Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
trebalo bi svaki od tih zlocina podrobno analizirati da se ustvrdi jesu li nacionalno ili vjerski motivirani, recimo onaj nad obitelji Andjelic je cisto vjerski motiviran, tako da ne moze biti predmet ove emisije
da se vratimo ovoj temi ... Zlatko sa Instituta Ivo Pilar je napisao zanimljivu knjigu o muslimanima i Muslimanima u Zagrebu. A postoji dosta ljudi i u BiH koji su odlicni Hrvati nacijom i veliki muslimani vjerom. Alija Nametak je veliki hrvatski pisac muslimanske vjeroispovjesti, ko god tvrdio drugacije nema pojma o tome kakav je on lik bio. A u ovom zadnjem ratu - Mate Sarlija (Nijaz Batlak), Nusret Cisic Dedo, Alija Siljak ... jedno je nacija, a drugo je vjera
basta sljezove boje wrote:opet se brka vjera i nacija
trebalo bi svaki od tih zlocina podrobno analizirati da se ustvrdi jesu li nacionalno ili vjerski motivirani, recimo onaj nad obitelji Andjelic je cisto vjerski motiviran, tako da ne moze biti predmet ove emisije
da se vratimo ovoj temi ... Zlatko sa Instituta Ivo Pilar je napisao zanimljivu knjigu o muslimanima i Muslimanima u Zagrebu. A postoji dosta ljudi i u BiH koji su odlicni Hrvati nacijom i veliki muslimani vjerom. Alija Nametak je veliki hrvatski pisac muslimanske vjeroispovjesti, ko god tvrdio drugacije nema pojma o tome kakav je on lik bio. A u ovom zadnjem ratu - Mate Sarlija (Nijaz Batlak), Nusret Cisic Dedo, Alija Siljak ... jedno je nacija, a drugo je vjera
...cini mi se da i ti lutas na tim trasama, pa mi objasni sta je nacija a sta vjera...
Basto,bas lupetas.Primjer ala Alija Siljak nema nikakve veze u kontekstu(Alija Nametak).Covjeka licno poznajem(siljka) lijecenog narkomana i kriminogene proslosti.Sjeca li se neko predratnih dogadja iz focanskog auto-kampa i silovanih holandskih turistkinja...I inace u svojim postovima lupetas neprvjerenim cinjenicama e da bi pokazala svoje svekoliko poznavanje stvari,a sto nije nista drugo nego obicno mahalanje.
Casni Dedo Sisic je iz sela Kukavice kod Rogatice u kome nikad,ama bas nikad, nije bilo niti jednog Hrvata,a Nijaz Batlak je neka druga prica.
Zao mi je Ahmeda sto je potrosio onoliko vremena da te izvede na pravi put,ali neka je,valjda je takav covjek.
sekspir wrote:Basto,bas lupetas.Primjer ala Alija Siljak nema nikakve veze u kontekstu(Alija Nametak).Covjeka licno poznajem(siljka) lijecenog narkomana i kriminogene proslosti.Sjeca li se neko predratnih dogadja iz focanskog auto-kampa i silovanih holandskih turistkinja...I inace u svojim postovima lupetas neprvjerenim cinjenicama e da bi pokazala svoje svekoliko poznavanje stvari,a sto nije nista drugo nego obicno mahalanje.
Casni Dedo Sisic je iz sela Kukavice kod Rogatice u kome nikad,ama bas nikad, nije bilo niti jednog Hrvata,a Nijaz Batlak je neka druga prica.
Zao mi je Ahmeda sto je potrosio onoliko vremena da te izvede na pravi put,ali neka je,valjda je takav covjek.
Dedo Sisic se izjasnjavao kao Hrvat, a njegov sin Akir je bio bodyguard predsjednika HDZ-a BiH
sekspir wrote:Basto,bas lupetas.Primjer ala Alija Siljak nema nikakve veze u kontekstu(Alija Nametak).Covjeka licno poznajem(siljka) lijecenog narkomana i kriminogene proslosti.Sjeca li se neko predratnih dogadja iz focanskog auto-kampa i silovanih holandskih turistkinja...I inace u svojim postovima lupetas neprvjerenim cinjenicama e da bi pokazala svoje svekoliko poznavanje stvari,a sto nije nista drugo nego obicno mahalanje.
Dedo Sisic se izjasnjavao kao Hrvat, a njegov sin Akir je bio bodyguard predsjednika HDZ-a BiH
p.s. za neupucene - postoje 3 Alije Siljka
Jel´ jedan od njih onaj sto je izjavio da gdje je njegovo vlasnistvo tu je NDH?
Bas si nemoguca,Basto.Pa znaci ako je Akir(a ne znam je li) bio bodigard Slobodana Milosevica(vidi pod Naser Oric),da je doticni Srbin.
Za prozor:Jeste,to je taj.Uzmite "Globus",brojeve pred sami rat,kako doticni,sve u uniformi sa znakovitim obiljezjima,velica tekovine NDH.Ali on,zaista,nije vrijedan pomena,ni u kom smislu,niti je on mjera bilo cega.
basta sljezove boje wrote:
jesu li sva trojica hrvati?
nekada se nisi mogao izjasnjavati kako si htio,pa su mnogi izmedju srbin i hrvat birali ovo drugo.tako da ako se nekad neko tako izjasnio ne mora znaciti da se tako i osjecao.isto kao sto se nisi mogao deklarisati kao ustasa,sto ne znaci da ih nije bilo,ni da su svi hrvati bili partizani
Last edited by and on 21/11/2007 23:35, edited 1 time in total.
sekspir wrote:Bas si nemoguca,Basto.Pa znaci ako je Akir(a ne znam je li) bio bodigard Slobodana Milosevica(vidi pod Naser Oric),da je doticni Srbin.
Za prozor:Jeste,to je taj.Uzmite "Globus",brojeve pred sami rat,kako doticni,sve u uniformi sa znakovitim obiljezjima,velica tekovine NDH.Ali on,zaista,nije vrijedan pomena,ni u kom smislu,niti je on mjera bilo cega.
Bas prilicno navoditi ustase kao primjere istaknutih Hrvata-muslimana...
basta sljezove boje wrote:
jesu li sva trojica hrvati?
Sto je ovo meni zabavno. Ako je Alija...i Hrvat....onda mora da je posizio....il je kriminalac-interesdzija. A ako je Ilija i samo Bosanac...onda je ko bozja hurija. Ko Tito!
Sefko se bori za broj 'glasaca', nista drugo. Vidjeli smo kako je izgledalo sa
HDZ-om Hrvatske. Gdje god ima i jedna hrvatska dlaka (dijaspora, Hercegovina, ostali dijelovi BiH i ostalih bivsih nam republika bivse nam
SFRJ...) ocekivalo se da ta dlaka da svoj glas za HDZ.
Isto tako kad se Alijinim nasljednicima pocne ljuljuti fotelja potrebni su im glasaci
svih "Bosnjaka" da ne bi svoje guzice morali odljepljivati od udobnih
vlastodrzackih fotelja.
Predosjetili su za sebe crne dane... valja se spasavati "demokratskim" metodama.
Rastoder je podsjetio da naziv musliman oznacava pripadnost islamskoj vjeri, a sama rijec znaci " predati se Bogu, Alahu". U tom smislu, musliman mo¾e biti i jeste, i Turcin, i Albanac, i Iracanin i Iranac i Indone¾anin, dodaje Rastoder.
upravo tako. jednako kao i srbin, i hrvat, i crnogorac, i makedonac, i slovenac...i bosanac.
Muftija Sevko Omerbasic u paralelnom svijetu komandovanja ?!!
Zuka i muftija Razgovor Omerbašić - Ališpago, od 21. 9. 1993.
godine, "presrele" su hrvatske tajne službe...
Ališpago: Prvo, poselami predsjednika i Tuđmana i cijeli svijet. Ovi
svećenici u Konjicu su državljani RBiH. Drugo, dejstva prema Hrvatima neće
stati do totalne kapitulacije ili neka nam dobrovoljno napuste Neum i Mostar!
Omerbašić: Zuka, ovo nije vrijeme da se uvjeravamo, međutim, predsjednik već
dva dana stalno ponavlja da on ozbiljno želi prekinuti sve sukobe. Molim te,
moraš to shvatiti.
Ališpago: Ja predsjednika poštujem i sve je to lijepo, ja ovdje ratujem. Ja
zastupam narod i ja ću za ovaj narod i svoj život dati. Ništa me ne može
zaustaviti.
Omerbašić: Zuka, ja potpuno razumijem i čujem dobro tvoje riječi, međutim, ja
ti kažem jedno, a to je da moramo svi sarađivati i svi slušati predsjednika
Izetbegovića. Molim te, ja tebe dobro znam, znam sve šta misliš i kako misliš,
ali je krajnje vrijeme da ovo sve prestanemo, oni su jučer dogovorili tamo na
brodu kako treba sve probleme rješavati.
Ališpago: Kada stignem u Neum, pregovarat ćemo. Ili će ga dati milom ili ću ga
uzeti silom.
Omerbašić: Božiji čovječe, Zuka, Neum će se dobiti pregovorima, ne ratom i ne poginućem.
Ališpago: Šefko, nas je iskustvo naučilo da ćemo mi dobiti samo ono đe čizmom
zgaznemo, da drugačije toga nema. Ja hoću da iskoristim ove Srbe što
napadaju po Zagrebu i dabogda sve zapalili, cio Zagreb i Hrvatsku. Herceg-
Bosna mora pasti kapitulacijom!
Omerbašić: Čuj, to se grdno varaš, nemoj tako da govoriš da će nešto
kapitulacijom pasti, pregovorima se sve može riješiti. Urazumi se, Božiji
čovječe! Muslimanski narod je u strašnoj krizi i opasnosti i ja ti to ne govorim,
ne prenosim ti Alijine riječi, ja ti prenosim naređenje!
Ališpago: Ja u to vjerujem samo kad vidim, inače, ovdje je sve laž i prevara od
početka rata pa do sad. Ovo, Šefko, ti kažem, a ti prenesi i Bobanu i svima
njima da ja sa ratnim dejstvima neću stati do onoga momenta dok ne oslobodim
komunikaciju Jablanica - Mostar, drugi moment, dok nam ne riješe politički sa
Neumom, ja neću da stanem. Šefko, neću!
Omerbašić:Zuka, ne bih želio da ti se desi kojim slučajem nešto što bi natjeralo
predsjednika da uradi ovo ili ono.
Ališpago: Dobro je, Šefko, neka oni požure sa tim pregovorima oko Neuma, a
onog momenta kad naprave dogovor oko Neuma, tog momenta ja stajem sa
borbenim dejstvima.
..... u nezadrživom naletu 188.Intergalaktičke Uberboschnjacke divizije,potpomognute warp razaračima Muftijstva Konfederalne Hrvatske iz sastava"Bojna Thompson Raznatowich",zbrisani su i posljedni tragovi terorističke prijetnje iz Nemliječnoga Puta.Ostaci Supersrpske Flote Svesrpskih Brodova Srpskog Svemirasu nestali u hiperprostoru negdje kod vremenskoprostornog čvorišta u blizini granapa"Šefko Omerbašić enterprajzzzz"
basta sljezove boje wrote:popis 2003, i Muslimani i Bosnjaci. Malo je smjesno da se netko tko se rodio u Ulcinju i nikad Bosne vidio nije izjasnjava Bosnjakom.
Alo care, pa kako moze katolik iz Bosne biti Hrvatom a ne Bosanskim katolikom. To cemo po tvojoj logici.
basta sljezove boje wrote:popis 2003, i Muslimani i Bosnjaci. Malo je smjesno da se netko tko se rodio u Ulcinju i nikad Bosne vidio nije izjasnjava Bosnjakom.
Alo care, pa kako moze katolik iz Bosne biti Hrvatom a ne Bosanskim katolikom. To cemo po tvojoj logici.
zbog ideja o bosanskim katolicima i bosanskim pravoslavcima bi se Bosna mogla raspasti jer negira postojanje konstitutivnih naroda
Duga je priča o tome ko ili šta su muslimani bosanskog govornog područja. Da podvučem, historija evropskih naroda je duga dva milenija ušasa, ispisana krvlju uz groznu muziku vatre sa bezbrojnih lomača i krikova sa mučilišta, vrhovnog i najsvetijeg izuma rimske imperije - inkvizicije. Zagreb je samo jedna od mnogo, nekada na ravnoj plohi, danas na okrugloj planeti (svejedno!) rimskih filijala raznolikih po uticaju, ali jednakih u cilju: Zadržati što je moguće duže status quo i alogičan pristup rješavanju ključnih problema u nastojanjima da se uspostavi trajni i humani ljudski poredak na planeti Zemlji. Zašto? Pa zar nije tako lijepo i tako udobno živjeti u robovlasničkom poretku i biti, naravno u ime svog izmišljenog i boga i svijeta, nesmjenjiv robovlasnik, gazda, tumač svega, cijelog svemira i okolice, sa najubitačnijim oružjima uvijek SPREMAN na domovinsku obranu i tamo gdje ti dom nikada nije bio i nikada neće moći da bude i da opstane, pa ipak.....U Zagrebu nikada nije postojao i nikada neće postojati nikakav trag Bosni i Bošnjaštvu, nasuprot samo "sveučilišna gumica za brisanje bosanske povijesti Bosne", tako stoji u tajnim latinskim arhivama Vatikana, jer, Bošnjaštvo u sebi nosi klicu onog evropskog srednjovijekovlja, kada je po prvi i poslednji put u historiji rimske crkve na jednom od pape okupiranom prostoru bio ustoličen "Anti-papa", to jeste "Vrhovni poglavar evropskih heretika" čitaj opozicije totalitarizmu i robovlasništvu! A samo u >Rimskom Kaptolu "znaju" šta bi značilo buđenje "bosanske ideje u globalnom otporu istinskom teroru i tlačenju čovječanstva" od strane "senata i njegovih bogomdanih vođa i vojskovođa". Uostalom, u Zagrebu, ne u SANU i Beogradu(!) je "naučno verifikovan termin "muslimanska nacija", koji je uostalom u cijeloj bivšoj Jugoslaviji važio samo za bosanske muslimane (veliko početno >M). A Znate li kako se zvalo udruženje bosanskih intelektualaca muslimanske vjeroispovijesti? "Zagrebački Muslimani", kojima pod dirigentskom palicom Muhameda Hadžijahića uostalom pripadao i sam reis Mustafa Cerić! Uostalom, Šemso Tanković, u predizbornoj kampanji 90 nazvan "bjelokapa", zato što je u džepu nosio "bjelicu" i samo pri SDA-nastupima stavljajući je na glavu naglašavao svoju muslimansku, ne bosansku pripadnost i vjernost S-H-principima podjele Bosne na muslimansku i nemuslimansku "zemlju", jedan je od onih koji su svoju ulogu u tom prljavom poslu odavno dobro naplatili. Muftija zagrebački, ne bosanski(!), igra u istom kolu i zato je njegova "politička akcija" jednaka sviranju...u frulu kojoj je pisak na suprotnoj strani!
zbog ideja o bosanskim katolicima i bosanskim pravoslavcima bi se Bosna mogla raspasti jer negira postojanje konstitutivnih naroda
A Bosnjake u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori zvati hrvatskim, srpskim i crnogorskim muslimanima je ok? U svim tim zemljama Muslimani su bili konstitutivni, a danas su nacionalne manjine, a Muslimani su sada Bosnjaci...