Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nema na Kalemunu bostana...samo goli pesak i kamen i Asadove laži...Palo i brdo u Mastumahu (izgleda i cela baza)...videćemo dal će junačine da uteknu il će da ih opkole
Izgleda da je operacija IDLIB poprilično iscrpila ljudske resurse sekularnih mazgohebaca. Info s terena da orangutani sve više mobilišu žene, djecu i stare i nemočne. Propagandna mašinerija radi četvrtu brigadu. Ako SAA uspije da zadrži momenat kontre do proljeća 2016. sve bi moglo biti jasno.
Jel postoji mogućnost da se ovaj gore post prebaci nekako u odeljak najveći biseri foruma (ako taj odeljak uistinu postoji, ako ne, trebalo bi ga izmisliti)
cbrt wrote:Jel postoji mogućnost da se ovaj gore post prebaci nekako u odeljak najveći biseri foruma (ako taj odeljak uistinu postoji, ako ne, trebalo bi ga izmisliti)
arman1 wrote:Izgleda da je operacija IDLIB poprilično iscrpila ljudske resurse sekularnih mazgohebaca. Info s terena da orangutani sve više mobilišu žene, djecu i stare i nemočne. Propagandna mašinerija radi četvrtu brigadu. Ako SAA uspije da zadrži momenat kontre do proljeća 2016. sve bi moglo biti jasno.
znaš kako šiptar kaže za godišnja doba; u zimi ti hladno - u ljeti ti vruće ... proljeće i tamo i vamo
cbrt wrote:Jel postoji mogućnost da se ovaj gore post prebaci nekako u odeljak najveći biseri foruma (ako taj odeljak uistinu postoji, ako ne, trebalo bi ga izmisliti)
Ajd ajd niste ni vi promasili izjavama "Assad ce pasti u roku od koji mjesec najdalje godinu" a to je bilo prije 2 godine pod "vi" navodim ove koje podrzaju pobunjenike i ISIS.
Kako ovo? Kakve su to lažne vesti i dezinformacije?
Koliko jučer je ISIS držao 50% Palmire, srednjovekovni zamak, zgrade u centru Palmire a sad odjednom drži naftna i plinska polja pod naletom SYAF aviona.
Da ISIS-u nije proradila savest zbog 60-ak civila koje su ubili ili zbog antičkog grada koji bi morali da poravnaju buldozerima? Možda ih je oterala čista sila koju jedino mogu da razumeju? Hajd' ga sad znaj šta je u pitanju...
Novak20 wrote:Kako ovo? Kakve su to lažne vesti i dezinformacije?
Koliko jučer je ISIS držao 50% Palmire, srednjovekovni zamak, zgrade u centru Palmire a sad odjednom drži naftna i plinska polja pod naletom SYAF aviona.
Da ISIS-u nije proradila savest zbog 60-ak civila koje su ubili ili zbog antičkog grada koji bi morali da poravnaju buldozerima? Možda ih je oterala čista sila koju jedino mogu da razumeju? Hajd' ga sad znaj šta je u pitanju...
Još jedan rat se vodi protivIS-a ali u evropi. Kurdi koji žive u EU sve češće udaraju po mjestima na kojimas eokupljaju ljubitelji magarećih pozadina. Bude tu i premlačivanja, spaljivanja radnji i sličnih nestašluka. Šteta što nemamo Kurde i U BiH. Kakvi goć su bolji su izgleda od nas.
Cbrt je prenio vijest da islamski hilafet kontrolise 50% Palmire.... Momak ne laze svjesno, jednostavno nepopravljivo vjeruje lazovima cije tviter profile prati.....
Ti tviter pobunjenicki lazovi kazu da se na Kalamunu ne desava nista posebno.... a svi moguci mediji koji prenose vijesti iz Sirije objavili kolaps Nusre....
https://youtu.be/Ly9klzQdyNc
Daešovci se sunčaju u okolini Palmire dok Assadovci trče oko njih i preznojavaju se. Valjda od straha da ne nestane djevica.
Cbrt je prenio vijest da islamski hilafet kontrolise 50% Palmire.... Momak ne laze svjesno, jednostavno nepopravljivo vjeruje lazovima cije tviter profile prati.....
Ti tviter pobunjenicki lazovi kazu da se na Kalamunu ne desava nista posebno.... a svi moguci mediji koji prenose vijesti iz Sirije objavili kolaps Nusre....
Nista posebno, naravno, pa navikli su da ih vazda gaze
Novak20 wrote:Kako ovo? Kakve su to lažne vesti i dezinformacije?
Još jedan rat se vodi protivIS-a ali u evropi. Kurdi koji žive u EU sve češće udaraju po mjestima na kojimas eokupljaju ljubitelji magarećih pozadina. Bude tu i premlačivanja, spaljivanja radnji i sličnih nestašluka. Šteta što nemamo Kurde i U BiH. Kakvi goć su bolji su izgleda od nas.
Ma ne treba se niko mlatiti. Pogotovo ne u BiH. Meni lično je ono 92-95 bilo previše. Sila nije rješenje ali svi moraju dobro paziti da se zlo ne vrati i ne ponovi.
Imaš vesti pro-režimskih izvora koji govore o tome kako je SAA povratila kontrolu nad zamkom i nad radio brdom (kraj njega brdo) u Palmiri te kako je skinula ISIS-ovu zastavu sa one zgrade skoro pa u centru za koju sam i postavljao video...dan pre toga su ovi SAA lažovi tvrdili kako se ISIS kompletno povukao (a držali su 30% grada, kako su posle i napredovali ka centru moja je špekulacija bila oko pola grada) a ispalo je da nije. Sinoć ipak jeste i to bi bilo to...postavljao sam slike (imate i mapu Peto Lucema koji je sve samo nije nedobronameran prema SAA prema kojem su naftna polja u rukama ISIS-a)...na Kalemunu se vodi žestoka možda i odlučujuća bitka to tvrde i rebeli (odlučujuća na tom potezu za njihov opstanak tamo) samo ja ne davim vestima za koje znam da su propaganda (desetine poginulih i zarobljenih Hezbolahovca itd.)
Last edited by cbrt on 17/05/2015 20:52, edited 1 time in total.
arman1 wrote:
Ma ne treba se niko mlatiti. Pogotovo ne u BiH. Meni lično je ono 92-95 bilo previše. Sila nije rješenje ali svi moraju dobro paziti da se zlo ne vrati i ne ponovi.
Reci to Anđelićima ili porodicama policajaca u Bugojnu. Nažalost ovi samo silu poznaju i poštuju.
cbrt wrote:
Imaš vesti pro-režimskih izvora koji govore o tome kako je SAA povratila kontrolu nad zamkom i nad radio brdom (kraj njega brdo) u Palmiri te kako je skinula ISIS-ovu zastavu sa one zgrade skoro pa u centru za koju sam i postavljao video...dan pre toga su ovi SAA lažovi tvrdili kako se ISIS kompletno povukao (a držali su 30% grada, kako su posle i napredovali ka centru moja je špekulacija bila oko pola grada) a ispalo je da nije. Sinoć ipak jeste i to bi bilo to...postavljao sam slike (imate i mapu Peto Lucema koji je sve samo nije nedobronameran prema SAA prema kojem su naftna polja u rukama ISIS-a)...
Ne pratim bas, ali mi se cini da je ovaj Peto Lucem sto pravi mape prilicno neutralan, sto ne znaci da ne grijesi.....
Ako su kontrolisali tako veliki dio grada, kako to da ih je SAA tako brzo istjerala?
cbrt wrote:
Imaš vesti pro-režimskih izvora koji govore o tome kako je SAA povratila kontrolu nad zamkom i nad radio brdom (kraj njega brdo) u Palmiri te kako je skinula ISIS-ovu zastavu sa one zgrade skoro pa u centru za koju sam i postavljao video...dan pre toga su ovi SAA lažovi tvrdili kako se ISIS kompletno povukao (a držali su 30% grada, kako su posle i napredovali ka centru moja je špekulacija bila oko pola grada) a ispalo je da nije. Sinoć ipak jeste i to bi bilo to...postavljao sam slike (imate i mapu Peto Lucema koji je sve samo nije nedobronameran prema SAA prema kojem su naftna polja u rukama ISIS-a)...
Ne pratim bas, ali mi se cini da je ovaj Peto Lucem sto pravi mape prilicno neutralan, sto ne znaci da ne grijesi.....
Ako su kontrolisali tako veliki dio grada, kako to da ih je SAA tako brzo istjerala?
To mi nema nikakve logike.
A šta ima logike kod ISIS-a...koliko su se puta samo povlačili pa onda opet kad ih najmanje očekuješ napadali...Peto Lucem ti je kao fudbalski sudija koji navlači za jednu stranu...neće on da sudi penal ili isključi igrača ako to nije zasluženo ali će zato u svakoj situaciji gde bi bilo moguće slobodno sudijsko uverenje da stane na stranu SAA...gde se pojavi i jedan tanušni glasić kako je SAA nešto osvojila ili odbranila on će odmah da reaguje i stavi to na svoju mapu dok za drugu stranu traži satelitske snimke i DNK analizu
cbrt wrote:
A šta ima logike kod ISIS-a...koliko su se puta samo povlačili pa onda opet kad ih najmanje očekuješ napadali...
Kurdi moraju krv propisati kako bi ih izbacili iz neke oblasti. Kobani je najbolji primjer. ISIL je samo u Kobaniju zijanio skoro 3 000 ljudi... Bog zna koliko su imali ranjenih. I nisu se povlacili, doslovno su istjerani iz grada. Pa sada Sarain, strasno koliko ginu, ali se povuci nece. U silosima zita su dozvolili da budu okruzeni, nisu htjeli pobjeci. Jedino su se povukli iz Tel Baraka i Tel Hamisa, jer je na njih krenula visestruko brojnija protivnicka vojska....
Povukli su se iz Tikrita...u Deir ez Zoru ih vojska umal prošle godine nije komplet izbacila pa su se posle dve-tri nedelje iznenada vratili u umalo zauzeli čitav grad...verovatno su procenili kako je Palmira preveliki zalogaj sa tim pojačanjima koja su stigla pa su se povukli a možda čekaju da se ova pojačanja vrate pa da udare opet. Ne mogu se oteti utisku kako su naftna polja u suštini njihov glavni cilj a da je sve ostalo minorno...kao da neko mlati lovu na tome a koristi ove mutante za svoje prljave poslove...