silajdzic i tadic u turskoj...

Locked
osa

#26 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by osa »

kiky wrote:falit če im rvat ...
:D
ja, kako god okreneš bit će srbin i turčin, a hrvat i bošnjak povremeno....
Bosnolog

#27 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by Bosnolog »

jackamil wrote:
Bosnolog wrote:Evo ga Dodikov podrepak vec gunda zbog Turaka,...... :lol: :lol: :lol: Marticeva skola neprihvatanja,blokada i opstrukcija do konacnog egzila u Srbiji :mrgreen:
Član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović kazao je danas da je Silajdžić zajedno sa "svojim", kako ga on naziva, ministrom inostranih poslova Svenom Alkalajem bio u nezvaničnoj posjetu Istanbulu i da nije mogao prihvatiti nikakav dokument u ime BiH, te da će kada dođe u Predsjedništvo osporiti takozvanu Istanbulsku deklaraciju.

- Silajdžić je bio u nezvaničnoj posjetu Istanbulu i, prema tome, nije mogao prihvatiti nikakav dokument u ime BiH. Za prihvatanje takvog dokumenta i davanje izjava u ime BiH potrebna je odluka Predsjedništva BiH. Tako kaže Aneks 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustav BiH - kazao je Radmanović danas u Banjaluci
umjesto ruganja i primitivnih pokusaja da degradiras poziciju clana predsjednistva drzave (kojoj mozda i sam pripadas), pokusaj pretpostaviti istinitost navoda o protuustavnoj aktivnosti i samovolji silajdzica kod odlucivanja i odlaska na samit u istanbulu.

no, i pored toga - nije li i silajdzic krajnje licemjeran kada godinama prikuplja paznju i politicke poene kod istomisljenika i tvrdolinijasa u bih, isticuci svoje odbijanje svakoj vrsti posjete beogradu, da bi nakon „miga“ turske prvi izasao sa cinickim kezom preko usta i izjavom slavodobitne odluke, sasvim suprotne od ranijih stavova. nije li nedavno napravio skoro politicki incident u mostaru, sta radi taj covjek ovoj drzavi?

kako silajdzicu ikako vjerovati kad je bosanski narod i svjetsku javnost do sada nebrojeno puta slagao. silajdzic je izgubio svaki kredibilitet i dignitet, silajdzic nema cak ni politicku potporu u svom clanstvu, stranke skoro i da nema, i sada je spreman na svaki nacin obmanuti javnost ne bi li ponovo dosao u poziciju vlasti.

ne protivim se ijednoj mirovnoj inicijativi, ali se protivim pokusajima laznih inicijatora, politicara koji su istrosili svoj mandat i koji su spremni sve prodati da bi dosli do vlastitog cilja. silajdzic ima politicki legitimitet da djeluje, ali - da li je on danas osnovan.

Kao prvo Srbija je ta kojoj je potrebno da radi sebe i svoje zlocinacko genocidne proslosti izgladi ili pokusa poboljsati odnose sa BiH a prije svega sa Bosnjacima kojima je nanijela toliko zla,......Srbija i srpski narod su ti koji su prvi trebali prigrliti istu tu rezoluciju jer bi ona bila pocetak relaksacija odnosa izmedu dvije drzave nakon svih godina zla koje je dolazilo prema BiH iz Srbije uz podrsku domacih sluga velikosrbizma koji danas drece iako bi im to trebao znaciti korak ka pomirenju ali njih muci spoznaj vjecnog opstanka u zemlji koju mrze i protiv koje rade sve ovo godine,....Sada kada je Tadic nerado i bez boljeg izbora izabrao prioritet spasa sopstvene zemlje koja tone sve dublje,sada isti ti koje je beograd iskoristio da ruse sopstvenu drzavu BiH balave i urlaju na Silajdzica sto je otisao u Istambul da se sretne sa Tadicem iako nerado ni sam Silajdzic nije imao mnogo opcija zbog plitike jacih koja se vodi iza zavjese,.....

Iskren da budem ja licno mislim da je veca sila citaj Amerika ta koja stoji iza svega,a Silajdzc je vjerovatno bio nerad da se sastaje sa Tadicem koji je nista drugo nego prefarbani Milosevic samo sto Tadic nema mnogo izbora zog propasti u kojoj se Srbija nasla kao posljedica dvodecenijskog zla koje u njoj buja i koje je izvozila van svojih granice.Tadiceva cestitka BiH za MAP u NATO alijansu je guranje prsta u oko Dodiku i genocidnom brlogu koji je taj cin dozivio kao dodatnu i trecu u nizu izdaju majcice Srbije.Sada smo svjedoci sve jace dreke od strane Pedodikovih firera kako je Srbija izdala bratske sluge velikosrbizma napadajuci Silajdzica indirektno prozivaju Tadica ;-) ....

Sada Pedodiku jajca zavrce ista ta Srbija u koju su se kleli sve ove godine samounistenja dok su ubijali i inistavali svoje komsije i sospstvenu drzavu BiH u kojoj su ostali mimo svoje volje,.....Srbija nema snage niti pomisli da bi dala podrsku referendumu o secesiji koji je Pedodik najavljivao sve ove godine .Sad je Milosmrad na porodajnim mukama ostavljen sam da dreci bez icie pomoci a trudovi su sve cesci i jaci cime ce se dreka sve vise pojacavati,........Velikosrpsko genocidno cedo je ocito preraslo nakon svih godina cuvanja i hranjenja u utrobi velikosrpske SANU ideologije,.....Kako stvari stoje trudni Pedodik bi mogao umrijeti na porodaju skupa s genocidnim cedom koje ce se zrtvovati za radi spasa Srbije,.....

Radamanovic i velikosrbi nakon ovog susreta i Turske deklaracije se osjecaju kao potroseni i odbaceni kurtoni od te iste Srbie,a nakon deklaracije o Srebrenici,Srbija ga suknu ponovo sludenim i iskoristenim prekodrinskim Srbima cestitajuci im put u NATO savez a svojom neutralnoscu i dvoguzom politikom spram ruske ljubavi mogli bi se ponovo naci na dvije razlicite strane u slucaju sukoba sirih razmjera sto je nocna mora za vlastite domorusitelje.Nije prvi put da se to desilo,...Zapamtite zauvijek da je Drina vijecna granica velikih interesnih sila a Srbija moze biti dio velike i demokratske porodice ako se otrijezni i ozdravi mada cisto sumnjam imajuci u vidu politicke propast vizionare koji vode pogubnu srpsku politiku u Srbiji i van nje sve ove godine,......

Tvoja dreka protiv Silajdzica kao i Radmanovica je uzalud sto samo potrvduje svu suludost Karadzicevog slijepog i zombijevog dvodecenijskog srljanja u valstitu propast a oni koji se nece sloziti sa Srbijom zbog izdaje prekodrinske sludene brace i zbog nedosanjanog sna Srboslavije imaju dva izbora da ostanu u BiH i naprave nrmalnu drzavu jednaku za sve ili da odu u zemlju koja ih je izdala radi vise sile i izbora izmedu svoje buducnosti ili dalje stagnacije i propasti podrzavajuci svoje genocidno cedo Republiku Sumsku,..... ;-)

Image

PEDODIKOVE BLEBEREN-DUM-DUMSKE MUKE :mrgreen:
rahmanjin

#28 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by rahmanjin »

Bosnolog,
kako tako brzo promijeni misljenje, od podržavanja sto je Silajdžić onako reagovao u Mostaru, do odobravanja dogovora Silajdžić-Tadić. Da nisi Damir Arnaut :)
kamen spoticanja

#29 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by kamen spoticanja »

pozderac mladjahni...dakle vuk jeremic u zadnjih par mjeseci 19 puta bio u ankari...nego pratite ovih dana izjave dodika,majkicke i ostalih slavuja...pa ce vam se samo kazat...matica srbija ope' ide u savez s turcima :D
ide ova prica u jako dobrom smjeru...ja mislim da dallton sad urla iz banovickih rudnika "jesam vam reko" :D
al ga slabo iko cuje :D dolaze na konjima doslovno :)
nego kazu da ce nam ejup ganic biti clan predsjednistva ;-)
softly

#30 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by softly »

Ja ne znam sta vi vidite u ovom istambulskom slucajnom susretu.
To nije ama bas nista.

Ustvari, jeste nesta - Silajdzic nece vise "oslobadjati" Ganica!
doktor78

#31 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by doktor78 »

Sudeci po reakcijama na forumima, Srbi iz RS ovo smatraju izdajom od strane Srbije!!!
E, sad, ne znam sta im vise smeta: da li ucestvovanje Turske, Tadiceva izjava da cvrsto podrzava integritet BiH ili oboje?
frombosna

#32 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by frombosna »

neki dan u Mostaru popljuva Tadića a danas sa njim o poboljšanju odnosa. Ma ja neznam... to se zove politika i političar. Vrijeme je da se maknu ovi stari političari i da dođe neko novi, nemora biti sposoban, samo da bude pošten
kiky

#33 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by kiky »

tadić i srbija več od referenduma za nezavisnost i primanja u eu nisu kompetentni za integritet naše zemlje ...
to je samo mlohavo pokazivanje mišića i pokušaj da se glumi neka sila u regionu ...
neprestano ponavljanje da kao podržavaju integritet je obično pokazivanje šta ih najviše žulja ...
reakcije iz entiteske nisu iznenađenje ...
več koja generacija se doji na konfliktu i drogiranjem mržnjom bježi od svoje jadne svakodnevnice ...
maštajuči o dolsku srbijanske vojske sa vojvodom na bijelom konju i konačnom sjedinjavanju u zločinu srbijanskijeh zemalja ..
isto se dogodilo sa posjetom josipovića ...
prikaze koje su vrhunce svojih jadnih i bijednih života imali u ubijanju svijeta po logorima, pljačkanju i paljenju tuđih kuđa i imovine, otimajuči humanitarne konvoje, švercajuči hranu ( pravi biznis ) ionako nervozni i mrzovoljni kako je ovog mira, nemogu da se slože i pomire sa pokušajima da se između naše tri države uspostavi konačni mir i otvori put ka makar normalnim ako več nemože prijateljskim odnosima ...
dreka na josipovića je ista ovom kuku-leleku na tadića ...
postaje čak i zabavno ...
softly

#34 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by softly »

Bosnolog wrote:
jackamil wrote: Član predsjedništva BiH Nebojša Radmanović kazao je danas da je Silajdžić zajedno sa "svojim", kako ga on naziva, ministrom inostranih poslova Svenom Alkalajem bio u nezvaničnoj posjetu Istanbulu i da nije mogao prihvatiti nikakav dokument u ime BiH, te da će kada dođe u Predsjedništvo osporiti takozvanu Istanbulsku deklaraciju.
- Silajdžić je bio u nezvaničnoj posjetu Istanbulu i, prema tome, nije mogao prihvatiti nikakav dokument u ime BiH. Za prihvatanje takvog dokumenta i davanje izjava u ime BiH potrebna je odluka Predsjedništva BiH. Tako kaže Aneks 4 Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustav BiH - kazao je Radmanović danas u Banjaluci
umjesto ruganja i primitivnih pokusaja da degradiras poziciju clana predsjednistva drzave (kojoj mozda i sam pripadas), pokusaj pretpostaviti istinitost navoda o protuustavnoj aktivnosti i samovolji silajdzica kod odlucivanja i odlaska na samit u istanbulu.
no, i pored toga - nije li i silajdzic krajnje licemjeran kada godinama prikuplja paznju i politicke poene kod istomisljenika i tvrdolinijasa u bih, isticuci svoje odbijanje svakoj vrsti posjete beogradu, da bi nakon „miga“ turske prvi izasao sa cinickim kezom preko usta i izjavom slavodobitne odluke, sasvim suprotne od ranijih stavova. nije li nedavno napravio skoro politicki incident u mostaru, sta radi taj covjek ovoj drzavi?

kako silajdzicu ikako vjerovati kad je bosanski narod i svjetsku javnost do sada nebrojeno puta slagao. silajdzic je izgubio svaki kredibilitet i dignitet, silajdzic nema cak ni politicku potporu u svom clanstvu, stranke skoro i da nema, i sada je spreman na svaki nacin obmanuti javnost ne bi li ponovo dosao u poziciju vlasti.
ne protivim se ijednoj mirovnoj inicijativi, ali se protivim pokusajima laznih inicijatora, politicara koji su istrosili svoj mandat i koji su spremni sve prodati da bi dosli do vlastitog cilja. silajdzic ima politicki legitimitet da djeluje, ali - da li je on danas osnovan.[/quote]
Kao prvo Srbija je ta kojoj je potrebno da radi sebe i svoje zlocinacko genocidne proslosti izgladi ili pokusa poboljsati odnose sa BiH a prije svega sa Bosnjacima kojima je nanijela toliko zla,......Srbija i srpski narod su ti koji su prvi trebali prigrliti istu tu rezoluciju jer bi ona bila pocetak relaksacija odnosa izmedu dvije drzave nakon svih godina zla koje je dolazilo prema BiH iz Srbije uz podrsku domacih sluga velikosrbizma koji danas drece iako bi im to trebao znaciti korak ka pomirenju ali njih muci spoznaj vjecnog opstanka u zemlji koju mrze i protiv koje rade sve ovo godine,....Sada kada je Tadic nerado i bez boljeg izbora izabrao prioritet spasa sopstvene zemlje koja tone sve dublje,sada isti ti koje je beograd iskoristio da ruse sopstvenu drzavu BiH balave i urlaju na Silajdzica sto je otisao u Istambul da se sretne sa Tadicem iako nerado ni sam Silajdzic nije imao mnogo opcija zbog plitike jacih koja se vodi iza zavjese,.....
Iskren da budem ja licno mislim da je veca sila citaj Amerika ta koja stoji iza svega,a Silajdzc je vjerovatno bio nerad da se sastaje sa Tadicem koji je nista drugo nego prefarbani Milosevic samo sto Tadic nema mnogo izbora zog propasti u kojoj se Srbija nasla kao posljedica dvodecenijskog zla koje u njoj buja i koje je izvozila van svojih granice.Tadiceva cestitka BiH za MAP u NATO alijansu je guranje prsta u oko Dodiku i genocidnom brlogu koji je taj cin dozivio kao dodatnu i trecu u nizu izdaju majcice Srbije.Sada smo svjedoci sve jace dreke od strane Pedodikovih firera kako je Srbija izdala bratske sluge velikosrbizma napadajuci Silajdzica indirektno prozivaju Tadica ;-) ....
Sada Pedodiku jajca zavrce ista ta Srbija u koju su se kleli sve ove godine samounistenja dok su ubijali i inistavali svoje komsije i sospstvenu drzavu BiH u kojoj su ostali mimo svoje volje,.....Srbija nema snage niti pomisli da bi dala podrsku referendumu o secesiji koji je Pedodik najavljivao sve ove godine .Sad je Milosmrad na porodajnim mukama ostavljen sam da dreci bez icie pomoci a trudovi su sve cesci i jaci cime ce se dreka sve vise pojacavati,........Velikosrpsko genocidno cedo je ocito preraslo nakon svih godina cuvanja i hranjenja u utrobi velikosrpske SANU ideologije,.....Kako stvari stoje trudni Pedodik bi mogao umrijeti na porodaju skupa s genocidnim cedom koje ce se zrtvovati za radi spasa Srbije,.....
Radamanovic i velikosrbi nakon ovog susreta i Turske deklaracije se osjecaju kao potroseni i odbaceni kurtoni od te iste Srbie,a nakon deklaracije o Srebrenici,Srbija ga suknu ponovo sludenim i iskoristenim prekodrinskim Srbima cestitajuci im put u NATO savez a svojom neutralnoscu i dvoguzom politikom spram ruske ljubavi mogli bi se ponovo naci na dvije razlicite strane u slucaju sukoba sirih razmjera sto je nocna mora za vlastite domorusitelje.Nije prvi put da se to desilo,...Zapamtite zauvijek da je Drina vijecna granica velikih interesnih sila a Srbija moze biti dio velike i demokratske porodice ako se otrijezni i ozdravi mada cisto sumnjam imajuci u vidu politicke propast vizionare koji vode pogubnu srpsku politiku u Srbiji i van nje sve ove godine,......
Tvoja dreka protiv Silajdzica kao i Radmanovica je uzalud sto samo potrvduje svu suludost Karadzicevog slijepog i zombijevog dvodecenijskog srljanja u valstitu propast a oni koji se nece sloziti sa Srbijom zbog izdaje prekodrinske sludene brace i zbog nedosanjanog sna Srboslavije imaju dva izbora da ostanu u BiH i naprave nrmalnu drzavu jednaku za sve ili da odu u zemlju koja ih je izdala radi vise sile i izbora izmedu svoje buducnosti ili dalje stagnacije i propasti podrzavajuci svoje genocidno cedo Republiku Sumsku,..... ;-)
Image
PEDODIKOVE BLEBEREN-DUM-DUMSKE MUKE :mrgreen:[/quote]

:? :( :? :( :-)

@bosnolog,

mogu li ti prijateljski predloziti da se manes ovih grafickih egzibicija. Ovu gore papazjaniju samo ti mozes skontati i samo joj se ti nasmijati. Smisao slike je da "zamjeni hiljadu rijeci", a ti i u ovom, kao i u svim prethodnim svojim postovima, zadrzavas svoje pravo na hiljadu rijeci, a sad tome dodajes i slike sa hiljadu detalja!

I kad nadjem dovoljno vremena (i zivaca) da te citam, svaki put zakljucim - boze mili kako mu se da da ovoliko pise, a da nista ne kaze.
Zapravo, predlazem da se na forum, osim broja citata, uvede i granica u duzini teksta, a isto tako da se da instrukcija i po pitanju slika (velicina slike u pikselima, preporuceni hosting za upload itd.)
Bosnolog

#35 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by Bosnolog »

rahmanjin wrote:Bosnolog,
kako tako brzo promijeni misljenje, od podržavanja sto je Silajdžić onako reagovao u Mostaru, do odobravanja dogovora Silajdžić-Tadić. Da nisi Damir Arnaut :)
Silajdzic je reagovao moralno ispravno sto je prozvao Tadica i Srbiju zbog svega sto radi a posebno progona i politicki motivisane presude nad Jurisicem,ne samo to on je trebao Tadicu reci mnoge stavri,zbog podle politike koju Srbija vodi sa njim na celu sve godine pema BiH,.....Ovaj susret sa Tadicem sa Silajdzicem je zelja samog Tadica da se odnosi sa BiH poprave a Turske je ta koja preko Amerke preuzima primrni uticaj na region u vojnom i strateskom uticaju zbog specifisnosti regije i okruzenja,znamo da Tadic zbog Srbije i historijeske proslosti Turske na ovim prostorim to nerado cini ali Srbija nema mnogo izbora,ona je usamljena i samoizolovana da bi je neko slepao.Rusija je opljackala Srbiju otevsi joj najacu naftnu industriju u kojoj formira cijene da srbijansci toliko visok da dolaze u BiH da toce jeftiniji benzin.Ja licno ne bih prema Srbiju uspostavljao nikakve bliskije odnose dak se Srbija ne koriguje po mnogim pitanjima a prvi korak bi morao biti oslobadanje Jurisica,drugi isporuka Mladic,potom hapsenje svih zlocinaca ukljucjuci odbjeglog Stankovica iz focanskog zatvora,a da ne govorim o jacem zavrtanju usiju Milosmradu i njegovim firerima na celu sa Dusmankom Majkic,....

Vezano za Arnauta,..... :mrgreen: pocinjes vec halucinirati,....moj stav pream Srbiji se nije sekunde promijenio i ne vidim osnosve za tvoje povezivanje mene i mojih stavova sa Arnautom koji je borac za interes BiH samo korz stranku za razliku mene koji to cinim iskljucivo iz patriotizma i borbe za odbranu interesa moje domovine,Ja zivim iskljucivo od sopstvenog rada i vlastitog biznisa u koji stranke nemaju nikavog uplita niti uticaja.Moja stranka se zove drzava BiH i svi koji rade za nji ukljucujuci bilo koju probosansku stranku imaju moju podrsku onoga sto rade dobro na tom putu ali i kritiku ako urade nesto suprotno,Prema tome kvalifikacije su ti bezze ;-) ....
softly

#36 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by softly »

Nemoj ga matereti prozivati, vidis koliko mu malo fali.
sad ces vidjeti koliki ce mu odgovor biti na ovu moju opasku!
Bosnolog

#37 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by Bosnolog »

softly wrote:
Nemoj ga matereti prozivati, vidis koliko mu malo fali.
sad ces vidjeti koliki ce mu odgovor biti na ovu moju opasku!
Mehkovani,ti kao da imas dusevni slom zbog susreta Silajdzica sa dragim Tadijom kome stope ljubis,....Tadija je taj koji je insistirao na tom susretu sve godine,samo sto se odabrao mrski Istanbul iz kojeg Jeremija ne izlazi kao i arapsko muslimanski svijet zbog petro dolara, tu je ocito zapela riblja kost u grlu,......vezano za postove kada budes imao svoj privatni forum ureduj ga pravilima i ogranicenjima kakva se tebi svidaju,....ocito kada nestane demokratskih argumenata i cinjenica onda pocinje da smeta sve sto dolazi od onh koji stvari drugacije vide i analiziraju stvari podkrijepljene istinskim cinjenicma i dokazima za razliku vas koji bi da nastavite jahati protiv BiH i njenih nacionalnih interesa,a tvoje pisanje je nista drugo nego lijecenje frustracija perfidnim saloniranjem,....

Eto sada je velikosrpskim drekavcima kriv Silajdzic a ne Tadija koji ih prodade jer se tako ispostavilo nakon turistickog druzenja u Istanbulu radi visih interesa majcice Srbije,.....

Ma daj ba sjasite vise eno vam Tadije njemu se zalite sto vas je izdao i prodao,sada se ocito otvaraju oci jer nema iz BiH,valjda sada kada se shvata da se dzaba ginulo i vlastiti kuca uzalud rusila ,sada ce kuknjavija Mihaljice i drugih SDS zombija biti nebeskih razmjera a Dodotres ce se povecavati srazmjerno spoznaji onog sto se iza brda valja :mrgreen: ...
softly

#38 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by softly »

kao sto rekoh...
Ahmmed

#39 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by Ahmmed »

O susretu, ne bih :mrgreen:

Molbica upućenima: nemojte, živi bili, SBiH-ovske demagogije....Čuj, Silajdžić sredio MAP za BiH.....

Ma mislim :-) :-) :-) Ima čovjek i pametnih, nije da nema.....Ali,ja najvolem kad nam Silajdžić ništa ne sređuje.....
kamen spoticanja

#40 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by kamen spoticanja »

Ahmmed wrote:O susretu, ne bih :mrgreen:

Molbica upućenima: nemojte, živi bili, SBiH-ovske demagogije....Čuj, Silajdžić sredio MAP za BiH.....

Ma mislim :-) :-) :-) Ima čovjek i pametnih, nije da nema.....Ali,ja najvolem kad nam Silajdžić ništa ne sređuje.....
ma nije siladjic...more bit da sam se pogresno odrazio... :D turska su to posla...a erdogan dobro zna kuda je najlakse trasirati put za prosirenje uticaja...zaboravih kazat da je uz jeremica, isto 19 puta u ankari bio i alkalaj i arnaut ;-)
a logika je jednostavna...bez stabilne price nema stabilne situacije...a bez toga nema para...zato je tadic bio u istanbulu...zato je i josipovic bio u ahmicima...zato sad slusajte dodika i majkicku...i gledajte kako se kockice slazu...
hej gdje mi je dallton sad da razbaci koju :)
rahmanjin

#41 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by rahmanjin »

Bosnolog,
nemoj me shvatiti pogresno ali ja ti se stvarno divim u nekim stvarima. Do juce si pljuvao na bilo kakavo dogovaranje Silajdzic-Tadic dajuci jednu argumentaciju, a sada to podrzavas i dajes opet drugu argumentaciju i ubijedjen si da si u pravu oba puta. Samo malo kad pogledas, ne mozes jednom biti za dogovor a drugi put protiv, mislim u roku 7 dana si promijenio misljenje za makar 90 stepeni.
softly

#42 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by softly »

@rahmanjine sta ti je to trebalo, sad smo ga nayebali :D
bihmak

#43 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by bihmak »

time sto turska, kao ipak jaka (ili bolje receno strateski vazna) u nekoliko navrata su-organizuje ovim susretima bh i sr diplomata, pa sada i predsjednika, sigurno je da ovaj sastanak-dekleracija ima neke znacajnije vaznosti.
pod izrekom, koju je dao tadis- da se srbija nece mijesati u bh politiku- moze se malo ali i mnogo podrazumjeti... ono malo smo vec u proslosti mogli pogledati.. time sto je silajdzic obecao doci u bg, iza ove izjave mora se kriti nesto vise, dali je to zaista neko jace odmicanje od rs..?
jasno je da je i bh i sr strani vazan bolji odnos dviju drzava... mogucnost da ce ovog puta uroditi plodom je kroz angazman turske sigurne veci, nego neke druge zemlje
Bosnolog

#44 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by Bosnolog »

nemoj me shvatiti pogresno ali ja ti se stvarno divim u nekim stvarima. Do juce si pljuvao na bilo kakavo dogovaranje Silajdzic-Tadic dajuci jednu argumentaciju, a sada to podrzavas i dajes opet drugu argumentaciju i ubijedjen si da si u pravu oba puta. Samo malo kad pogledas, ne mozes jednom biti za dogovor a drugi put protiv, mislim u roku 7 dana si promijenio misljenje za makar 90 stepeni.
Opet ti mene ubjedujes da podrzavam poboljsanje odnosa sa Srbijom prije nego Srbja uradi ono sto sam naveo u predhodnim postovima da ti ne ponavljam,....ja sam za reviziju tuzbe protiv Srbije bez obzira na suret Silajdzica i Tadije,.....ja koliko vidim da pjene Dodik i njegovi istureni adutanti kao i opozicija koji su izgleda najvise bijesni zbog tog susreta,.....Srbijanska diplomatija je ta koja je lobirala da se desi taj susret jer je to u interesu prije svega Srbije,Jeremija je proveo trecinu posjeta od Turske Libije i svih zemlja arapsko muslimanske lige zbog Kosova i petro dolarskog interesa razmjene i jacanja potonule Srbijanske privrede....

Nemam ja sta podrzavati ili osporavatitaj susret,ja da se licno pitam diplomatski odnosi sa Srbijim bi bili prekinuti nakon hapsenja i presude Jurisicu,kao i ovom politikanskom farsom progona Ganica,....Srbija je ta kojoj gori pod nogama i kojoj treba poboljsanje odnosa sto se moze odlicno iskoristiti za rjesavanej mnogih otvorenih pitanja,Licno sam protiv odlaska Silajdzica u Srbiju prije ispunjenja predhodno navedenih uslova ,gore u predhodno navedenim postovima,....Susret i deklaracija u Turskoj je izazvao ogorcnje u Dabicevom brlogu a ne u Sarajevu :roll: ....

Kad tad ce se normalizovati odnosi a kako brzo ovisno o ispunjenju obaveza i promjeni Srbije spram BiH,....Razgovarati i pregovarati je jedan od diplomatskim puteva kao i lobiranje u svijetu ali nece doci do normalizacije dok se mnoge stvari ne rijese a one su uglavnom i najvecim dijelom na srbijanskoj strani,......Ja sam reagovao prije svega na reakciju fosila Radmanovica http://www.blic.rs/Vesti/Politika/18669 ... nepotrebna kome bi prije svega trebao biti interes donesene deklaracije i normalizacije odnosa sa Srbijom,i na reakciju drugih koji su podrzali Radmanovicevo reagovanje napadajuci mene,Radmanovicev bijes na Tadica koji je ignorisao BL se ocito iskoristio za optuzbu SIlajdzica,Moj mu je savjet da lobira i gleda iskljucivo interes BiH a ne Radmanovicev koji je protiv interesa BiH sve godine,.neka pjeni i dreci to im je jedino preostalo,takvima se nema sto pravdati,Takode vazi i za Komsica,jacati veze sa Hrvatskom i svijetom a Radmanovica na ignor sve dok ne bude poceo da radi za interes BiH a do sada je radio protiv interea BiH a za Srbiju,....

Nije stvar promjene mog stava vec gledanja prije svega interesa BiH,...Taj susret ne oslobada Srbiju od svih obaveza i odgovornosti koje ista ima spram BiH,......Ti ocito zelis da meni pripisujes suplju kako sam odusljevljen zbog susreta Silajdzica i Tadije,ali isto tako ima visa politika,vjeruj mi da ce Tadija imati mnogo vise problema kuci i u Dodikovom stabu zbog ove posjete i deklaracije,jer Srbija sve vise ulazi u konrolu interesne sfrere Turske preko Amerike i obrnuto, ;-) ....Sav tvoj bijes koji upucujes meni je na pogresnu adresu,ja sam ocekivo da si ti i ovi sto trune odusevljeni zbog tog suseta sa dragim Tadijom i zeliti normalizaciju odbnosa sa Srbijom :mrgreen: .....

Evo reakcija onih koji su shvatili da ih je Tadija izdao,..... :mrgreen:
Bosić: Poboljšanje odnosa BiH i Srbije na štetu odnosa Beograda i Banjaluke!?
25. 04. 2010. • 23:01 S. B.
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da ova stranka sa zabrinutošću gleda na trilateralnu konferenciju u Istambulu na kojoj su učestvovali Srbija, BiH i Turska, kao i na poziciju Republike Srpske (RS) u BiH.

Bosić je rekao da je očigledno da eventualno poboljšanje odnosa BiH i Srbije, najvjerovatnije, ide na štetu RS i odnosa Beograda i Banjaluke.

"Dobrih odnosa BiH i Srbije ne može biti ukoliko Banjaluka nije učesnik. Očekujemo da RS i Srbija uspostave direktnu saradnju na osnovu prava o specijalnim i paralelnim vezama dobijenog Dejtonom", istakao je Bosić danas na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Bosić je naveo da je na takvim sastancima, na kojima se razgovara o RS, logično očekivati prisustvo ili člana Predsjedništva BiH iz RS Nebojše Radmanovića ili predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića.

Bosić je ponovio da SDS sa zabrinutošću posmatra razvoj situacije u kojoj se Turska, kao pristrasna strana u prošlosti u BiH, postavlja kao glavni moderator i kao diplomatski i politički faktor u odnosima Srbije i BiH. On je upitao da li se u BiH može zamisliti situaciju da su predsjednik Srbije Boris Tadić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Silajdžić otišli kod ruskog predsjednika ili premijera kao medijatora.

Predsjednici Srbije Boris Tadić, Turske Abdulah Gul i predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić usvojili su juče zajedničku Deklaraciju na istanbulskom samitu i saglasili se da će nastaviti da rade na izgradnji mira, prosperiteta i stabilnosti na Balkanu, te da je integracija u EU zajednički cilj sve tri zemlje.
Milanko Mihajlica – Gori od goreg

T. C. 26/04/2010 00:04:00

Predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske (SRS RS) Milanko Mihajlica smatra da bi član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović i premijer Milorad Dodik trebalo da "ostave sve poslove kako bi otišli u Beograd da ozbiljno porazgovaraju sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem". "Mislim da je zvanični Beograd u posljednjih nekoliko mjeseci zadao nekoliko ozbiljnih političkih udaraca RS. Jedan od njih je i Deklaracija o Sreberenici, koja je u Skupštini Srbije usvojena protivno volji naroda u RS, a drugi je ova takozvana Istambulska deklaracija", rekao je Mihajlica novinarima na Palama. Komentarišući sastanak predsjednika Srbije Borisa Tadića i Turske Abdulaha Gula sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem u Istambulu, Mihajlica je rekao da da je posebno "nekorektno i neprihvatljivo" to što Tadić prihvata deklaraciju u kojoj pozdravlja namjeru BiH da uđe u NATO i MAP bez saglasnosti građana RS, s obzirom da, kako je naveo, sve ankete pokazuju da građani Srpske, u tom kontekstu, nisu opredijeljeni za članstvo BiH u Alijansi.

Vrijeme je ovo kada se u regionu stvari kreću nabolje, i kada se jedino vladajuća politička elita iz RS-a predvođena Miloradom Dodikom protvi boljem stanju cijelog regiona. Opzicija u RS predvođena Mihajlicom u tom istom vremenu pokazala je da nije ništa bolja od politike koju vodi SNSD, upravo suprotno kao da želi da poruči da je gora od goreg.
VASIĆ: SILAJDžIĆ PRIVATIZOVAO TADIĆA I TURSKU
00:18 / 26.04.2010.

Izvršni sekretar Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Rajko Vasić izjavio je Srni da predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić koristi trenutnu poziciju predsjedavajućeg da nelegalno privatizuje tu instituciju, kao i BiH, zarad svoje predizborne ...

... promocije prvog među Bošnjacima i na tom osnovu ističe kandidaturu za člana Predsjedništva u oktobru.

"U tu privatizaciju uključio je i /predsjednika Srbije Borisa/ Tadića i Tursku promovisanjem fantomske nelegalne Istambulske deklaracije", naglasio je Vasić.

On je istakao da SNSD smatra nepostojećom Istambulsku deklaraciju, jer za takav spoljnopolitički korak nema saglasnosti Predsjedništva BiH i posebno srpskog člana Predsjedništva.

"Takođe, SNSD ne može prihvatiti tezu izrečenu u Istambulu da je validan svaki unutrašnji dogovor institucija BiH i predstavnika tri naroda, jer to može biti i formula unitarizacije i centralizacije. U osnivačkom programu SNSD stoji da je BiH - zajednica dva entiteta i tri naroda, i to je i danas politika SNSD-a", poručio je Vasić.

Predsjednici Srbije i Turske Boris Tadić i Abdulah Gul, te predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić saglasili su se u subotu u Istambulu da će nastaviti da rade na izgradnji mira, prosperiteta i stabilnosti na Balkanu, te da je integracija u EU zajednički cilj sve tri zemlje.

Tadić, Silajdžić i Gul su tokom sastanka potpisali i "Istambulsku deklaraciju", čije osporavanje je jučer najavio i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović. Radmanović je objasnio da je Silajdžić zajedno sa "svojim" ministrom inostranih poslova Svenom Alkalajem bio u nezvaničnoj posjeti Istambulu i nije mogao prihvatiti nikakav dokument
:mrgreen:
softly

#45 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by softly »

@rahmanjine, @rahmanjine
jesam li ti rekao!

Na tvojih 70 rijeci on uzvraca sa 1219 svojih !
(provjereno word counterom)

Majko moja, bas nas svakakvih ima na ovom forumu...
Bosnolog

#46 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by Bosnolog »

softly wrote:@rahmanjine, @rahmanjine
jesam li ti rekao!

Na tvojih 70 rijeci on uzvraca sa 1219 svojih !
(provjereno word counterom)

Majko moja, bas nas svakakvih ima na ovom forumu...
Image

Image

:mrgreen:
arzuhal

#47 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by arzuhal »

Jel Silajdžić ili neko drugi, nevažno. Važno je da se neko od bošnjačkih političara okrenuo Beogradu, licem u lice, jer nema druge. Valja taj trend produbljivat. Da je to najbolji potez, to da se Sarajevo okrene Beogradu, jesu reakcije iz Banja Luke. Nema većeg straha u Banja Luci od ovakvih stvari i ovakvih susreta :D
shown

#48 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by shown »

silajdzić je staro madjarsko prezime Silahi,ako neko nije znao
softly

#49 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by softly »

arzuhal wrote:Jel Silajdžić ili neko drugi, nevažno. Važno je da se neko od bošnjačkih političara okrenuo Beogradu, licem u lice, jer nema druge. Valja taj trend produbljivat. Da je to najbolji potez, to da se Sarajevo okrene Beogradu, jesu reakcije iz Banja Luke. Nema većeg straha u Banja Luci od ovakvih stvari i ovakvih susreta :D
Ma ocito nije nevazno ko je. Bilo je takvih susreta i ranije
Image

Ali kad je "neko drugi u pitanju" to se ovdje ovako dozivljava
bosnolog wrote:... a Tihica imate "gratis" obzirom da je svoje zauvijek odsvirao on je sam sebi iskopao mjesto na smetljistu historijske sramote zauvijek , Tihic je politicki Galijasevic, kao da ga placa ista SANU centrala jos od 1992,....
uz istovremenu egzibiciju ovakvog tipa:
bosnolog wrote:Mehkovani (to on tepa meni :) ), ti kao da imas dusevni slom zbog susreta Silajdzica sa dragim Tadijom kome stope ljubis,....Tadija je taj koji je insistirao na tom susretu sve godine...
E, nekima bas svasta moze u obraz stati!
osa

#50 Re: silajdzic i tadic u turskoj...

Post by osa »

svako tko nie spreman radikalno promijeniti mišljenje i stavove u smislu nnovih činjenica nije za politiku, a čovjek je rođen za to, samo čini mi se da niti sam ne bi bio političar kakvog u svojim tekstovima priželjkuje....
Locked