Ahmmed wrote:
Slažem se glede pozitivnosti činjenice da popis nismo imali od 1991....
Vidi, ono što tražiš za sebe, ne možeš sporiti drugima... ja i jesam reagirao isključivo na baštinu konstataciju da je smiješno da se musliman iz Ulcinja osjeća Bošnjakom....E, onda je ne smije čuditi kad neko ovdje napiše da mu je smiješno kad se katolik iz BiH osjeća Hrvatom...
Meni nije smiješno ni jedno, ni drugo....Stvar izbora...I zaista, ne može se muslimanu iz Crne Gore zabraniti bošnjački nacionalni osjećaj, da se katolici i pravoslavci u Bosni ne bi osjećali marginaliziranim. Naravno, vrijedi i obrnuto.
Naravno, ja nemam nista protiv individualnog izjasnjavanja, problem nastupa kod politickih situacija kao sto je ova u Hrvatskoj. U BiH, biti Bosnjak, ili Hrvat, ili Srbin, nije samo individualna stvar, kao sto svaki dan vidimo na primjerima. Zakoni, od onih o konstitucionalnosti, do onih o troglavoj azdaji predsjednistva, legalno(bar donekle) reguliraju tko je Hrvat, Srbin, Bosnjak.
Sta onda s ovim iz Crne Gore? Ako se oni izjasnjavaju kao Bosnjaci, kakav je njihov status? Jesu li oni dio Bosnjackog naroda u istom smislu u kojem su ljudi iz Tuzle ili Zenice? Da li to znaci onda da je BiH matica tih Bosnjaka? Mislim, mozes slijediti ovo razmisljanje. Jer ako je Bosna matica jednog od 3 naroda, kako onda jednakost za ostale?
A ovo sto rade Semso i Sevko u Hrvatskoj je debelo licemjerje. A sto je najgore, djelomicno im pomaze drzava BiH. Zasto ovolika briga o 20.000 ljudi, a nitko ne brine o pola miliona ljudi u HR kojim je bar jedan roditelj iz BiH? Jel mozda sto se ovi ljudi zovu Ante, Marko, i Ivan?