Sirija

Locked
dragma
Vozim: Pješe

#32451 Re: Sirija

Post by dragma »

Avetinho wrote: @animals, ovu slicicu postavio je, a kasnije falsifikovao post, @dragma. Slazem se da ovakve kao sto je on treba banovati.
Mizeran pokušaj predstavljanjna mene kao falisifikatora drug moj, zbilja mizeran...
Opet, sa druge strane, pohvalno je to što ti je ovo već drugi upis zaredom a da ni u jednom nisi spomenuo krimske plaže. Bravo.
Ipak, da te podsjetim, a možeš i sam provjeriti ako želiš, ovo je moj originalni post:
dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jedan od režimskih boraca koji je zarobljen nakon pada Hawiyat al-Mary'ah u Deir Ez-Zooru u ruke IS-a:

Image

Navodno u zadnjim borbama oko aerodroma poginulo je 24 režimska vojnika.
No comment.
Image
Image
A ovo što ti pokušavaš prikazati kao moj falisifikatorski uradak je u stvari (što se da i primjetiti) upis od člana @zrakomlat koji je slučajno i ne namjerno riječi iz posta @sarajevoxxxx-a stavio iznad fotografije koju sam ja postavio kao komentar na sarajevoxxxx-ov post.
zrakomlat wrote:
dragma wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jedan od režimskih boraca koji je zarobljen nakon pada Hawiyat al-Mary'ah u Deir Ez-Zooru u ruke IS-a:

Image
Je li ovaj pacov, štakor, kukavica i bijednik usput i ratni zločinac? Mislim na ovog što skida glavu zarobljeniku? Pitam ove što "ne podržaju" isis, nego su samo protiv režima

Više sreće drugi put :thumbup:
Last edited by dragma on 05/12/2014 19:11, edited 1 time in total.
budza

#32452 Re: Sirija

Post by budza »

Kikibombona wrote:
budza wrote:
da zaplace covek... ;((
sisi je najvece zlo. zlikovac bez presedana.
cionisticki igrac. korumpirani bandit-diktator.
Za tebe je zlo svako ko ne uzvikne 'tekbir' makar 100 puta dnevno.

Cionisti koje spominjes su srusili Gadafija i vidimo u kakvom je stanju sada Libija.
A nesto imam osjecaj da si zajedno sa cionistima zagovarao rusenje Gadafija.

Dakle, ne uzimaj cioniste kao argument. Isti ti cionisti pomazu pobunjenike u borbi protiv Asada, bombarduju SAA i koriste svaku priliku da ga ocrne. Ti si zajedno sa cionistima protiv SAA.

Da bi za tebe neko valjao morao biti radikalan vjernik. To je ocigledno.

Umjereni i normalni vjernici/muslimani poput Sisija naravno nemaju podrsku.

ja kao prvo nisam covek koji praktikuje veru. to su moje muke. da ne zalazimo u moju privatnost.

za mene je zlo svako ko ima percepciju na tvom nivou, tacnije, ljudi koji zlo iskrivljuju i oblikuju kao relativno dobro.
gadafi je jednako zlo kao cionisti, kao i sisi, asad i mubarak.
libija prezivljava greske gadafija. ovo je tranzicija nakon zla. tako ce biti i siriji nakon zla (asada).
nisam ja protiv SAA vec protiv ljudi koji vode tu drzavu i vojsku.
da bi meni neko valjao, taj nebi smeo da podrzava zlo i da iskrivljuje istinu.
sisi je zlikovac. covek koji je preko 2000 civila pobio kao pilice je tebi umereni vodja...
umereni musliman je nametnuti termin jednak kao i islamista.
umereni muslimani su oni koji veru tumace kako im komunisti i liberalni kapitalisti odrede. prodane duse.
Kikibombona

#32453 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

budza wrote:

ja kao prvo nisam covek koji praktikuje veru. to su moje muke. da ne zalazimo u moju privatnost.

za mene je zlo svako ko ima percepciju na tvom nivou, tacnije, ljudi koji zlo iskrivljuju i oblikuju kao relativno dobro.
libija prezivljava greske gadafija. ovo je tranzicija nakon zla. tako ce biti i siriji nakon zla (asada).
sisi je zlikovac. covek koji je preko 2000 civila pobio kao pilice je tebi umereni vodja...
umereni muslimani su oni koji veru tumace kako im komunisti i liberalni kapitalisti odrede. prodane duse.
Tvoj svjetonazor tvoja stvar. Vidim i znam jedino ono sto pises na forumu. Nemam pojma koji su tvoji motivi i zasto si na strani ekstremista. A i ne zanima me.

Rekao si da je Sisi cionisticki igrac.

Da li su oni sto su srusili Gadafija i ovi sto ruse Asada cionisticki igraci?
Ciji su igraci uopste?

Aj da vidimo sta ces odgovoriti.
sarajevoxxxx

#32454 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
budza wrote:

Tvoj svjetonazor tvoja stvar. Vidim i znam jedino ono sto pises na forumu. Nemam pojma koji su tvoji motivi i zasto si na strani ekstremista. A i ne zanima me.

Ciji su igraci uopste?

Kiki, Asadu je Sirija uvijek bila samo obicna toba, privatna svojina, privatni posjed, a ljudi Sirijci, bezvrijedni robovi kojih se moze rijesiti, ubijati, muciti kada i koliko hoce.

Zar stvarno ne mozes shvatiti obim zla koje Asad nanese svome narodu samo u jednom mjesecu. Koliko masakara napravi, koliko zgrada razori.

Onaj ko voli svoj narod svetinja mu je jedan ljudski zivot, a on je u Reki prije nekoliko dana hladno smlavio 200 gradjana govori li ti taj obim zlocina nad vlastitim narodom ista?

Zar stvarno tebi ljudski zivot nista ne znaci?
budza

#32455 Re: Sirija

Post by budza »

Kikibombona wrote:
budza wrote:

Ciji su igraci uopste?

moras mi prvo pojasniti sta su i ko su ekstremisti... kada budem saznao, mozda i potvrdim tvoje nebuloze?!
za mene su licno veci ekstremisti netenjahu, asad, obama, tzv kralj arabije, sisi, tzv kraljica engleske, oland.., od ekstremista koje vam tv servira.

da i oni (iz ID-a) su cionisticki igraci. jenki-cion dzihadisti.
komplet je taj region pod bezbedonosnom i ekonomskom okupacijom tzv izraela.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32456 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

budza wrote:
Kikibombona wrote:Sisi je najvece arapsko blago u ovom trenutku!

Jedini normalan covjek medju silnim skartom.

da zaplace covek... ;((
sisi je najvece zlo. zlikovac bez presedana.
cionisticki igrac. korumpirani bandit-diktator.
blago arapa :lol:
jest blago u vladara
blago kraljeva emira i debelih šeika
blago diktatora i psihopata na tronovima i zlatnim nužnicima

blago bezobzirnih političara i "plemenitaša" arapskih
odvratniji i gori od sisija danas su jedino oni koji ga podržavju desetinama milijardi dolara i "ulema" koja daje vjersko opravdanje zločincu
Avetinho

#32457 Re: Sirija

Post by Avetinho »

dragma wrote: {...}
Više sreće drugi put :thumbup:
Tacno, dragma. @Zrakomlat je falsifikovao post, a ne ti. Izvinjavam se. Ti si samo herojski postavio sliku klanja, svaka cast.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32458 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Obrati pažnju na novi politički žargon u arapskom svijetu - "crvenu liniju".
hahaha
jel ko obamina crvena linija pa danas bombarduju asadove neprijatelje
Kikibombona

#32459 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Budza

Pusti se ISILa.

Pitam te za ostale pobunjenike, za tzv. FSA ili SRF, za Islamski front, Nusru, i druge 'dzihadske skupine'.
Jesu li oni cionisticki igraci?

Jesu li cionisticki igraci srusili Gadafija?

Ti, Saxxx, Cool i ostali iz ekipe imate nesto zajednicko...... Izbjegavate odgovoriti direktno i precizno na pitanja koja vam ruse koncepciju.

A ta prica da je Asad jedini krivac za zrtve medju civilima je pretjerana. Diktator i zlocinac jeste, to sam rekao u vise navrata. Ovi protiv kojih se bori su jos gori.

Sirijska vojske se ne krije medju civilima nego pobunjenike ceka u bazama i na cistini. Ako su nadjacani, ekspresno se povlace i ne drze civile kao taoce. Pobunjenici s druge strane raketiraju polozaje SAA iz stambenih bloklova i logicno stradaju nevini kada SAA uzvrati. Krivac je, ko sve? Imali smo ovdje video klipove u kojim se vidi kako tenkovi i improvizovana vozila izlaze iz garaza stambenih zgrada i otvaraju paljbu na SAA. Konkretno, prvo mi na um pada klip iz akcije zauzimanja Kindi bolnice kada se jasno vidio tenk koji izlazi iz prostorije koja se nalazi na prizemlju stambenog objekta. Pobunjenici se ovoliko drze bas zato sto se kriju medju civilima. Na cistini ih SAA razvaljuje.
sarajevoxxxx

#32460 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote: Konkretno, prvo mi na um pada klip iz akcije zauzimanja Kindi bolnice kada se jasno vidio tenk koji izlazi iz prostorije koja se nalazi na prizemlju stambenog objekta.
Oni veliki masakri u Halebu koji su trajali nekoliko sedmica baš kada je padala bolnica Kindi, nekoliko puta sam ti postavio citat režimskog oficira koji je osudio bombardovanje civilnih objekata u Halebu, i rekao kako su umjesto okoline bolnice Kindi bombardovan centar grada Haleba.Znači mržnja režimskih oficira i želja za osvetom i iživljavanjem nad civilima ih je i koštala njihovog uporišta bolnice Kindi.

Znači, živ bio sirijski režim je zločinački režim, kukavice koje se za poraze na bojnim poljima svete nad civilima.Povukli onaj prijeratni mentalitet kada se vojska za sve pitala i nisi smio ni pomisliti na kritiku i sl. žive u zabludi da još mogu nekažnjeno zatvarati i ubijati, e pa dobro došli u stvarnost, kada će debelo platiti za svaku kap prolivene krvi.

Većinu masakara je režim počinio iz osvete.Kada su god izgubili neku kotu, selo, grad, tada smo i imali najveće masakre u Siriji.Najbolji primjer je Reka, za dvije godine Asad nije ispalio ni jednu granatu na Reku, ni jedan zračni udar nije izvršen, ali je zato pobio na stotine civila kada je izgubio zračnu vojnu bazu Tabka, bazu 17. divizije, 93. brigade i dr.

One kote u Quneitri Tell Ahmer, pa u Newi Ummu Horan, pa zatvor Garez u Deri, sve su te objekte ili lokacije borci sirijske opozicije platili stotinama poginulih boraca.Samo za zatvor Garez poginulo je oko 640 momaka uglavnom iz Dere.

Znači laž je da se kriju iza civila, naprotiv gubi SAA teritoriju i kote gdje je sve čistina i gdje nema civila, iako su desetorostruko opremljeniji i snažniji od FSA i ostalih brigada sirijske opozicije.

Također, šta je sa onim masakrom u izbjegličkom logoru u Idlibu kojeg je SAA počinila prije nekoliko sedmica kada je poginulo stotinjak izbjeglica, ko se mogao sakrivati od boraca opozicije desetinama kilometara daleko od prve linije? Mislim, ili se samo praviš i zamajavaš nas ovdje sviju, ili si zaista totalno neupućen u dešavanja u Siriji.
Avetinho

#32461 Re: Sirija

Post by Avetinho »

dragma wrote:
Avetinho wrote: @animals, ovu slicicu postavio je, a kasnije falsifikovao post, @dragma. Slazem se da ovakve kao sto je on treba banovati.
Mizeran pokušaj predstavljanjna mene kao falisifikatora drug moj, zbilja mizeran...
Opet, sa druge strane, pohvalno je to što ti je ovo već drugi upis zaredom a da ni u jednom nisi spomenuo krimske plaže. Bravo.
Eeee, a Celo se taman ponadao da je sve palo u zaborav. Cak i dragma pamti ovu provalu svih vremena.
budza

#32462 Re: Sirija

Post by budza »

Kikibombona wrote:Budza

Pusti se ISILa.

Pitam te za ostale pobunjenike, za tzv. FSA ili SRF, za Islamski front, Nusru, i druge 'dzihadske skupine'.
Jesu li oni cionisticki igraci?

Jesu li cionisticki igraci srusili Gadafija?

Ti, Saxxx, Cool i ostali iz ekipe imate nesto zajednicko...... Izbjegavate odgovoriti direktno i precizno na pitanja koja vam ruse koncepciju.

A ta prica da je Asad jedini krivac za zrtve medju civilima je pretjerana. Diktator i zlocinac jeste, to sam rekao u vise navrata. Ovi protiv kojih se bori su jos gori.

Sirijska vojske se ne krije medju civilima nego pobunjenike ceka u bazama i na cistini. Ako su nadjacani, ekspresno se povlace i ne drze civile kao taoce. Pobunjenici s druge strane raketiraju polozaje SAA iz stambenih bloklova i logicno stradaju nevini kada SAA uzvrati. Krivac je, ko sve? Imali smo ovdje video klipove u kojim se vidi kako tenkovi i improvizovana vozila izlaze iz garaza stambenih zgrada i otvaraju paljbu na SAA. Konkretno, prvo mi na um pada klip iz akcije zauzimanja Kindi bolnice kada se jasno vidio tenk koji izlazi iz prostorije koja se nalazi na prizemlju stambenog objekta. Pobunjenici se ovoliko drze bas zato sto se kriju medju civilima. Na cistini ih SAA razvaljuje.

ja sam do skora izbegavao da pratim vesti o stradanju sirije, tako da i malo znam o stanju na terenu.
o ID-u sam cuo, jer su ekstra eksponirani kroz zapadne medije.
fsa i nusra su mislim deo ekipe koja je uz podrsku tzv izralea, te lokalnih satelita i zapada, pokrenula nezadovoljnu masu.
gadafija su cionisti svo vreme drzali u saci... cionisti su ga pustili niz vodu. gadafi je doduse, sam sebe eliminisao, kao sto to cini danas asad, juce mubarak. ti vlastodrsci dole su zli ljudi koji nisu u sluzbi naroda.
asad nije jedini krivac, ali je jedini bio za stanje do 2011. i danas njegova odgovornost za zlocine otpada na 3/4 od svih stradalih.

konkretne detalje akcija mi nisu poznate, tako da i ne mogu ih komentarisati. ne sumnjam da i kontra strana asada koristi prljavu taktiku ratovanja.
ioannes

#32463 Re: Sirija

Post by ioannes »

Saxxx, da se dohvatim diskusije o tim tvojim Barel bombama koje propagiras mjesecima
da li su u drugom svijetskom ratu englezi i amerikanci bili zlocinci i krvoloci sto su sravnali Dresden i neke druge gradove sa zemljom?
Avetinho

#32464 Re: Sirija

Post by Avetinho »

ioannes wrote:Saxxx, da se dohvatim diskusije o tim tvojim Barel bombama koje propagiras mjesecima
da li su u drugom svijetskom ratu englezi i amerikanci bili zlocinci i krvoloci sto su sravnali Dresden i neke druge gradove sa zemljom?
Kakvi bolan Englezi? Ovo je [Sirija]. Otvori temu o WWII pa tamo pitaj.
budza

#32465 Re: Sirija

Post by budza »

ioannes wrote:Saxxx, da se dohvatim diskusije o tim tvojim Barel bombama koje propagiras mjesecima

evo ja u svoje ime...

da. jesu bili i za to ce odgovarati kad-tad. mislim, plati ce cenu za ta zlodela.
i nije samo drezden i jos neki gradovi, vec 161 grad je prakticno sravnjen sa zemljom.
oko milion neduznih civila je ubijeno i preko 7 miliona civ. objekata je onesposobljeno za zivot.
varvari za koje je i sam hitler cista obraza kazao da su go*na.
ioannes

#32466 Re: Sirija

Post by ioannes »

budza wrote:

evo ja u svoje ime...

da. jesu bili i za to ce odgovarati kad-tad. mislim, plati ce cenu za ta zlodela.
i nije samo drezden i jos neki gradovi, vec 161 grad je prakticno sravnjen sa zemljom.
oko milion neduznih civila je ubijeno i preko 7 miliona civ. objekata je onesposobljeno za zivot.
varvari za koje je i sam hitler cista obraza kazao da su go*na.
reci to tako u njemackoj javnosti i bit ces lincovan i proglasen nacistom i ako su njihovi gradovi bili...

sta hocu reci, Saxxx vjecito pokusava izjednaciti SAA bombardiranje sa masakrima koji cine teroristicke dzihadske skupine na terenu,ali
to nije isto. Svjetonazor ISiSa je radikalan,fasisticki i okrenut protiv drugih vjerski skupina dok je Assadov svijetonazor u biti sekularisticki.
tek u tom svijetlu je jasno da se te dvije vrste "masakra" nemogu smjestiti u isti kos
Co0l

#32467 Re: Sirija

Post by Co0l »

Masakr prihvatljiv ako ga izvrsi neko sekularnog svjetonazora a ako je pocinilac vjerski ekstremista onda je to zlocin :shock:
serpico35

#32468 Re: Sirija

Post by serpico35 »

kad vidim pojedine postove i razmisljanja, zakljucujem da je bosna kao drzava u k.... sa takvim narodom.

nego par likova sa ove teme traba prijaviti sipi i osi. nek ih malo uprate. a i moderatora bih pitao zasto ovo ne sankcionise. otvoreno podrzavanje teroristicke organizacije.
Last edited by serpico35 on 05/12/2014 21:38, edited 1 time in total.
ioannes

#32469 Re: Sirija

Post by ioannes »

Co0l wrote:Masakr prihvatljiv ako ga izvrsi neko sekularnog svjetonazora a ako je pocinilac vjerski ekstremista onda je to zlocin :shock:
ti se stvarno pravis lud.....
kviz pitanje za tebe
zasto su Hitler i nacisti zlikovci i monstrumi a saveznici koji su sravnali pola njemacke iz aviona to nisu....
uzmi si vrmena pa odogovori
serpico35

#32470 Re: Sirija

Post by serpico35 »

ioannes wrote:
Co0l wrote:Masakr prihvatljiv ako ga izvrsi neko sekularnog svjetonazora a ako je pocinilac vjerski ekstremista onda je to zlocin :shock:
kviz pitanje za tebe
zasto su Hitler i nacisti zlikovci i monstrumi a saveznici koji su sravnali pola njemacke iz aviona to nisu....

jarane nije on lud, nego glup.
Avetinho

#32471 Re: Sirija

Post by Avetinho »

serpico35 wrote:kad vidim pojedine postove i razmisljanja, zakljucujem da je bosna kao drzava u k.... sa takvim narodom.

nego par likova sa ove teme traba prijaviti sipi i osi. nek ih malo uprate. a i moderatora bih pitao zasto ovo ne sankcionise. otvoreno podrzavanje teroristicke organizacije.
Imas li ideju koga treba prijaviti? Sto ih ti sam ne prijavis? Bices glavni na forumu.
Avetinho

#32472 Re: Sirija

Post by Avetinho »

serpico35 wrote:
ioannes wrote:
kviz pitanje za tebe

jarane nije on lud, nego glup.
Joj kad vas Celo stigne sto mu Ruse dirate.
Co0l

#32473 Re: Sirija

Post by Co0l »

ioannes wrote:
kviz pitanje za tebe
A ko kaze da nisu?
serpico35

#32474 Re: Sirija

Post by serpico35 »

Avetinho wrote:
serpico35 wrote:kad vidim pojedine postove i razmisljanja, zakljucujem da je bosna kao drzava u k.... sa takvim narodom.

Imas li ideju koga treba prijaviti? Sto ih ti sam ne prijavis? Bices glavni na forumu.

mozda sam i uradio svoju gradjansku duznost.
Kikibombona

#32475 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Image

Ne bas lijepa situacija za SAA. Ako padne Jaffra, sigurno pada i Saqer Island, a onda i zracna baza - kad tad. U tom slucaju polozaji SAA u samom gradu bi bili na udaru sa svih strana i nastupilo bi mrcvarenje.

Dakle, SAA ne smije izgubiti zracnu bazu.

Al evo, ISIL konacno ima pravog protivnika pa da vidimo. U Shairu su vec pozubili.
Locked