povukli se da bi isis porušio grad i tako izazvali vojnu intervenciju protiv njihHerr Flick wrote:Sumnjivo mi je ovo povlacenje SAA iz Palmire
Re: Sirija
Postby Co0l » 14/05/2015 06:47
Namjerno pustaju ISIL u Palmiru nebili je ovi razorili.U kurcu su pa im je potrebna bilo kakava podrska i simpatija a karta divljastva bradonja protiv kojih se bore uvijek dodje kao as iz rukava.
Valja l' ova teorija?Celi bi bio ponosan na nju![]()

Moje misljenje je da se nije dovoljno radilo na mobilizaciji i obuci ljudi dok su teroristicke skupine to konstantno forsirale.Ljudi na podrucijima koje vlada kontrolise su se uljuljali u laznu sigurnost jer dosta stvari funkcionise kao da nije rat ( posebno u Damasku i Latakiji) i zivot ide prilicno notmalno.. samo da se ne probude kasno kada im neprijatelj zakuca na vrata....insomnia78 wrote:To SAA gubi na skoro svim frontovima pa ste se okrenuli pljuvati po Americi?
Da je Assad na vrijeme malo preusmjerio avijaciju sa ubijanja civila mozda bi nesto i uspjeli
Zar Assad nema svoju avijaciju?dječak sa šibicama wrote:ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni![]()
Ne razumijem, gdje su se to oni obucavali, u kampovima za obuku? ma nije moguce, pa zar americki slobodaraski avioni ne bombarduju ISIS-ove kampove, konvoje, infrastrukturu
Znaš li ti koliko djelovanje avijacije košta?insomnia78 wrote:Zar Assad nema svoju avijaciju?dječak sa šibicama wrote:ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni![]()
Ne razumijem, gdje su se to oni obucavali, u kampovima za obuku? ma nije moguce, pa zar americki slobodaraski avioni ne bombarduju ISIS-ove kampove, konvoje, infrastrukturu
Ja sam ti naveo podatke o pogodjenim ciljevima i steti nanesenoj ISISu.Sa druge strane svi takticki napadi se vrse na podrucijima gdje se Assad nema koristi.. a strateski neminovno i Assad ima koristi.Sad ima i faktor FSA koje naoruzava i podrzava zapad i na koje Assad usmjerava vecinu snaga.Tako da su razvuceni na vise frontova a broj novih regruta kao i kvalitet njihove obuke je tanak.dječak sa šibicama wrote:ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni![]()
'ajde?ioannes wrote:Znaš li ti koliko djelovanje avijacije košta?insomnia78 wrote:Zar Assad nema svoju avijaciju?dječak sa šibicama wrote:ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni![]()
A o krntijama MiG-ovima da i ne pričamo
BIP Sirije je negdje prije rata sa 12 milijardi pao negdje trenutno malo više od milijarde.
Mene dosad čudi kako se uopće ovaj rat finansira od strane vlade... Neznamo u čemu se pomoć Irana, Rusije točno sastoji
Ma kakve podatke, kakva steta, oni se vrate jos jaci.Fantassin wrote:Ja sam ti naveo podatke o pogodjenim ciljevima i steti nanesenoj ISISu.Sa druge strane svi takticki napadi se vrse na podrucijima gdje se Assad nema koristi.. a strateski neminovno i Assad ima koristi.Sad ima i faktor FSA koje naoruzava i podrzava zapad i na koje Assad usmjerava vecinu snaga.Tako da su razvuceni na vise frontova a broj novih regruta kao i kvalitet njihove obuke je tanak.dječak sa šibicama wrote:ali kako su teroristicke skupine ojacale i radile na obuci ljudi, kad hina americki bombarderi danonocno tuku, tuku stuke tuku avioni![]()
Pa bolan, svakodnevno dejstvuju po civilimaioannes wrote:Bilo kakvo djelovanje avijacijom
Pod novčanim uslovima u kakvim se Sirija nalazi je Teško... O finaciranju cijele vojske i svega ostalog da i ne govorimo
insomnia78 wrote: Zar Assad nema svoju avijaciju?