Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

vela-ze

#1 Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by vela-ze »

Podnesena krivična prijava protiv Vahida Heće
Transparency International BiH podnio je Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo krivičnu prijavu protiv federalnog ministra energije, industrije i rudarstva Vahida Heće zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja, kao i prigovor Centralnoj izbornoj komisiji zbog kršenja Zakona o finansiranju partija i mahinacija u promotivnoj kampanji "Nije kasno za bolji život".

Prema pisanju "Dnevnog avaza", tako će pompezna kampanja notorno iskorištena za promociju Stranke za BiH i njenog predsjednika Harisa Silajdžića, konačno dobiti epilog pred pravosuđem BiH.

U prijavi se navodi da je iz priloženog materijala očigledno da postoji veza između nezakonitog finansiranja kampanje "Nije kasno za bolji život" i mogućih poslovnih ponuda, uz nezakonito finansiranje političke stranke kojoj prijavljeni pripada Stranke za BiH, te stavljanje u izgled nekim privrednim društvima dobijanje poslova protivno proceduri koju propisuje Zakon o javnim nabavkama.

U prijavi se navodi da ova kampanja ima karakter izborne koju finansiraju privredna društva u korist jedne političke partije i da je takvo postupanje protivno odredbama Zakona o finansiranju političkih partija.

Transparency International BiH podnio je 13. septembra Centralnoj izbornoj komisiji BiH prigovor protiv Stranke za BiH zbog netransparentnog finansiranja predizborne kampanje, kada su i najavili da će kod nadležnog tužilaštva podnijeti krivičnu prijavu protiv Heće.

Predsjedavajući Odbora direktora TI BiH Emir Đikić juče je izjavio da su kompanije koje su finansirale ovu kampanju praktično dale mito za dobijanje poslova u elektroenergetskom sektoru u Federaciji BiH.

On je istakao da se TI BiH odlučio na ovakav potez nakon što je Hećo priznao da je pokrenuo kampanju na zahtjev menadžera pojedinih firmi, koje su i finansirale kompletnu kampanju. SRNA
Najsmjesnije od svega ovoga, sto je premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović izjavio da Federalna vlada nije odobrila, niti finansirala spomenutu kampanju.

U Elektroprivredi BiH i resornom ministarstvu također tvrde da nisu naručili kampanju.

Znaci i u Vladi Federacije, kao i u Elektroprivredi moze se raditi sta hoce... kako ljudi koji su na celu ove dvije "institucije" ne znaju sta se desava u njihovoj blizini, za koju su oni odgovorni, za koju su dobili povjerenje gradjana...
ari_selfsufficient

#2 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by ari_selfsufficient »

Ništa novo.Jedino za sta je ovaj gospon sposoban je kradja,lopovluci,marifetluci,muljanje.
Zelenas

#3 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by Zelenas »

Sta je tu novo?

Vjerovatno je kriva opozicija. :mrgreen:

Usput, kampanja mu je k'o i dobra, ima dobre fotke.
Vidi se da padaju, cim ovoliko ulazu u marketing.
Control panel

#4 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by Control panel »

ma otkud ti to. ma ne bi on to.
Noddle

#5 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by Noddle »

Ma dajte ljud, nemojte tako... Nisu oni sposobni da urade takve stvari... Oni onako divni i krasni i ni mrava ne bi zgazili, a vi tako...

Fuj! Jos uvijek ne mogu da vjerujem da nemaju nimalo srama i da jos uvijek nisu pobjegli u misiju rupu.
almirony

#6 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by almirony »

Ovo nema ni u Tunguziji. Drzavni ministar prizna da su kampanju narucile kompanije koje hoce da dobiju posao (koji on i njegovi jarani iz stranke daju), a on proveo kampanju :?: Ne da bi odletio sa funkcije iste sekunde u bilo kojoj zapadnoj zemlji, nego bi odlezao par finih godinica. Nevjerovatno :x
liliac

#7 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by liliac »

kako jadnom vahidu sada bride usi. zove hare iz njujorka, safa iz beca, pecanin iz...bogzna gdje.

pecanin: pa, vahide, pobogu, malo je sto maltretiras novinare, sad si krivicnu dobijas. pa u crno ces nas zaviti, infarkt cu od tebe dobiti!
heco: pa, nemoj tako senco...
pecanin: nemoj ti meni senco! znas ti koliko nam je zavisilo od ove kampanje!? ako nista drugo, mogli smo u tehnickom mandatu prodati par elektrana, a ti sebi dopustis da podnesu krivicnu prijavu... a ja djecu htio voditi u svemirski turizam vec na isteku godine...
heco: a sta sam mogao, sta...
pecanin: mogao si se za ovo pobrinuti k'o sto si se i za brata pobrinuo, je l' da?! njemu davati pare iz budzeta nije bio problem!
heco: ama, senco, sve ce se to srediti, vidjecu ja sa kantonalnim tuziteljem, nece ovo doci do optuznice, sredicemo mi to kao sto smo sredili i tuzlansku banku, usprkos svemu sto su dani tada objavljival...
pecanin: vahide, to nije fer!
heco: a sto? kamo srece da je sef imao pameti da ostane dobar sa fahrom, on se nasao s tobom petljati...
pecanin: pa, necemo tako vahide.
heco: hocemo, hocemo senco! nego, deder ti nazovi sefa, pa ovo smiri, a ja cu svoj posao obaviti.
pecanin: kojeg?
heco: kako kojeg?
pecaninc: safu ili hakana?
heco: e, vidis to je vec ozbiljna dilema.
pecanin: pa, kazem ti ja...
heco: cuj, posto ja ne znam ko je tu kome sef, ti nazovi obojicu, a ja odo u kantonalno tuziteljstvo

(nastavak slijedi)
Desert Wind

#8 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by Desert Wind »

Samo da upozorim vazeno pucanstvo da sve politicke partije od drzave dobiju odredjena sredstva za politicke kampanje tako da vam je ovo šuplja - na stranu sto ja tipa na gumo - ali se sve kampanje dijelom placaju iz nasih dzepova i to je zakonski regulisano...
almirony

#9 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by almirony »

Desert Wind wrote:Samo da upozorim vazeno pucanstvo da sve politicke partije od drzave dobiju odredjena sredstva za politicke kampanje tako da vam je ovo šuplja - na stranu sto ja tipa na gumo - ali se sve kampanje dijelom placaju iz nasih dzepova i to je zakonski regulisano...
Ovaj slucaj nema veze sa sredstvima za politicke kampanje.
liliac

#10 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by liliac »

njujork. malo iza ponoci po americkom vremenu. zvoni telefon.

pecanin (servilno): sefe, dobro jutro, ometam li vas?
silajdzic (razgoropadjeno): kako dobro, ne sreo se s dobrinom ni u putu, kako dobro, vidis da su nas provalili...
pecanin: sefe, ja samo zelim da vas uvjerim da ja nisam imao nista s ovim...
silajdzic: sta, ba nisi? pa nisam ti ja suljo tihic, kojeg si pripremao za tv debatu u kampanji 2006., znas ti s kim pricas?!
pecanin (jos servilnije): znam, sefe, znam...
silajdzic: a sta ti znas, kad nista ne znas...
pecanin: sefe, samo da jos jednom ponovim, ja stvarno nisam imao nista s ovom prijavom, to je hecina greska..
silajdzic: opet ti! kako nisi, ti si bio zaduzen da drzis pod kontrolom nasu stranku i nevladin sektor, a i jedni i drugi se oteli kontroli, ostala ti samo ona saka budala sto one glavuse nosaju... nisi ti vrijedan para koje smo mi u tebe ulozili...
pecanin (preklinjuci): sefe, pa, molim vas...
silajdzic (potpuno bijesan): znao sam ja da tebi ne mogu vjerovati jos od onog tvog pisanja o zeljezari zenica... pa, sta ako smo je prodali za marku mojim prijateljima iz kuvajta koji su na njoj zaradili stotine miliona, sta?
pecanin: pa, nista sefe, slazem se, to je bila majstorija, majstorski potez. uostalom, koga briga za zenicu, nek se poguse u smogu...
silajdzic: dobro, de. i sta cemo sad?
pecanin: ne znam, sefe, mescini da nam je ovaj plan propao?
silajdzic (konsterniran): staaaaaa? kako propao? pa, imas li ti predstave s kakvim mi ljudima imamo posla? znas li ti ko je behdjet pacoli?
pecanin: znam, sefe, znam...
silajdzic: ne znam kako cete to izvesti, ali mi do kraja kampanje ovo ako ne zavrsimo, mi cemo zavrsiti. u kantama za smece. nema tog istanbula i bijelog polja u kojem cemo se moci sakriti.
pecanin: heco me uvjerava da prijava nece stici do optuznice...
silajdzic: vahid se malo pogubio. nazovi safu i vidi sta nam je raditi.
pecanin: na zapovjed sefe.

(nastavlja se)
brucos7

#11 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by brucos7 »

Prema pisanju "Dnevnog avaza", tako će pompezna kampanja notorno iskorištena za promociju Stranke za BiH i njenog predsjednika Harisa Silajdžića, konačno dobiti epilog pred pravosuđem BiH.

Ako je scepin avaz izvor onda sigurno ne sumnjam u "istinitost" ovog teksta :-) ma bjeziiiiiiiiiiiiiiiii :run:
liliac

#12 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by liliac »

http://www.ti-bih.org/Articles.aspx?Art ... d8de04ef8b

Kampanja koju niko nije finansirao?
Banja Luka, 02.09.2010. — TI BiH smatra da ministar Hećo duguje građanima objašnjenje ko je finansirao kampanju Elektroprivrede, koliko je utrošeno na nju, te koja je agencija i na koji način odabrana da kreira i sprovede kampanju

Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH) poziva ministra energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, gospodina Vahida Heću da otkrije misteriju o tome ko je finansirao kampanju „Nije kasno za bolji život“, koju zajednički potpisuju Elektroprivreda BiH i minustarstvo pod vođstvom gospodina Heće.

Naime, TI BiH je već upozoravao na činjenicu da je pomenuta kampanja iskorištena u svrhu promicije Stranke za BiH, te da iz Elektroprivrede tvrde da ovo preduzeće nije učestvovalo niti finansiralo kampanju, dok ministarstvo nije ni odgovorilo na upit TI BiH o tome ko je finansirao i sproveo kampanju. U isto vrijeme, premijer FBiH Mustafa Mujezinović takođe tvrdi da Vlada nije odobrila niti finansirala pomenutu kampanju, dok gospodin Hećo u reakciji na saopšenje TI BiH s jedne strane izražava ponos na činjenicu da se kampanja povezuje sa uspjesima Stranke za BiH, a s druge tvrdi da iz „budžeta Federacije BiH nije utrošena nijedna konvertibilna marka vezano za kampanju za promociju energetskih projekata”.

S obzirom na oprečne izjave iz kojih ponovo nije jasno iz kojeg izvora je finansirana kampanja, TI BiH smatra da ministar Hećo duguje građanima objašnjenje:

ko je finansirao kampanju Elektroprivrede,
koliko je utrošeno na nju, te
koja je agencija, i na koji način, odabrana da kreira i sprovede kampanju.
Takođe, TI BiH poziva gospodina Heću da da objašnjenje zašto Ministarstvo energije, rudarstva i industrije nije u zakonskom roku odgovorilo na upit ove organizacije i time prekršilo Zakon o slobodi pristupa informacijama.

TI BiH će, kao što je najavljeno, bez obzira na to što je uskraćen za informacije, iskoristiti sva pravna sredstva kako bi dobio uvid u ugovor o provođenju kampanje, u nastojanju da u potpunosti informiše građane o tome na koji način se troše njihova sredstva.
liliac

#13 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by liliac »

http://www.ti-bih.org/Articles.aspx?Art ... aab847ea66

Zloupotrebom javnih sredstava do izbornih poena
Banja Luka, 01.09.2010. — TI BiH apeluje da se spriječe sve češće zloupotrebe javnih sredstava u svrhu predizborne stranačke promocije, kao i neodgovorno i nelegalno trošenje novca poreskih obveznika

Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH) žestoko osuđuje sve češće zloupotrebe javnih sredstava u svrhu predizborne stranačke promocije, te apeluje na političke stranke da se odgovornije odnose prema novcu poreskih obveznika, čije interese bi trebalo da zastupaju.

Naime, ponukan nedavnom kampanjom Elektroprivrede BiH i Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH, pod sloganom „Nije kasno za bolji život“, za koju je na prvi pogled jasno da je iskorištena u predizborne svrhe, TI BiH je uputio Elektroprivredi zahtjev za informacije o javnom pozivu za izbor najpovoljnije ponude za provođenje kampanje, te kriterijumima ocjenjivanja ponude, izboru najboljeg ponuđača i cijeni ugovorenih usluga. Elektroprivreda je odgovorila da ovo preduzeće nije učestvovalo u organizovanju kampanje, pa je samim tim nije ni finansiralo, s napomenom da se ove informacije mogu dobiti u resornom ministarstvu. TI BiH se odmah obratio nadležnom ministarstvu, tražeći iste informacije, međutim iz ministarstva nije stigao nikakav odgovor, iako je zakonski rok za dostavljanje informacija istekao.

Činjenica da Elektroprivreda, pod čijim imenom se sprovodi kampanja, nije upoznata s informacijama o kampanji, te izjava premijera FBiH Mustafe Mujezinovića da kampanja nije finansirana iz budžeta FBiH, kao i da Vlada nije dala saglasnost, upućuju na jasan zaključak da su u ovom slučaju zloupotrijebljena javna sredstva u svrhu promocije Stranke za BiH, čiji član je ministar energije, rudarstva i industrije, gospodin Vahid Hećo. Iako je TI BiH uskraćen za informacije iz ministarstva, iskoristiće sva pravna sredstva kako bi dobio uvid u ugovor o provođenju kampanje, u nastojanju da u potpunosti informiše građane o tome na koji način se troše njihova sredstva.
liliac

#14 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by liliac »

brucos7 wrote:Prema pisanju "Dnevnog avaza", tako će pompezna kampanja notorno iskorištena za promociju Stranke za BiH i njenog predsjednika Harisa Silajdžića, konačno dobiti epilog pred pravosuđem BiH.

Ako je scepin avaz izvor onda sigurno ne sumnjam u "istinitost" ovog teksta :-) ma bjeziiiiiiiiiiiiiiiii :run:

U prijavi se navodi da je iz priloženog materijala očigledno da postoji veza između nezakonitog finansiranja kampanje "Nije kasno za bolji život" i mogućih poslovnih ponuda, uz nezakonito finansiranje političke stranke kojoj prijavljeni pripada Stranke za BiH, te stavljanje u izgled nekim privrednim društvima dobijanje poslova protivno proceduri koju propisuje Zakon o javnim nabavkama.

U prijavi se navodi da ova kampanja ima karakter izborne koju finansiraju privredna društva u korist jedne političke partije i da je takvo postupanje protivno odredbama Zakona o finansiranju političkih partija.

Transparency International BiH podnio je 13. septembra Centralnoj izbornoj komisiji BiH prigovor protiv Stranke za BiH zbog netransparentnog finansiranja predizborne kampanje, kada su i najavili da će kod nadležnog tužilaštva podnijeti krivičnu prijavu protiv Heće.

Predsjedavajući Odbora direktora TI BiH Emir Đikić juče je izjavio da su kompanije koje su finansirale ovu kampanju praktično dale mito za dobijanje poslova u elektroenergetskom sektoru u Federaciji BiH.

On je istakao da se TI BiH odlučio na ovakav potez nakon što je Hećo priznao da je pokrenuo kampanju na zahtjev menadžera pojedinih firmi, koje su i finansirale kompletnu kampanju
liliac

#15 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by liliac »

http://neretva-riverinperil.blogspot.co ... istar.html

Vahid Hećo

Njegova porodična firma Gas&Metal godinama ignoriše dvije pravosnažne sudske presude prema kojima, na ime duga i zateznih kamata, mora platiti skoro 68.000 KM većinski državnoj firmi Bosnagraf iz Visokog. Osim toga, prema trećoj pravosnažnoj presudi, Gas&Metal mora napustiti nelegalno zauzeto zemljište firme Eko Panda (kakva ironija). Ni to nije izvršeno, pa je Opštinski sud u Visokom naredio prodaju opreme koju je Hećina firma postavila na zemljište.
Na opštinskim sudovima u Visokom i Zenici pokrenuto je još šest postupaka protiv firme Gas&Metal, a četiri su pravosnažno okončana.

Drž’te lopova !

Također, postoje određene prijave koje se tiču Heće lično.
Finansijska policija FBiH je u martu 2008. godine protiv Heće i još 12 osoba podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu a koji se tiče zloupotrebe službenog položaja pri izboru strateškog partnera za pripremu izgradnje, izgradnju i korištenje elektroenergetskih objekata u FBiH.

Ista institucija je u julu 2008. godine podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Heće i još sedam osoba. Heći se stavlja na teret da je zloupotrijebio položaj ministra, te doprinio nastanku štete po Naftne terminale i FBiH u iznosu od 9.653.652 KM !!!
Finansijska policija FBiH je također podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Heće i još 12 osoba u decembru 2007. godine. Heći se stavlja na teret da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlaštenja, te potpisujući određene odluke nanio štetu preduzeću Zrak u iznosu od 3.253.660 KM !!!
silent_BoB

#16 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by silent_BoB »

liliac wrote:http://neretva-riverinperil.blogspot.co ... istar.html

Vahid Hećo

Njegova porodična firma Gas&Metal godinama ignoriše dvije pravosnažne sudske presude prema kojima, na ime duga i zateznih kamata, mora platiti skoro 68.000 KM većinski državnoj firmi Bosnagraf iz Visokog. Osim toga, prema trećoj pravosnažnoj presudi, Gas&Metal mora napustiti nelegalno zauzeto zemljište firme Eko Panda (kakva ironija). Ni to nije izvršeno, pa je Opštinski sud u Visokom naredio prodaju opreme koju je Hećina firma postavila na zemljište.
Na opštinskim sudovima u Visokom i Zenici pokrenuto je još šest postupaka protiv firme Gas&Metal, a četiri su pravosnažno okončana.

Drž’te lopova !

Također, postoje određene prijave koje se tiču Heće lično.
Finansijska policija FBiH je u martu 2008. godine protiv Heće i još 12 osoba podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu a koji se tiče zloupotrebe službenog položaja pri izboru strateškog partnera za pripremu izgradnje, izgradnju i korištenje elektroenergetskih objekata u FBiH.

Ista institucija je u julu 2008. godine podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Heće i još sedam osoba. Heći se stavlja na teret da je zloupotrijebio položaj ministra, te doprinio nastanku štete po Naftne terminale i FBiH u iznosu od 9.653.652 KM !!!
Finansijska policija FBiH je također podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Heće i još 12 osoba u decembru 2007. godine. Heći se stavlja na teret da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlaštenja, te potpisujući određene odluke nanio štetu preduzeću Zrak u iznosu od 3.253.660 KM !!!

HECO stetocina...i jos se dici svojim radom cccc zalosti moja kad ovo procitam
ari_selfsufficient

#17 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by ari_selfsufficient »

Ljudi svijesni da je njihovo prošlo pa krenuli jos više krasti,ostalo im jos par dana dok se ne ugase zauvijek.
vela-ze

#18 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by vela-ze »

Uzecemo pretpostavku da NIKO NIJE FINANSIRAO nesto sto vrijeme desetine hiljada maraka...

Kako se onda taj isti Heco, i cjelokupno ministarstvo na cijem je on celu ne zapita, ne istrazi KO JE USTVARI FINANSIRAO KAMPANJU... "Nije kasno za bolji zivot"...

Tim stavom, da NE ZNA ko je finansirao kampanju, Vahid Heco je samo dokazao da on NIJE ZA POZICIJE na kojoj se nalazi... jer on NE ZNA... nista NE ZNA...
windows11

#21 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by windows11 »

Evo citam ove postove i nikako ne mogu da nadem dokaz za sve ovo navedeno.Sta je ovdje protuzakonito.Jednom sam gledao na TV-u ovog Hecu gdje kaze da su ovu kampanju finansirale Sirbegovic i druge neke kompanije.Iz prijasnjih postova proizilazi da pare nije dao ni Heco ni elektroprivrede i sta je onda tu sporno ne kontam.Zanemarimo na trenutak sta pise Avaz i TI jer iza svih njih stoje pojedine stranke a izbori se blize.Nije da ja branim doticnog ministra da me nebi neko odma napao nego cisto razmisljam svojom glavom nedam drugima da to rade.Koji zakon mene sprecava da ja sad napravim tako neku kampanju naprimjer o Bjelasnici kao svjetskom skijaskom centru.Volio bi da mi neko to pojasni( al ako moze kriticki i argumentovano bez politicke propagande).I drugo evo pogledo sam ponovo ove klipove i gdje se to u njima vidi logo ili bilo sto drugo sto podsjeca na Harisovu stranku?
VjecitiStudent

#23 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by VjecitiStudent »

windows11 wrote:Evo citam ove postove i nikako ne mogu da nadem dokaz za sve ovo navedeno.Sta je ovdje protuzakonito.Jednom sam gledao na TV-u ovog Hecu gdje kaze da su ovu kampanju finansirale Sirbegovic i druge neke kompanije.Iz prijasnjih postova proizilazi da pare nije dao ni Heco ni elektroprivrede i sta je onda tu sporno ne kontam.Zanemarimo na trenutak sta pise Avaz i TI jer iza svih njih stoje pojedine stranke a izbori se blize.Nije da ja branim doticnog ministra da me nebi neko odma napao nego cisto razmisljam svojom glavom nedam drugima da to rade.Koji zakon mene sprecava da ja sad napravim tako neku kampanju naprimjer o Bjelasnici kao svjetskom skijaskom centru.Volio bi da mi neko to pojasni( al ako moze kriticki i argumentovano bez politicke propagande).I drugo evo pogledo sam ponovo ove klipove i gdje se to u njima vidi logo ili bilo sto drugo sto podsjeca na Harisovu stranku?
Ako kampanju finansiraju Sirbegovic i neke druge kompanije, zasto se onda nisu i potpisali ispod reklame, vec su tamo potpisane EP i ministarstvo?
windows11

#24 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by windows11 »

E da mi je docekat da u ovoj drzavi najveci problem bude ko se i gdje na plakatu potpisao.Opet isto pitanje postavljam i gdje je tu lopovluk pomenuti ko je tu i sta ukro ili pokusao ukrasti.
vela-ze

#25 Re: Silajdžić iz naših džepova finansira izbornu kampanju

Post by vela-ze »

VjecitiStudent wrote:
windows11 wrote:Evo citam ove postove i nikako ne mogu da nadem dokaz za sve ovo navedeno.Sta je ovdje protuzakonito.Jednom sam gledao na TV-u ovog Hecu gdje kaze da su ovu kampanju finansirale Sirbegovic i druge neke kompanije.Iz prijasnjih postova proizilazi da pare nije dao ni Heco ni elektroprivrede i sta je onda tu sporno ne kontam.Zanemarimo na trenutak sta pise Avaz i TI jer iza svih njih stoje pojedine stranke a izbori se blize.Nije da ja branim doticnog ministra da me nebi neko odma napao nego cisto razmisljam svojom glavom nedam drugima da to rade.Koji zakon mene sprecava da ja sad napravim tako neku kampanju naprimjer o Bjelasnici kao svjetskom skijaskom centru.Volio bi da mi neko to pojasni( al ako moze kriticki i argumentovano bez politicke propagande).I drugo evo pogledo sam ponovo ove klipove i gdje se to u njima vidi logo ili bilo sto drugo sto podsjeca na Harisovu stranku?
Ako kampanju finansiraju Sirbegovic i neke druge kompanije, zasto se onda nisu i potpisali ispod reklame, vec su tamo potpisane EP i ministarstvo?

Postavljam ovom gospodinu isto pitanje... Cuj Sirbegovic, kakve veze ima PRIVATNA FIRMA sa drzavnom firmom?

Kako se desilo da od portala reklame budu na 24 sata.info i vijesti.ba (svi znamo da su ta dva portala u vlasnistvu Harisovog Safeta Orucevica)
Post Reply