Šejh Halil Brzina

McMoy

#76 Re: Šejh Halil Brzina

Post by McMoy »

mali_balon wrote: :lol: :lol: :lol:
Vecu glupost u zivotu ne procitah. 7. Muslimanska je bila gnjezdo kukavickih pizdi koje su se krile iza odreda el muzdahid i vjere, znam ih nekoliko tako da mozes do ujutro pricati suprotno mene boli neka stvar.
Znamo da su svi letili u 7. Muslimansku zbog boljih paketa i bolje hrane, jeste isli su na ratista ali cim je pirgustilo prvi su se dali u bjezaniju.
Ovo kaže (T)KO?
Bivši borac ARBiH, vojni analitičar, "Zlatni ljiljan", ratni komandant brigade...
Ili neko kome su uzor i mjerilo hrabrosti "Arkanovi Tigrovi", "Škorpioni", X diverzantski odred VRS ili "Džokeri", "Maturice"...?
jefferson

#77 Re: Šejh Halil Brzina

Post by jefferson »

Jah, a od Zenice je htio Rijad praviti :-) Zakljucak - alkoholicar, peder i vehabija :zzzz: De malo procackaj po toj memoriji, mozda se jos cega sjetis... :run:

Btw, nick ti je :thumbup:
Ja nisam rekao da je od Zenice htio napraviti Rijad ( iako je dobropoznato da su alkoholičari koji odbace flašu najveći zagovornici zabrane alkohola) ja ti kažem da sam stajao za istim šankom za kojim je on jedva stajao jer je bio pijan i to ne jednom nego 100 puta. Kafić Pepino preko puta papirne i rukometnog kluba Čelik.
Kadrovska služba željezare u kojoj je radio je bila udaljena samo par stotina metara.
To je bili klasični "službenik" Željezare. Na poslu uvijek flaša u ormaru, ljudi dolaze, popije se po koja i onda se poslije posla ubije do kraja. :-)
Nisi ti rekao, nego tvoj istomisljenik...Ti si nabacio, onako hinjski, pederluk. A sto se alkohola tice - to je, od navedenog, najbanalnija stvar...Jedan od velikana islama (2. halifa) hz Omer je, takodjer, prije prihvacanja islama bio alkoholicar, uz to cinivsi daleko gore stvari od opijanja. Sve sto je bilo prije prihvacanja Vjere, uz iskreno pokajanje, Gospodar prasta. Sta vise, pise se kao dobro djelo :)
Da ja sam rekao, jer sam za razliku od 99.99% Vas koji branite "lik i djelo" Halila Brzine i jos goreg primjerka, Serifa Patkovica, bio prisutan kada su u pitanju desavanja u Zenici u ratu.
7 Muslimanska je bila dno dna kada je u pitanju sve sto se desavalo u nasem ratu na nasoj strani. Da su stvari postavljene na svoje mjesto, danas bi se stidili te formacije.
Dok su 303, 314 i ostale jedince se borili u patikama, premalim cizmama, ili dobili ljetne cizme iz Pustinjske Oluje, do tada su Alijini puleni imali svu opremu. Zna se ko je bio u u 303 i 314 a ko u 7 Muslimanskoj.
Sto se tice alkohola, nije samo alkohol u pitanju. 1993 i 1994 su ganjali cure po Bosni jer su se kupali u kupacim kostimima.
Sta je samo kotlova za rakiju izbseno, jerbo se neko trznuo u BiH praviti rakiju.
Nije stvar jesmol mi istomisljenici, nego sto smo bili prisutni kada se to desilo. A Halil, Halil je samo slika i prilika ove drzave.
kosava

#78 Re: Šejh Halil Brzina

Post by kosava »

Jeffersone odvadi malo , da su dobijali najbolju opremu i 100 DM svaki mjesec je istina , da je bilo puno Babinjaca jebi ga ako nisi iz sliva Babisnjice malo je i 10 000 DM mjesecno ma dnevno da sa njima covjek devera .

Nisu oni nikoga tjerali sa Bosne nego Arapi iz El Mudjahida , sto se tice prevrnutih rakijskih kazana po Babinskom slivu i Brnjicu na Kakanjskoj strani nije to bilo po naredjenju nego svojevolja pojedinih pripadnika koji su jedva docekali da komsiji razvale rakijski kazan a sto im amidza pece rakiju nije ih bihuzurilo .

Treba reci istinu sto jest jest sto nije nije .

Nego nemogu da vijerujem da jos niko nije spomenuo Muzicku ?
Gojeni H

#79 Re: Šejh Halil Brzina

Post by Gojeni H »

_mufljuz_ wrote:iako ja nesto ne simpatisem halilsona - mene je razocar'o moj sugradjanin americki muslimanski bosnjakistanac dzaferson koji proizvoljnim, da kazem sabanskim seljackim malogradjanskim nacinom pokusava baciti ljagu na ex-komandanta 7 muslimanske...

malo pio...
malo se nije diz'o iz kafane...
malo bio peder...

nama bi trebalo dat oskara za mahalasenje jer smo prevazisli sve granice dobrog ukusa...
mahalanje nas je X-puta izvanredno kostalo u ratu u smislu morala, informacija i svega ostalog a bogumi i puno zivota....
na stranu sto ja ne mogu ni pod razno ni M92bosnjake, ni SDA, nista vezano za te moralne balege al sto bosnjo moRe srat je balega svjetska...

na kraju krajeva - sta i ako je pio i nije se diz'o iz kafane i bio peder?
je l to svekoliki forum ima duple arsine kada neko moze a kada neko ne moze biti pjano i peder?
na kraju krajeva - lik se zakotvio u tekiji nit koga dira nit koga jebe nit njega ko jebe - al eto vazno je covjeka pronijet po ustima i ispirat na najusranije nacine....

meni bi bilo drago kada bi prosjecni bosnjo shvatio da je mahalanje i mahalasenje njegov najveci neprijatelj u licnom, opstem i svakom pogledu....

fuj
:thumbup: Bravo

Amerikanac obicno ne pise ovakve postove tako da cu ovo razumjeti kao mozgovni prdez od kojeg niko od nas nije operisan.
Halila Brzinu ne poznajem, ali ovakva pisanja pojedinih forumasa su dno.

I kao sto si rekao volio bih da bosnjo shvati da je mahalisanje njegov, mozda ne najveci, ali sigurno jedan od najvecih neprijatelja.
jefferson

#80 Re: Šejh Halil Brzina

Post by jefferson »

kosava wrote:Jeffersone odvadi malo , da su dobijali najbolju opremu i 100 DM svaki mjesec je istina , da je bilo puno Babinjaca jebi ga ako nisi iz sliva Babisnjice malo je i 10 000 DM mjesecno ma dnevno da sa njima covjek devera .

Nisu oni nikoga tjerali sa Bosne nego Arapi iz El Mudjahida , sto se tice prevrnutih rakijskih kazana po Babinskom slivu i Brnjicu na Kakanjskoj strani nije to bilo po naredjenju nego svojevolja pojedinih pripadnika koji su jedva docekali da komsiji razvale rakijski kazan a sto im amidza pece rakiju nije ih bihuzurilo .

Treba reci istinu sto jest jest sto nije nije .

Nego nemogu da vijerujem da jos niko nije spomenuo Muzicku ?
Nije to samo bilo u Brnjicu i Babinu.
Na kraju, Halil je bio komadant tim ljudima.
Zar se Muzicka treba spominjat? Ja sam vec rekao, da su stvari postavljene onako kako treba u ovoj drzavi, nas bi kolektivno trebalo biti stid te jedinice.
Kad se sjetim one parade u Zenici na Kamberovicu, ko Kabul da je a ne Zenica. Bijela odjela, zelene trake i zastave....
jefferson

#81 Re: Šejh Halil Brzina

Post by jefferson »

Gojeni H wrote:
_mufljuz_ wrote:iako ja nesto ne simpatisem halilsona - mene je razocar'o moj sugradjanin americki muslimanski bosnjakistanac dzaferson koji proizvoljnim, da kazem sabanskim seljackim malogradjanskim nacinom pokusava baciti ljagu na ex-komandanta 7 muslimanske...

malo pio...
malo se nije diz'o iz kafane...
malo bio peder...

nama bi trebalo dat oskara za mahalasenje jer smo prevazisli sve granice dobrog ukusa...
mahalanje nas je X-puta izvanredno kostalo u ratu u smislu morala, informacija i svega ostalog a bogumi i puno zivota....
na stranu sto ja ne mogu ni pod razno ni M92bosnjake, ni SDA, nista vezano za te moralne balege al sto bosnjo moRe srat je balega svjetska...

na kraju krajeva - sta i ako je pio i nije se diz'o iz kafane i bio peder?
je l to svekoliki forum ima duple arsine kada neko moze a kada neko ne moze biti pjano i peder?
na kraju krajeva - lik se zakotvio u tekiji nit koga dira nit koga jebe nit njega ko jebe - al eto vazno je covjeka pronijet po ustima i ispirat na najusranije nacine....

meni bi bilo drago kada bi prosjecni bosnjo shvatio da je mahalanje i mahalasenje njegov najveci neprijatelj u licnom, opstem i svakom pogledu....

fuj
:thumbup: Bravo

Amerikanac obicno ne pise ovakve postove tako da cu ovo razumjeti kao mozgovni prdez od kojeg niko od nas nije operisan.

I kao sto si rekao volio bih da bosnjo shvati da je mahalisanje njegov, mozda ne najveci, ali sigurno jedan od najvecih neprijatelja.
Ja bogami ne rece da je imao homoseksualnih sklonosti. Znam da je alkos bio, a najdenom je vjeru, pa evo i Sejh postao. Ali ok, znas ono, ljudi nadju vjeru nekad u zivotu, s tim sto Halil nije vjeru nasao zbog vjere, nego zbog nekih drugih stvari
Nas u ratu nije kostalo mahalisanje, nego cinjenica da su tipovi poput Halila bili "komadanti" dok su strucni ljudi bili odbaceni jer valjda nisu bili u stranci ili nisu zvali Selam.
mali_balon

#82 Re: Šejh Halil Brzina

Post by mali_balon »

McMoy wrote:
mali_balon wrote: :lol: :lol: :lol:
Vecu glupost u zivotu ne procitah. 7. Muslimanska je bila gnjezdo kukavickih pizdi koje su se krile iza odreda el muzdahid i vjere, znam ih nekoliko tako da mozes do ujutro pricati suprotno mene boli neka stvar.
Znamo da su svi letili u 7. Muslimansku zbog boljih paketa i bolje hrane, jeste isli su na ratista ali cim je pirgustilo prvi su se dali u bjezaniju.
Ovo kaže (T)KO?
Bivši borac ARBiH, vojni analitičar, "Zlatni ljiljan", ratni komandant brigade...
Ili neko kome su uzor i mjerilo hrabrosti "Arkanovi Tigrovi", "Škorpioni", X diverzantski odred VRS ili "Džokeri", "Maturice"...?

.
Last edited by mali_balon on 19/01/2014 10:37, edited 1 time in total.
mali_balon

#83 Re: Šejh Halil Brzina

Post by mali_balon »

Kastanienallee wrote:
akcid wrote:Ko je šejh Halil Brzina i po čemu je on bitan u sarajevskim političkim okvirima?
Da li je šejh Halil Brzina siva eminencija bošnjačke politike?
Izvini ako sam preskocila post u kojem objasnjavas zasto tebe zanima covjek o kojem si otvorio temu da izvlacis i komentarises tekst star godinu i po?! Nemam problem s tim ali me zanima zasto.

Mene ta tekija i desavanja oko nje zanimaju u kontekstu djecaka iz mog okruzenja o kojima sam vec pokusala pisati na drugoj temi i zasto ih se privlaci tamo, a imam osjecaj da se intenzivno radi na njihovom privlacenju obzirom da sam prije nekoliko dana jos jednog djecaka zvala u vecernjim satima da provjerim neobavezno kako je i sta radi a on mi se javio bas iz te tekije u vecernjim satima (oko pola devet) daleko od svog doma i daleko od svojih roditelja.

Ja jesam paranoicna kada su u pitanju ljudi koje volim i ne razumijem zasto se djecu uvlaci u taj svijet.

Sirija zove
hAZNADAR

#84 Re: Šejh Halil Brzina

Post by hAZNADAR »

Gojeni H wrote: Amerikanac obicno ne pise ovakve postove tako da cu ovo razumjeti kao mozgovni prdez od kojeg niko od nas nije operisan.

Nedostatak kritike prema eliti je veci neprijatelj. Nema veze ako je pio, kockao se, .. svako ima proslost.

Ali general za par godina. Gdje to u svijetu neko bez vojne skole i vojnog iskustva more postati general za par godina?
Jeli mahalisanje osvrnuti se na kriterije i standarde koje je SDA izmislila i podobnost gdje je privatni odnos prema vjeri postao kljuc uspjeha karijere. Prihvaticu da je Halil super covjek privatno,.. ali ne prihvatam tabu gdje njegov cin i karijera ne smije kritikovati jer je - ispada nedodirljiv i jedan od super velikih i super zasluznih.

Vec 20 god. imamo elitu koja se busa vjerom a ne strukom i zaslugama i kada je god kritikujes - zaradis epitet komunjare, neprijatelja islama, izdajnika,...

To je prijatelju veca mana negoli puko mahalisanje.
salik79

#85 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

mali_balon wrote:
Kastanienallee wrote:
akcid wrote:Ko je šejh Halil Brzina i po čemu je on bitan u sarajevskim političkim okvirima?
Izvini ako sam preskocila post u kojem objasnjavas zasto tebe zanima covjek o kojem si otvorio temu da izvlacis i komentarises tekst star godinu i po?! Nemam problem s tim ali me zanima zasto.

Mene ta tekija i desavanja oko nje zanimaju u kontekstu djecaka iz mog okruzenja o kojima sam vec pokusala pisati na drugoj temi i zasto ih se privlaci tamo, a imam osjecaj da se intenzivno radi na njihovom privlacenju obzirom da sam prije nekoliko dana jos jednog djecaka zvala u vecernjim satima da provjerim neobavezno kako je i sta radi a on mi se javio bas iz te tekije u vecernjim satima (oko pola devet) daleko od svog doma i daleko od svojih roditelja.

Ja jesam paranoicna kada su u pitanju ljudi koje volim i ne razumijem zasto se djecu uvlaci u taj svijet.

Sirija zove
Ti si tesko bolestan sinko. Ti ne znas razliku izmedju sufija i vehabija, ali zato znas da nasi djecaci bas iz tekije idu u Siriju, da bi ginuli za vehabije i njihovu ideologiju. :-) :-) :-) Kakav salto mortale :D

Usput, sejh Buti, kojeg su vehabije ubile (a prije toga protekfirile) u bombaskom napadu na dzamiju, je bio sufija. Toliko o tvom poznavanju materije.
salik79

#86 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

Kastanienallee wrote:

Oprosti, kakav svijet?! :?
mali_balon

#87 Re: Šejh Halil Brzina

Post by mali_balon »

salik79 wrote: Ti si tesko bolestan sinko. Ti ne znas razliku izmedju sufija i vehabija, ali zato znas da nasi djecaci bas iz tekije idu u Siriju, da bi ginuli za vehabije i njihovu ideologiju. :-) :-) :-) Kakav salto mortale :D

Usput, sejh Buti, kojeg su vehabije ubile (a prije toga protekfirile) u bombaskom napadu na dzamiju, je bio sufija. Toliko o tvom poznavanju materije.
Jao provaljen sam hihihihihih, ishhhhh bradata spodobo.
salik79

#88 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

jefferson wrote:
Jah, a od Zenice je htio Rijad praviti :-) Zakljucak - alkoholicar, peder i vehabija :zzzz: De malo procackaj po toj memoriji, mozda se jos cega sjetis... :run:

Btw, nick ti je :thumbup:
Ja nisam rekao da je od Zenice htio napraviti Rijad ( iako je dobropoznato da su alkoholičari koji odbace flašu najveći zagovornici zabrane alkohola) ja ti kažem da sam stajao za istim šankom za kojim je on jedva stajao jer je bio pijan i to ne jednom nego 100 puta. Kafić Pepino preko puta papirne i rukometnog kluba Čelik.
Kadrovska služba željezare u kojoj je radio je bila udaljena samo par stotina metara.
To je bili klasični "službenik" Željezare. Na poslu uvijek flaša u ormaru, ljudi dolaze, popije se po koja i onda se poslije posla ubije do kraja. :-)
Nisi ti rekao, nego tvoj istomisljenik...Ti si nabacio, onako hinjski, pederluk. A sto se alkohola tice - to je, od navedenog, najbanalnija stvar...Jedan od velikana islama (2. halifa) hz Omer je, takodjer, prije prihvacanja islama bio alkoholicar, uz to cinivsi daleko gore stvari od opijanja. Sve sto je bilo prije prihvacanja Vjere, uz iskreno pokajanje, Gospodar prasta. Sta vise, pise se kao dobro djelo :)
Da ja sam rekao, jer sam za razliku od 99.99% Vas koji branite "lik i djelo" Halila Brzine i jos goreg primjerka, Serifa Patkovica, bio prisutan kada su u pitanju desavanja u Zenici u ratu.
7 Muslimanska je bila dno dna kada je u pitanju sve sto se desavalo u nasem ratu na nasoj strani. Da su stvari postavljene na svoje mjesto, danas bi se stidili te formacije.
Dok su 303, 314 i ostale jedince se borili u patikama, premalim cizmama, ili dobili ljetne cizme iz Pustinjske Oluje, do tada su Alijini puleni imali svu opremu. Zna se ko je bio u u 303 i 314 a ko u 7 Muslimanskoj.
Sto se tice alkohola, nije samo alkohol u pitanju. 1993 i 1994 su ganjali cure po Bosni jer su se kupali u kupacim kostimima.
Sta je samo kotlova za rakiju izbseno, jerbo se neko trznuo u BiH praviti rakiju.
Nije stvar jesmol mi istomisljenici, nego sto smo bili prisutni kada se to desilo. A Halil, Halil je samo slika i prilika ove drzave.
Iscjepkas postove, zobidjes relaciju sufije-Rijad :D i nastavis, u svom stilu, potvarati...Eto ti si bio, mi nismo bili. Razluci nekad 7.muslimansku brigadu i odred el-mudzahid (u kojem je, vecinom, bio bjelosvjetski sljam koji je sluzio kao trojanski konj za infiltraciju vehabizma, kao najrazornijeg virusa citavog Ummeta, u bosnjacko-muslimanski korpus)!!! Pa sami su uvijek tvrdili, da postuju, slijede i prihvataju jedino komandu Emira jedinice i nikoga vise. Sto se to, presutno, trpilo - to je vec drugi par opnaka, zbog kojih nam se sve i dan-danas obija o glavu.
salik79

#89 Re: Šejh Halil Brzina

Post by salik79 »

Kastanienallee wrote:
Oprosti ali tvoji komentari mi ne mogu biti od koristi ako ti je normalno da neko tudju djecu, iskljucivo djecake, iz socijalno ugrozenih porodica, odvodi u tekiju stotine km od njihovih roditelja na vecernje seanse u 20:30. Svijet tekija je u mom svijetu svijet za odrasle koji svojom voljom i izborom odluce istrazivati tu opciju zivotnog stila, vjere i svega sto to ukljucuje.
Jesi li primjetila nekakve negativne posljedice u vezi toga - promjenu ponasanja, u negativnom smislu, povucenost, psihicke smetnje, naznake zlostavljanja, iskoristavanja u bilo kojem smislu?! Ako jesi, pravac prva policijska stanica, mani se foruma.
mujke82

#90 Re: Šejh Halil Brzina

Post by mujke82 »

Kastanienallee wrote:
Oprosti ali tvoji komentari mi ne mogu biti od koristi ako ti je normalno da neko tudju djecu, iskljucivo djecake, iz socijalno ugrozenih porodica, odvodi u tekiju stotine km od njihovih roditelja na vecernje seanse u 20:30. Svijet tekija je u mom svijetu svijet za odrasle koji svojom voljom i izborom odluce istrazivati tu opciju zivotnog stila, vjere i svega sto to ukljucuje.
Halali mi na javljanju.

Allah i mene i tebe uputio na pravi put amin. Pusti se rasprave sa ljudima koji nemaju znanja ni o cemu, samo dodju ovdje da provociraju. Nemamo nista od toga, mi moramo da ucimo i da se drzimo kur`ana, sunneta i razumjevanja prvih generacija muslimana. Allah nam nije zabranio sve sto je korisno za islam, za tvoju porodici i za sve muslimane i da olaksamo sebi put ka dzennetu.
N.N.

#91 Re: Šejh Halil Brzina

Post by N.N. »

Ovakvi kao ovaj jefferson su obicni podrumasi, koji rata ocima vidjeli nisu. Po bolnici u Ze ganjali potvrde da su "ludi", samo da ne idu na liniju. Dok su drugi ginuli, on je hladio muda po podrumima i sada isplivao da sve popljuje.
Takvo razmisljanje moze imati samo potomak kojekakvog crvenog papka i niko vise.

I sto je najgore, svoja razmisljanja dijele samo po internetu, naravno anonimno.
Gojeni H

#92 Re: Šejh Halil Brzina

Post by Gojeni H »

mali_balon wrote:
salik79 wrote: Ti si tesko bolestan sinko. Ti ne znas razliku izmedju sufija i vehabija, ali zato znas da nasi djecaci bas iz tekije idu u Siriju, da bi ginuli za vehabije i njihovu ideologiju. :-) :-) :-) Kakav salto mortale :D

Jao provaljen sam hihihihihih, ishhhhh bradata spodobo.
@mali balon
Nisi u pravu. Ove sufije iliti dervisi su trn u oku lokalnim selefijama ili kako ih zoves vehabijama.
Sufije su odavno na ovim prostorima.
Gojeni H

#93 Re: Šejh Halil Brzina

Post by Gojeni H »

hAZNADAR wrote:
Gojeni H wrote: Amerikanac obicno ne pise ovakve postove tako da cu ovo razumjeti kao mozgovni prdez od kojeg niko od nas nije operisan.

Nedostatak kritike prema eliti je veci neprijatelj. Nema veze ako je pio, kockao se, .. svako ima proslost.

Ali general za par godina. Gdje to u svijetu neko bez vojne skole i vojnog iskustva more postati general za par godina?
Jeli mahalisanje osvrnuti se na kriterije i standarde koje je SDA izmislila i podobnost gdje je privatni odnos prema vjeri postao kljuc uspjeha karijere. Prihvaticu da je Halil super covjek privatno,.. ali ne prihvatam tabu gdje njegov cin i karijera ne smije kritikovati jer je - ispada nedodirljiv i jedan od super velikih i super zasluznih.

Vec 20 god. imamo elitu koja se busa vjerom a ne strukom i zaslugama i kada je god kritikujes - zaradis epitet komunjare, neprijatelja islama, izdajnika,...

To je prijatelju veca mana negoli puko mahalisanje.
Nemam nista protiv kritike ili samokritike. Mislim da tema nije otvorena s tim nijjetom...moje misljenje.

Tacno je da su neki postali oficiri, rukovodioci, logisticari po toj SDA liniji. Ja se ne bih bavio SDA-om.
Istina da je veliki broj bivsih JNA oficira na vrijeme prepoznao namjere agresora i ukljucio se u pripreme za borbu.
Medjutim, takodje je istina da je ogroman broj bivsih JNA oficira Bosnjaka konobarisao po Austriji, ili se uvalio u stab, daleko od bilo kakve linije ili realne komandne odgovornosti.

Neki od najvecih sinova ove zemlje su bili rudari, kondukteri, bravari, a vodili su neke od najelitnijih jedinica Armije RBiH.
Dakle, u velikom broju slucajeva ovi ljudi su preuzeli odgovornost a oficira JNA nije bilo ni na mapi.
insomnia78

#94 Re: Šejh Halil Brzina

Post by insomnia78 »

Odgovorio vam je @madner vec u vezi ovih generala "preko noci"
I dobro je i reko, steta je jbg sto cetnici nisu mogli cekati par godina dok mi ne iskolujemo oficire

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
insomnia78

#95 Re: Šejh Halil Brzina

Post by insomnia78 »

Kastanienallee wrote:

A po kojem ti osnovu zoves, onako neobavezno, telefonom maloljetne djecake u vecernjim satima samo da bi provjerila sta rade i kako su?

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
hAZNADAR

#96 Re: Šejh Halil Brzina

Post by hAZNADAR »

Gojeni H wrote:
Nemam nista protiv kritike ili samokritike. Mislim da tema nije otvorena s tim nijjetom...moje misljenje.

Tacno je da su neki postali oficiri, rukovodioci, logisticari po toj SDA liniji. Ja se ne bih bavio SDA-om.
Istina da je veliki broj bivsih JNA oficira na vrijeme prepoznao namjere agresora i ukljucio se u pripreme za borbu.
Medjutim, takodje je istina da je ogroman broj bivsih JNA oficira Bosnjaka konobarisao po Austriji, ili se uvalio u stab, daleko od bilo kakve linije ili realne komandne odgovornosti.

Neki od najvecih sinova ove zemlje su bili rudari, kondukteri, bravari, a vodili su neke od najelitnijih jedinica Armije RBiH.
Dakle, u velikom broju slucajeva ovi ljudi su preuzeli odgovornost a oficira JNA nije bilo ni na mapi.
Mi ne govorimo o herojima, ratnicima koji nisu imali vojnu skolu i obuku - vec o generalu i kriterijima po kojem je postao general. I tu se itekako bavimo i SDA i ostalima koji su naslijedili taj standard.

Jeli to ne smijemo kritikovati Halila jer je bio u ratu ili zato sto je musliman koji klanja?
Ovo prvo bih razumio ali to opet ne znaci da su nedodirljivi i imuni na bas sve.
Ovo drugo nikako i to me u ovoj temi najvise interesuje jer su neki po obicaju svaku kritiku Halilu proglasili il komunistickom il kapitalistickom rabotom.

Imali smo mi dosta generala kao Muslimovica, Baktica, Halilovica, Jaganjca, Mahmuljina, Karavelica, Budakovica, Sadica,.... gdje se neko mozda i progurao kroz clanstvo u SDA, ali su ipak imali struku. Da ne spominjem legende poput rahmetli Alagica i Hajrulahovica. Ali u toj grupi se Halil razlikuje. Za par godina general a prije toga civil - to ne moze biti opravdano nikako ma koliko ratnog staza imao i koliko klanjao. Negdje se mora napraviti rez.

I opet ponavljam - on kao licnost nije toliko bitan u prici jer je vise primjer jednog nakaradnog standarda koji se uvukao u Bosnjake a to je da mu je klanjanje ujedno i podobnost pa je elita koju ne smijes dirati. Pa ni komunisti nisu tako po partijskoj castili.
ob433

#97 Re: Šejh Halil Brzina

Post by ob433 »

jefferson wrote: Kad se sjetim one parade u Zenici na Kamberovicu, ko Kabul da je a ne Zenica. Bijela odjela, zelene trake i zastave....
ondje je definitivno poslana poruka gdje smo i sta smo , kraj mutietnicke drzave
kakavdanakneiskustvu

#98 Re: Šejh Halil Brzina

Post by kakavdanakneiskustvu »

ob433 wrote:
jefferson wrote: Kad se sjetim one parade u Zenici na Kamberovicu, ko Kabul da je a ne Zenica. Bijela odjela, zelene trake i zastave....
ondje je definitivno poslana poruka gdje smo i sta smo , kraj mutietnicke drzave

za koga za allaha,protiv koga protiv vlaha,tako se tad uzvikivalo
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 19/01/2014 17:13, edited 1 time in total.
jefferson

#99 Re: Šejh Halil Brzina

Post by jefferson »

N.N. wrote:Ovakvi kao ovaj jefferson su obicni podrumasi, koji rata ocima vidjeli nisu. Po bolnici u Ze ganjali potvrde da su "ludi", samo da ne idu na liniju. Dok su drugi ginuli, on je hladio muda po podrumima i sada isplivao da sve popljuje.
Takvo razmisljanje moze imati samo potomak kojekakvog crvenog papka i niko vise.

I sto je najgore, svoja razmisljanja dijele samo po internetu, naravno anonimno.
Sjebo se Jefferson od podruma, ono mrak mu oci sjebao :lol:
N.N.

#100 Re: Šejh Halil Brzina

Post by N.N. »

ob433 wrote:
A kakva ti je poruka u Banjaluci tada slana ?
Prijedor, Bijeljina ?
Srebrenica, Zepa ?
Mostar, Ahmici ?
Pale, Sokolac ?

Kakve su ti sada poruke iz tih mjesta ?

U Zenici poslana poruka da nema multietnicnosti, a u Zenici ni jednom vjerskom objektu nista. U Zenici otvoren i Katolicki skolski centar, pa nikada nikom nista :)

Fola multietnicnost, de bolan :D
Locked