Sirija

Locked
Co0l

#29201 Re: Sirija

Post by Co0l »

Lincoln-Burrows wrote:
Co0l wrote:
U javljanju uživo za turski CNN, Salih Muslim, lider YPG-a je izjavio: "Rušenje Assadovog režima je sirijski problem, mi želimo da on ode što je prije moguće."
Treba li ponavljati zasto Asad ne pomaze Kurdima u borbi protiv ISIL-a?
Pametnim ne,onim drugim je svakako svejedno,koliko god puta ponavljali.
Na nekoliko mjesta u Siriji se SAA i Kurdi drže teritorije jedne do drugih i ne napadaju se,
Assad jednostavno nema snage za još jedan ubitačan front u Kobaneu, pitanje je samo
zašto se takva izjava čuje u turski CNN, tobože Turci se brinu za Kurde jer Kurdima je glavni neprijatelj Assad.

Sirijske Kurde direktno jebe IS a indirektno Turska.
Eto,sam si dao i odgovor zasto Asad ne ratuje sa Kurdima.Ako nema snage za front u Kobaniju,nema ni za sukob sa Kurdima.Ali mu ne smeta da ih drugi melju i da to morno promatra.Uostalom,otvaranje novog fronta nije jedini vid pomoci.Da hoce pomoc.Ali ocito je da nece.
Co0l

#29202 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:- Putin optužio zapad, posebno SAD, za "raspirivanje ekstremizma, stvaranje, naoružavanje i podržavanje ekstremnih grupa", za "kontinuirano ponavljanje grešaka, od Afganistana do Sirije".
Otimanje Krima i separatizam u Ukrajini,koji sprovodi preko svojih proksija a i direktnim ucescem,je hladno presutio.
Rusija,oaza istine :lol:
Co0l

#29203 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote: Ponovo žrtve u Turskoj:
Turkey's once again on the edge; yesterday 3 PKK members were killed in Kars, and today three soldiers in civilian clothing in Yükseova.

Once again we are just losing it-the peace we never really had in Turkey. The PKK-Army clashes resume,unknown assilants back on streets.
Pa Turska ratuje protiv kurdskih terorista 40 godina,to nije nista novo nit je Sirija bila razlog prije a ni sada.Sada je samo izgovor za divljanje.
Zanimljivo,nisi ni spomenuo,a pogotovo ne osudio,najgori zlocin tokom ovog divljanja terorista po Turskoj,ono komadanje i razvlacenje tijela trojice jadnih mladica.A gotovo uzivo si prenosio i spamao temu slikama nereda.
Ustvari,nije to ni toliko zanimljivo,tvoja 'objektivnost' i jednostranost je poznata svakom ko je procitao bar tri-cetiri tvoja posta
Stargate Punk

#29204 Re: Sirija

Post by Stargate Punk »

Co0l wrote:
Challenger__ wrote:- Putin optužio zapad, posebno SAD, za "raspirivanje ekstremizma, stvaranje, naoružavanje i podržavanje ekstremnih grupa", za "kontinuirano ponavljanje grešaka, od Afganistana do Sirije".
Otimanje Krima i separatizam u Ukrajini,koji sprovodi preko svojih proksija a i direktnim ucescem,je hladno presutio.
Otvaranje fronta u Ukrajini (još za vrijeme Olimpijskih Igara) nije bilo nešto što je Putin počeo nego SAD da bi ga natjerali da odustane od podrške Assadu. Nešto kao evo ti vruć krumpir pa se malo brini za svoje stvari. Situacije se kao i uvijek odmakla kontroli raznoraznih budaletina u raznim dijelovima Američke vlade pa sad Putin ima Krim a možda i istočnu Ukrajinu a oni su ispušili i Siriju i "Arapsko Proljeće".
Co0l

#29205 Re: Sirija

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote: Ne stoji ni pod razno,nešto zasigurno znam, nikada u vlastitom nismo stavljali bilo kakvu ideologiju ili vjerska načela ispred ciljeva pravedne borbe..tamo gdje sam ja bio čovjek je bio na prvom mjestu.. pa onda sve ostalo.. i zašto bi nam smetalo oružje koje su naši očevi svojim radom, direktno ili indirektno.. zaradili.. i na koje su u konačnici pravo polagali.. ne razumijem..
Ne stoji i zbog morbidnih lažnih moralno- vjerskih načela.. gdje ovi nošeni samo njima poznatim načelima uništavaju i brane sve što je produkt "nevjerništva" i smrću kažnjavaju i samu pomisao na drugačije, a sa druge strane.. hipokriti.. sebi dozvoljavaju sve lagodnosti suvremenog doba time i naoružanje zakletih im neprijatelja i ne samo..sa đavolom bi pakt napravili zarad vlastitih ciljeva.. i njihovih mentora..ma koliko to života koštalo..
Kako narodu serviraju opservate te njihove" vjere".. oni bi.. kao "branioci" istog u najmanju ruku trebali strogo sabljama megdane djeliti..
A cuj,ako mi nismo trebali bacat oruzje koje su nasi ocevi indirektno zaradili,zaradili su i ove bradonje americko oruzje indirektno od eksploatacije nafte iz njihovih zemalja 8) .
dječak sa šibicama

#29206 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

husein_kapetan wrote: Ne stoji ni pod razno,nešto zasigurno znam, nikada u vlastitom nismo stavljali bilo kakvu ideologiju ili vjerska načela ispred ciljeva pravedne borbe..tamo gdje sam ja bio čovjek je bio na prvom mjestu.. pa onda sve ostalo.. i zašto bi nam smetalo oružje koje su naši očevi svojim radom, direktno ili indirektno.. zaradili.. i na koje su u konačnici pravo polagali.. ne razumijem..
Ne stoji i zbog morbidnih lažnih moralno- vjerskih načela.. gdje ovi nošeni samo njima poznatim načelima uništavaju i brane sve što je produkt "nevjerništva" i smrću kažnjavaju i samu pomisao na drugačije, a sa druge strane.. hipokriti.. sebi dozvoljavaju sve lagodnosti suvremenog doba time i naoružanje zakletih im neprijatelja i ne samo..sa đavolom bi pakt napravili zarad vlastitih ciljeva.. i njihovih mentora..ma koliko to života koštalo..
Kako narodu serviraju opservate te njihove" vjere".. oni bi.. kao "branioci" istog u najmanju ruku trebali strogo sabljama megdane djeliti..
Takodje, oruzje u Kragujevcu je proizvodjeno i od novaca BiH gradjana, dakle neusporedivo sa vehabosima naoruzanim americkim/zidovskim oruzjem.
insomnia78

#29207 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Mislim da ni onim najradikalnijim fetva eminima il sejhovima nije padalo na pamet oharamiti oruzje :D al evo djecak se sjetio :D
Co0l

#29208 Re: Sirija

Post by Co0l »

Stargate Punk wrote:
Co0l wrote:
Otvaranje fronta u Ukrajini (još za vrijeme Olimpijskih Igara) nije bilo nešto što je Putin počeo nego SAD da bi ga natjerali da odustane od podrške Assadu. Nešto kao evo ti vruć krumpir pa se malo brini za svoje stvari. Situacije se kao i uvijek odmakla kontroli raznoraznih budaletina u raznim dijelovima Američke vlade pa sad Putin ima Krim a možda i istočnu Ukrajinu a oni su ispušili i Siriju i "Arapsko Proljeće".
Preskocio si ti tu nekoliko epizoda do otvaranja fronta a i da nisi opet to ne opravdava ono sto su Rusi uradili u Ukrajini.
A onoliko koliko podrske Putin daje Asadu mogu nastavit davat i sa jos tri Ukrajine jer daleko vise Asad ima podrske od Irana nego od Rusije.Tako da tesko da bi to bio razlog sranja u Ukrajini.
Uglavnom,nista novo od Putinka,vec vidjeno licemjerstvo.Doduse,ni oni koje kritikuje nisu nista bolji.Govna i jedni i drugi.
Challenger__

#29209 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zanimljivo,nisi ni spomenuo,a pogotovo ne osudio,najgori zlocin tokom ovog divljanja terorista po Turskoj,ono komadanje i razvlacenje tijela trojice jadnih mladica.A gotovo uzivo si prenosio i spamao temu slikama nereda.
Ustvari,nije to ni toliko zanimljivo,tvoja 'objektivnost' i jednostranost je poznata svakom ko je procitao bar tri-cetiri tvoja posta
- Ne znam ništa o tome, ali ne sumnjam da je tako bilo. Za razliku od tebe i sličnih kojima je percepcija pomućena luzerskom mržnjom, ne radujem se ničijoj nesreći. Bavim se, između ostalog, uzročno-posljedičnim vezama, a to je djelatnost uma koja je hejterima nedostupna.

______

Navodno, kodno ime "Ali Baba":

Image

navodno, projekat "Stršljenovo gnijezdo"
The former employee at US National Security Agency (NSA), Edward Snowden, has revealed that the British and American intelligence and the Mossad worked together to create the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS).
-
Snowden said intelligence services of three countries created a terrorist organisation that is able to attract all extremists of the world to one place, using a strategy called “the hornet’s nest”.
-
NSA documents refer to recent implementation of the hornet’s nest to protect the Zionist entity by creating religious and Islamic slogans. According to documents released by Snowden, “The only solution for the protection of the Jewish state “is to create an enemy near its borders”.
-
Leaks revealed that ISIS leader and cleric Abu Bakr Al Baghdadi took intensive military training for a whole year in the hands of Mossad, besides courses in theology and the art of speech.
jastuk1

#29210 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

Čuj on (Čeli) se ne raduje a bilo je itekako likovanja kad Assadisti napreduju ili ovi u Kobaniju. :oops:

KAD MU SE LJUDSKI, FINO I NESEBIČNO OBJASNE STVARI, on to samo prepiša ili ŠTO JE NAJGORE TAKO BEZOBRAZNO IZIGNORIŠE i samo lupa svoju staru priču ko maksim po diviziji, bez obzira što činjenice na terenu pokazuju drugačije.

Kod mase stvari Čeli jeste u pravu, ali nije u pravu KADA SVAKO MALO IZNOSI PRETPOSTAVKE KOJE PREDSTAVLJA KAO UTVRĐENE ČINJENICE.

To Čeli moEš nepismenima, lakovjernima, i onima koji su neupućeni u osnovne stvari iz istorije i komparativne religije. ZNaaš. ;-)
Challenger__

#29211 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:Čuj on (Čeli) se ne raduje a bilo je itekako likovanja kad Assadisti napreduju ili ovi u Kobaniju. :oops
Pratiš li ti kontekst? Lik pominje neka tri turska momka koji su žrtve nasilja i nemira. Pričam o nevinim žrtvama a ne o narkomanskoj koljačkoj stoci iz raznih frakcija AQ koji prodaju muda za bubrege širom BI i sjevera Afrike.

Jedno su nevine žrtve a nešto sasvim drugo psi rata.
Co0l

#29212 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
jastuk1 wrote:Čuj on (Čeli) se ne raduje a bilo je itekako likovanja kad Assadisti napreduju ili ovi u Kobaniju. :oops
Pratiš li ti kontekst? Lik pominje neka tri turska momka koji su žrtve nemira. Pričam o nevinim žrtvama a ne o narkomanskoj koljačkoj stoci iz raznih frakcija AQ koji prodaju muda za bubrege širom BI i sjevera Afrike.
Ma kamo srece da su samo ta tri momka u pitanju.One koje ti slavis,zoves lavovima i cije zlocine nikada ne spominjes, direktno i indirektno su odgovorni za desetine,ako ne i stotine hiljada ubijenih.I dan-danas,vise od tri godine od pocetka rata u Siriji,ne prodje dan a da tvoj lav ne napravi negdje u Siriji masakr.Nikad to ne spominjes a cim ovi banditi koji sebe zovu IS sruse neku bogomolju odmah pjenis i po nekoliko linkova na tu vijest postavljas.Da ne pricamo kad neki gori zlocin pocine kako smaras time.Naravno,i to je za svaku osudu,bez daljnjeg,ali spominjeti jedno a presucivati drugo je licemjerje koje se rijetko vidja na ovim temama.
I nemoj,ziv bio,govorit kako nije Asad kriv za te svakodnevne zlocine nego Cionisti,Amerikanci,Saudi,Katar,Turska i ostali kurci-palci a sto ti je obicaj kad ti se skrene paznja na to licemjerje,u to vise ne vjeruje niko.Eto,Natanjahu i Erdogan tjeraju Asada da svaki dan baca barel bombe djeci na glavu,nema jadan izbora nego mora tako :-)
Challenger__

#29213 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kada turska policija i vojska SA PUNIM PRAVOM reaguje na nasilje, tu ti šljaka uzročno-posljedična veza, ali kada se dovedeš na "tuđi" (ideološki) teren, Siriju, onda nestaje uzročno-posljedična veza.

Presmješno.

____

Dajte nešto OT, *ebeš prazne priče. Šta se dešava u Kobaniju??
insomnia78

#29214 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Nista, pata karte
solar7

#29215 Re: Sirija

Post by solar7 »

cajdzinica wrote:
Slike iz oslobođenog Moreka:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 244&type=1
zašto svaki grad kojeg SAA ''oslobodi'' izgleda kao Hirošima i Nagasaki?
Pa to je ta velika TAKTIKA i umijece asadove vojske i velikih tigrova i brka.Nema sta taktika nad taktikama,samo joj je problrm sto bez putinkovih tenkova aviona helikoptera skudova i buradi ona PADA u vodu
dječak sa šibicama

#29216 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

S obzirom da se teroristi ukopavaju pod zemljom ko pacovi, nema druge nego poravnati grad sa zemljom.

Da misevi izadju na cistinu, nebi bilo ni ravnanja.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#29217 Re: Sirija

Post by arman1 »

dječak sa šibicama wrote:S obzirom da se teroristi ukopavaju pod zemljom ko pacovi, nema druge nego poravnati grad sa zemljom.

Da misevi izadju na cistinu, nebi bilo ni ravnanja.
Ovakvoj bagri i jes mjesto pod zemljom, naravno adekvatno prosvirani.
husein_kapetan

#29218 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Co0l wrote:
A cuj,ako mi nismo trebali bacat oruzje koje su nasi ocevi indirektno zaradili,zaradili su i ove bradonje americko oruzje indirektno od eksploatacije nafte iz njihovih zemalja 8) .
E miša mu.. onog bijelog.. u vrtuljku... prešutiš ili "preletiš "kompletan kontekst pisanja.. i onda napraviš poređenje koje ima veze jedino sa istrebljenjem bijelih foka na grenlandu.. bogme si u formi nešto danas..
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#29219 Re: Sirija

Post by arman1 »

husein_kapetan wrote:
Co0l wrote:
husein_kapetan wrote: Ne stoji ni pod razno,.....................e koje su nasi ocevi indirektno zaradili,zaradili su i ove bradonje americko oruzje indirektno od eksploatacije nafte iz njihovih zemalja 8) .
E miša mu.. onog bijelog.. u vrtuljku... prešutiš ili "preletiš "kompletan kontekst pisanja.. i onda napraviš poređenje koje ima veze jedino sa istrebljenjem bijelih foka na grenlandu.. bogme si u formi nešto danas..
Biljni čajevi RULES
Klavikula

#29220 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
:-D

________
ma stipu Coola, puleni mu gube na svim frontovima pa nema o cemu pisati, a nekad se javiti mora :D
Co0l

#29221 Re: Sirija

Post by Co0l »

husein_kapetan wrote:
Co0l wrote:
Ma kontekst (ISIL-ova 'ideologija' a pogotovo ovo vezano za oruzje) ne zasluzuje ozbiljnu raspravu...ergo...zato se i zajebavam.
Dr_dre

#29222 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

ma stipu Coola, puleni mu gube na svim frontovima pa nema o cemu pisati, a nekad se javiti mora
ha okLen se ti ha jahvljas :lol: :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#29223 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Slika sa jednog profila pro ISIL tviteraša
Image

Hoce me francuzi jebati zbog uploada ovih slika :D

Kolaju dvije glasine, totalno neprovjerene doduse
1. ISIL je zauzeo teritoriju prema granici sa Turskom mada ne znam kako su mogli doci dotle
2. Teske borbe se vode u tzv. industrijskoj zoni
Image
insomnia78

#29224 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Chisum

#29225 Re: Sirija

Post by Chisum »

dječak sa šibicama wrote:
I u ruci mu A4 karabin :lol: :lol: :lol:
Da, ali... posto se babuni u trofrtaljkama, u narodu poznatiji kao ovcojebi, razvojem nalaze negdje izmedju krda i plemena - svaka pomoc sa strane je dobrodosla!

Sta, dobrodosla?? Svaka pomoc sa strane je NEOPHODNA!

Jer, cime bi ovaj zaostali jad ratovao da ga ne filuju bjelosvjetski meshetari?
Svojim tehnickim dostignucima, tipa parmak, sjekira, cetka i metla?
Locked