izbacio ga iz ovog konteksta, sad sam zaboravio.
@Duck, izvini i nemoj misliti da mi je bila namjera da te napadam.
Ti si meni pravo OK lik i volim čitati tvoje iscrpne izvještaje sa terena.
Peace :-D
Klavikula

#46721 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Novi akter u sirijskom sukobu – Palestinci osnovali brigadu "Galileja" i pridružili se sirijskoj vojsci

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/v ... stinci-465
Klavikula

#46722 Re: Sirija

Post by Klavikula »

madner wrote:Ja ovdje samo pratim radikalne elemente pa ih cinkam SIPI. Savo nije najgori. :D
:D
Herr Flick

#46723 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Zanimljivo je zivjeti u gradu u kojem se sam par km dalje vode borbe a ovamo zivot tece koliko toliko normalno :-) :-)

Image
Avetinho

#46724 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Maystor wrote:
Avetinho wrote:Ona budaletina Ahmedinedzad ih je u duboku rupu strpao. Kao i svugdje drugo, uostalom, liderima puna usta nacije dok se grohotom smiju na putu do banke.
Kakve banke, Ahmadinedžad je bio istinski entuzijasta. Eno ga sad se voza grasovim autobusom

Image

Autobusom do banke. Vec sve prokocko? Fakat je nesposoban.
Herr Flick

#46725 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Locked