SERIJAL - Odgovor generalima!

karanana

Post by karanana »

Sta bi od ove serije. A tako je bila interesantna......Sad je spala na to da mi neki frajer sto lici na Jeremiju iz Alan Forda cita neki dosadan tekst i uci me ko je napao BiH. :zzzz: :zzzz: :zzzz:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

karanana wrote:Sta bi od ove serije. A tako je bila interesantna......Sad je spala na to da mi neki frajer sto lici na Jeremiju iz Alan Forda cita neki dosadan tekst i uci me ko je napao BiH. :zzzz: :zzzz: :zzzz:
A ko je ovaj? :?
karanana

Post by karanana »

_BosanaC wrote:
karanana wrote:Sta bi od ove serije. A tako je bila interesantna......Sad je spala na to da mi neki frajer sto lici na Jeremiju iz Alan Forda cita neki dosadan tekst i uci me ko je napao BiH. :zzzz: :zzzz: :zzzz:
Meshchini da je promumljao da se zove Hasan Efendic ali nisam 100% siguran. Ja mislim da je i svoje ime morao procitati sa onog papira. Jeli on za ili protiv Sefera? Ili svoju pricu prica bez zauzimanja stava, sto je glupost jer se emisija zove odgovori generalima. Onaj debeli KOS-ovac je bio zanimljiviji milion puta.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

karanana wrote:
_BosanaC wrote:
Meshchini da je promumljao da se zove Hasan Efendic ali nisam 100% siguran. Ja mislim da je i svoje ime morao procitati sa onog papira. Jeli on za ili protiv Sefera? Ili svoju pricu prica bez zauzimanja stava, sto je glupost jer se emisija zove odgovori generalima. Onaj debeli KOS-ovac je bio zanimljiviji milion puta.
Jeste Efendic, maloprije pisalo.

Ne kontam ga ni ja - mislim da bi daleko lakse bilo da je napisao kakvu pricu u nastavcima i dao u kakve novine da se objavi :? Ovo mi lici na ono da i ja nesto kazem kad su vec drugi pricali :roll:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Jeremija... :lol: :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Dobro je... Bar ne rece da rata nije ni bilo...
Deset u pola

Post by Deset u pola »

Vala je i Bakir (Hadžiomerovic) usrao s ovim. Čuj odgovori generalima.
Još malo pa će odgovori ispasti duži od samih generala.
karanana

Post by karanana »

Jasta je nego usrao. Ovo je prava dosada, ako ovi imaju sta da repliciraju, nek se usredotoce na specificne izjave, tvrdnje...itd. date od Strane Sefera, Jove ili Stipe, a ne da mi ovako pricaju price koje treju po 3-4 emisije.
Vincent Vega

Post by Vincent Vega »

Poslije ovakvih "odgovora Generalima" Generali nece imati potrebu na ikakvu repliku.
doktor30

Post by doktor30 »

hahaha... jaki su odgovori generalima. Ismijao sam se se nevidjeno. Ona budala Efendic se zvase, jaoooooooo lika. Jel ono zajebancija, humoristicki program ili kako vec!? ali onaj prije Efendica, onaj neki mahalac sa Starog Grada, eeee onaj je za Kusturicinog filma. Kompletan moron. Nevjerovatno.
Ne da su Sefer, a onda Jovo i Stjepan u pravu, nego su u pravu do jaja
doktor30

Post by doktor30 »

Ne znam da li neko prati ove "rekacije" na serijal FTV-a "Generali", ali ja sam blago receno postidjen onim koji reagiraju. Ljudi moji, to je tako nepismeno, nepristojno, primitivno i sve u cilju "ne dirajte nam rahmetli predsjednika", bez argumenata, da mi itekako postaje jasnije zasto smo rat zavrsili ovako kako jesmo. Oni kao Efendic, Muslimovic i ova tri-cetiri anonimusa, nisu mogli nista osim da seru nakon rata. Sramota FTV-a sto im daje prostor, ili je mozda bas tako i trebalo da vide ljudi sa kim imaju posla
PetiKorpus

Post by PetiKorpus »

doktor30 wrote:Ne znam da li neko prati ove "rekacije" na serijal FTV-a "Generali", ali ja sam blago receno postidjen onim koji reagiraju. Ljudi moji, to je tako nepismeno, nepristojno, primitivno i sve u cilju "ne dirajte nam rahmetli predsjednika", bez argumenata, da mi itekako postaje jasnije zasto smo rat zavrsili ovako kako jesmo. Oni kao Efendic, Muslimovic i ova tri-cetiri anonimusa, nisu mogli nista osim da seru nakon rata. Sramota FTV-a sto im daje prostor, ili je mozda bas tako i trebalo da vide ljudi sa kim imaju posla
To je demokratija.

Svako ima da kaze pravo sta hoce.

Ali, nazalost, bas sta hoce.
cyprus

Post by cyprus »

Ja mislim da bi trebalo ogranizovati emisiju, dovest ih sve zajedno (i generale i "odgovarače"), nešto tipa face to face, pa da se onda vidi ko ima jače argumente. Vako mogu srat i ovi i oni šta god oće
doktor30

Post by doktor30 »

Bezveze ti je prijedlog. Iz prostog razloga, jer Sefer, Jovo i Siber, koji znaju sta govore, izgledaju kao gospoda i pravi generali, nemaju sta polemisati sa otupljelim JNa ofiicirima, KOS-ovcima i mahalskim komandantima. Sada se tacno vidi ko je bio na kojoj strani, odnosno koji su to Alijini oficiri a koji narodni. Jasno je ko dan. Dok je god Muslimovic, Abadzic neki, Efendic i jos onih 5-6 karikatura uz Aliju, do tada je Alija historijski Trojanski KONJ u BiH.
kucuk

Post by kucuk »

Prava istina o svemu ce se saznati tek onda kad i Srbi objave svoju -VOJNU TAJNU- a do tada ce to biti samo nagadjenje.Primjer -KRAVICA- bi mnoge stvari razjasnio samo kad bi oni rekli istinu.
kucuk

Post by kucuk »

GENERALU MUSTAFI

CILJ ARMIJE BiH je bio, stvaranje demokratske i multietnice drzave BiH u postojecima granicama.Prilicno apstraktono ali tacno.

CILJ ARMIJE REPUBLIKE SRPSKE JE bio, u prvoj fazi, u svim opstinama, koje po Radovanovoj gruntovnici trba da prpadnu RS, broj nesrpskog stanovnistva svesti na 10 procenata, milom ili silom, u drugoj fazi stvoriti jaku, jedinstvenu i funkcionalnu RS- ja ne znam, ali Dodik kaze da je to sad najfuncionalnija drzava na prostorima bivse Jugoslavije-, u trecoj fazi, zavisno od situacije odluciti da li ostati u vanbracnoj zajednici sa ostatkom BiH, proglasiti nezavisnost ili ici majcici pod suknju. Njihov cilj o kome vi govorite je vazio do referenduma o nezavisnosti BiH.

Sad vi sami ocijenite ciji je cilj i koliko stvaren.
fantom slobode

Post by fantom slobode »

kucuk wrote:GENERALU MUSTAFI

CILJ ARMIJE BiH je bio, stvaranje demokratske i multietnice drzave BiH u postojecima granicama.Prilicno apstraktono ali tacno.

CILJ ARMIJE REPUBLIKE SRPSKE JE bio, u prvoj fazi, u svim opstinama, koje po Radovanovoj gruntovnici trba da prpadnu RS, broj nesrpskog stanovnistva svesti na 10 procenata, milom ili silom, u drugoj fazi stvoriti jaku, jedinstvenu i funkcionalnu RS- ja ne znam, ali Dodik kaze da je to sad najfuncionalnija drzava na prostorima bivse Jugoslavije-, u trecoj fazi, zavisno od situacije odluciti da li ostati u vanbracnoj zajednici sa ostatkom BiH, proglasiti nezavisnost ili ici majcici pod suknju. Njihov cilj o kome vi govorite je vazio do referenduma o nezavisnosti BiH.

Sad vi sami ocijenite ciji je cilj i koliko stvaren.
Ovaj cilj od armije RS, e to je nesto novo, nekako smo svi bili ubjedjeni da su oni htjeli Veliku Srbiju, pa ti sada pogledaj sta je od nje ostalo.
kucuk

Post by kucuk »

Ovo nije nista ni novo ni nepoznato. Potvrdu za prvu fazu mozete naci u programima politickih partija RS, javnim istupima njihovih politicara u to vrijeme a najlakse vam je da cujete telefonski razgovor kad Slobo i Radovan caskaju o Zvorniku 1992.godine, imate to na internetu.Sto se tice drge i trece faze pa o njima se govori svaki dan.

Ovdje se radi o RS a ne o Srbiji.
kucuk

Post by kucuk »

Kazu da nisu krivi za odlazak Srba iz Armije. Slazem se nisu. Ni Sefer ni Enver ni Rasim pa ni drugi. Radi se o ozbiljnim ljudima, da bi tako nesto mogli raditi.Kazu takodje da ih je otjerala Radovanova politika, i to je djelimicno tacno. Zboravljaju ipak reci da je u to vrijeme u Armiji bio prilican broj -BERBERA- i -ZAGOVARACA MARSA PREKO DRINE- koji su bili nus produkt tadasnje politike a na koje generali nisu imali bas potpuno uticaja. Oni su Armiji BiH nanijeli vise stete nego sva Slobina i Radovanova propagandna masinerija. Istina je medjutim i to da su slucajno zalutali muslimani u Radovanovu vojsku morali promijeniti i vjeru i ime i opet se dobro sakrivati ka podju pisati.
Post Reply