Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tamodaleko wrote:I ovaj "trofrtaljcic" je sehidio u Ayn al-Arabu (Kobani)!
Da bi uzivao u carima 72 hurije morace malo pricekati dok mu chuna ne poraste.
a novih 150 Peshmergi danas uslo u Ayn al-Arab (Kobani)
Ti u malo kom napisu da se ne izigravas sa mojom vjerom jer i te 72 su dio moje vjere a i svih drugih muslimana a bilo da su clanovi ISIL-A il ne a plus ovo je djete koje nije mozda svjesno svojih postupaka
On se izigrava s tvojom (i mojom) vjerom, kao i nesretnom sudbinom ovog jadnog djeteta, a ne izigravaju se oni koji zloupotrebljavaju tvoju i moju vjeru, odnosno oni koji poslaše ovog maksuma u takvu smrt?
Snage IS-a nakon žestokih borbi zauzele nekoliko lokacija u kvartu Er-Rusafe, te nastavljaju sa napredovanjem prema aerodromu u Deir Ez-Zooru sa zapadne strane koji je pod kontrolom snaga sirijskog režima..
Već u nekoliko navrata borci IS-a su pokušali proboj prema aerodromu, međutim, svaki put su ih zaustavili avioni međunarodne koalicije.
Inače, u 80 % bombardovanja položaja IS-a u Siriji su navodno učestvovali avioni iz UAE i Saudije.
Trenutno se vode najžešće borbe od početka oko režimskog vojnog aerodroma u Deir Ez-Zooru.Borci IS-a zauzeli zgradu el-Musemmekeh koja se nalazi uz sami aerodrom.Neprestano odjekuju eksplozije granata i teških projektila, mitraljeska i artiljerijska vatra ne prestaje.
Izgleda da ISIS primenjuje istu taktiku ako u Kobaneu pre neki dan, prvo se i previše povuku i pritaje a onda iznenada grunu sa hiljadama ratnika kad čovek već pomisli kako su potučeni
Borci IS-a zauzeli zgradu crpne stanice koja se nalazi pored aerodroma u Deiru ez-Zooru, smatra se jednom od najvažnijih odbrambenih tačaka sirijskog režima.
Navodno nekoliko visokih režimskih oficira je sa teškim transportnim avionom ''Iljušin'' večeras u 21:00 napustilo režimski vojni aerodrom u Deir Ez-Zooru.Na nekoliko mijesta unutar aerodroma bukti požar.
Selo ''Huvejdže El-Meri'ijeh'' (Island) koje se nalazi pored vojnog aerodroma u Deiru u rukama boraca IS-a.Zarobljene velike količine oružja nakon zauzimanja zgrade akvariuma (Bina' el-Musemmekeh)
''Veliki napad IS-a na aerodrom, prisutan strah od ponavljanja scenarija ''Et-Tabka'' zbog saradnje nekih oficira koji su olakšali ulazak na tačke jedan i dva.''
هجوم كبير لقطعان المرتزقة الدواعش على المطار وخوف من تكرار مشهد الطبقة بسبب تواطؤ بعض العناصر التي سهلت دخولهم للسيطرة على المركزية الاولى والثانية
Last edited by sarajevoxxxx on 03/12/2014 22:51, edited 1 time in total.