Sirija

Locked
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#45076 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

dječak sa šibicama wrote:Image

Iracki specijalac... ziku mu RAP-a :-)
žiku nema mu slike :-) ... hahahaha pojeo ga strašni hogar
dragma
Vozim: Pješe

#45077 Re: Sirija

Post by dragma »

Među poginulim vojnicima prilikom bijega iz Jisr al-Shughour-a nalaze se i tri visoko pozicionirana oficira sirijske armije, brigadni general Mahmoud Ibrahim al-Baiki, general Rakan 'Aadl Younis Dawoud i pukovnik Hassan Kamel Rasho.

Kapetan Ya'qoub Khoury, jedan od zarobljenih.
Image
Last edited by dragma on 22/05/2015 23:59, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#45078 Re: Sirija

Post by arman1 »

65 boraca iz bolnice se vratilo na liniju 34 ranjena zadržana na liječenju od toga 6 ozbiljno.
Co0l

#45079 Re: Sirija

Post by Co0l »

Budimo realni,pokusaj proboja iz bolnice,nakon sto su propali svi pokusaji da se probiju do njih,im je bio jedina opcija.Predaju ne vjerujem da su uopste i razmatrali.
Kada sam juce vidio one snimke padobrana sa vodom i konzervama koje im nisu uspjeli doturiti u bolnicu,pomislio sam kako su im najvjerovatnije i zalihe vode i hrane na izmaku,inace ne bi trazili da im to salju.Zbog toga i da nisu culi kako kopaju tunel do njih,vjerovatno bi vrlo brzo pokusali nesto slicno.
Sreca njihova pa je operacija izvlacenja uspjesno izvedena,kako javljaju izvjestaci sa terena:
arman1 wrote: Prilikom izvlačenja 2 pripadnika SAA poginula, a nekoliko ranjeno. Niko nije zarobljen.
japin_mutapi

#45080 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Howitzer wrote:Žalosno je gledat onako kako se otvoreno puca u kolonu bez obzira što su Asadisti do jučer ubijali mlado i staro, da su dogovorili predaju od tih 250 sigurno bi ih više preživjelo nego što su pokušali sa ovim probijanjem linija....
znaš li ti šta je u stanju 250 supermena hrabre saa počiniti banditima i teroristima ... jedan supermen saa ko 10 bradonja minimum - znači u bolnici je bilo dvije tisuće i petsto a ne dvjesto pedeset

edit ... zaboravih napisati da svaki od supermena veže za sebe najmanje 10 terorista - dakle 2500x10=25000
25000 terorista su vezali za bolnicu i tako uveliko olakšali akcije slavne saa na drugim ratištima i doprinijeli velikim pobjedama hrabre saa širom sirije
Last edited by japin_mutapi on 23/05/2015 00:05, edited 1 time in total.
solar7

#45081 Re: Sirija

Post by solar7 »

sarajevoxxxx wrote:
cbrt wrote:Mislim najspektakularniji video...
http://sendvid.com/buka1kbn
Ovdje je režim po ko zna koji put katastrofalno reagovao.Najbolja opcija je bila predaja, dati nešto zauzvrat, zašto ne? Neki grad, neko selo, neku utvrdu, osloboditi zarobljenike, milion stvari ili načina za dogovor.Zatim, nakon pada Idliba, smiješno je bilo ukopavati se u Al Mastoumi, bilo je pitanje dana kada će sve pasti.

Kako ono ide ''Ili Asad ili ćemo razoriti Siriju'' :-)
Potpuno se slazem
Co0l

#45082 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Pričaš o zemlji (RF) koja ima 160 naroda i 100 jezika? Tebi je izgleda bliži koncept genocida primjenjen u USA ili Turskoj.

Koji si ti paćenik, malo je reći.
Pricam o zemlji koja je istrijebila ili dovela na rub istrjebljenja brojne narode na svojoj teritoriji.
Luzersku reativizaciju kako su i drugi cinili iste stvari ostavi za one koji pravdaju takve zlocine.Od mene nisi niti ces ikada cuti bilo kakvo pravdanje ili pokusaje relativizacije poput tvog zlocina koje su cinili Amerikanci ili Turci.
Challenger__

#45083 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Pricam o zemlji koja je istrijebila ili dovela na rub istrjebljenja brojne narode na svojoj teritoriji.
Luzersku reativizaciju kako su i drugi cinili iste stvari ostavi za one koji pravdaju takve zlocine.Od mene nisi niti ces ikada cuti bilo kakvo pravdanje ili pokusaje relativizacije poput tvog zlocina koje su cinili Amerikanci ili Turci.
Ta zemlja, paćeniče, ima 160 naroda i 100 aktivnih jezika. Ti si bolestan od mržnje. Za tebe je život kazna.
Challenger__

#45084 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zločine ISIL-a konfrontira sa civilizacijama kakva su Kina ili Rusija.

:shock:

Koja patologija, kakva bolest, koji jad.
Co0l

#45085 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Pricam o zemlji koja je istrijebila ili dovela na rub istrjebljenja brojne narode na svojoj teritoriji.
Ta zemlja, paćeniče, ima 160 naroda i 100 aktivnih jezika. Ti si bolestan od mržnje. Za tebe je život kazna.
Ima i Amerika,pa sta,jel to pobija prvu tvrdnju?
Dosadan si vise sa tom projekcijom o mrznji,iz tvojih upisa se vidi ko pati od toga.
sumirprimus

#45086 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

arman1 wrote:65 boraca iz bolnice se vratilo na liniju 34 ranjena zadržana na liječenju od toga 6 ozbiljno.
link?nema slike nije se ni desilo... kako to tako,povjerovacemo ti na rijec?nooooooooooooooooot
Co0l

#45087 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Zločine ISIL-a konfrontira sa civilizacijama kakva su Kina ili Rusija.

:shock:

Koja patologija, kakva bolest, koji jad.
Koristan upis da se kroz besmislen pokusaj podmetanja necega sto sagovornik nije napisao pokaze ko pati od onoga sto imputira drugima.Hvala ti sto si me ovim postedio objasnjavanja :thumbup:
vivaldi

#45088 Re: Sirija

Post by vivaldi »

sumirprimus wrote:
arman1 wrote:65 boraca iz bolnice se vratilo na liniju 34 ranjena zadržana na liječenju od toga 6 ozbiljno.
link?nema slike nije se ni desilo... kako to tako,povjerovacemo ti na rijec?nooooooooooooooooot
dvojica zadrzana kod stomaloga :D

menscini da assad pakuje porodicne albume
sarajevoxxxx

#45089 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Strahovito veliki broj poginulih pripadnika režimske vojske oko bolnice.Samo na ovom snimku oko desetak poginulih u krugu deset metara.Stoti put ginu na isti način, nevjerovatno.

18+
https://www.facebook.com/Syrian.Revolut ... =2&theater
dragma
Vozim: Pješe

#45090 Re: Sirija

Post by dragma »

Telefonski razgovor sa pukovnikom Mahmoud Sabhom, jednim od preživjelih oficira iz Jisr Al Shughour bolnice.

@Saxx ako si online možeš li nam molim te ukratko prevesti o čemu govori?

Inače ime pukovnika Mahmouda je poznato javnosti zbog navodnog snimka presretnutog razgovora iz prošle godine u kojem on izdaje naredbu za korištenje hemijskog oružja u Idlib i Hama provinciji.
Kikibombona

#45091 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Sta vi mislite, ko ce prije? :D

https://mobile.twitter.com/ColdKurd/sta ... 8460703744

Samo da ne budu Turci, tj. kukavicije FSA jaje. Postoje indicije da Turci preko svoga teritorija pokusavaju ubaciti 'FSA' u Gire Sipi. To bi dovelo do sigurnog sukoba, tako da ne vjerujem da ce se usuditi, tj. da ce im Ameri dozvoliti.
japin_mutapi

#45092 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:Sta vi mislite, ko ce prije? :D

Samo da ne budu Turci, tj. kukavicije FSA jaje. Postoje indicije da Turci preko svoga teritorija pokusavaju ubaciti 'FSA' u Gire Sipi. To bi dovelo do sigurnog sukoba, tako da ne vjerujem da ce se usuditi, tj. da ce im Ameri dozvoliti.
kakvi ameri ko da se oni pitaju nešto
reci kurdima da ih otresu i otjeraju ... kakva crna fsa i turska

baš smiješno
sumirprimus

#45093 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:Sta vi mislite, ko ce prije? :D

alu,
nemoj reci da nisi upiso koment?
sumirprimus

#45094 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

bas lijepo planiraju, u sukobu sa svima...
nije ni cudo sto nemaju drzavu---
Challenger__

#45095 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote: reci kurdima da ih otresu i otjeraju ... kakva crna fsa i turska

baš smiješno
:lol:
sarajevoxxxx

#45096 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

dragma wrote:Telefonski razgovor sa pukovnikom Mahmoud Sabhom, jednim od preživjelih oficira iz Jisr Al Shughour bolnice.

@Saxx ako si online možeš li nam molim te ukratko prevesti o čemu govori?

Inače ime pukovnika Mahmouda je poznato javnosti zbog navodnog snimka presretnutog razgovora iz prošle godine u kojem on izdaje naredbu za korištenje hemijskog oružja u Idlib i Hama provinciji.
Na početku rekao da je napad bio žestok, da su stranci nearapi učestvovali u napadu, da ga je zvao lično Bešar Al Asad i pitao ga za moral vojnika.Kazao da mu je bila posebna čast što ga je nazvao Al Asad, poželio mu dug život, rekao da vodi časnu borbu i da je na istini, da je on spreman ponovo vratiti se da nastavi izvršavati svoju obavezu prema domovini itd.

Nije spominjao broj poginulih, ranjenih, ništa.Niti koliko ih se izvuklo, na koji način, djeluje iscrpljeno :-)
Kikibombona

#45097 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Inace, drago mi je da su se borci SAA izvukli iz bolnice, veci dio...

Ne zelim nikome da bude okruzen na malom prostoru i da ga svuda okolo vrebaju ljudi zeljni osvete. Ne zelim to ni ISILovcima, a kamoli kome drugom.
Kikibombona

#45098 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sumirprimus wrote:bas lijepo planiraju, u sukobu sa svima...
nije ni cudo sto nemaju drzavu---
Barzani mijenja pristup. On je sada deklarativno dobar sa svima. :thumbup:

A slazem se da ih je politika 'sami protiv svih' debelo kostala u proslosti...

Cak je i zadrti PKK malo smeksao...
sumirprimus

#45099 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:Inace, drago mi je da su se borci SAA izvukli iz bolnice, veci dio...

Ne zelim nikome da bude okruzen na malom prostoru i da ga svuda okolo vrebaju ljudi zeljni osvete. Ne zelim to ni ISILovcima, a kamoli kome drugom.
kako znas?slike?video?
ko god se izvuko rteba orden da dobije u po bijela dana preko cistine...
Challenger__

#45100 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Fakat, zna li se pouzdano koliko se ljudi izvuklo...?
Locked