Sirija

Locked
MMM1977

#27051 Re: Sirija

Post by MMM1977 »

Klavikula wrote:@MMM1977
sta prizeljkujes da se desi na Kobanu?

EDIT: kako citam tvoje postove sve sam blize misljenju da je tebi neki Kurd zensku skino :D pa ne meres ih ovako mrziti bez razloga, ili samo zato su su uhljupi ti Kurdi sa kojima si u kontaktu :D
Prizeljkujem da se sami odbrane tj. Da sami pojedu kasu koju su zakuhali. Usput neka svijet olaksaju za par hiljada kozojeba.

Samo tvdim da su licemjerni jer od Turske ocekuju nesto a zna se kakav odnos imaju prema istoj. I evo pocinju ponovo a sutra ce biti kuku lele.
dEnver

#27052 Re: Sirija

Post by dEnver »

dEnver wrote:
sarajevoxxxx wrote:Video o borcu Hezbollaha koji je nekad učestvovao u borbama u Kusajru, a koji je poginuo u jučerašnjoj razmjeni vatre sa borcima Nusra fronta:

https://www.facebook.com/video.php?v=15 ... =2&theater

- moze li ijedan link da su IS usli ucentar grada?

a moze li ijedan link o ranjenim IS borcima i gdje se transportuju...
Mozes li me demantovati da je preko 128 IS boraca danas dopremljeno u Turske bolnice.
:?:
Challenger__

#27053 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

MMM1977 wrote:Onda moras dodati i USA to znas. Turska ne ide bez njih.
Da, pa šta s tim?
MMM1977

#27054 Re: Sirija

Post by MMM1977 »

Challenger__ wrote:
MMM1977 wrote:Onda moras dodati i USA to znas. Turska ne ide bez njih.
Da, pa šta s tim?
E jbg ipak sam te precjenio:)
Challenger__

#27055 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

MMM1977 wrote:Da, intelekt se dokazuje na forumu. E moj Cheli...
Ne dokazuje se drugar, ali sam si rekao, upoznao kurdske ministre, znaš ovo, znaš ono... Shvataš, riječ obavezuje.
budza

#27056 Re: Sirija

Post by budza »

sarajevoxxxx wrote:Borci IS-a zarobili komandanta kurdskih vojnih formacija u centru Kobana zajedno sa još nekoliko oficira.

za mene ovo nije iznenadjenje znajuci da su najbolji i najspremniji kurdi deo IS trupa, a ove kukavice i kilavci sto su ostali, cine poraznicke trupe kao sto su pkk, ypg, pesmerge i sl. boranije.
sarajevoxxxx

#27057 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

dEnver wrote:
sarajevoxxxx wrote:Video o borcu Hezbollaha koji je nekad učestvovao u borbama u Kusajru, a koji je poginuo u jučerašnjoj razmjeni vatre sa borcima Nusra fronta:

https://www.facebook.com/video.php?v=15 ... =2&theater

- moze li ijedan link da su IS usli ucentar grada?

a moze li ijedan link o ranjenim IS borcima i gdje se transportuju...
Mozes li me demantovati da je preko 128 IS boraca danas dopremljeno u Turske bolnice.
Ma nebitno, ginu i jedni i drugi i treći.U samo dvije sedmice otvorila su se nova žarišta.Evo u Jemenu se rat rasplamsava, u Libanonu već nekoliko dana traju krvave borbe, u blizini granice sa Sirijom.Borci Nusra fronta su po prvi put napali Hezbollah tj. njihova uporišta na teritoriji Libanona, i ovo sa Kurdima u Kobanu.Sve su to mjesta gdje se prije nekoliko sedmica normalno živjelo.
Last edited by sarajevoxxxx on 08/10/2014 01:25, edited 1 time in total.
Klavikula

#27058 Re: Sirija

Post by Klavikula »

savoxe zauzmel Nusra kakvo selo, zaseok, da ne kazem kakav gradic na Kalamunu?

helem, tamo ce ubrzo (ako vec nije) pasti snijeg. dakle, sve logisticke rute za pobunjenike ce biti zatvorene. SAA i Hezbollah su u gradovima. za logistiku ne trebaju birnuti. imaju dovoljno vremena da odmore snage i spreme proljetnu ofanzivu. a na proljece, pobunjenicima, vec izmucenim samim Kalamunom, ne pise se bas najbolje :D
budza

#27059 Re: Sirija

Post by budza »

inace, kurdi imaju obraz slican braci im u bosni (katolicima i pravoslavcima), kao djon...
30 godina sirijski kurdi su ratovali protiv turske na strani pkk terorista. ubijali i palili. a gle danas, po turskoj, i diljem sveta (z.evropa), protestuju, trazeci da ih ankara brani.
jbm ti takav karakter.
MMM1977

#27060 Re: Sirija

Post by MMM1977 »

Challenger__ wrote:
MMM1977 wrote:Da, intelekt se dokazuje na forumu. E moj Cheli...
Ne dokazuje se drugar, ali sam si rekao, upoznao kurdske ministre, znaš ovo, znaš ono... Shvataš, riječ obavezuje.
Vjeruj, cast je bila njihova. Ne da sam ja neko i nesto nego su oni nule i glupsoni. A upoznao sam ih poslom kao i dosta drugih ljudi po cijeloj Bosni dosta su vremena se vrtili ovdje i mnoge firme su prodavale robu dole.
Challenger__

#27061 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

MMM1977 wrote:E jbg ipak sam te precjenio:)
Ne nego pišeš opšte poznate stvari, a za aluzije, nerealne aluzije, nemam vremena niti interesa.
Klavikula

#27062 Re: Sirija

Post by Klavikula »

MMM1977 wrote:
Klavikula wrote:@MMM1977
sta prizeljkujes da se desi na Kobanu?

EDIT: kako citam tvoje postove sve sam blize misljenju da je tebi neki Kurd zensku skino :D pa ne meres ih ovako mrziti bez razloga, ili samo zato su su uhljupi ti Kurdi sa kojima si u kontaktu :D
Prizeljkujem da se sami odbrane tj. Da sami pojedu kasu koju su zakuhali. Usput neka svijet olaksaju za par hiljada kozojeba.

Samo tvdim da su licemjerni jer od Turske ocekuju nesto a zna se kakav odnos imaju prema istoj. I evo pocinju ponovo a sutra ce biti kuku lele.
iste zelje imamo.

sto se ovog drugog tice, klasicna politika. svak gleda iskljucivo sebe i na koji nacin da nadje glavi selameta. ako ovaj urnebes bar malo smanji tursku podrsku IS-u, Kurdi su uspjeli u svom naumu.

jos jedna stvar u kojoj (mislim) grijesis. ovo nije sukob naroda vec politika. Kurdi su ovdje kolateralna steta.
dEnver

#27063 Re: Sirija

Post by dEnver »

sarajevoxxxx wrote:
Ma nebitno, ginu i jedni i drugi i treći.
Ko su treci?

Image
dEnver

#27064 Re: Sirija

Post by dEnver »

Veceras Diyarbakir

Image
sarajevoxxxx

#27065 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Klavikula wrote:savoxe zauzmel Nusra kakvo selo, zaseok, da ne kazem kakav gradic na Kalamunu?

helem, tamo ce ubrzo (ako vec nije) pasti snijeg. dakle, sve logisticke rute za pobunjenike ce biti zatvorene. SAA i Hezbollah su u gradovima. za logistiku ne trebaju birnuti. imaju dovoljno vremena da odmore snage i spreme proljetnu ofanzivu. a na proljece, pobunjenicima, vec izmucenim samim Kalamunom, ne pise se bas najbolje :D
Proljeće? Pa vidiš kako se karta mjenja u samo nekoliko sedmica.Do proljeća se može zaratiti u bar još jedno desetak velikih gradova, u najboljem ili najgorem slučaju, svejedno.A sve ide na dušu muslimanskih elita, država, koji posmatraju ili pak medijski podstiću jedni druge na ubijanje i uništavanje.Šta ima Asad sada od Al-Dukhaniye u Damasku na kojoj kamen na kamenu nije ostao?Te elite spašavaju sebe, svoje bogatstvo, briga njih i za sunite, šiite, naciju, vjeru, teroriste.

Pisao sam prije nekoliko trenutaka o onoj Čelijevoj izjavi kako će Iran izaći snažniji iz ovog sirijskog rata.Koja je to samo glupost ili besmislena izjava.Ne mogu zamisliti bilo kojeg građanina u Teheranu da podržava bacanje hiljada tona eksploziva na žene i djecu u Halebu ili nekom drugom gradu da bi Iran bio snažniji.I Iran i Saudija su taoci svojih ideologija, pa i Turska svojim nemješanjem, tri godine posmatra kako kasapin tamani TNT-om njihove komšije.Njihova ljudska obaveza je bila da se više uključe da đubre iz Damaska na ovaj ili onaj način zaustave.

Mislili su da su mudri tako što sa strane posmatraju jedno strašno i neviđeno ubijanje svega živog.100 miliona Turaka posmatra kako bolesnik uništava sve pored sobom i ne reaguju :roll: Ipak, došao džavo po svoje i kod njih.
dEnver

#27066 Re: Sirija

Post by dEnver »

budza wrote:inace, kurdi imaju obraz slican braci im u bosni (katolicima i pravoslavcima), kao djon...

.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pljuc
Challenger__

#27067 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

MMM1977

Još samo ovo da ti napomenem. Jedno je pasionirano praćenje svjetskih događanja, a nešto sasvim drugo ograničena realpolitika malih koraka, malih zemalja kao što je BiH. To su dvije dimenzije ličnosti, analitička i pragmatička. One su samo prividno u kontradikciji. Najveći državnici su bili baš oni koji su bili u stanju sagledati najširi kadar.

Primjer, Mahatir Muhamed, Malezija.

Od jednodimenzionalnih navijača i zatočenika nerealnih, da tako kažem, duševnih želja nema ništa. Zapamti - ništa.
nekitamopd

#27068 Re: Sirija

Post by nekitamopd »

Najjadniji je Bosnjak koji se klanja Erdoganu i Turskoj, narodu koji nas je pokorio i porobio.
Koji smo mi podanici to je za plakati!
Jos je ruznije gledati ove sto podrzavaju IDIL i prizeljkuju unistenje Kurda, naroda koji nam nista nije ucinio.
Ludzak

#27069 Re: Sirija

Post by Ludzak »

nekitamopd wrote:Najjadniji je Bosnjak koji se klanja Erdoganu i Turskoj, narodu koji nas je pokorio i porobio.
Koji smo mi podanici to je za plakati!
Jos je ruznije gledati ove sto podrzavaju IDIL i prizeljkuju unistenje Kurda, naroda koji nam nista nije ucinio.
nemaju svojih poslova pa se upleču u tuđe.
dEnver

#27070 Re: Sirija

Post by dEnver »

WOW!

Zracni udari na bolnicu u Kobane!
sarajevoxxxx

#27071 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo i ovo govori u prilog da je Koaliciji zapravo stalo do radikalizacije cijelog regiona.Kakva crna borba protiv IS-a, oni rade na jačanju IS-a, okrupnjavanju te organizacije, i stvaranju još većeg haosa.Šta kaže Asad na početku zračnih udara:''Može ali u koordinaciji sa nama'' :lol:

Image
dEnver

#27072 Re: Sirija

Post by dEnver »

WOW!

Zracni udari na bolnicu u Kobane! Na desetine mrtvih!
Challenger__

#27073 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

dEnver wrote:WOW!

Zracni udari na bolnicu u Kobane!
Možeš li, u najkraćim crtama reći, kako stoji stvar sada? Koliko grada drže Kurdi, a koliko ISIL?

______

MMM1977

Oni koji se "klade" na samo jednu opciju, koji sve stavljaju samo na jednu kartu, koji nemaju rezervni plan, koji nemaju više rezervnih varijanti, oni su najopasniji, po državu, po narod(e), po svoju i po "tuđu" djecu.

Jednosmjerni, jednodimenzionalni politički avanturisti trebaju da te brinu MMM1977, a ne optika nekog forumaša.
Challenger__

#27074 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Evo i ovo govori u prilog da je Koaliciji zapravo stalo do radikalizacije cijelog regiona.
100 %. "Što gore, to bolje".

Made in USA

_____

Laku noć.
dEnver

#27075 Re: Sirija

Post by dEnver »

"Bolnica u centru Kobane"....za savoxx je to centar Kobane

36 IS je izgubilo dozvolu boravka u Siriji

Image
Locked