Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Superhikk wrote:
Jesi, istina živa. Objavio si to nakon što su te već prozivali za licemjerje ne bi li očuvao privid nekog kredibiliteta. Samo ne vidjeh da si svoje "poslodavce" nazvao fašistima, zločincima, ubicama djece i žena.Niti da si više pomenuo civilne žrtve u Jemenu, a i tamo ih ima svaki dan.
Ali eto, imaš taj jedan upis kojim možeš maskirati sopstveno licemjerje. Bar u svojim očima. U tuđim, preko čijih nije koprena fanatizma, ogoljen si odavno.
A sta tek reci za podrsku ISILu u Iraku i zestoku propagandu usmjerenu protiv iracke vlade?
Saxxx navija za selefije i drzi njihovu stranu bez obzira na sve. Meni je smijesno da se vi vec godinama cudite tome...
salik79 wrote:
Ne pravi se mentalno retardiran, dobro znas zasto ovo pitam. Dakle, zasto su patnje jednih civila "bitnije" od patnji drugih civila?! Zasto ovakvi bombasticni naslovi na ovoj temi od strane saxxxxa, a na temi o Jemenu ne upratih niti jedan?! Ako su zivoti civila u pitanju, zasto pravi razliku?! Gdje je, recimo, spomenuo kasetne bombe kojima Saudi i Thanijevci zasipaju civilne ciljeve u Jemenu, dok "burad"/"barele" neprestano spominje?!
Ne pratim toliko desavanja u Jemenu koliko ova u Siriji,ali koliko je meni poznato 'Koalicija' ili kako li vec sebe zovu,je samo onaj jedan put upotrijebila kasetne bombe i to nisu uopste bile zabiljezene zrtve tom prilikom,ni vojne ni civilne.Mozda i grijesim uslijed nedovoljne informisanosti,ali u svakom slucaju mislim da se ne radi o zasipanju civilnih ciljeva u Jemenu kasetnim bombama kako ti napisa.
Jok, hurmama ih zasipaju.
Nece ti biti tesko da me demantujes ako je istina.
Jedna impresija. Ne dajem predviđanje, prognozu, ali želim ovo da podjelim sa vama. U Rijadu vlada veliko nezadovoljstvo jer Selman/Muhamedova ofanziva na Jemen ne daje rezultate. Šta više, Huti/Salleh šire teritoriju pod svojom kontrolom, plemena im prilaze, ugrožavaju pogranične postaje i naselja KSA, a ISIL vrši sektaško nasilje nad šitima (istok zemlje). Režim pokazuje svoju nemoć, a izaslanici IS pozivaju građane KSA da se pridruže Državi.
Impresija: Mrtva trka sa vrmenom. Ko će prije do Damaska, odnosno Rijada. Ko izdrži do kraja, dobija rat.
Last edited by Challenger__ on 31/05/2015 00:14, edited 1 time in total.
Ispricavam se, ovo nisam upratio, jer sam do tada fakat xy puta postavljao pitanje o zrtvama u Jemenu, na sta mi nisi odgovarao. Ovo je, ipak, napredak!
Superhikk wrote:
Jesi, istina živa. Objavio si to nakon što su te već prozivali za licemjerje ne bi li očuvao privid nekog kredibiliteta. Samo ne vidjeh da si svoje "poslodavce" nazvao fašistima, zločincima, ubicama djece i žena.Niti da si više pomenuo civilne žrtve u Jemenu, a i tamo ih ima svaki dan.
Ali eto, imaš taj jedan upis kojim možeš maskirati sopstveno licemjerje. Bar u svojim očima. U tuđim, preko čijih nije koprena fanatizma, ogoljen si odavno.
A sta tek reci za podrsku ISILu u Iraku i zestoku propagandu usmjerenu protiv iracke vlade?
Saxxx navija za selefije i drzi njihovu stranu bez obzira na sve. Meni je smijesno da se vi vec godinama cudite tome...
Ne podržavam isil ni u Iraku ni u Siriji, pišeš besmislice kao i tvoj kolega.
Još nešto. Nemoć Sauda je toliko nesrazmjerna sa njihovom finansijskom snagom da vjerujem da je to bez presedana u cjelokupnoj historiji... Ako ih počne ugrožavati ISIL, a vrlo smo blizu tome, mislim da će ISIL-ovi inicijalni mentori (Izrael, USA) posegnuti za uništenjem sopstvene tvorevine.
Islamska država eksplozijama razorila zatvor u Palmiri
Piše: Hina
Objavljeno prije 2 sata
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova
Islamska država eksplozijama razorila zatvor u Palmiri
Foto: FAH
SKUPINA Islamska država (IS) u subotu je eksplozijama raznijela zatvorski kompleks u Palmiri, što je bio jedan od simbola represije sirijskog režima 80-ih godina, izvijestio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).
Veliki zatvor u pustinji nije smješten unutar antičkoga grada već u novosagrađenom Tadmoru, a uništen je pošto su borci IS-a postavili bombe unutar kompleksa i oko njega, navodi nevladina organizacija.
Džihadisti su prije deset dana zauzeli antički grad Palmiru upisan na UNESCO-ov popis svjetske baštine i do danas nije bilo dojava o uništenju kulturnih spomenika starih 2000. godina.
Simpatizeri IS-a su na društvenoj mreži Twitter objavili nekoliko fotografija razaranja zatvora. Član sirijske oporbe u egzilu Mohamad Sarmini napisao je na Twitteru da je IS "eksplozijama u zatvoru Palmire izbrisao dokaz kriminala Asadova klana".
Zatvor u Palmiri poznat je po pokolju 1980. godine kada je ubijeno više stotina, po nekima i 1200 zatvorenika u ćelijama u odmazdi za pokušaj atentata na Hafeza al-Asada, oca sadašnjeg predsjednika Bašara al-Asada.
Brojni politički zatvorenici u zatvoru u Tadmoru (gradu pored Palmire) umirali su i bili mučeni godinama, a kada je izbila pobuna 2011., vlasti su onamo počele slati neposlušnike i dezertere.
Prije pada Palmire u ruke IS-a, režim Bašara al-Asada je prebacio zatvorenike u druge kaznionice u Siriji, navodi SOHR.
Prije eksplozije IS je objavio dosad neprikazanu videosnimku ćelija, napose samica koje su gotovo bez danjeg svjetla.
Bivši tužitelji za ratne zločine objavili su u siječnju 2014. da je fotograf sirijske vojne policije pružio dokaze o sustavnom mučenju i ubojstvu 11.000 zatvorenika u sirijskim zatvorima. Sirijska vlada je snimke nazvala montažom i odbacila optužbe kao politiziranje.
Challenger__ wrote:Još nešto. Nemoć Sauda je toliko nesrazmjerna sa njihovom finansijskom snagom da vjerujem da je to bez presedana u cjelokupnoj historiji... Ako ih počne ugrožavati ISIL, a vrlo smo blizu tome, mislim da će ISIL-ovi inicijalni mentori (Izrael, USA) posegnuti za uništenjem sopstvene tvorevine.
Ništa čudno u tome što su ti ljudi opijeni basnoslovnim bogatstvom izgubili kontakt sa surovom realnošću koja ih okružuje i da su previše uljuljkani u osjećaj moći. Još kad im je nova postava ušla u igru, pa još željna dokazivanja, ovakva bezglavost je očekivana. No ne vjerujem da im njihov bijesni cuko ISIL može uteći sa povodca. Mada, hrani pašče da te ujede nije baš šuplja poslovica. Mogao bi ih malo gricnuti
sarajevoxxxx wrote:
Ne podržavam isil ni u Iraku ni u Siriji, pišeš besmislice kao i tvoj kolega.
Objavio si svako selo koje je zauzeo ISIL i spomenuo svaki gubitak irackih i kurdskih snaga.
Pa cak se nisi udostojio da napises da je pao Tikrit, dok si o zauzimanju Ramadija od strane ISILa roman napisao...
Mozes tu pricu o nepodrzavanju Coolu prodavati!
Ne ponosim se svakim svojim postom na forumu, dosta stvari sam ponekad pisao iz revolta.
Osuđujem sve zločine, prvi ću osuditi zločine IS-a, ili bilo koje druge skupine sirijske opozicije.Jedina ličnost koja možda danas zaslužuje podršku u Iraku je onaj imam Es-Sarhi, mada zaista i o njemu malo znam, ali ono što znamo, čovjek je za klasu iznad svih ostalih.
DuckZz wrote:Šta ono vidim po mapama označeno da pobunjenici kontrolišu 4 sela u oblasti Hasake ?
Navodno su se prije par dana borbama na zapadu kantona Cizire prikljucili pripadnici Al-Sanadida i jos neke grupe... Koliko znam, oni nemaju nikakve veze sa pobunjenicima u Alepu i drugdje, vec se bore pod komandom YPG. Vidio sam dosta njihovih slika sa obiljezjima grupe, ali jos nikada sa zastavom 'FSA'.
Ekipa lojalna Rojavi!
Inace, YPG je poslao pomoc nesposobnoj SAA u Hasaki jer ne smiju dozvoliti da ISIL udje u grad. A trenutno su na 10km od grada.
DuckZz wrote:Šta ono vidim po mapama označeno da pobunjenici kontrolišu 4 sela u oblasti Hasake ?
Navodno su se prije par dana borbama na zapadu kantona Cizire prikljucili pripadnici Al-Sanadida i jos neke grupe... Koliko znam, oni nemaju nikakve veze sa pobunjenicima u Alepu i drugdje, vec se bore pod komandom YPG. Vidio sam dosta njihovih slika sa obiljezjima grupe, ali jos nikada sa zastavom 'FSA'.
Malo sam istražio po svojim izvorima i mislim da griješiš, barem u vezi ovog mog pitanja.
Challenger__ wrote:Još nešto. Nemoć Sauda je toliko nesrazmjerna sa njihovom finansijskom snagom da vjerujem da je to bez presedana u cjelokupnoj historiji... Ako ih počne ugrožavati ISIL, a vrlo smo blizu tome, mislim da će ISIL-ovi inicijalni mentori (Izrael, USA) posegnuti za uništenjem sopstvene tvorevine.
Ništa čudno u tome što su ti ljudi opijeni basnoslovnim bogatstvom izgubili kontakt sa surovom realnošću koja ih okružuje i da su previše uljuljkani u osjećaj moći. Još kad im je nova postava ušla u igru, pa još željna dokazivanja, ovakva bezglavost je očekivana. No ne vjerujem da im njihov bijesni cuko ISIL može uteći sa povodca. Mada, hrani pašče da te ujede nije baš šuplja poslovica. Mogao bi ih malo gricnuti
Vi ih vec otpisali?
Bgm ste malo pozurili
Tagovi: zec, suma, razanj
Co0l wrote:Da se barem hoce dogovoriti 'ciji' je ISIL...
Americkoizraelskosaudijski
Evangocionistickoselefijski
Vidis da u Jemenu izraelski avioni obuceni u marokanske pomazu Saudima i Americi da sruse Hute tako sto ih rokaju termonuklearnim bombama