Sirija
- madner
#10276 Re: Sirija
200 000 je previse ozbiljan broj za plemena tog podrucja, to mogu mobilizovati samo nacije. 
-
Avetinho
#10277 Re: Sirija
Ne samo pobunjenicima, gace se tresu cijelom svijetu, jer kruze glasine da su se Hezbolahu prikljucili i Mirko i Slavko.
Tek sad su svi nayebali.
Tek sad su svi nayebali.
-
udrch
#10278 Re: Sirija
znači da mi je prognoza bila dobra, odavno se zna da će Bašar biti donji, to je sigurno, a ova njegova Sirijska alawitska armija će biti poražena..dječak sa šibicama wrote:udrch haman ko Lazanski![]()
Covjek vec godinu dana predvidja propast SAA i Bashara
-
udrch
#10279 Re: Sirija
posebno je zanimljivo kako humano postupaju sa ranjenicima..nikad im ove sunije iz okruženja koje smatraju neprijateljima neće zaboraviti..Herr Flick wrote:Hezbollah je trenutno najobučenija vojna formacija u Siriji bez ikakve sumnje.Ovi iz SAA,FSA,nusre i tih ostalih govana se nemogu ni poredit sa njima.
http://www.liveleak.com/view?i=99e_1385613444
- Kikibombona
#10280 Re: Sirija
Kao sto rece jedan pripadnik Hezbulaha; 'Hezbulah u Siriji brani svoj opstanak'. Ne bi bilo dobro po njih da su okruzeni Izraelom i ISILom/Nusrom.udrch wrote: posebno je zanimljivo kako humano postupaju sa ranjenicima..nikad im ove sunije iz okruženja koje smatraju neprijateljima neće zaboraviti..
Hoce li sije ikada zaboraviti ISILu i Nusri?
Ne mozes posmatrati samo jednu stranu.
- Co0l
#10281 Re: Sirija
Jel pri kraju to tamo vise?Vidim neke voline pricaju o mljevenju mesa i tako to 
-
joe_black
#10282 Re: Sirija
Udrih...ove bradonje iz uvoza nisu zasticeni niti jednom od medjunarodnih konvencija...udrch wrote:posebno je zanimljivo kako humano postupaju sa ranjenicima..nikad im ove sunije iz okruženja koje smatraju neprijateljima neće zaboraviti..Herr Flick wrote:Hezbollah je trenutno najobučenija vojna formacija u Siriji bez ikakve sumnje.Ovi iz SAA,FSA,nusre i tih ostalih govana se nemogu ni poredit sa njima.
Muslim da ni Allahu dz.s. Nema nista draze nego kada ih se ovako tretira...
- Opetja033
#10283 Re: Sirija
Kada se sve ovo zavrsi zasigurno ce, smjesteni na sigurno u Perziji - svoju djecu, unuke i praunuke prepadati njima. Ne znam sta su drugo i ocekivali i cemu su se nadali.Kikibombona wrote:Kao sto rece jedan pripadnik Hezbulaha; 'Hezbulah u Siriji brani svoj opstanak'. Ne bi bilo dobro po njih da su okruzeni Izraelom i ISILom/Nusrom.udrch wrote: posebno je zanimljivo kako humano postupaju sa ranjenicima..nikad im ove sunije iz okruženja koje smatraju neprijateljima neće zaboraviti..
Hoce li sije ikada zaboraviti ISILu i Nusri?
Ne mozes posmatrati samo jednu stranu.
- Soslan
#10284 Re: Sirija
Ti izgleda imaš nekih problema sa klonovima, bićima začetim na "protuprirodan" način, bez ljubavne želje (čitaj pohote) svojih roditelja? Možda si u pravu, moguće je da oni nemaju dušu kao srećnici, poput tebe, začeti iz čiste Ljubavi i dopuštenjem Božijim.Možda imaš negativan stav, jedino prema forumaškim klonovima a ne generalno "antiklon agendu"? Iz tvoje "analize" mog komentara, naslućujm da i ovaj forum ima neku sumnjivu "klonovsku" prošlost.Ranije se zvao "sarajevo-x.com" a sad se zove "Klix.ba". Ako je neko promjenio ime, ne znači da je klon ili konvertit, daleko bilo. Vlasnici ovog furuma su zasigurno imali svoje razloge za promjenu imena foruma i to ne doživljavam kao nešto negativno.udrch wrote:a šta si ti, njegov advokat ili klon?Soslan wrote:Kako vam nije jasno zašto je saxtrol sebi dao takav nik? Ne da bi sebe nazvao trolom, vać nekog sax-a, verovatno ljut na njega jer je banovan, zato što ga je "malo" grublje kritikovao. Ovaj nik mu više dođe kao politički stav ili parola dotičnog gospodina a ne priznanje da je trol.
da ste čitali ovaj forum i portal prije nego ste se registrovali znali bi da je ovo bio sarajevo-x.com, a sax je od milja..
šta kažeš, njegov nick je politički stav i kritika forumaša saxa?![]()
![]()
No, nije to tema.Pomenuti gospodin "saxtrol" na tu temu, priznaje da ja vidim "malo dublje" od ostalih.Osim što ne priznaje da je klon.Neki ove otvoreno sumnjaju da ti u poslednje vreme koristiš "rezervni acaunt" a da si ranije na ovoj temi "rasturao" pod imenom "cetmi" ili tako nekako, mada ja u to ne verujem. Mada se čova sa tim nikom "cetmi" fino odjavio, tačnije najavio svoje duže odsutvo, nedugo potom se ti aktiviraš.Sumnjivo nekim obaveštajnim krugovima, naročito zbog sličnih stavova i stila ,karakterističnih izostavljanja velikog slova na početku rečenice i pasusa i tome slično.Međutim ja to ne dovodim u nikakvu vezu sa tobom, mislim da si ti autentičan.
Inače, tvoje nadmudrivanje sa Challenger-om , kojeg ovde mnogi skraćeno zovu Čeli , od milja ili ne, nije važno, bilo mi je jako simpatično.Naročito onaj vaš "rat avatarima".Hehehehe.Kad si počeo da uviđaš svuju inferiornos, pribegao si zastrašivanju i "obukao uniformu" i nabacio "crni barjak horasanski", što je rezultiralo Čelijevim povratkom na "stari dobri borbeni" avatar sa nunčkama.Posle si poslao "miroljubivu ponudu" sa "I love Iceland", ne bi li "navuko Člija da spusti gard, jer znaš da je slab na "Islandsku revoluciju".Kad to nije prošlo, opet si se vratio u "mirnodopsko stanje", mada i dalje tražiš žrtvu.Nemoj mene, ko Boga te molim, nemoj il` ću zvati Čelija.
P:S:
Oprostite za off.Moro sam, jebiga.
Last edited by Soslan on 03/12/2013 16:55, edited 2 times in total.
- Kikibombona
#10285 Re: Sirija
Hmmm..Opetja033 wrote: Kada se sve ovo zavrsi zasigurno ce, smjesteni na sigurno u Perziji - svoju djecu, unuke i praunuke prepadati njima. Ne znam sta su drugo i ocekivali i cemu su se nadali.
Ne vidim snagu koja bi ih mogla dovesti u takvu situaciju.
Sta mislis o uniji Iran, Irak, Sirija i Libanon?
Ako cemo fantazirati, i to je moguce.
- Co0l
#10286 Re: Sirija
To sa Islandom ce prije bit da nema veze sa Sirijom ni sa Celijem nego sa utakmicama baraza Hrvatska-Island al helem nejse...Soslan wrote:Ti izgleda imaš nekih problema sa klonovima, bićima začetim na "protuprirodan" način, bez ljubavne želje (čitaj pohote) svojih roditelja? Možda si u pravu, moguće je da oni nemaju dušu kao srećnici, poput tebe, začeti iz čiste Ljubavi i dopuštenjem Božijim.Možda imaš negativan stav, jedino prema forumaškim klonovima a ne generalno "antiklon agendu"? Iz tvoje "analize" mog komentara, naslućujm da i ovaj forum ima neku sumnjivu "klonovsku" prošlost.Ranije se zvao "sarajevo-x.com" a sad se zove "Klix.ba". Ako je neko promjenio ime, ne znači da je klon ili konvertit, daleko bilo. Vlasnici ovog furuma su zasigurno imali svoje razloge za promjenu imena foruma i to ne doživljavam kao nešto negativno.udrch wrote:a šta si ti, njegov advokat ili klon?Soslan wrote:Kako vam nije jasno zašto je saxtrol sebi dao takav nik? Ne da bi sebe nazvao trolom, vać nekog sax-a, verovatno ljut na njega jer je banovan, zato što ga je "malo" grublje kritikovao. Ovaj nik mu više dođe kao politički stav ili parola dotičnog gospodina a ne priznanje da je trol.
da ste čitali ovaj forum i portal prije nego ste se registrovali znali bi da je ovo bio sarajevo-x.com, a sax je od milja..
šta kažeš, njegov nick je politički stav i kritika forumaša saxa?![]()
![]()
No, nije to tema.Pomenuti gospodin "saxtrol" na tu temu, priznaje da ja vidim "malo dublje" od ostalih.Osim što ne priznaje da je klon.Neki ove otvoreno sumnjaju da ti u poslednje vreme koristiš "rezervni acaunt" a da si ranije na ovoj temi "rasturao" pod imenom "cetmi" ili tako nekako, mada ja u to ne verujem. Mada se čova sa tim nikom "cetmi" fino odjavio, tačnije najavio svoje duže odsutvo, nedugo potom se ti aktiviraš.Sumnjivo nekim obaveštajnim krugovima, naročito zbog sličnih stavova i stila ,karakterističnih izostavljanja velikog slova na početku rečenice i pasusa i tome slično.Međutim ja to ne dovodim u nikakvu vezu sa tobom, mislim da si ti autentičan.
Inače, tvoje nadmudrivanje sa Challenger-om , kojeg ovde mnogi skraćeno zovu Čeli , od milja ili ne, nije važno, bilo mi je jako simpatično.Naročito onaj vaš "rat avatarima".Hehehehe.Kad si počeo da uviđaš svuju inferiornos, pribegao si zastrašivanju i "obukao uniformu" i nabacio "crni barjak horasanski", što je rezultiralo Čelijevim povratkom na "stari dobri borbeni" avatar sa nunčkama.Posle si poslao "miroljubivu ponudu" sa "I love Iceland", ne bi li "navuko Člija da spusti gard, jer znaš da je slab na "Islandsku revoluciju".Kad to nije prošlo, opet si se vratio u "mirnodopsko stanje", mada i dalje tražiš žrtvu.Nemoj mene, ko Boga te molim, nemoj il` ću zvati Čelija.
P:S:
Oprostite za off.Moro sam, jebiga.
-
sarajevoxxxx
#10287 Re: Sirija
Pobunjenici negiraju režimske tvrdnje o odvođenju 12 hrišćanskih kaluđerica iz Malule !
-
sarajevoxxxx
#10288 Re: Sirija
- Otkrivena nova masovna grobnica na jugu Haleba u vočnjacima El-Hanat u kojoj se nalazi 31 tijelo. Radi se o Sirijcima koji su javno pogubljeni i ubijeni hladnim oružjem.
http://orient-news.net/?page=urgent_bar_news_show
http://orient-news.net/?page=urgent_bar_news_show
-
sarajevoxxxx
#10289 Re: Sirija
Građani Haleba u kvartu Kerem El-Džermani veću su godinu dana bez struje !
-
sarajevoxxxx
-
sarajevoxxxx
#10291 Re: Sirija
FSA u Jebrudu presrela telefonske razgovore komande Hezbollaha koja izdaje naređenja da se granatira džamija i crkva u Nebeku: ''Irmi ala kanise'' ''Udaraj po crkvi'' na 2:00 :
Last edited by sarajevoxxxx on 03/12/2013 17:31, edited 3 times in total.
- Kikibombona
#10292 Re: Sirija
Saxxx, samo przi, ne obaziri se na zamjerke.
Jedino molim tebe, a i ostale, obavjestite citaoce da je snimak ili slika uznemirujuceg sadrzaja iznad linka koji postavite. Desavalo se da otvorim link i tek poslije procitam da je snimak uznemirujuceg sadrzaja. A osjetljiv mi zeludac.
Jedino molim tebe, a i ostale, obavjestite citaoce da je snimak ili slika uznemirujuceg sadrzaja iznad linka koji postavite. Desavalo se da otvorim link i tek poslije procitam da je snimak uznemirujuceg sadrzaja. A osjetljiv mi zeludac.
- Kikibombona
#10293 Re: Sirija
Saxxx
Imas li saznanja, kakva je situacija u Nabaku?
Jesu li SAA i Hezbulah usli u grad ili dejstvuju iz okoline?
-
zlatko1990
#10294 Re: Sirija
Ma ovo je za Hezbolah pitanje opstanka. Doveli su u Siriju 20.000 vojnika . Ma sprzit ce i dzamije i crkve , šta god, samo da Asad ostane na vlasti.
Šta će 20.000 vojnika iz Libana u Siriji ? Šta će Iračani , Iranci, i drugi šiiti tu . Jel to štite Zejnebin mezar u Halebu , Homsu .
Ionako će da izgube na kraju.
Šta će 20.000 vojnika iz Libana u Siriji ? Šta će Iračani , Iranci, i drugi šiiti tu . Jel to štite Zejnebin mezar u Halebu , Homsu .
- basar
#10295 Re: Sirija
Čuj šta će, naravno da se štiti, šiiti žive u čitavoj Siriji, a ondje gdje vehabo-cionisti vladaju tu za nas nema života.zlatko1990 wrote:Ma ovo je za Hezbolah pitanje opstanka. Doveli su u Siriju 20.000 vojnika . Ma sprzit ce i dzamije i crkve , šta god, samo da Asad ostane na vlasti.
Jako površno posmatranje, iskreno..
A od koga će to izgubiti?
- basar
#10296 Re: Sirija
Vehabo-cionisti koriste svaki objekat za skrivanje.sarajevoxxxx wrote:FSA u Jebrudu presrela telefonske razgovore komande Hezbollaha koja izdaje naređenja da se granatira džamija i crkva u Nebeku: ''Irmi ala kanise'' ''Udaraj po crkvi'' na 2:00 :
-
sarajevoxxxx
#10297 Re: Sirija
Do sada je sve ok.Režimske snage navaljuju od jutros, tokom cijelog dana su granatirali područje, kako pišu, do sada najveće borbe od početka rata.Kikibombona wrote:Saxxx
https://www.facebook.com/Nabek.MC
- Herr Flick
#10298 Re: Sirija
Da nije malo 20.000 ja mislim da ih ima barem 50.000zlatko1990 wrote:Ma ovo je za Hezbolah pitanje opstanka. Doveli su u Siriju 20.000 vojnika . Ma sprzit ce i dzamije i crkve , šta god, samo da Asad ostane na vlasti.
-
Saxtrol
#10299 Re: Sirija
Druze pusti ljude, kojima su vehabije uzor i primjer. Ja niti sam znao da je ovo prije bio sarajevox forum, niti sam taj forum nekada citao. Trazeci informacije o Siriji, naletio sam na ovaj forum i nakon odredjenog vremena se registrovao, a ostalo si shvatio....Iz tvoje "analize" mog komentara, naslućujm da i ovaj forum ima neku sumnjivu "klonovsku" prošlost.Ranije se zvao "sarajevo-x.com" a sad se zove "Klix.ba". Ako je neko promjenio ime, ne znači da je klon ili konvertit, daleko bilo. Vlasnici ovog furuma su zasigurno imali svoje razloge za promjenu imena foruma i to ne doživljavam kao nešto negativno.
No, nije to tema.Pomenuti gospodin "saxtrol" na tu temu, priznaje da ja vidim "malo dublje" od ostalih.Osim što ne priznaje da je klon.
Kikibombona ima naravno istine, ali moras citati izmedju redova. Nije tajna da je dolaskom Hezbolaha, ovaj rat dobio potpuno drugu dimenziju. Ali ne treba te to iznenadjivati, ako dodje vojska, bolje obucena od tvoje, da ti pomogne, valjda je logicno da pustis njima planiranja i logistiku, a to ne znaci da je SAA u rasulu kako se pise. SAA je pretrpila udarce, osim sto se bore protiv svojih dojucerasnjih drugova (a psiholoski napadac je uvijek u prednosti), bore se sa protivnikom iz srednjeg vijeka koji imaju moderno naoruzanje.Kikibombona wrote: Koliko u ovome ima istina?
Obojeno pokazuje kakav pristup ima Hezbulah. Vjerujem da su fantizam i odlucnost koja karakterise Hezbulah promijenila nesto u glavama vojnika SAA. Nakon aktivnog ucesca Hezbulaha u bitci za Kusajr sve se promijenilo.
Ove price o rasulu unutar SAA su takodje smjesne, i citam ih stalno. Krize mora biti, ali nisam jos vidio da SAA puca na SA ili svoje savezike. Covjek napisao da je ova godina bila uspjesna za teroriste, o cemu onda dalje pricati. Uzmes mapu od prosle godine, uporedis trenutno stanja i stanje od prosle godine, ali ne po njemu je ovo godina rebelsa.
Vjerovatno i jeste, jer se kod njih ne zna ko pije a ko placa ne zna se koliko ce se brigada pregrupisati i spojiti u neku novu vojsku, ne zna se ko im glavnu rijec, malo pucaju jedni po drugima, pa malo po SAA i saveznicima. Jedino sto je sigurno da je ovaj rat davno postao odbrambeni rat, jer pitanje je veliko koliko uopste ima Sirijaca na teroristickoj strani. Kod SAA su svi Sirijci, kao i u sijitskim milicijama i NDF, dok navodna FSA ne zna ni sama ko je cini, ni sa kime ratuje, ni ko su joj saveznici. O ovim privatnim vojskama Saudijske Arabije i Katara je smijesno pricati.
Alepo je kljuc rata, kada SAA to uzme, mogu kupiti prnje svi zaostali umovi i lagano kuci, ono sto je jso bolje, to je da su obavjestajne sluzbe davno obnovile kontakte sa SAA i imaju tacno imena i prezimena terorista, koji po povratku iz Sirija ceka sud.
- Challenger__
#10300 Re: Sirija
Moram da intervenišem. Ovde se stalno potencira i predimenzionira Hezbollah, a previđa se elementarna činjenica da je preokret na ratištu optpočeo deblokadom Damaska, kada je SAA probila unutrašni i zatvorila vanjski prsten oko Damaska i oslobodila Otajbah. Tada, početkom ove godine, nije bilo jedinica Hezbollaha.
Naravno da su odigrali značajnu, možda i presudnu ulogu kasnije, u operacijama za Al-Kusair, ali to je prije svega stvar psiholške nego materijalne prevage.
Sa druge strane, angažman takvih jedinica ima i svoje štetne posljedice (ne sviđa se svima u Siriji prisustvo stranaca u SAA), tako da kada se sve sabere i oduzme, imam utisak da se uloga Hezbollaha predimenzionira do apsurda.
Naravno da su odigrali značajnu, možda i presudnu ulogu kasnije, u operacijama za Al-Kusair, ali to je prije svega stvar psiholške nego materijalne prevage.
Sa druge strane, angažman takvih jedinica ima i svoje štetne posljedice (ne sviđa se svima u Siriji prisustvo stranaca u SAA), tako da kada se sve sabere i oduzme, imam utisak da se uloga Hezbollaha predimenzionira do apsurda.