Silajdžić i Tihić odbili Lajčakov prijedlog o ref.policije??
- Ahmmed
#1 Silajdžić i Tihić odbili Lajčakov prijedlog o ref.policije??
Ima li neko više informacija?
-
trlica
#3 Re: Silajdžić i Tihić odbili Lajčakov prijedlog o ref.polici
ne,cekamo da se pojave i sluzbeno.po ovom se vidi da je Lajcak podlegao pritisku Milorada Dodika.Ahmmed wrote:Ima li neko više informacija?
- Ahmmed
Silajdžić i Tihić odbili Lajčakov prijedlog, jer on,po njihovim riječima,legalizira postojeću organizaciju policije,a struktura policije RS ostaje nepromijenjena u svim njenim nadležnostima.
Također, ovaj Lajčakov prijedlog, tvrdi Tihić, ne sadrži niti jedan od tri evropska principa o reformi policije.
Također, ovaj Lajčakov prijedlog, tvrdi Tihić, ne sadrži niti jedan od tri evropska principa o reformi policije.
-
Nancy Drew
- SiSaJuMe
hebem ti ja ovaku demokratiju sa tri NACI MAJMUNA. Ovdje ti je demokratije meni se svane a tebi smrkne i obrnuto,.foo-doo wrote:demokratija je evolucija, vrlo spora ali zato djelotvorna.
treba se strpiti...![]()
bolje i to nego diktatura koja sredi stvari za minut, ali onda ode sve u vraga...
-
trlica
[quote="SiSaJuMe"]Nista novo,. Kod nas je svaki predlog propo pri samoj pomisli na neki kompromis. Ovaj put neodgovara Silajdjicu i Co, sljedeci put Dodiku i Co, pa onda Covicu i Co. Lete dani ode godina,. ode u pm. zivot u BIH.,[/quote
pa,sta velis da pristanemo na sve srpske uslove tako da ne odlete tvoji dani u pm.]
pa,sta velis da pristanemo na sve srpske uslove tako da ne odlete tvoji dani u pm.]
-
blah blah
ovaj?Nancy Drew wrote:Eto šege![]()
Znala sam ja čim sam Rafijev intervju pročitala neki dan - Od Al Kaide će nas štititi policija RS-a![]()
![]()
sad će Dodikovi forumaši![]()
btw pročitati Pećaninov uvodnik u novim Danima o Dodiku ... i fanovima.
Dani wrote: Sedmi dan
Dodikova AB revolucija
Bivša Jugoslavija nije preživjela Miloševićevu "antibirokratsku revoluciju". Kada je nedavno Milorad Dodik bh. ministru vanjskih poslova Svenu Alkalaju ponudio opkladu da Bosne i Hercegovine neće biti za deset godina, očito je računao na učinak svoje "antibosanskohercegovačke revolucije". Da sam bio na Alkalajevom mjestu, i nakon racionalnog promišljanja, prihvatio bih ponuđenu drskost. Odgovorio bih Dodiku ponudom za opkladu po kojoj za deset godina neće postojati današnja Republika Srpska
Pametan čovjek dva puta ne ponavlja istu grešku. Nekadašnji rektor Sarajevskog univerziteta Nenad Kecmanović nije glup: dovoljno je što je sebi jednom dozvolio da zbog vlastitog konformizma nakon početka rata ostane u Sarajevu i uđe u Predsjedništvo Republike BiH, prilično dobro kamufliran među intelektualnim perjanicama velikosrpskog nacionalnog projekta u izvedbi Radovana Karadžića. Kako se Miloradu Dodiku čini da je u prilici da dovrši ono što nije pošlo za rukom Karadžiću, i Kecmanoviću se učinilo da mu se ukazala prilika za "popravni".
Za sada je gradivo apsolvirao zbirkom tekstova o Bosni i Hercegovini, koje je, sabrane u knjigu, prije desetak dana u tiražu od dvadesetak hiljada primjeraka podijelio Dodikov Glas srpski. Mogući problem - da bi i kupci banjalučkog lista, koji mrdaju usnama dok čitaju, razumjeli šta je ugledni srpski intelektualac htio da kaže - riješen je naslovom. Knjiga se zove Nemoguća država i, naravno, govori o Bosni i Hercegovini, a ne o Republici Srpskoj.
Prošlog mjeseca u svom predavanju u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske bard srpskog nacionalizma, ugledni historičar Milorad Ekmečić lišio je sve "prave srpske intelektualce" problema s kojim bi se mogli sresti u eventualnom sudaru morala i mogućnosti opstanka Republike Srpske. Vrijedi citirati Ekmečićeve riječi: "Istorijske osnove na kojima je stvorena Republika Srpska kao ostatak ostataka srpske etničke teritorije zapadno od reke Drine predstavljaju istorijsku konstantu njenog budućeg postojanja. Pravo na egzistenciju dobiva iz ove legitimne podloge, bez obzira na to koliko je, sa moralne tačke gledišta, ona plod povrede svih međunarodnopravnih normi zapadnih država koje su o ovome odlučivale."
Dakle, bez obzira na to koliko je Republika Srpska sa moralne tačke gledišta plod povrede svih međunarodnopravnih normi, nije upitan njen, već opstanak Bosne i Hercegovine. Akademik Ekmečić je ovim stavom definirao pravila po kojima Dodik učestvuje u pregovorima o ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini. Čim je shvatio nova "pravila igre", baš kao i Mujo iz vica nakon što otkrije da se u kartanju, računajući na džentlmenstvo, ne moraju pokazivati karte, Kecmanovića je pravo krenulo. U intervjuu Glasu srpskom on otkriva brigu za - Hrvate u Bosni i Hercegovini: "Jedino treći entitet, odnosno federacija tri nacionalne republike može spasiti BiH kao državu. Alternative su ili raspad ili beskonačni međunarodni protektorat."
Iz Ekmečićeve platforme, Kecmanovićeve plastične razrade njenog sadržaja i sprovedbene Dodikove "AB (antibosanskohercegovačke) revolucije" jasno se vide svi elementi novog, po teritorijalnom obujmu manjeg, ali koherentnog velikosrpskog nacionalističkog projekta.
Bivša Jugoslavija nije preživjela Miloševićevu "antibirokratsku revoluciju". Kada je nedavno Milorad Dodik bh. ministru vanjskih poslova Svenu Alkalaju ponudio opkladu da Bosne i Hercegovine neće biti za deset godina, očito je računao na učinak svoje "antibosanskohercegovačke revolucije". Da sam bio na Alkalajevom mjestu, i nakon racionalnog promišljanja, prihvatio bih ponuđenu drskost. Odgovorio bih Dodiku ponudom za opkladu po kojoj za deset godina neće postojati današnja Republika Srpska. Jedini razlog za zebnju u ishod opklade svih koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju svojom državom ne treba biti Dodikova moć kojom je pokušava rasturiti. Brine nešto drugo: praktično sljepilo branitelja države koji ne shvataju da je na sceni u osnovi isti velikosrpski scenarij kao i početkom devedesetih. Najčešća demonstracija tog sljepila jeste u podgrijavanju teze o sukobu Silajdžić - Dodik kao uzroku problema. Međusobna isključivost njihovih politika jeste bila opravdanje u manje-više balansiranom personaliziranju krivaca. Ali, samo do trenutka dok novi srpski vođa strategiju opstruiranja države nije zamijenio strategijom njenog rušenja, koristeći pri tom kecmanovićevski cinično činjenicu paralize države koju je on proizveo razlogom za njeno rušenje.
Vjerovatno sam jedan od posljednjih koji će Harisu Silajdžiću oprostiti rušenje predloženih ustavnih promjena. No, tražiti opravdanje za Dodikovu "AB revoluciju" u Silajdžićevoj krivici za neusvajanje ustavnih promjena, jednako je promašeno pokušaju objašnjenja genocida u Srebrenici činjenicom da je u Sarajevu prije rata ubijen "srpski svat". Ako i dalje postoji veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koji vjeruju da je propast ustavnog "aprilskog paketa" uzrok Dodikovom projektu rušenja BiH, onda će imati vremena da se uvjere u suprotno dok budu iščekivali humanitarne pakete.
-
zavrzlama
Ako je istina da su odbili Lajcakov prijedlog......
Sad se pitam sta misle oni koji svo vrijeme kritikuju one sto su potpisali Dejton..dali ce sad kritikovati i ove sto Su odbili Lajcakov nakaradni prijedlog policije koji uvazava rezultate rata i podrzava plemenske policije....
..Davno sam rekao da ce Lajcak pasti na reformi policije....
Bal vampira je poceo samo sto mnogi ne vide...
Sad se pitam sta misle oni koji svo vrijeme kritikuju one sto su potpisali Dejton..dali ce sad kritikovati i ove sto Su odbili Lajcakov nakaradni prijedlog policije koji uvazava rezultate rata i podrzava plemenske policije....
-
trlica
jedan jeste stvarno,naci-majmun a druga dva u ovom momentu brane makar ona tri bijedna evropska principa.SiSaJuMe wrote:hebem ti ja ovaku demokratiju sa tri NACI MAJMUNA. Ovdje ti je demokratije meni se svane a tebi smrkne i obrnuto,.foo-doo wrote:demokratija je evolucija, vrlo spora ali zato djelotvorna.
treba se strpiti...![]()
bolje i to nego diktatura koja sredi stvari za minut, ali onda ode sve u vraga...
-
trlica
hoce,evo ih vec kritikuju sto nisu pristali Beogradu na ustupke,citaj kompromis.zavrzlama wrote:Ako je istina da su odbili Lajcakov prijedlog......
-
Nancy Drew
-
trlica
trebali su nas stititi od pomaHnitalih cetnika.Nancy Drew wrote:Eto šege![]()
Znala sam ja čim sam Rafijev intervju pročitala neki dan - Od Al Kaide će nas štititi policija RS-a![]()
![]()
sad će Dodikovi forumaši![]()
btw pročitati Pećaninov uvodnik u novim Danima o Dodiku ... i fanovima.
- SiSaJuMe
Lete i tebi jarane zajedno sa mnom. Znas i sam da ce se dogovorit al u ...cutrlica wrote:[pa,sta velis da pristanemo na sve srpske uslove tako da ne odlete tvoji dani u pm.]
Stegli narod u tor i kljukaju ih istom pricom.
Sta mislis kad bi onu trojicu NACI majmuna stavio na vagu. Koliko su POSTENO novcano teski.
-
zemo_online
ako je vijest istinita...
kako je Lajcak uopce mogao ponuditi tako nesto?
-
novljanin03
ako je vijest istinita ...kako medj.zajednica ima obraza ponuditi tako nesto u Bosni , nakon genocida i svega sto se desilo???? ..
nema pravde pa se je.i
nema pravde pa se je.i
-
trlica
Lajcak je samo postupo po onome kako su drugi zeljeli.test01 wrote:ako je vijest istinita...
Bosnjaci danas biju najtezu bitku za Bosnu i hercegovinu.kad god je BiH potpadala pod necije interese hroz historiju bila je cjelovita i u danasnim granicama,manje-vise.
sad Je na sceni politika federalizacije i stvaranje tri republike koje bi imale u Ustavu zagarantovano pravo na referendum i otcjepljenje.
NO PASSARAN!!!
-
zavrzlama
novljanin03 wrote:ako je vijest istinita ...kako medj.zajednica ima obraza ponuditi tako nesto u Bosni , nakon genocida i svega sto se desilo???? ..
nema pravde pa se je.i
Cijenu Kosovske nezavisnosti jedino moze platiti najslabija karika u lancu a to je BIH.....
-
zemo_online
ma jebem im mater,nek ostane ovaj dejton,barem se znaju vanjske granice,pa cemo svi da pusimo do sudnjeg dana.
-
trlica
moji su jedni dani proletili i nimalo ne kukam za njima,bilo je velicantveno braniti ovu zemlju,uz sve pravde-nepravde koje su nam ucinjene,od svijeta i domacih izdajnika,od kolege,komsije i kuma.u toru smo ne nasom zeljom ili sto smo zasluzili,nego zeljom velikih.SiSaJuMe wrote:Lete i tebi jarane zajedno sa mnom. Znas i sam da ce se dogovorit al u ...cutrlica wrote:[pa,sta velis da pristanemo na sve srpske uslove tako da ne odlete tvoji dani u pm.]
Stegli narod u tor i kljukaju ih istom pricom.
Sta mislis kad bi onu trojicu NACI majmuna stavio na vagu. Koliko su POSTENO novcano teski.
-
tbaharis
mada je ova vijest vrlo moguca ja bih ipak sacekao zvanicno obavjestenje... previse je bilo spekulacija u nekoliko prethodnih sedmica da bi ovi nasi trecerazredni novinari u potrazi za senzacijom tako lahko dosli do informacije poput ove... koliko ja znam pregovori su vodjeni u tajnosti i bilo kakav ishod ne bi trebao biti objavljen do konacnog dogovora... lajcak nije mis i ne vjerujem da ce tako lahko odustati... pa tek je dosao...
nece se valjda odmah latiti kopita...
-
novljanin03
e pa onda eto nove Palenstine u sred starog kontinenta !