Sirija

Locked
Co0l

#10576 Re: Sirija

Post by Co0l »

zvizdan wrote:Cuj Hezbollah izgubio "plebiscitarnu podrsku islamskog svijeta". A u cemu se, inace, ogledala ta podrska? Zapljeskali bi im ponekad gledajuci TV dnevnik, uz poneko glasno "Aferim!" medju ukucanima, a sad ce ih po internetskim forumima nazivati "sejtanskom strankom". Golema im korist bila od prvog, taman ko sto ce im i ovo drugo plaho nastetiti.
Pa ja i govorim upravo o imidzu a to je stvar ciju je korist tesko izmjeriti.
Challenger__

#10577 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

zvizdan wrote:Cuj Hezbollah izgubio "plebiscitarnu podrsku islamskog svijeta". A u cemu se, inace, ogledala ta podrska? Zapljeskali bi im ponekad gledajuci TV dnevnik, uz poneko glasno "Aferim!" medju ukucanima, a sad ce ih po internetskim forumima nazivati "sejtanskom strankom". Golema im korist bila od prvog, taman ko sto ce im i ovo drugo plaho nastetiti.
Riječ je o salonskim simpatijama Poljina, Ankare i kriptocionističkih MB. Hezbollahov angažman im je s*eb'o koncepciju i srušio sav njihov svijet.

Radi sebe plaču, a ne radi muslimana.
basar

#10578 Re: Sirija

Post by basar »

Co0l wrote:
Pa da samo znate koliko je njima stalo do mog ili vašeg mišljenja hmm..
The 51st State

#10579 Re: Sirija

Post by The 51st State »

prva godina- gusterozavjeroljupci, skruseni, bijesni istovremeno na sve i svakoga, samo sto se marsovci nisu srucili na siriju...
druga godina- blagi optimizam, formirane teorije u potpunosti, odbrana slobodarskih tekovina irana, rusije i kine i slicnih despotija punim, opsti nedostatak empatije za zrtve rezima...
treca godina- ista ko i druga uz povecanu aroganciju...
Co0l

#10580 Re: Sirija

Post by Co0l »

basar wrote:
Co0l wrote:
Pa da samo znate koliko je njima stalo do mog ili vašeg mišljenja hmm..
Znam jarane.Nije ni Asadu stalo do toga smatra li ga neko ratnim zlocincem ili ne.Sto ga ne cini manje ratnim zlocincem.
Challenger__

#10581 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nego, da ovo javljanje završim sa sasvim ozbiljnim namjerama Katara da radikalno redefiniše svoje odnose u regionu: Qatar’s U-turn could Facilitate Peace with Syria, Aide Palestine:
Qatari diplomats have held talks with Hezbollah leader Hassan Nasrallah in the Syrian Embassy in Lebanon’s capital Beirut. The Qatari envoys conveyed that Doha wants to improve relations with Hezbollah, Tehran and Shia Muslims and conveyed that Doha wants to break the ice between Syria and Qatar. Simultaneously, Palestinian Authority (PA) Prime Minister Rami Hamdallah announced the Emir has granted the PA USD 150 million to help mitigate Palestine’s acute economic crisis.
Christof Lehmann

LINK - (nsnbc)
Last edited by Challenger__ on 06/12/2013 14:39, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10582 Re: Sirija

Post by arman1 »

The 51st State wrote:prva godina- gusterozavjeroljupci, skruseni, bijesni istovremeno na sve i svakoga, samo sto se marsovci nisu srucili na siriju...
druga godina- blagi optimizam, formirane teorije u potpunosti, odbrana slobodarskih tekovina irana, rusije i kine i slicnih despotija punim, opsti nedostatak empatije za zrtve rezima...
treca godina- ista ko i druga uz povecanu aroganciju...
LL B. Assad. :D
zvizdan

#10583 Re: Sirija

Post by zvizdan »

Co0l wrote:
A kod koga im je tacno narusen imidz? Kod debeloguzih zalivskih naftasa i ljudi koji islam razumijevaju na razini brosurica Visokog saudijskog komiteta? Ko ih je to preostao cijeniti jer se bore za vlastiti opstanak, jer samo totalni politicki analfabeta ne zna da je jedan od vaznih ciljeva cijele ove tragedije u Siriji upravo koliko je moguce vise ugroziti Hezbollah.

I cuj imidz! Pa to je Hezbollah, nije nekakav boy-band ili bubuljicavi teenager pa da se sekira kako ga mahala percipira :D
Co0l

#10584 Re: Sirija

Post by Co0l »

zvizdan wrote:
Co0l wrote:
A kod koga im je tacno narusen imidz? Kod debeloguzih zalivskih naftasa i ljudi koji islam razumijevaju na razini brosurica Visokog saudijskog komiteta? Ko ih je to preostao cijeniti jer se bore za vlastiti opstanak, jer samo totalni politicki analfabeta ne zna da je jedan od vaznih ciljeva cijele ove tragedije u Siriji upravo koliko je moguce vise ugroziti Hezbollah.

I cuj imidz! Pa to je Hezbollah, nije nekakav boy-band ili bubuljicavi teenager pa da se sekira kako ga mahala percipira :D
Ti koje spominjes ne razmisljaju na nacin prosjecnog obicnog covjeka a na kojeg se moja opaska odnosila.Takve samo interesi vode i sutra ako budu vidjeli svoj interes ljubice guzicu Asadu a kamoli Hezbolahu.

Igrom slucaja imam prijatelja i poznanika na raznim krajevima svijeta od Maroka preko Turske do Malezije,neki su nasi ljudi na privremenom radu tamo a koje znam odavde a neki su rodjeni tamo a koji se mahom zanimaju za desavanja u svijetu pa tako i ova u Siriji.Pricaju sa ljudima u tim sredinama izmedju ostalog i o ratu u Siriji.I kada se dotakne tema Hezbolaha uglavnom imaju slicno razmisljanje ovom kojeg sam ja iznio i oni i ljudi sa kojima pricaju tamo o tome.Nesto slicno se moze i po internetu procitati.
Da li je to bitno nekome,znaci li nekom Hezbolahovom vojniku sta o njemu misli obicni covjek,musliman,iz Malezije,Bosne ili Kazahstana-pa odgovor je vjerovatno da o tome i ne razmisljaju.Nisam ni tvrdio suprotno,samo tvrdim ono sto sam bio u prilici da saznam iz kontakta sa tim ljudima.
sarajevoxxxx

#10585 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nebek: Režimske snage javno pogubile i spalile 40 civila, uglavnom žena i djece !!!
sarajevoxxxx

#10586 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dakle radi se o kvartu El-Fetah u En-Nebeku. U kući se skrivalo 40 osoba, djeca, žene, i starci - Za maskar se znalo od jučer, tek nakon potvrde aktivisti su objavili vijesti o masakru.El-Fetah se nalazi pod režimskom kontrolom već nekoliko dana.
popokatepetl_com

#10587 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Zlobni rezim nastavlja da ubija samo civile jer ocigledno nisu u stanju da ubijaju teroriste...Realno nema sta :lol: Ja sam cuo kad svu Siriju ociste od terorista onda ce pobiti sve civilie i na teritoriji Sirije ce biti samo porodica Assad i vojska.
Challenger__

#10588 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

PostPostao/la sarajevoxxxx dana 03/12/2013 17:07
sarajevoxxxx wrote:Pobunjenici negiraju režimske tvrdnje o odvođenju 12 hrišćanskih kaluđerica iz Malule !
OK. Da vidimo da li je to istina:
Terrorists demand hostage-swap for releasing kidnapped nuns in Syria

A terrorist group calling itself the Free Qalamoun Brigades has claimed to have kidnapped 12 nuns from a convent in Syria and is demanding a hostage-swap for their release.

“The nuns are in a safe place, but they will not be released until after several demands have been implemented, most notably the release of 1,000 Syrians held in the prisons of the Syrian government,” the group’s spokesman, Mohannad Abu al-Fidaa, said in comments to pan-Arab Asharq al-Awsat published Friday.
LINK

Dakle, monahinje su otetete, otimači su se identifikovali, za njihovo puštanje imaju više uslova a glavni je razmjena za 1000 (slovima - hiljadu!) osoba iz zatvora!

_______

Kada si napisao što si napisao nisi naveo izvor pa ostaje da se špekuliše da li si izmišljao na svoju ruku, ili si samo prenosio tuđe laži. Kako god da okreneš - laž, neistina.
Challenger__

#10589 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Nebek: Režimske snage javno pogubile i spalile 40 civila, uglavnom žena i djece !!!
Ista stvar sa ovim... Hajde što si bezbroj puta (kao u gornjem postu) naveo neistinu, ali makar daj izvor, da sutra ne krivimo tebe, ako se ispostavi da je laž.
Challenger__

#10590 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

BTW, što se tiče tih 1.000 "Sirijaca" koje traže za 12 monahinja... Ambasador Sirije u UN je potvrdio prije neki dan da su sirijske vlasti (vojska, teritorijalna odbrana i policija) zarbile 200 Saudijaca na sirijskom ratištu, kojih je pun rejon Kalamuna.

Biće vrlo zanimljivo gledati da li će zapad (koji "ne pregovara sa teroristima") prećutno podržati ovu saudijsko-izraelsku operaciju zatočenja nevinih žena, ili će je osuditi.
Kikibombona

#10591 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:BTW, što se tiče tih 1.000 "Sirijaca" koje traže za 12 monahinja... Ambasador Sirije u UN je potvrdio prije neki dan da su sirijske vlasti (vojska, teritorijalna odbrana i policija) zarbile 200 Saudijaca na sirijskom ratištu, kojih je pun rejon Kalamuna.

Biće vrlo zanimljivo gledati da li će zapad (koji "ne pregovara sa teroristima") prećutno podržati ovu saudijsko-izraelsku operaciju zatočenja nevinih žena, ili će je osuditi.
Ako je tacno da traze razmjenu civili za vojnike, jasno je ko je na strani naroda. Dakle, bolji argument nije potreban.
Challenger__

#10592 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Odavno deplasirana dilema: operativni centri u Jordanu, Izraelu, Kalamunu; oficiri Izraela i S. Arabije koji rukovode operacijama u Dari, Kuneitri, okolini Damaska i rejonu Kalamuna, što sa distance (Izrael), što na terenu (Kalamun, KSA). Toliko su neukusni i očigledni da su se i Britanci, Francuzi i Amerikanci povukli u drugi plan ove prljave agresije.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10593 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

basar wrote:
The 51st State wrote:sta je tagutizam? i mene zaobidjite u tim vasim sektaskim pricama....
To nije burazeru sektaška priča, to je stvar koja i nas čeka u budućnosti nažalost.
Tagutizam je vlast koja je kontra Allahovih propisa.

( A da vidiš što je njima nekoga teško proglasiti kontra Allaha, samo nek je prijetnja izrahellu odma je tagut ;) )
zato je u iranu netagutizam :lol:
sarajevoxxxx

#10594 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Challenger__ wrote:BTW, što se tiče tih 1.000 "Sirijaca" koje traže za 12 monahinja... Ambasador Sirije u UN je potvrdio prije neki dan da su sirijske vlasti (vojska, teritorijalna odbrana i policija) zarbile 200 Saudijaca na sirijskom ratištu, kojih je pun rejon Kalamuna.

Ako je tacno da traze razmjenu civili za vojnike, jasno je ko je na strani naroda. Dakle, bolji argument nije potreban.
- Uslovi su da se prekine opsada gradova i da se dopremi hrana i i lijekovi u podrućja koja režim drži u okruženju. Spominju i puštanje djevojaka i žena koje režim drži u zatvoru. Vojnike niko nije spomenuo.
sarajevoxxxx

#10595 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb: 12 poginulih Sirijaca u mjestu El-Beza'ah nakon režimskih zračnih udara !

- Radilo se o vjernicima koji su nakon izlaska iz džamie bombardovali režimki avioni.
sarajevoxxxx

#10596 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Odavno deplasirana dilema: operativni centri u Jordanu, Izraelu, Kalamunu; oficiri Izraela i S. Arabije koji rukovode operacijama u Dari, Kuneitri, okolini Damaska i rejonu Kalamuna, što sa distance (Izrael), što na terenu (Kalamun, KSA). Toliko su neukusni i očigledni da su se i Britanci, Francuzi i Amerikanci povukli u drugi plan ove prljave agresije.
- U Siriji ratuju paravojne formacije i na strani sirijske opozicije i na strani režima.Što se tiče Kalemuna, koliko sam uspio primjetiti uglavnom ratuju stranci, na jednoj strani Nusra na drugoj Hezbollah.

- Asadova nekadašnja armija pomaže zračnim udarima i skudovima ravna Nebek i ostala mjesta u Kalemunu.Ovi imaju zafrkane sponzore (KSA, Emirati, Kuvajt) koji su im zadali više udaraca nego režim, mislim na ovo oko sektaštva koje KSA forsira.
sarajevoxxxx

#10597 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Režimske snage se povukle iz Dere. Navodno cijela Dera je oslobođena....

Za masakr u Nebeku: https://www.facebook.com/markaza3lame
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10598 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:Odavno deplasirana dilema: operativni centri u Jordanu, Izraelu, Kalamunu; oficiri Izraela i S. Arabije koji rukovode operacijama u Dari, Kuneitri, okolini Damaska i rejonu Kalamuna, što sa distance (Izrael), što na terenu (Kalamun, KSA). Toliko su neukusni i očigledni da su se i Britanci, Francuzi i Amerikanci povukli u drugi plan ove prljave agresije.
- U Siriji ratuju paravojne formacije i na strani sirijske opozicije i na strani režima.Što se tiče Kalemuna, koliko sam uspio primjetiti uglavnom ratuju stranci, na jednoj strani Nusra na drugoj Hezbollah.

- Asadova nekadašnja armija pomaže zračnim udarima i skudovima ravna Nebek i ostala mjesta u Kalemunu.Ovi imaju zafrkane sponzore (KSA, Emirati, Kuvajt) koji su im zadali više udaraca nego režim, mislim na ovo oko sektaštva koje KSA forsira.
šijocionisti
tesanj

#10599 Re: Sirija

Post by tesanj »

zvizdan wrote:
Co0l wrote:

sve receno :thumbup:
Saxtrol

#10600 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

Co0l wrote: Ti koje spominjes ne razmisljaju na nacin prosjecnog obicnog covjeka a na kojeg se moja opaska odnosila.Takve samo interesi vode i sutra ako budu vidjeli svoj interes ljubice guzicu Asadu a kamoli Hezbolahu.

Igrom slucaja imam prijatelja i poznanika na raznim krajevima svijeta od Maroka preko Turske do Malezije,neki su nasi ljudi na privremenom radu tamo a koje znam odavde a neki su rodjeni tamo a koji se mahom zanimaju za desavanja u svijetu pa tako i ova u Siriji.Pricaju sa ljudima u tim sredinama izmedju ostalog i o ratu u Siriji.I kada se dotakne tema Hezbolaha uglavnom imaju slicno razmisljanje ovom kojeg sam ja iznio i oni i ljudi sa kojima pricaju tamo o tome.Nesto slicno se moze i po internetu procitati.
Da li je to bitno nekome,znaci li nekom Hezbolahovom vojniku sta o njemu misli obicni covjek,musliman,iz Malezije,Bosne ili Kazahstana-pa odgovor je vjerovatno da o tome i ne razmisljaju.Nisam ni tvrdio suprotno,samo tvrdim ono sto sam bio u prilici da saznam iz kontakta sa tim ljudima.
Pa ja koliko vidim i po ovome forumu a i po drugim pricama, u najmanju ruku je podijeljeno misljenje oko Hezbolaha pola pola, a ko imalo hoce da ukljuci vijuge jasno da Hezbolah i nije imao izbora.
A sustini Cool nama zele reci da je Hezbolahu pao imidz u ocima obicnog covjeka, sto nema veze sa glavom, ima ljudi koji podrzavaju Hezbolah i koje ne podrzavaju, a ovi simpatizeri koga briga za njih, dok su se tukli sa Izraelom bio je super Hezbolah, a sada kada se bore za sebe onda ti simpatizeri kao okrecu glavu.
Za militantne grupe koji su usle u Siriju prije samog sukoba i demonstracija sam ti postavio link par stranice ranije, postavio sam i linkove sirijskih izbjeglica i sta oni misle o sve (ljudi su izgubili sve, i svi su im krivi, i FSA i Bashar itd ti obicni ljudi sigurno ne razmisljaju kako si ti zamislio), na kraju krajeva arapasko proljece je krenulo 2010 godine, gotovo ni jedne demonstracije arapskog proljeca nisu bili mirne, a neke su izazvale gradjanske ratove, modeli su svugdje isti, slucajno ili ne sam zakljuci.
Ista stvar sa ovim... Hajde što si bezbroj puta (kao u gornjem postu) naveo neistinu, ali makar daj izvor, da sutra ne krivimo tebe, ako se ispostavi da je laž.
Njegove izvjestaje ovakve vrste bi trebalo citirati kao sto udbch citira onog dzimija sa fejsbuka, to je u tom rangu.
Locked