Šešelj na slobodi do kraja godine?
- Maverick78
#26 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Vidjecemo kad se vrati... Mozda padne i neka koalicija sa Kostunjavim i Dverima, ko zna...
@Eol, Pa sto se tice ubistva Zorana i Seseljevog odlaska u Hag, tu je vrlo moguce da je znao da ce se to desiti. Ali i sadanji PreCednik Srbije nije daleko od toga, i on je izjavljivao slicno kao i Seselj u to vrijeme, tako da me ne bi zacudilo da su znali i on i Picousti. I ne samo oni, pa eto ga i Tijanic, "ako prezivi Zoran, Srbija nece...", a bilo ih je jos. Jebiga, imam utisak da su haman pa svi znali da ce da bude ubijen, osim njega samog naravno.
@Eol, Pa sto se tice ubistva Zorana i Seseljevog odlaska u Hag, tu je vrlo moguce da je znao da ce se to desiti. Ali i sadanji PreCednik Srbije nije daleko od toga, i on je izjavljivao slicno kao i Seselj u to vrijeme, tako da me ne bi zacudilo da su znali i on i Picousti. I ne samo oni, pa eto ga i Tijanic, "ako prezivi Zoran, Srbija nece...", a bilo ih je jos. Jebiga, imam utisak da su haman pa svi znali da ce da bude ubijen, osim njega samog naravno.
-
dragan.s
#27 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Koliko se zna, nije znao baš detalje, ali je znao da ova ekipa sa Legijom ne čelu nešto smjera. I ispario se baš na vrijeme.
A i ja mislim da tužilac ništa nije dokazao. Obistinilo se nešto što je Šešelj rekao prije nego je otišao u Hag. Mislim da je rekao nešta u stilu "Idem da rasturim ovaj .... sud". Nije baš rasturio sud, ali je tužilaštvo u njegovom slučaju stvarno bilo dno dna. Svjedoci koje je Šešelj hvatao u laži pa pravio komediju od njih, čekanje na suđenje, idiotizam optužnice etc., sve je to prikazalo tribunal u jako lošem svjetlu.
A i ja mislim da tužilac ništa nije dokazao. Obistinilo se nešto što je Šešelj rekao prije nego je otišao u Hag. Mislim da je rekao nešta u stilu "Idem da rasturim ovaj .... sud". Nije baš rasturio sud, ali je tužilaštvo u njegovom slučaju stvarno bilo dno dna. Svjedoci koje je Šešelj hvatao u laži pa pravio komediju od njih, čekanje na suđenje, idiotizam optužnice etc., sve je to prikazalo tribunal u jako lošem svjetlu.
- karanana
#28 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Dno dna. Pratio sam sudjenje. Onaj cigo iz svraka, ispostavilo se da je bio u vasketovom ilijaskom cetnickom odredu, nakav mulac mrsavi jadnik iz hercegovine, mislim mostara.....i desetine slicnih propalih i losih svjedoka sa lica mjesta. Bilo je i par ok svjedocenja ali nista sa lica mjesta
- Danguba
#29 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Sta bi mu ti stavio na teret?karanana wrote:Dno dna. Pratio sam sudjenje. Onaj cigo iz svraka, ispostavilo se da je bio u vasketovom ilijaskom cetnickom odredu, nakav mulac mrsavi jadnik iz hercegovine, mislim mostara.....i desetine slicnih propalih i losih svjedoka sa lica mjesta. Bilo je i par ok svjedocenja ali nista sa lica mjesta
Bar stotine oficira, politicara, direktnih izvrsilaca bi trebalo prije njega da odgovara a niko ih i ne spominje ili ih zbog mnogo tezih zlocina sud oslobadja.
Voja je odlezao i previse zahvaljujuci urgenciji Srbije i njegovom bahatom ponasanju.
- karanana
#30 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Ja bih ga oslobodio. Znamo da je imao svoje dobrovoljce ovdje. Mnogi su bili veliki zlocinci, ali nista protiv voje nije dokazano.Danguba wrote:Sta bi mu ti stavio na teret?karanana wrote:Dno dna. Pratio sam sudjenje. Onaj cigo iz svraka, ispostavilo se da je bio u vasketovom ilijaskom cetnickom odredu, nakav mulac mrsavi jadnik iz hercegovine, mislim mostara.....i desetine slicnih propalih i losih svjedoka sa lica mjesta. Bilo je i par ok svjedocenja ali nista sa lica mjesta
Bar stotine oficira, politicara, direktnih izvrsilaca bi trebalo prije njega da odgovara a niko ih i ne spominje ili ih zbog mnogo tezih zlocina sud oslobadja.
Voja je odlezao i previse zahvaljujuci urgenciji Srbije i njegovom bahatom ponasanju.
- славянин
#31 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Jedino da je materijal za mentalnu ustanovukaranana wrote:Ja bih ga oslobodio. Znamo da je imao svoje dobrovoljce ovdje. Mnogi su bili veliki zlocinci, ali nista protiv voje nije dokazano.Danguba wrote:Sta bi mu ti stavio na teret?karanana wrote:Dno dna. Pratio sam sudjenje. Onaj cigo iz svraka, ispostavilo se da je bio u vasketovom ilijaskom cetnickom odredu, nakav mulac mrsavi jadnik iz hercegovine, mislim mostara.....i desetine slicnih propalih i losih svjedoka sa lica mjesta. Bilo je i par ok svjedocenja ali nista sa lica mjesta
-
Eöl Mornedhel
#32 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
To je moguća opcija. Samo mislim da vrlo zajebano zbog Šešeljeve, hm, živopisne persone i sklonosti ka dominaciji. Da li misliš da bi Koštunjavi pristao da bude Šešelju posilni?Maverick78 wrote: Vidjecemo kad se vrati... Mozda padne i neka koalicija sa Kostunjavim i Dverima, ko zna...
Uzgred, DSS i Dveri su već formalizovali koaliciju. Sada mi žao što nisam skenirao letak za zemunske izbore. "Ko je danas prodao Kosmet, sutra će Zemun predati NDH", for real. Doduše, ima jedan zanimljiv detalj, Dveri su počeli maksimalno da guraju anti-GMO priču (što su uspeli da ubace i u taj letak za ebene zemunske lokalne izbore, ono Vučić je plaćenik Monsanta), sada ima je kampanja pola-pola Kosovo-GMO. Na duže staze loša priča.
Da posle ubistva je delovalo da je gomila njih znala šta će se desiti. Tu postoji više opcija:Maverick78 wrote: @Eol, Pa sto se tice ubistva Zorana i Seseljevog odlaska u Hag, tu je vrlo moguce da je znao da ce se to desiti. Ali i sadanji PreCednik Srbije nije daleko od toga, i on je izjavljivao slicno kao i Seselj u to vrijeme, tako da me ne bi zacudilo da su znali i on i Picousti. I ne samo oni, pa eto ga i Tijanic, "ako prezivi Zoran, Srbija nece...", a bilo ih je jos. Jebiga, imam utisak da su haman pa svi znali da ce da bude ubijen, osim njega samog naravno.
1) Da je ubistvo bilo unapred poznato širokoj javnosti
2) Da su svi oni deo neke vrlo široke zavere za ubistvo Đinđića
3) Da oni nisu slobodni strelci već (manje ili više) igrači onoga što je organizovalo atentat (a dan danas stoji u vazduhu ona Ulemekova rečenica "Ja sam samo metak, neko drugi povlači oroz", a zna se ko je taj metak mazio, pazio i zvao ga Đole)
beleška na margini: ortak mi se muvao po zgradi Vlade u satima nakon ubistva, pričao mi je da se pola kabineta cerilo ko kerovi sa dve piše - a nešto kasnije pod Ljubinim malim je i nastupila čuvena kohabitacija i napokon dssizacija ds-a
- akcid
#33 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Bez obzira hoće li do kraja godine ili sutra Šešelj biti pušten iz Scheweningena, on je tamo još uvijek, a osobno smatram da tamo treba i ostati do kraja života.eugenije wrote: Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj mogao bi do kraja godine biti pušten na slobodu, ukoliko sudsko vijeće Haškog tribunala ne prihvati navode optužnice o udruženom zločinačkog poduhvatu, piše "Blic". Odvjetnik Slobodan Zečević smatra da će optužnica protiv Šešelja biti oborena do jeseni i da će on biti pušten na slobodu.
Analitičari ističu da se povratkom Šešelja u Srbiju otvara pitanje njegovog utjecaja na Srpsku naprednu stranku koja je nastala cijepanjem Srpske radikalne stranke. Oni smatraju da povratak Šešelja na političku scenu Srbije neće mnogo utjecati na rejting stranaka, jer je njegov program zastario, a ni mediji mu, pod utjecajem naprednjaka, ne bi bili skloni.
Tek kad - ako bude pušten, onda možemo započeti raspravu o njegovoj presudi. To tada, ova i svaka slična tema je samo popularizacija ovog umobolnika, krvoločnog četnika koji je i bez puške i noža nanio više zla i smrti drugim ljudima nego malo ko naoružan.
Sugeriram zatvaranje ove teme i njeno potpuno brisanje. Ako ga neko želi promovirati prije dolaska, može to činiti tamo gdje ga i vole i očekuju. U BiH ga niko normalan niti voli niti priželjkuje.
Nosite fašistička govna što dalje....
- Maverick78
#34 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Pa to jesi u pravu za Kostunicu, taj je prica za sebeEöl Mornedhel wrote:To je moguća opcija. Samo mislim da vrlo zajebano zbog Šešeljeve, hm, živopisne persone i sklonosti ka dominaciji. Da li misliš da bi Koštunjavi pristao da bude Šešelju posilni?Maverick78 wrote: Vidjecemo kad se vrati... Mozda padne i neka koalicija sa Kostunjavim i Dverima, ko zna...
Uzgred, DSS i Dveri su već formalizovali koaliciju. Sada mi žao što nisam skenirao letak za zemunske izbore. "Ko je danas prodao Kosmet, sutra će Zemun predati NDH", for real. Doduše, ima jedan zanimljiv detalj, Dveri su počeli maksimalno da guraju anti-GMO priču (što su uspeli da ubace i u taj letak za ebene zemunske lokalne izbore, ono Vučić je plaćenik Monsanta), sada ima je kampanja pola-pola Kosovo-GMO. Na duže staze loša priča.Da posle ubistva je delovalo da je gomila njih znala šta će se desiti. Tu postoji više opcija:Maverick78 wrote: @Eol, Pa sto se tice ubistva Zorana i Seseljevog odlaska u Hag, tu je vrlo moguce da je znao da ce se to desiti. Ali i sadanji PreCednik Srbije nije daleko od toga, i on je izjavljivao slicno kao i Seselj u to vrijeme, tako da me ne bi zacudilo da su znali i on i Picousti. I ne samo oni, pa eto ga i Tijanic, "ako prezivi Zoran, Srbija nece...", a bilo ih je jos. Jebiga, imam utisak da su haman pa svi znali da ce da bude ubijen, osim njega samog naravno.
1) Da je ubistvo bilo unapred poznato širokoj javnosti
2) Da su svi oni deo neke vrlo široke zavere za ubistvo Đinđića
3) Da oni nisu slobodni strelci već (manje ili više) igrači onoga što je organizovalo atentat (a dan danas stoji u vazduhu ona Ulemekova rečenica "Ja sam samo metak, neko drugi povlači oroz", a zna se ko je taj metak mazio, pazio i zvao ga Đole)
beleška na margini: ortak mi se muvao po zgradi Vlade u satima nakon ubistva, pričao mi je da se pola kabineta cerilo ko kerovi sa dve piše - a nešto kasnije pod Ljubinim malim je i nastupila čuvena kohabitacija i napokon dssizacija ds-a
Ne znam sta da ti kazem za Zoranovo ubistvo... definitivno je da Legija nije to uradio na svoju ruku. Znas kako, previse je to bilo rovito vrijeme da se cacka nesto sto je Djindjic pokusao tada. To su bile one godine tek nakon Milosevica, a taj sistem, vlast-sluzbe-kriminal je gradjen godinama unatrag. I onda dosao neki Zoran da to cacka. Tesko da ce se ikada saznati prava istina, ali vjerujem da su znale cak i mnoge njegove stranacke kolege da ce biti ubijen. Da ne pricam o neprijateljima. Protiv njega su se okrenule bile i RDB i VOA. Uz to, meni je nemoguce da su mnogi znali sta ce biti, a da za organizaciju ubistva nisu recimo znale neke strane obavjestajne sluzbe. Prosto mi to djeluje nevjerovatno... i opet, nije upozoren na ono sto mu se sprema. Moguce da ni strancima nije odgovaralo da se toliko uzburkava to blato koje je u to vrijeme bilo na politicko-obavjestajno-kriminalnoj sceni Srbije. Jebiga, da je mozda sacekao jedno desetak godina, onda bi sa manje problema radio ono sto danas radi Vucic, ako uopste radi iskreno i ako i sve ovo nije neka igra.
Za Ljubinog malog je poznato se uzdigao bas nakon Djindjicevog ubistva. Do tada i nije bio bas nesto toliko jak u samoj stranci, a definitivino nije bio miljenik Zorana Djindjica. Sjeti se "sanitarnog otklona" koje je organizirao za ljude koji su bili bliski Djindjicu.
-
Paul F.
#35 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Šešelj ih rastura, što jest jest.
On to radi na takav način da je svima milina gledati što mu je i cilj.
Ima zaista urnebesnih scena.
Meni je jedna od najboljih ova
Riječ je o jednom našem koji je pred rat u Bijeljini jurišao na konju
na srpki kafić sa bombom.
I prije i poslije rata je privođen zbog nasilničkog ponašanja.
Došao je da svjedoči protiv Šešelja pa ga sad ovaj unakrsno ispituje.
On to radi na takav način da je svima milina gledati što mu je i cilj.
Ima zaista urnebesnih scena.
Meni je jedna od najboljih ova
Riječ je o jednom našem koji je pred rat u Bijeljini jurišao na konju
na srpki kafić sa bombom.
I prije i poslije rata je privođen zbog nasilničkog ponašanja.
Došao je da svjedoči protiv Šešelja pa ga sad ovaj unakrsno ispituje.
- Johnzy
#36 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Šešelj i Hag kao dobar brak, zaslužuju jedno drugo zauvek. Šešelj je zli ludak, ali mi je tako drago što ih je onako navozao. A knjih koje je objavio... Mislim da je on najproduktivniji "pisac" ikada. 
-
zavrzlama
#37 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
milosevica i seselja je stab posalo u Hag zbog izgubljenih ratova,u nadi da ce srbija predajom dvojice glavnih skinuti svu ljagu,zlocine i genocide sa srbije....MEDJUTIM,prodali su ih za dzaba,izgubili Kosovo,mali ausvic ostao u BIH,EU sanak pusti,a narod bez katarze i na cekanju novih 90-tih....pustanje seselja iz haga je nesto najgore sto bi se desilo srbiji,jer srbiji ne treba neko ko ce ih svaki dan posjecati na izgubljene ratove,salonsko cetnikovanje predstavljati kao javno itd....srbija ce sve uraditi da seselj umre u Hagu,jer u protivnom bi seselj iz nemoci iznosio puno prljavog vesa za neke koji se predstavljaju kao evropejci,umjereni,a sve go cetnik...the end.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#38 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Iskreno se nadam da će po izlasku odmah biti smješten u vlast,neko ministarstvo,...Sve će se dešavati mnogo brže i kvalitetnije.

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39 Re: Šešelj na slobodi do kraja godine?
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» eugenije
tema c/p ne moRe
» eugenije
tema c/p ne moRe