Sirija

Locked
Novak20

#32326 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Rat u Siriji je očito lokalna utakmica na duge staze. Nevezano za fizičku spremu igrača, mudrost stručnog tima, kvarnost sudija, žestinu navijača i materijalnu sposobnost sponzora očito je odsustvo fer-pleja od samog početka utakmice.

Ekipa režima je početkom prvog poluvremena očito bila indisponirana jer je četvrtina momčadi igrala za dobro motivisanog i plaćenog protivnika - ekipe "pobunjenika" koja je uz žestoko navijanje navijača sa zapadne tribine i bogatih sponzora iz lože doslovno izrešetala ekipu režima na samom startu utakmice.
Uvidjevši da se protivnik ne šali stručni štab režima kojem se u tom momentu trese stolica uvodi pojačanja u vidu Hizbulaha i šiitskih milicija iz Iraka i Irana koji uz pritisak iz Rusije i Kine na sudiju pomažu da se uspostavi ravnoteža na terenu te da inicijativa polahko pređe na domaćina.

U tim momentima dolazi do nervoze pobunjeničkih igrača, pada koncentracije većine sekularnih igrača iz domaće lige što koriste fizički spremniji i moralno jači radikali i nevjerovatna mlada internacionalna zvijezda ISIS koja propagira oštru i beskompromisnu igru protiv svih i svakoga. Obzirom da ISIS, trenutno najjači igrač na terenu ne .ebe ni protivnika, ni saigrače, ni sudije, ni stručni štab, ni navijače sa zapadne tribine (nikoga osim sponzora) nije teško predvidjeti ishod ovog susreta.
Nema sumnje da će ISIS biti isključen iz igre zbog lomljenja nogu i glava kako protivničkim igračima tako i saigračima ili poražen napustiti već uveliko demoliran sirijski teren na veliku žalost vjernih fanova diljem ummeta.

Šalu na stranu.

Assadov režim čini ratni zločin prema civilima vlastite zemlje, nije u redu. Istovremeno brani sebe, državu, nezavisnost, sekularizam, prava vjerskih i nacionalnih manjina bez ambicije da širi sukob. Koliko je sam Assad kriv za sve što se desilo u Siriji znat će se za 30-ak godina ali to ne umanjuje njegovu odgovornost.

S druge strane ISIS u ime uvrnute vjerske ideologije čini genocid, etničko čišćenje i ratne zločine sa srednjovjekovnom surovošću i ambicijom da čitav svijet podredi svom shvatanju života i vjere u Allaha. Kad vidim da neko odgaja djecu mlađu od 10 godina da sutra širom svijeta rade zločine kakve im rade i uredno propagiraju roditelji nemam trunku opravdanja za ove neljude i njihove fanove. Koji god da su.
sarajevoxxxx

#32327 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Novak samo jedna strana u Siriji masovno ubija zene i djecu.Sirijski rezim je milion puta gori od IS-a koji je nastao nakpn silnih masakara, imas na netu milion linkova o velikim masakrima nad gradjanima Sirije koje su pocinile SAMO i iskljucivo snage rezima.

Asad se moze porediti sa Izraelom , Amerikom ili zemljama koje imaju avione i koje su kao i on u jednom danu znali smlaviti nekoliko stotina zena i djece.
Klavikula

#32328 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image

nek nas neko podsjeti koliki su gubici IS-a bili prosli put kad su jurisali na Brkine?
cisto da mozemo uporediti podatke za koji dan.
dječak sa šibicama

#32329 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Minhauzenxxx opet uhvacen u lazi.

Pa dokle, covjece...
sarajevoxxxx

#32330 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

tamodaleko wrote:
sarajevoxxxx wrote:Inače, borci IS-a koji ovih dana napadaju vojni aerodrom su iz Deir Ez-Zoora i okoline, bar ako je suditi po 15 imena koje je IS danas objavio da su poginuli u posljednjem napadu na aerodrom.

Na režimskom portalu koji donosi vijesti iz vojnog aerodroma u Deiru https://www.facebook.com/Der.alzor.Airport bijesni zbog tišine Asadovih medija u Damasku koji apsolutno ništa ne izvještavaju.

Pismo od režimskog poručnika Yassin Kaddoua, koje je prije dva sata objavljeno na portalu, a u kojem kaže kako misli da su slova koja piše možda i posljednja, te kako artiljerijska vatra Daiša od 20:00 ne prestaje.Kako mediji ništa ne objavljuju, te se ponavlja isti scenarijo kao i sa 17. brigadom i Tabkom, kako će se na kraju njegova slika pojaviti u medijima, obaviti razgovor sa njegovom porodicom, a kasnije će sve biti zaboravljeno.

Image
savoxx --Ovo nije rezimski portal, nego tvojih idolopoklonika

Demanti na pisanja pomenute fb stranice

تتناقل صفحات الخنازير المرتزقة هذه الصورة على أنها من إحدى الصفحات المؤيدة
هذه الصفحة للخنازير الدواعش وجميع أخبارها كاذبة لاتمت بأي صلة بالواقع هدفها التأثير على معنوياتكم والأسم الذي تنقله كما هو واضح الملازم أول نضال ياسين خضور اسم وهمي لا أساس له
كما قامت هذه الصفحة أمس بنقل خبر كاذب على أن الدواعش قد فجروا عربة مدرعة داخل المطار وبدورنا نكذب الخبر وننفيه جملة وتفصيل
الصورة التي تنقلها هذه الصفحة المندسة على أنها عربة انفجرت داخل المطار هي صورة قديمة قد نشرناها سابقاً واشرنا بأنها العربة المفخخة التي فجرها رجال جيشنا الباسل في جبهة الرصافة بمدينة دير الزور منذ يومين
نــرجو التبليـغ عليهــا والأنسحــاب منهــا
الرابط https://www.facebook.com/Der.alzor.Airport?fref=ts
خسئوا الدواعش واذنابهم
ثقتنا برجال جيشنا الباسل كبيرة والنصر محقق بأذن الله
je li? Nije mi se dalo provjeravati hehe. Radi propaganda punom parom.
budza

#32331 Re: Sirija

Post by budza »

sarajevoxxxx wrote:Pismo od režimskog poručnika Yassin Kaddoua, koje je prije dva sata objavljeno na portalu, a u kojem kaže kako misli da su slova koja piše možda i posljednja, te kako artiljerijska vatra Daiša od 20:00 ne prestaje.Kako mediji ništa ne objavljuju, te se ponavlja isti scenarijo kao i sa 17. brigadom i Tabkom, kako će se na kraju njegova slika pojaviti u medijima, obaviti razgovor sa njegovom porodicom, a kasnije će sve biti zaboravljeno.

Image

kakav jazavac i placi**cka.
DuckZz

#32332 Re: Sirija

Post by DuckZz »

sarajevoxxxx wrote:je li? Nije mi se dalo provjeravati hehe. Radi propaganda punom parom.
Image
Kikibombona

#32333 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Cool

Nemoj se praviti naivan. Saxxx je licno meni u odgovoru napisao da podrzava ISIL i svakoga ko se bori protiv rezima. Tacno mi je ovako odgovorio. Nije ni morao reci da bi se to znalo. Moras biti tokmak da ne skuzis da se veseli uspjesima ISILa. Asada je x puta nazvao pogrdnim imenima i osudio ga - ISIL nije nikada! Stvar je potpuno jasna. Mozda u nekim detaljima nisu po njegovom ukusu, ali mu definitivno nisu mrski i podrzava ih u borbi protiv 'nevjernika' razlicitih predznaka. To je ta agresivna islamisticka ideologija ciji je Saxxx bez sumnje poklonik.

Ja ga postujem zato sto je kulturan i sto ne vrijedja nikoga. Ponasa se fino, tolerantan je jako, makar ovako na forumu. Kakav bi bio da se njega pita, ja zaista ne bih volio saznati. Iskreno, plasio bih se za svoju sudbinu. Eto kakav osjecaj imam. Nadam se da grijesim.

Bilo bi jako pozitivno kada bi forumas poput Saxxx osudio nakaradnu ideologiju i nakaradne ideologe, kada bi ISILu jasno i nedvosmisleno zalijepio etiketu zlocinacke organizacije. Nazalost, to jos nismo vidjeli.

Ova tema je jako posjecena i citaju je mladi i povodljivi momci. Svaki covjek koji se primi na ISIL ideologiju je prijetnja za ovu drzavu. U to smo se imali priliku u vise navrata uvjeriti.
sarajevoxxxx

#32334 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

budza wrote:

kakav jazavac i placi**cka.
Ma stranica je izgleda dio propagande opozicije, ali dobar fazon nema šta.Jedna od najboljih koje sam do sada vidio.Posebno jer režim izgleda nema nekih jakih portala iz Deira, lahko su se nametnuli.
budza

#32335 Re: Sirija

Post by budza »

Novak20 wrote:Šalu na stranu.

Assadov režim čini ratni zločin prema civilima vlastite zemlje, nije u redu. Istovremeno brani sebe, državu, nezavisnost, sekularizam, prava vjerskih i nacionalnih manjina bez ambicije da širi sukob. Koliko je sam Assad kriv za sve što se desilo u Siriji znat će se za 30-ak godina ali to ne umanjuje njegovu odgovornost.

S druge strane ISIS u ime uvrnute vjerske ideologije čini genocid, etničko čišćenje i ratne zločine sa srednjovjekovnom surovošću i ambicijom da čitav svijet podredi svom shvatanju života i vjere u Allaha. Kad vidim da neko odgaja djecu mlađu od 10 godina da sutra širom svijeta rade zločine kakve im rade i uredno propagiraju roditelji nemam trunku opravdanja za ove neljude i njihove fanove. Koji god da su.

vrlo tendeciozno pises. navijacki gledas na ovaj krvavi sukob bez trunke racio i nadasve politicki nekorektno razmisljanje imas.

asad brani samo mehanizam (sistem) koji je ustrojen vec vise od pet decenija.
taj sistem je zlocinacki: diktatura, nesloboda, ugljetavanje, progon, najtezi oblici zlocina protiv covecnosti.
problem sirije nije od juce, niti datira od samog basara.
on ne moze totalnoj vecini nametati sekularizam sa `uzmi ili ostavi`, jer to ne poznaje ni Islam, a ni demokratija.
u siriji zivi vise od 95 posto muslimana. ako je vecina za serijtsku drzavu, trebalo im se to omoguciti.
da je hteo da stiti drzavu i nezavisnost, bio bi mudriji.

sta cini ID mi ne znamo ni 1% o njima, osim onih par video gadosti koji su oni sami postavili. ako imas ista pouzdano sa terena (iz prve ruke), molim prosveti me.
odkud ti informacje da su oni pocinili genocid i druge teske oblike zlocina? daj mi malo vise o tome.
odsecanje glave vojniku nije humano iz danasnje perspektive, ali je ljudima koji su rat okusili , sasvim razumljivo i prihvatljivo u krajnjoj liniji.
licno mislim da nacin njihove egzikucije, vise ima propagandne namere, nego li sto pokazuje njihove divljacke manire. zapadni mediji (de/vb) su bas duboko uvereni da ID ima jednu jedinicu koja je zaduzena za ta sranja. znaci, ne rade svi to. niti su svi krivi.
zverstva koja su pocinili (licno sam video vadjenje organa i jos nesto slicno) jasno osudjujem i takav oblik varvarstva je nedopustiv onima koji sebe nazivaju muslimanima.
rat je sam po sebi surov. tako da teza o surovosto ID-a ne stoji. suroviji su asadovi eskadroni smrti koji iz daljine siju smrt nad civilima.
sto se teze koju cion mediji provlace o nekakvoj vladavini ID nad svetom: smesno je u to verovati, i o tome raspravljati.
to su patke, za naivne, koje siri zapad da bi imao izgovor za zlocine koje cine dole, te sirenje straha i panike medju ljudima.

duga je ovo prica...
licno sam uveren da sukob kontrolise politika teror izralela.
nadovezacu se na izjavu zlikovca netenjahua iz februara (o.g.) gde on za vojni radio kaze: "sukob muslimana za nas je dalekosezno dobar i odgovara nam trenutno stanje na terenu. ukoliko neka od frakcija znatno ojaca, do te mere da moze da ugrozi nase interese, mi cemo sa saveznicima blagovremeno reagovati!"
vec nakon 2 meseca, poceli su planovi napada na ID koja je tada imala od srednje-velikih gradova samo rakku.
pametnom je dosta...

asad dugorocno nema sansi, osim ako ga izrael ne zastiti.
danas imamo situaciju da licemerni zapad, koji je do pre mesec dana asada zvao krvolokom i diktatorom, rado slusa i prenosi njegove monologe.
asurbanipal

#32336 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

sarajevoxxxx wrote:
Borci IS-a su se pojavili tek nakon dvije ili tri godine sirijskog rata.Direktna su posljedica Asadovog divljanja.Svi su govorili da Asadova poltika vodi ka radikalizaciji cijelog regiona ili Bliskog istoka.

Ti "borci IS" su direktni produkt petrodolara i vehabističke ideologije petromonarhija sa Arapskog poluostrva, koja je postojala i prije dinastije Assad. Krećući se kroz historiju, gledajući način na koji se ovi zločini izvode, masovne egzekucije i ritualna klanja, njihova geneza se može pronaći u paganskoj predislasmkoj epohi Arapskog poluostrva. Nastavljena je sa Emevijama koji su osakatili Poslanikovog unuka, a njihovi krvni i duhovni potomci to rade sve do današnjih dana, preko pljačkaškog i krvavog pohoda Saudovih i Abdul-Vehabovih falangi na Taif, početkom 19. vijeka.

Na ovom linku možete vidjeti šta se sve dešavalo u 19. i početkom 20. vijeka na Arapskom polutoku, kako su Ibn Saudi došli na vlast sa svojom vehabističkom ideologijom, a što se malo zna.

http://en.wikipedia.org/wiki/Al_Rashid

Ili tek ovo, samo da se zna čiji pečat i žig nosi ISIL i njihova ritualna klanja:

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_ ... %281902%29
In January 1902, Ibn Saud and his men returned to Riyadh and successfully assaulted the castle. He captured and killed Ibn Ajlan (Chief of Riyadh) after morning prayers, and Abdul Aziz held Ibn Ajlan's head and threw it to the people of Riyadh.

Ili npr. masakr u Taifu 1924. godine:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ta%27if_massacre

Stotinjak godina ranije, pokolj na Kerbeli 1802. godine;

http://en.wikipedia.org/wiki/Wahhabi_sack_of_Karbala

Zar nemamo sve to i danas ? Zvuči poznato ?

sarajevoxxxx wrote:Svi su zapravo upozoravali čak i u martu 2011. da se Asad mora zaustaviti i da će u protivnom Siriju odvesti u nestanak i katastrofu.
Koji to svi ? Jesu li to "svi" sa ovih linkova gore ? Demokrate iz Dohe i Riyadha, iz Tel Aviva, Washingtona ?

http://www.washingtonpost.com/politics/ ... story.html

sarajevoxxxx wrote:Sakrivali se iza Iraka, a zapravo tim stavom pomogli Asadu da usmrti pola miliona Sirijaca, milion i po rani, i milione raseli.
Upravo se i tu krije odgovor ko je glavni generator sukoba u Siriji. Ti si to samo zakukuljeno i između redova potvrdio...
Last edited by asurbanipal on 05/12/2014 01:39, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#32337 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Cool

Nemoj se praviti naivan. Saxxx je licno meni u odgovoru napisao da podrzava ISIL i svakoga ko se bori protiv rezima. Tacno mi je ovako odgovorio. Nije ni morao reci da bi se to znalo. Moras biti tokmak da ne skuzis da se veseli uspjesima ISILa. Asada je x puta nazvao pogrdnim imenima i osudio ga - ISIL nije nikada! Stvar je potpuno jasna. Mozda u nekim detaljima nisu po njegovom ukusu, ali mu definitivno nisu mrski i podrzava ih u borbi protiv 'nevjernika' razlicitih predznaka. To je ta agresivna islamisticka ideologija ciji je Saxxx bez sumnje poklonik.

Ja ga postujem zato sto je kulturan i sto ne vrijedja nikoga. Ponasa se fino, tolerantan je jako, makar ovako na forumu. Kakav bi bio da se njega pita, ja zaista ne bih volio saznati. Iskreno, plasio bih se za svoju sudbinu. Eto kakav osjecaj imam. Nadam se da grijesim.

Bilo bi jako pozitivno kada bi forumas poput Saxxx osudio nakaradnu ideologiju i nakaradne ideologe, kada bi ISILu jasno i nedvosmisleno zalijepio etiketu zlocinacke organizacije. Nazalost, to jos nismo vidjeli.

Ova tema je jako posjecena i citaju je mladi i povodljivi momci. Svaki covjek koji se primi na ISIL ideologiju je prijetnja za ovu drzavu. U to smo se imali priliku u vise navrata uvjeriti.
ISIL sam do sada osudio u nekoliko navrata, i nikad ti nisam rekao da ga podržavam.Mislim da ono što rade u Siriji i Iraku a posebno bolesno odsijecanje glava je za svaku osudu i van pameti.

Ubijanje zatvorenika je kukavički čin, masakriranje mrtvih, i sve ostalo je ludost.Mislim, da su im redovi popunjeni sa desetinama ako ne i stotinama ljudi koji su na platnom spisku raznih svjetskih obavještajnih službi, vjerovatno teških kriminalaca koji na taj način odrađuju dugogodišnju robiju.

Sama činjenica da je Asad na desetine ili stotine teških radikala pustio iz zatvora i da su se vjerovatno skrasili u ISIL-u dovoljno govori.Možda po meni najgora stvar je onaj momenat kada je ISIL zauzeo dva zatvora u Iraku, dakle, svi zatvorenici, među kojima i teški kriminalci koji su decenijama se sakupljali po Iraku, koji sa vjerom nemaju ništa, su preko noći postali ISIL.Država od 30 miliona kakva god bila, možemo samo zamisliti kakvih sve pomračenih umova je bilo tada u zatvoru, a koji su sada u ISIL-u.

Pored Asadovog zločinačkog režima, čutnje međunarodne zajednice na velike masakre, treći faktor koji je pomogao nastajanju nečega što poznajemo kao ISIL je i Saudijska Arabija i njena ideologija.Sve ono što se na univerzitetima u Saudiji učilo i što se još uvijek naučava, dosta toga se danas vidi kod ISIL-a.Izjave poput ''Oslobodit ćemo Rim'' koje su kasnije poslužile nekima za crtanje karata u kojima su evropske države dio budućeg IS-a, vode porijeklo iz hadisa Poslanika s.a.v.s. koji govori o Carigradu i Rimu, a koji se kao i mnogi drugi hadisi za tu ideologiju se i nisu baš tumačili u duhu vremena ili im se bar nije pokušalo nači neko objašnjenje ili tumačenje koje i ne mora biti skandalozno.

Isto se odnosi i na hadise i ajete i propise o robovima, o preljubnicima, homoseksualnosti, itd.Jedan od rijetkih islamskih istaknutih mislioca i profesora koji su se ovim bavili je i kuvajtski alim Tarik Suwejdan, čije tumačenje islamskih propisa za navedene stvari se mnogo razlikovalo od selefijskog ili tradicionalnog.Dosta spomenutog ima i kod Iranaca i u šiitskom tumačenju islama.

Znači prava adresa na koju treba ispostaviti račune za ISIL je i Saudija koja je milijardama dolara finansirala i decenijama promicala nekakve ideologije od kojih je imala koristi ponajviše saudijska elita, ali svakako na štetu ummeta.Znači opet se vraćamo na muslimanske režime, na neuređene sisteme, razne kraljevine kojima odgovara status kvo, i da se ništa ne mijenja.
Kikibombona

#32338 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ne znam da li je bilo......

Mega kolona ISILa iz Iraka se uputila ka Zoru.

Pitam se da li Sirija uopste ima obavjestajnu sluzbu i sta rade ti ljudi. Jel moguce da nisu imali info da se ovako velika kolona uputila ka Zoru gdje se u ovom trenutku vode teske borbe. Stvarno neshvatljivo.

A sta tek reci za Ameriku i prijatelje. Pored silne tehnike da ovo nisu uocili. Ma ja. :roll:
Novak20

#32339 Re: Sirija

Post by Novak20 »

sarajevoxxxx wrote:Novak samo jedna strana u Siriji masovno ubija zene i djecu.Sirijski rezim je milion puta gori od IS-a koji je nastao nakpn silnih masakara, imas na netu milion linkova o velikim masakrima nad gradjanima Sirije koje su pocinile SAMO i iskljucivo snage rezima.

Asad se moze porediti sa Izraelom , Amerikom ili zemljama koje imaju avione i koje su kao i on u jednom danu znali smlaviti nekoliko stotina zena i djece.
Jesam li gdje pravdao Assadov režim ili bilo koga za ubijanje žena i djece??? Vjerovatno nisam i neću.

Nisu mi potrebni linkovi o masakrima nad građanima Sirije da znam da se to dešava jer ti nisi propustio da sve i jedan masakr (isključivo) režima postaviš na ovaj forum u najbrutalnijoj formi. :) Ne zamjerim ti, imaš pravo napisati šta hoćeš i podržati koga hoćeš.

Međutim, to nije dokaz tvoje tvrdnje da je režim milion puta gori od IS koji je u stvari uvezen iz Iraka i dugogodišnjih (ne)prilika prvo u toj zemlji pa onda "umetnut" u Siriju.

Od zločina assadovog režima gora je milion puta ideologija i organizovana grupa vjerskih fanatika koji svoje komplekse i nagomilano zlo žele proširiti na čitav svijet. Njihov način života je teror i utopija koja se neće dobro završiti po njih i sljedbenike. Daleko im kuća od moje.

Assad bez obzira na sve svoje zločine nije uradio etničko čišćenje ni genocid a IS jeste i to sa svim elementima i poznatim definicijama istog.

Šta su IS na žao uradili kršćani arapi, Armeni, Jezidi, Kurdi i druge manjinske etničke i vjerske grupe da nad njima IS radi genocid i etničko čišćenje? Dal' Assad prodaje roblje ili uči li djecu od 10 godina da kolju nevjernike širom svijeta? Vješa li glave zaklanih po Damasku ili siječe ruke na cesti uz urlanje rulje? Ako ima manje zlo u Siriji onda je to Assad jer ni IS ni Nusra i ini razjedinjeni pobunjenici nisu u stanju organizovano voditi ni rat ni državu. (primjeri Irak i Libija)

Na osnovu viđenog, nimalo ne sumnjam da bi ISIS avione (da ih ima) upotrebljavao kao i ostali + akcija tipa kamikaze. Već se hvale sa posjedovanjem 40 kg nuklearnog materijala i konstrukcijom prljave bombe. Baš me zanima gdje će ista da drekne. Na frontu u pustinji ili u nekom glavnom gradu među civilima.
budza

#32340 Re: Sirija

Post by budza »

naivno je verovati da su cionisticki rezim u rijadu i druge okolne potrcko drzavice kreirale sukob u siriji i osmislili FSA, nusru ili ID.
sukob je planiran u tel avivu, te na zapadu i iz tih centara, uz pomoc lokalnih (jordan, turska (sa vojno obavestajnom sluzbom), zalivske zemlje) partnera se vodi i odrzava.
ID su cion-jenki dzihadisti koji su se otrgli od centrale i zato se sada ova hajka vodi na njih. i vodit ce se, sve dok ih ne svedu na za izrael podnosljiv broj (snagu).
sarajevoxxxx

#32341 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Novak20 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Novak samo jedna strana u Siriji masovno ubija zene i djecu.Sirijski rezim je milion puta gori od IS-a koji je nastao nakpn silnih masakara, imas na netu milion linkova o velikim masakrima nad gradjanima Sirije koje su pocinile SAMO i iskljucivo snage rezima.

Jesam li gdje pravdao Assadov režim ili bilo koga za ubijanje žena i djece??? Vjerovatno nisam i neću.

Nisu mi potrebni linkovi o masakrima nad građanima Sirije da znam da se to dešava jer ti nisi propustio da sve i jedan masakr (isključivo) režima postaviš na ovaj forum u najbrutalnijoj formi. :) Ne zamjerim ti, imaš pravo napisati šta hoćeš i podržati koga hoćeš.

Međutim, to nije dokaz tvoje tvrdnje da je režim milion puta gori od IS koji je u stvari uvezen iz Iraka i dugogodišnjih (ne)prilika prvo u toj zemlji pa onda "umetnut" u Siriju.

Od zločina assadovog režima gora je milion puta ideologija i organizovana grupa vjerskih fanatika koji svoje komplekse i nagomilano zlo žele proširiti na čitav svijet. Njihov način života je teror i utopija koja se neće dobro završiti po njih i sljedbenike. Daleko im kuća od moje.

Assad bez obzira na sve svoje zločine nije uradio etničko čišćenje ni genocid a IS jeste i to sa svim elementima i poznatim definicijama istog.

Šta su IS na žao uradili kršćani arapi, Armeni, Jezidi, Kurdi i druge manjinske etničke i vjerske grupe da nad njima IS radi genocid i etničko čišćenje? Dal' Assad prodaje roblje ili uči li djecu od 10 godina da kolju nevjernike širom svijeta? Vješa li glave zaklanih po Damasku ili siječe ruke na cesti uz urlanje rulje? Ako ima manje zlo u Siriji onda je to Assad jer ni IS ni Nusra i ini razjedinjeni pobunjenici nisu u stanju organizovano voditi ni rat ni državu. (primjeri Irak i Libija)

Na osnovu viđenog, nimalo ne sumnjam da bi ISIS avione (da ih ima) upotrebljavao kao i ostali + akcija tipa kamikaze. Već se hvale sa posjedovanjem 40 kg nuklearnog materijala i konstrukcijom prljave bombe. Baš me zanima gdje će ista da drekne. Na frontu u pustinji ili u nekom glavnom gradu među civilima.
U septembru ove godine u Siriji su počinjena 34 masakra.Od toga 30 ih je počinio sirijski režim, jedan ISIL.Odsijecanje glava je van svake pameti, ali ono što je Asad uradio u Reki prije nekoliko dana kada je smlavio 200 ljudi je neuporedivo strašniji čin kojeg može uraditi samo izuzetno bolesna osoba, krajnja kukavica i bijednik. Isto tako u Halebu Asad je mjesec dana dnevno ubijao u prosjeku 60-80 civila među kojima veliki broj žena i djece, kakvo crno ISIL-ovo viješanje glava.

ISIL čini zločine i to nije sporno, ali Asad čini masovne zločine, etničko čiščenje i genocid bar sto puta veči od onog ISIL-ovog nad Jezidima.Sve fino lijepo dokumentovano od strane međunarodnih organizacija, lahko provjeriti razmjere Asadovog etničkog čiščenja i od strane IS-a, mislim smiješno je uopšte i porediti IS sa Asadovim režimom bar kada govorimo o etničkom čiščenju i genocidu.Pogledaj samo Homs i okolinu.Samo tu je Asad protjerao i pobio više civila nego IS sve kad se sabere zajedno i u Iraku i u Siriji.
Co0l

#32342 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:

Ne znam da li je bilo......

Mega kolona ISILa iz Iraka se uputila ka Zoru.

Pitam se da li Sirija uopste ima obavjestajnu sluzbu i sta rade ti ljudi. Jel moguce da nisu imali info da se ovako velika kolona uputila ka Zoru gdje se u ovom trenutku vode teske borbe. Stvarno neshvatljivo.

A sta tek reci za Ameriku i prijatelje. Pored silne tehnike da ovo nisu uocili. Ma ja. :roll:
Pa jbt,nemoguce je u svakom trenutku svaki dio zemlje pokriti i na vrijeme reagovati,kakvom god da tehnikom raspolazu.
Eno,i sam sirijski kasapin rece da se ISIL ne moze poraziti samo napadima iz zraka.

Sto se tice savoxa,sam ti je odgovorio pa nema potrebe da i ja repliciram.
sarajevoxxxx

#32343 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Zaustavljena pomoć za 1,7 miliona sirijskih izbjeglica koji se nalaze uglavnom u arapskim zemljama.

Image
budza

#32344 Re: Sirija

Post by budza »

jedno od glavnih tezista sukoba u siriji po cionistickim planovima je probati na svaki nacin uvuci tursku i iran u taj sukob. tacnije, destabilizovati erdoganovu vlast i homeinijev iran.
te dve zemlje su jedini problem ka krajnjem cilju-veliki izrael.
Last edited by budza on 05/12/2014 02:20, edited 1 time in total.
Kikibombona

#32345 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote: Covjece dragi, jesam igdje i ikad napisao ista pozitivno za Asada i njegov klan?

Mozemo se lako sloziti oko Asada, ali izgleda ne mozemo oko ISILa, Nusre, Live Islam i drugih. Za mene su apsolutni negativci i fasisti, a za tebe?

Kako izbjegavas odgovor i pricu usmjeravas sto dalje od zlotvora na ciju si se stranu svrstao.
- ISIL i Nusra nisu isto. Bar ako možemo kazati da je relevantno ono što izjavljuju njihovi lideri. Za Nusru padom režima džihad u Siriji prestaje, i ne misle se (bar tako oni kažu) mješati u državne stvari, stalo im je da što manje stradaju civili u akcijama (opet ponavljam da se radi o njihovim izjavama). ISIL nastavljaju i dalje borbu u nekoj od zaraćenih zemalja, a i Siriju bi voljeli vidjeti u nekim drugim granicama.

- Liva Islam ili Vojska Islama, ne mogu biti legalniji, bolji, ljepši, pravedniji nego što jesu. Jedino ako smatraš relevantnim notorne budalaštine koje im se stavljaju na teret od nekih forumaša.

- Ahraru Šam je nešto drugo. Sastavljena je isključivo od Sirijaca, nema stranaca, naglašeno islamska formacija. Ona i Liva Tevhid. Za mene uz Liva Islam ili sada već Vojsku Islama najbolje organizovane vojne jedinice u vojsci sirijske opozicije. I da Džejš Hur ili FSA se tu gura. Na koncu jedini oni u ovom trenutku nanose ozbiljnije muke režimu. Mislim na ovo zadnje zauzimanje Tafesa gdje su oni bili najdominantniji.

- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)

- Osuđujem zločine koje su počinili pripadnici tih formacija. Osuđujem ISIL-ov rigidni pristup islamskim propisima. Osuđujem njihove šehidske akcije (koje svi odreda praktikuju, pa i sami pripadnici Asadove vojske), ali i tu treba tražiti krivca u njihovim uglađenim ideolozima od Saudije, Jordana, koje naša elita u Bosni nikad nije prozvala (valja iči na hadž, ili prositi donacije), zatim jedan od razloga je i deceniska okupacija Palestine, i ono najbitnije sveopća muslimanska kriza u vjerovanju koja je proizvela razne anomalije, ne samoovu sa šehidskim akcijama, ona je vrh ledenog brijega. Razna su tu pogrešna tumačenja islama, ali ne samo ova radikalna ili vehabiska već uopćeno. Smatram da su danas najradikalniji muslimani često upravo oni sa kravatom koji se ubiše pokazivajući prstom u vehabije, ili Hezbollah.

- Nedavno je jedan forumaš bio frapiran ovom mojom izjavom, pitao sam ga u čemu je problem nije mi odgovorio. Dakle, da ne bude zabune, ne mislim na selefisko pozivanje ispravnoj akidi, već u globalu, muslimani treba da se zapitaju šta je to sa njima. Nema nevinih, svi su duboko u jednom velikom problemu. Kojem ? Zaista ne znam, neka druga tema. Ima veze sa vjerovanjem, akidom, osnovnim temeljima islama, to sigurno.

- Nekih stvari se Karić dotakao u svom zadnjem tekstu u Preporodu, postao sam ga ovdje na temi.
Kada me vec vuces za nos i pokusavas slagati, morao sam se potruditi i naci komentar. Pamcenje me jos nikad nije izdalo.
Challenger__

#32346 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:lol:
Kikibombona

#32347 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Jedini je Amoninan bio posten medju simpatizerima vjerskih fanatika na forumu, pa i onaj banovani Ultras na baterije, te jos par pojedinaca. Ovo ostalo perfidno i hinjavo. Moje sesto culo jasno osjeca ko ovdje nema negativne osjecaje prema ISILu i kome srce zaigra kada ostvare 'pobjedu' nad nevjernicima.
budza

#32348 Re: Sirija

Post by budza »

Kikibombona wrote:- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)

- Osuđujem zločine koje su počinili pripadnici tih formacija. Osuđujem ISIL-ov rigidni pristup islamskim propisima. Osuđujem njihove šehidske akcije (

Kada me vec vuces za nos i pokusavas slagati, morao sam se potruditi i naci komentar. Pamcenje me jos nikad nije izdalo.

nije lepo izvlaciti iz konteksta.
lik jasno dalje kaze da osudjuje sve nehumane zlocine tih formacija i samoubilacke napade.
nista licno.
budza

#32349 Re: Sirija

Post by budza »

...
post gore ima male pogreske u citiranju, ali je razuman.
Co0l

#32350 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote: Covjece dragi, jesam igdje i ikad napisao ista pozitivno za Asada i njegov klan?

Mozemo se lako sloziti oko Asada, ali izgleda ne mozemo oko ISILa, Nusre, Live Islam i drugih. Za mene su apsolutni negativci i fasisti, a za tebe?

Kako izbjegavas odgovor i pricu usmjeravas sto dalje od zlotvora na ciju si se stranu svrstao.
- ISIL i Nusra nisu isto. Bar ako možemo kazati da je relevantno ono što izjavljuju njihovi lideri. Za Nusru padom režima džihad u Siriji prestaje, i ne misle se (bar tako oni kažu) mješati u državne stvari, stalo im je da što manje stradaju civili u akcijama (opet ponavljam da se radi o njihovim izjavama). ISIL nastavljaju i dalje borbu u nekoj od zaraćenih zemalja, a i Siriju bi voljeli vidjeti u nekim drugim granicama.

- Liva Islam ili Vojska Islama, ne mogu biti legalniji, bolji, ljepši, pravedniji nego što jesu. Jedino ako smatraš relevantnim notorne budalaštine koje im se stavljaju na teret od nekih forumaša.

- Ahraru Šam je nešto drugo. Sastavljena je isključivo od Sirijaca, nema stranaca, naglašeno islamska formacija. Ona i Liva Tevhid. Za mene uz Liva Islam ili sada već Vojsku Islama najbolje organizovane vojne jedinice u vojsci sirijske opozicije. I da Džejš Hur ili FSA se tu gura. Na koncu jedini oni u ovom trenutku nanose ozbiljnije muke režimu. Mislim na ovo zadnje zauzimanje Tafesa gdje su oni bili najdominantniji.

- Da li ih osuđujem. Bože sačuvaj, ni u snu. Ni njih ni ISIL ni Nusru. Je li dovoljno otvoreno :)

- Osuđujem zločine koje su počinili pripadnici tih formacija. Osuđujem ISIL-ov rigidni pristup islamskim propisima. Osuđujem njihove šehidske akcije (koje svi odreda praktikuju, pa i sami pripadnici Asadove vojske), ali i tu treba tražiti krivca u njihovim uglađenim ideolozima od Saudije, Jordana, koje naša elita u Bosni nikad nije prozvala (valja iči na hadž, ili prositi donacije), zatim jedan od razloga je i deceniska okupacija Palestine, i ono najbitnije sveopća muslimanska kriza u vjerovanju koja je proizvela razne anomalije, ne samoovu sa šehidskim akcijama, ona je vrh ledenog brijega. Razna su tu pogrešna tumačenja islama, ali ne samo ova radikalna ili vehabiska već uopćeno. Smatram da su danas najradikalniji muslimani često upravo oni sa kravatom koji se ubiše pokazivajući prstom u vehabije, ili Hezbollah.

- Nedavno je jedan forumaš bio frapiran ovom mojom izjavom, pitao sam ga u čemu je problem nije mi odgovorio. Dakle, da ne bude zabune, ne mislim na selefisko pozivanje ispravnoj akidi, već u globalu, muslimani treba da se zapitaju šta je to sa njima. Nema nevinih, svi su duboko u jednom velikom problemu. Kojem ? Zaista ne znam, neka druga tema. Ima veze sa vjerovanjem, akidom, osnovnim temeljima islama, to sigurno.

- Nekih stvari se Karić dotakao u svom zadnjem tekstu u Preporodu, postao sam ga ovdje na temi.
E to se zove vadjenje iz konteksta,jedan od najjeftinijih poteza prilikom rasprave.I jos se ponosi time. :lol:Hajd da vec u narednoj recenici nije covjek pojasnio na sta je mislio pa i nekako al ovako,cccc.
Al na stranu to sve,lik ti jasno napise da ne podrazava ISIL i sta misli o njima a ti to ignorises i zakljucujes svojim sestim culom!? :lol: De bolan Kiki,uozbilji se.
Locked