Sirija

Locked
bogoljub

#2276 Re: Sirija

Post by bogoljub »

:thumbup:
sandokann wrote:
NNNN wrote:
nemojmo se zanositi. asad je već iscrpljen, vojna infrastsruktura je oslabljena, rusi mu nisu dostavili ništa od strateškog oružja...

opet nisam siguran ni da će iran ući u rat, nadomak su nuklearnog oružja. ne vjerujem da će prokockati priliku i rizikovati uništenje sad kad su blizu ostvarenja cilja.
Nisam Bosnjak, i nenavijacki gledam na cijeli sukob.

Cudno mi otkud to da je neko siguran da ce Amerika odraditi posao za par dana, a nije uspjela za dvije godine; preko svojih satelita.
Koliko je ko jak i naoruzan je uvijek pitanje, nije svaka informacija za javnost- to valjda znamo!

Iran i jeste direkto umjesan u cijeli sukob, jer je sprijecio mnoge pobunjenike, a posebno preko Hezbollaha u svojoj nakani.
I ne zaboravi, Hezbollah je jedina arapska skupina koja se jako i snazno suprostavila Izraelu a nema naoruzanje kao Izrael. Sto bi to bilo "zabranjeno" za drzavnu vojsku Sirije da se suprostavi svim sredstvima?
:thumbup: :thumbup:
AleksoMKD

#2277 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Ljudi, nece za dva dana, ali ako resi Amerika odradice to, makar trajalo mesecima ko u Libiji.

E sad, mogu da rese da se zajebavaju pa da malo opale i prekinu. Ili da lupaju povremeno ko Irak 90-ih.

Ukratko, mogu da rade sta hoce.
dječak sa šibicama

#2278 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Morace Obama The Demokrata djelovati sto brze, prije nego dodju konacni i zvanicni podaci sa terena.

Sto neko rece, kakvi crni pobunjenici da su bacili bojne otrove, odakle im uopce, CIA snajka CIA.

Pa cemo za par godina, kao i u slucaju Afganistana, slusati bajkovite ispovjesti bivsih agenata kako su dostavljali Stingere hrabrim mudzahidima u Afganistanu, bez "pikantnih" detalja o pokoljima i zlocinima onih koje su naoruzavali.

Detalji ce na svjetlo dana tek onda kad demokrate sa sjevera americkog kontinenta odluce DRONovima satrati dojucerasnje saveznike vehabose.

Deja vu, ali dzaba kad neki nece da otvore oci.
sandokann

#2279 Re: Sirija

Post by sandokann »

AleksoMKD wrote:Ljudi, nece za dva dana, ali ako resi Amerika odradice to, makar trajalo mesecima ko u Libiji.

E sad, mogu da rese da se zajebavaju pa da malo opale i prekinu. Ili da lupaju povremeno ko Irak 90-ih.

Ukratko, mogu da rade sta hoce.
Nije bas tako, jer da je tako Sirija bi se napala davnih dana i rijesilo bi se Assada. Nije to Libija, Afganistan ili Irak.
Jasno je da on ima jake igrace iza sebe, koji nastupaju sa svoje strane interesa.

Sve u svemu, ako Ameri ne privole Rusiju i Kinu ( Iran nece ) na saradnju, a ovi odluce ne promatrati igru sa strane, onda slijedi haos za sve ucesnike.
Co0l

#2280 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote: Jesi ti u stranKi nekoj :mrgreen: ?
Izbjegavas konkretan odgovor kada je ocigledno da branis neodbranjivo :mrgreen: .

Je li za pobunjenike bolje da Asada pobijede sada ili za 1,2,3,4,5... godina?
Odgovorio sam ti,nisam ti ja kriv sto ti se odgovor ne svidja.
Faktor vremena mnogo vise ima uticaja na rezim nego na pobunjenike.Jer kako vrijeme odmice rezimu je sve teze da porazi opoziciju dok suprotnoj strani sa protokom vremena sanse rastu.Pobunjenicima vrijeme nije odlucujuci faktor i sigurno da mogu ovako duze ratovati nego Asad.
A ionako je to jako slab argument za trazenje krivca za ovaj hemijski napad.Mada te razumijem,propao ti onaj da rezim ne bi sam sebe gadjao a pobunjenici bi,pa se sad hvatas za bilo kakav :)
sarajevoxxxx

#2281 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Jos 7 rezimskih tenkova unisteno u Dzuberu, Istocna Guta
mrAdil

#2282 Re: Sirija

Post by mrAdil »

sarajevoxxxx wrote:Jos 7 rezimskih tenkova unisteno u Dzuberu, Istocna Guta
Vehabije se okomile na tenkove. :D
area51

#2283 Re: Sirija

Post by area51 »

Jel ovo "odbrojavanje" počelo ?
ferum

#2284 Re: Sirija

Post by ferum »

NNNN wrote:
AleksoMKD wrote:Joj, daje ljudi samo nemojte Tom Clancy fazon, F22 vs S300, M1 vs T90 i slicne price.

Ameri komotno mogu krenuti F4 kama iz Vijetnama i opet ce isprasit Sirijce makar Asad imao F22ke.
Pobjedice onaj ko ima awacs-e i satelite.

Dzaba novi avioni i raketni sistemi ako ti posade nisu obucene za rukovanje sa istima, ako ti piloti nemaju veliki nalet godisnje i ako nemaju redovna bojeva gadjanja.

A i sve to da imas opet nemozes protiv awacs-a, satelita i stotina dronova.

Ako krenu Ameri stvarno da ga sruse, Asad je gotov.
ma mogao bi mu pomoći dobar pvo ali on ga nema i sada je kasno za bilo šta. rusi su ga politički podržali ali više od toga izgleda neće ići.
šta bi sa puno obećavanim S300 ??
ferum

#2285 Re: Sirija

Post by ferum »

sarajevoxxxx wrote:Nakon što je tenk pogođen od strane FSA brigade ''Lival Islam'' i zapaljen, posada se dala u bijeg. Jedan se spasio a drugi stradao. (scene su potresne)

meni je potresno gledati iskasapljenu sirijsku djecu koji su ovi zločinci tenkovima iskasapili .. ovo nije potresno, gledati kako gori tenki Bašarovih zločinaca je mehlem za oči, a pucnjava muzika za uši... 8)

žao mi samo što ovaj zločinac poginu od metka...što ne pade u vatru da izgori :(
ferum

#2286 Re: Sirija

Post by ferum »

Herr Flick wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Herr Flick wrote:@sarajevoxxxx Sta pokusavas ti ovim klipovima da dokazes nisi mi jasan nikako???... :-) :-)
- Pogođeni tenk je jedan od desetak koje je zadnjih dana FSA uništila na području Damaska tačnije u južnom dijelu Zemleke. Radi se o području kojeg je režimska vojska napala hemijskim oružjem a dan nakon toga na to mjesto pokrenula totalnu ofanzivu.
Tek treba da se dokaze ko je koristio to "hemijsko" oruzje,polako ne leti pred rudu.. :D A sto se tice ovog tenka,to SAA i ne osjeti,imaju tenkova za narednih 10 godina ratovanja

jako utješno...svaki dan izgube po par tenkova, ali pošto imaju ogroman broj, to nećemo shvatati gubitkom.. :lol:
udrch

#2287 Re: Sirija

Post by udrch »

JohnnyS wrote:Najsigurniji argument za to da je Assad bacio kemijsko oružje je taj što ej Carla del Ponte rekla da nije. :D
:thumbup: upravo tako..
ja ne znam ko je ovu informaciju pustio u eter ikako..valjda zabavlja masu..
Carla nije uopšte dio ovog tima koji istražuje napad..istraga još uvijek traje i neće se izaći sa podacima još par dana..a i kad se izađe neće se jasno reći ko ga je upotrijebio..
vjerovatno su ovi naši prenijeli neku njenu staru izjavu, ili su Švicarci plasirali je takvu..
Alfons Kauders

#2288 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

ferum wrote:
Herr Flick wrote: A sto se tice ovog tenka,to SAA i ne osjeti,imaju tenkova za narednih 10 godina ratovanja

jako utješno...svaki dan izgube po par tenkova, ali pošto imaju ogroman broj, to nećemo shvatati gubitkom.. :lol:
fakat :D

"svaki dan pogine 1000 ljudi, ali posto drzava ima milione, imaju dovoljno za ratovanje narednih 10 godina"

majko mila ovo je u rangu staljinovih stratega

inace svima je poznato da se sirijci radjaju obuceni za tenkovsku borbu, genetski predisponirani, izvadis bebu iz kolica, stavis ga u t72 i pici... sta cemo s posadama? imaju haman i njih na bacanje... komadnog kadra takodjer...
Alfons Kauders

#2289 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

SalihI wrote:
NNNN wrote:too late and too small

mislim da su ih rusi ispalili. dosad su im barem trebali isporučiti dovoljno s300. a izgleda ništa od toga.

Bashar al-Assad: «All contracts signed with Russia are implemented»
President of the Syrian Arab Republic told about threat of US invasion, about his relationship with Putin and about common fate of Russian and Syrian people. All in exclusive interview in Izvestia.

http://izvestia.ru/news/556048#ixzz2dAzFG5fa
eto sutra stize s-300... i migovi... i iskanderi... :D

btw pitanje za rusofilne stratege... koliko je aviona s-300 srusio i u kojim sukobima? mislim, ako je vec prekretnica, ako je toliko bitan, pretpostavljam da je neki pravo opak pzo sistem... sa stotinama oborenih aviona i krstarecih raketa iza sebe
udrch

#2290 Re: Sirija

Post by udrch »

de ba pustite Saliha (Dobricu)..šta on zna o ratovanju..
kada ti tekovi redovno lete u nebo, kako ćeš natjerati posadu da uđe u nju..pa bolje dezertirati nego sigurno ginuti..
gledam čak i FSA kad djeluje tenkovima, djeluje sa distance..ovi Bašarovci idu prvo sa tenkovima..
Avetinho

#2291 Re: Sirija

Post by Avetinho »

SalihI wrote:
NNNN wrote:too late and too small

mislim da su ih rusi ispalili. dosad su im barem trebali isporučiti dovoljno s300. a izgleda ništa od toga.

Bashar al-Assad: «All contracts signed with Russia are implemented»
President of the Syrian Arab Republic told about threat of US invasion, about his relationship with Putin and about common fate of Russian and Syrian people. All in exclusive interview in Izvestia.

http://izvestia.ru/news/556048#ixzz2dAzFG5fa
President Asad: "Nas i Rusa 150 miliona!"
sarajevoxxxx

#2292 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ministar vanjskih poslova Egipta: jos uvijek smatramo da se u Siriji moze doci do nevojnog rijesavanja problema
Alfons Kauders

#2293 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:de ba pustite Saliha (Dobricu)..šta on zna o ratovanju..
kada ti tekovi redovno lete u nebo, kako ćeš natjerati posadu da uđe u nju..pa bolje dezertirati nego sigurno ginuti..
gledam čak i FSA kad djeluje tenkovima, djeluje sa distance..ovi Bašarovci idu prvo sa tenkovima..
inace je to super za moral... evo na snimku... krenu tri tenka u akciju, 9 ljudi... zijane trecinu...

garant ove druge dvije posade jedva cekaju da ih sutra posalju na istu raskrsnicu... da se osvete :-)
ferum

#2294 Re: Sirija

Post by ferum »

SalihI wrote:
kome je Rusija isporucivala S-300 sisteme? Ko ih je osim Rusije do danas imao u svom arsenalu?
zar nisu Srbiji kad ih je NATO ravnao ??
jak_sa

#2295 Re: Sirija

Post by jak_sa »

eto sutra stize s-300... i migovi... i iskanderi... :D

btw pitanje za rusofilne stratege... koliko je aviona s-300 srusio i u kojim sukobima? mislim, ako je vec prekretnica, ako je toliko bitan, pretpostavljam da je neki pravo opak pzo sistem... sa stotinama oborenih aviona i krstarecih raketa iza sebe[/quote]

čini mi se ipak da stižu tomahawci i to bez računa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
acopero

#2296 Re: Sirija

Post by acopero »

Kako istraca onaj asadovac iz onog tenka. Pi..ka ostavi druga , ni da mu pomogne. To su ti ti hrabri vojnici , od psa . :run:
Jos kad ih sprze americke rakete, abd, od Huseina Obame. Steta sto nisu jos nekima malo te rakete pamet razvlacile , kao Sarajevu 92-95. Al biti ce jednog dana.
joe_black

#2297 Re: Sirija

Post by joe_black »

Ma izgleda da ce Asad dobit metlu u guzu...Al ce netko izvuc dobru lekcuju iz svega toga sto ce nastat iz sveg tog zla:
S RUSIMA NIKAD NE TREBA TIKVE SADIT ZAJEDNO...
muzicar_iz_parka

#2298 Re: Sirija

Post by muzicar_iz_parka »

Pojedinačne države bivšeg varšavskog pakta imaju S-300, takođe Grčka te Kina.
Do sad se nije ni desio napad Amerikanaca na neku državu koja ima te PVO sisteme, zato je u neku ruku smješno i glupo pričati o efikasnosti ili neefikasnosti pomenutog sistema protiv amer. "Airfoce". Međutim može se slobodno reći da je puno bolje za PVO u odnosu na uobičajno naoružanje koje su imali Irak, Libija, SRJ, itd.

Kad je bilo priče o prodaji S-300 Siriji prošle godine, bilo je dosta protivljenja sa zapada, pa čak i iz Izraela.
Naravno postoji razlika između pojedinačnih verzija, od kako je ušao u upotrebu (krajem 70ih), puno toga se promjenilo na S-300, sličan proces kao i u slučaju razvoja "Patriot" u Americi.
AleksoMKD

#2299 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

SalihI wrote:Kojim zemljama do danas je Rusija isporucivala S-300 sisteme? Ko ih je osim Rusije do danas imao u svom arsenalu?
Mislim Grcka ima par baterija.

U stvari narucio Kipar pa se Turska zalila pa NATO dogovorio da Grci preuzmu.

Kolko znam niko drugi.
Maystor

#2300 Re: Sirija

Post by Maystor »

Svi ovi kreteni koji se raduju predstojećoj američkoj agresiji na još jednu zemlju bi trebali pogledati malo unatrag i vidjeti rezultate iste u Iraku. Ako je do sada ginulo 1000 ljudi dnevno, od sada će ginuti duplo više. Ko god misli da će se u Siriji ponoviti Libija - glup je.
Locked