gdje rijec masakarsarajevoxxxx wrote:4 gradjanina poginula u eksploziji autobombe u dijelu Homsa pod kontrolom snaga rezima.
Sirija
- Bilki
#29651 Re: Sirija
- Bilki
#29652 Re: Sirija
crnoplavo wrote:sarajevoxxxx wrote:
To sirijski rezim radi 50 Sirijcima.Ili kako ja kazem ili te nema.Oholi jadnici, nece jos dugo ako Bog da.
ides put sirije![]()
sta reci svak ima svoj izbor iako sumnjam da ce tvoj doprinos donijet prevagu na ratistu, ma koliko ti imao visoko misljenje o sebi
- Kikibombona
#29653 Re: Sirija
Celi, kakva je ovo zastava sto drzi lik na vozilu, izmedju zastave Kurdistana i zastava PKK?Challenger__ wrote:- Doček Pešmergi na jugoistoku Turske (nastanjene Kurdima):
Da li neko pouzdano zna dokle su stigli?
Mogu misliti Erdine reakcije na ove slike.
- Co0l
#29654 Re: Sirija
NevjerovatnoNovak20 wrote:Naletih na ovaj članak o napadu na Idlib.
http://www.jutarnji.hr/dzihadisti-odrez ... a/1231493/
Pa ovo ako se ovako odvilo je mozda i najspektakularnija akcija od pocetka rata sa bilo koje strane.
Mogu shvatit da se to desi na pocetku rata dok se nista ne zna i dok niko ne konta da se stvarno zapucalo,ali nakon vise od tri godine i to u jednom tolikom gradu...
-
Dr_dre
#29655 Re: Sirija
Ta rjec za cetnike ne postoji,jer ne postoji taj zlocin kojeg oni mogu tako okarakterisati.gdje rijec masakar
- Co0l
#29656 Re: Sirija
Pa Erdo ih je tu i doveo bolanKikibombona wrote:Celi, kakva je ovo zastava sto drzi lik na vozilu, izmedju zastave Kurdistana i zastava PKK?Challenger__ wrote:- Doček Pešmergi na jugoistoku Turske (nastanjene Kurdima):
Da li neko pouzdano zna dokle su stigli?
-
Avetinho
#29657 Re: Sirija
LOL!Co0l wrote:Pa Erdo ih je tu i doveo bolanKikibombona wrote:
Celi, kakva je ovo zastava sto drzi lik na vozilu, izmedju zastave Kurdistana i zastava PKK?
- Kikibombona
#29658 Re: Sirija
Previse je debila u komandonom lancu. Obavjestajna sluzba nula. Tipicno za Arape.Co0l wrote:NevjerovatnoNovak20 wrote:Naletih na ovaj članak o napadu na Idlib.
http://www.jutarnji.hr/dzihadisti-odrez ... a/1231493/![]()
Pa ovo ako se ovako odvilo je mozda i najspektakularnija akcija od pocetka rata sa bilo koje strane.
Mogu shvatit da se to desi na pocetku rata dok se nista ne zna i dok niko ne konta da se stvarno zapucalo,ali nakon vise od tri godine i to u jednom tolikom gradu...Ocito je nesto puno truhllje u drzavi Asadovoj nego sto nas njegove apologete uvjeravaju.
Medjutim, obicni vojnici zasluzuju svaku pohvalu, bore se junacki na svim frontovima......
SAA krv propisa dok uzmu neko mjesto, a ovi debili pobunjenicima nude gradove na tacni, padaju na blitzkrieg.
Sva sreca po njih pa nisu ugrozili Idlib. Navodno je Nusra dobila zestoko po glavi kada su ovi skontali sta se desava. Debili garant nisu ocekivali da ce se ovi usuditi napasti jedno od najjacih uporista SAA.
- Kikibombona
#29659 Re: Sirija
Pod pritiskom Amerike, sasvim izvjesno.Co0l wrote:
Pa Erdo ih je tu i doveo bolan
Pokusavao je Erdo na sve nacine sprijeciti dolazak Pesmergi. Cak je izjavljivao da Kurdi iz Sirije ne zele Kurde iz Iraka. Na ovim fotkama vidimo o kakvoj se netrepeljivosti radi.
- Challenger__
#29660 Re: Sirija
Idlib je svojom pozicijom daleko najugroženiji sirijski grad. Ovo što se desilo će biti dobra škola i vjerujem pojačati napore da se Idlib čvršće poveže sa ostalim regionalnim centrima, a prije svega sa Hamom i Latakijom.
- Co0l
#29661 Re: Sirija
E jest,pod pritiskom AmerikeKikibombona wrote:Pod pritiskom Amerike, sasvim izvjesno.Co0l wrote:
Pokusavao je Erdo na sve nacine sprijeciti dolazak Pesmergi. Cak je izjavljivao da Kurdi iz Sirije ne zele Kurde iz Iraka. Na ovim fotkama vidimo o kakvoj se netrepeljivosti radi.
Samo odlican PR potez od strane Erde,predstava za priglupe narodne mase.Trazili su da ih pusti,eto pustio ih je,cak je i prevoz poslao po njih.Jeben je brko,zna sta radi.Ko mu sad ista moze prigovorit?Pustio je u Tursku sve koji su pobjegli od ISIL-a,lijecio im cak i borce u bolnicama,sad im jos i pojacanja doveo i to nakon teroristickog divljanja po Turskoj.Umjesto da im se osveti ko sto bi neki drugi uradili i da im sjeme zatre on im ovako uzvraca.Bice zanimljivo cekat naredne poteze.
- Co0l
#29662 Re: Sirija
Bezbeli ce se i likvidirani oficiri ozivjet.Challenger__ wrote:Idlib je svojom pozicijom daleko najugroženiji sirijski grad. Ovo što se desilo će biti dobra škola i vjerujem pojačati napore da se Idlib čvršće poveže sa ostalim regionalnim centrima, a prije svega sa Hamom i Latakijom.
Tako su govorili i poslije pada Tabke i prvog napada na ova Saer polja,da ce izvuc neke pouke pa se sve ponovi i jos i u jedan takav grad uletise ko kad kauboji ulijecu u gradic bez serifa na filmovima.Kad nakon 3 i kusur godina rata nisu nista naucili,nece ni sad.
- Bilki
#29663 Re: Sirija
meni se cini da ti zao brace kozojeba, jer znas da ce ih ovi isprasitiCo0l wrote:E jest,pod pritiskom AmerikeKikibombona wrote:Pod pritiskom Amerike, sasvim izvjesno.Co0l wrote:
Pokusavao je Erdo na sve nacine sprijeciti dolazak Pesmergi. Cak je izjavljivao da Kurdi iz Sirije ne zele Kurde iz Iraka. Na ovim fotkama vidimo o kakvoj se netrepeljivosti radi.![]()
Samo odlican PR potez od strane Erde,predstava za priglupe narodne mase.Trazili su da ih pusti,eto pustio ih je,cak je i prevoz poslao po njih.Jeben je brko,zna sta radi.Ko mu sad ista moze prigovorit?Pustio je u Tursku sve koji su pobjegli od ISIL-a,lijecio im cak i borce u bolnicama,sad im jos i pojacanja doveo i to nakon teroristickog divljanja po Turskoj.Umjesto da im se osveti ko sto bi neki drugi uradili i da im sjeme zatre on im ovako uzvraca.Bice zanimljivo cekat naredne poteze.
- Challenger__
#29664 Re: Sirija
Pa da li ti je krivo što im nije, kako ti kažeš, "zatro sjeme"?Co0l wrote:Umjesto da im se osveti ko sto bi neki drugi uradili i da im sjeme zatre on im ovako uzvraca.Bice zanimljivo cekat naredne poteze.
Ružna retorika, mnogo ružna.
- Kikibombona
#29665 Re: Sirija
Pita se Erdo, pita americke stratege.....Co0l wrote: E jest,pod pritiskom Amerike![]()
Nije mi jasno zasto je Kobani od tolike strateske vaznosti!?
Cuj da im sjeme zatre?
Ti mislis da Turska moze kako hoce sa ekipom koja ima podrsku Amerike?
Imaju Ameri bezbroj aduta da izvrse pritisak na Tursku. A uz to, Erdi je bilo neugodno radi Barzanija, kojeg tretira kao prijatelja. Kako odbiti svoga prijatelja koji zeli pomoci svoj narod?
Jako delikatna situacija, Erdo je bez sumnje gutao knedle ovih dana.
-
Avetinho
#29666 Re: Sirija
Pa gdje si bio da places kad su ass-sadistini supkoljubci sprovodili "deratizaciju" civila po Homsu i Alepu?Challenger__ wrote:Pa da li ti je krivo što im nije, kako ti kažeš, "zatro sjeme"?Co0l wrote:Umjesto da im se osveti ko sto bi neki drugi uradili i da im sjeme zatre on im ovako uzvraca.Bice zanimljivo cekat naredne poteze.
- Co0l
#29667 Re: Sirija
Sta da ti kazem osim da si glup kad mislis da su mi braca ali zbog onih drugih koji to nisu recu da mi je zao sto ih nece isprasit jer 100-200 Pesmerga nece predstavljati neku razliku.Bilki wrote:meni se cini da ti zao brace kozojeba, jer znas da ce ih ovi isprasitiCo0l wrote:
E jest,pod pritiskom Amerike![]()
-
Novak20
#29668 Re: Sirija
Desilo se tako nekako. Zapovjednik nusrine akcije je spektakularno šehidio tom prilikom a režimski portali govore o 21 stradalom vojniku SAA i NDF.Co0l wrote:NevjerovatnoNovak20 wrote:Naletih na ovaj članak o napadu na Idlib.
Mogu shvatit da se to desi na pocetku rata dok se nista ne zna i dok niko ne konta da se stvarno zapucalo,ali nakon vise od tri godine i to u jednom tolikom gradu...Ocito je nesto puno truhllje u drzavi Asadovoj nego sto nas njegove apologete uvjeravaju.
http://www.liveleak.com/view?i=07a_1414603290
Neka te ne čudi što se ovo u Idlibu desilo upravo na ovaj način. Već je poznata i viđena taktika "pobunjenika" kojom se ljudi ubacuju sedmicama prije na mjesto napada + par bombaša samoubica + juriš uz par tekbira pa šta Allah da. To je to.
Ne sekiram se puno koliko je truhla Assadova država. Više me brine koliko je truhla naša država kad se mogu bez posljedica veličati uspjesi glavosječa.
- Co0l
#29669 Re: Sirija
Ne znam kako si dosao do tog zakljucka.Ako ista,bilo mi je izuzetno drago sto se odnos prema Kurdima popravio dolaskom AKP-a na vlast u Turskoj.Erdoganove reakcije nakon ovog posljednjeg divljanja to samo i dokazuju.Daleko je ostrije reagovao na proteste u Gezi parku nego na ovo divljanje Kurda koje je bilo puno gore.Challenger__ wrote:Pa da li ti je krivo što im nije, kako ti kažeš, "zatro sjeme"?Co0l wrote:Umjesto da im se osveti ko sto bi neki drugi uradili i da im sjeme zatre on im ovako uzvraca.Bice zanimljivo cekat naredne poteze.
Mozda ,ipak,nisam bio jasan-pod ovim drugim koji bi u slicnim situacijama sjeme zatrli teroristima koji divljaju poput ovih Kurda u Turskoj sam mislio na lidere mnogih totalitarnih rezima koji uzivaju podrsku tzv.anti-imprijalista poput glavnog lika ove teme kojem ti tepas lav.
- Co0l
#29670 Re: Sirija
Sta god da ti prica taj tvoj jaran Kurd otjeraj ga od sebe sto prije.Nije ti jaran,samo te lazeKikibombona wrote:Pita se Erdo, pita americke stratege.....Co0l wrote: E jest,pod pritiskom Amerike![]()
Nije mi jasno zasto je Kobani od tolike strateske vaznosti!?![]()
Cuj da im sjeme zatre?
Ti mislis da Turska moze kako hoce sa ekipom koja ima podrsku Amerike?
Imaju Ameri bezbroj aduta da izvrse pritisak na Tursku. A uz to, Erdi je bilo neugodno radi Barzanija, kojeg tretira kao prijatelja. Kako odbiti svoga prijatelja koji zeli pomoci svoj narod?
Jako delikatna situacija, Erdo je bez sumnje gutao knedle ovih dana.
- Kikibombona
#29671 Re: Sirija
Sta mi ima ko govoriti.Co0l wrote: Sta god da ti prica taj tvoj jaran Kurd otjeraj ga od sebe sto prije.Nije ti jaran,samo te laze
Odnos Amerike prema Kurdima je ocigledan svakome ko ima sposobnost realno sagledati.
Amerika je u Iraku i Siriji digla avione da pomogne Kurde. Valjda ti je jasno da jedna tako ozbiljna drzava na dize avione bez jebeno jakog razloga.
Pametnom vise nego dovoljno.
- Co0l
#29672 Re: Sirija
Ti bar imas izbora i mozes birat da odes u Raku ili u Teheran ako ti se ne svidja da drugi izrazavaju svoje misljenje,zavisno od toga da li ti se vise svidja da neistomisljenike skrate za glavu ili objese.Novak20 wrote:Desilo se tako nekako. Zapovjednik nusrine akcije je spektakularno šehidio tom prilikom a režimski portali govore o 21 stradalom vojniku SAA i NDF.Co0l wrote:NevjerovatnoNovak20 wrote:Naletih na ovaj članak o napadu na Idlib.
http://www.liveleak.com/view?i=07a_1414603290
Neka te ne čudi što se ovo u Idlibu desilo upravo na ovaj način. Već je poznata i viđena taktika "pobunjenika" kojom se ljudi ubacuju sedmicama prije na mjesto napada + par bombaša samoubica + juriš uz par tekbira pa šta Allah da. To je to.
Ne sekiram se puno koliko je truhla Assadova država. Više me brine koliko je truhla naša država kad se mogu bez posljedica veličati uspjesi glavosječa.
- dragma
- Vozim: Pješe
#29673 Re: Sirija
Slike bombaša samoubice i ostalih poginulih napadača u Ildibu:
http://justpaste.it/hqd0
http://justpaste.it/hqc0
Obratite pažnju na 0:53 - snimak jedne od nadzornih kamera.
Jednostavno su se došetali do kontrolnog punkta i bez po muke ubili dvojicu stražara.
http://justpaste.it/hqd0
http://justpaste.it/hqc0
Obratite pažnju na 0:53 - snimak jedne od nadzornih kamera.
Jednostavno su se došetali do kontrolnog punkta i bez po muke ubili dvojicu stražara.
- Co0l
#29674 Re: Sirija
Kurdi su za njih samo korisne ovce.Naravno da ce ih branit kad sami nisu sposobni da se brane.Nista vise.Kikibombona wrote:Sta mi ima ko govoriti.Co0l wrote: Sta god da ti prica taj tvoj jaran Kurd otjeraj ga od sebe sto prije.Nije ti jaran,samo te laze
Odnos Amerike prema Kurdima je ocigledan svakome ko ima sposobnost realno sagledati.
Amerika je u Iraku i Siriji digla avione da pomogne Kurde. Valjda ti je jasno da jedna tako ozbiljna drzava na dize avione bez jebeno jakog razloga.
Pametnom vise nego dovoljno.
- Rampage
#29675 Re: Sirija
Ma ko to priča o inteligenciji ovdjeCo0l wrote:Tebi izgleda IQ ne prelazi 60 kad si dosao do takvog zakljucka.Rampage wrote:Kakva evolucija - za manje od 24 sata si evoluirao od fana "umjerenih" do fana najvećeg zla našeg vremena, bradatih koljača koji se kriju iza imena "Islamska država"Co0l wrote:
Sav'oxe,ne sutaj vise,smeta Cheliju
Mada,sudeci po tvom avataru,nisam iznenadjen.Objasnjavati ti da moj komentar nikakve veze za bradonjama nema bi,ocito,bio uzaludan posao.
Hoćemo li se podsjećati na činjenicu ko su i šta su vehabije na našim prostorima, odnosno o kakvim je "mozgovima" i "akadmicima" riječ kad su već dozvolili sebi da im se tako ispere mozak
Samo ti evoluiraj, vjerovatno si blizu ostvarenja vehabijske Nirvane