Ma podrumas obicnijefferson wrote:Sjebo se Jefferson od podruma, ono mrak mu oci sjebaoN.N. wrote:Ovakvi kao ovaj jefferson su obicni podrumasi, koji rata ocima vidjeli nisu. Po bolnici u Ze ganjali potvrde da su "ludi", samo da ne idu na liniju. Dok su drugi ginuli, on je hladio muda po podrumima i sada isplivao da sve popljuje.
Takvo razmisljanje moze imati samo potomak kojekakvog crvenog papka i niko vise.
I sto je najgore, svoja razmisljanja dijele samo po internetu, naravno anonimno.
Šejh Halil Brzina
- N.N.
#101 Re: Šejh Halil Brzina
- insomnia78
#102 Re: Šejh Halil Brzina
Kad vec citiras citiraj citav postKastanienallee wrote:Nekoc mi se ucinilo da si sagovornik dostojan prepiske a onda shvatih da si samo huskac koji izdvaja rijeci iz konteksta za lijecenje trenutne gladi za izivljavanjem pa mi od tada kao jedini na forumu stojis na ignore listi koja se nazalost ne moze primjenjivati kad nisam upisana pa moradoh vidjeti i ovu bljuvotinu u nizu. Zaobidji me.insomnia78 wrote: zoves, onako neobavezno, telefonom maloljetne djecake u vecernjim satima samo da bi provjerila sta rade i kako su?
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
jefferson
#103 Re: Šejh Halil Brzina
O cemu ti bolan? Za sta se borilo 1992-1995? Da bi 70% i vise srba i hrvata koji su bili u ARBiH, 1996 i 1997 napustili Zenicu?N.N. wrote:A kakva ti je poruka u Banjaluci tada slana ?ob433 wrote:ondje je definitivno poslana poruka gdje smo i sta smo , kraj mutietnicke drzavejefferson wrote: Kad se sjetim one parade u Zenici na Kamberovicu, ko Kabul da je a ne Zenica. Bijela odjela, zelene trake i zastave....
Prijedor, Bijeljina ?
Srebrenica, Zepa ?
Mostar, Ahmici ?
Pale, Sokolac ?
Kakve su ti sada poruke iz tih mjesta ?
U Zenici poslana poruka da nema multietnicnosti, a u Zenici ni jednom vjerskom objektu nista. U Zenici otvoren i Katolicki skolski centar, pa nikada nikom nista![]()
Fola multietnicnost, de bolan
Oni u BL, BN i ostalim mjestima nikad nisu ni tvrdili da se bore za neku multietnicnost i toleranciju. Ja koliko znam 1992 referendum je bio o nezavisnoj i cjelovitoj BiH, drzavi svih naroda i narodnosti, a ne da nekakve bradate spodobe paradiraju na Kamberovicu pred "Generalom" koji je vjerovatno do tog Generalskog cina dosao brze nego i sam Kim Jong Un, pred komadantom 3 korpusa (to je onaj sto mu je tetka poslala 100,000 dolara iz Amerike) i pred Predsjednikom koji ujutro prica jedno, popodne drugo, a ne bi mogao biti predsjednik kucnog savjeta a ne drzave. Jel se borilo za multietnicku BiH, ili za BiH gdje se mozemo pravdati: e pa i oni su radili sranja? Jel to ta pravedna borba?
Zato sam rekao, da su u BiH stvari postavljene na svoje mjesto, danas bi se o 7 muslimanskoj ucilo kao o nepotrebnom incidentu i primjeru kada se dozvoli nekim budalama da izadju iz sistema komandovanja koji treba da cini svaku normalnu vojsku.
- N.N.
#104 Re: Šejh Halil Brzina
Ti si izgubio kredibilitet kao sagovornik jer ti je cilj da se poseres na jednu od najuspjesnijih ratnih brigada
Samim time seres i na stotine sehida, invalida i ostalih boraca iz te brigade. Tako se seres i po meni i jos po mnogo drugih koji su djeca od nabrojanih.
Za to zasluzujes da ti se po glavi skace, a ne da ti se sto sta objasnjava
Samim time seres i na stotine sehida, invalida i ostalih boraca iz te brigade. Tako se seres i po meni i jos po mnogo drugih koji su djeca od nabrojanih.
-
mali_balon
#105 Re: Šejh Halil Brzina
Gojeni H wrote:@mali balonmali_balon wrote:Jao provaljen sam hihihihihih, ishhhhh bradata spodobo.salik79 wrote: Ti si tesko bolestan sinko. Ti ne znas razliku izmedju sufija i vehabija, ali zato znas da nasi djecaci bas iz tekije idu u Siriju, da bi ginuli za vehabije i njihovu ideologiju.![]()
![]()
Kakav salto mortale
![]()
Usput, sejh Buti, kojeg su vehabije ubile (a prije toga protekfirile) u bombaskom napadu na dzamiju, je bio sufija. Toliko o tvom poznavanju materije.
Nisi u pravu. Ove sufije iliti dervisi su trn u oku lokalnim selefijama ili kako ih zoves vehabijama.
Sufije su odavno na ovim prostorima.
Ma znam, u familiji imam dervisa, cak sam u ratu u Travniku u jednoj tekiji imao priliku biti na njihovom "druzenju" sa sabljama
Vjerovatno covjek ima potrebu da pametuje pa sam mu izasao u susret glupim komnetarom.
-
semirizsvemira
#106 Re: Šejh Halil Brzina
Ma kad je mlai Joza bravar mogo biti marshal onda moze i Halil Brzina biti general a imo je malo vece obrzovanje od Joze bravara
- Stjui
#107 Re: Šejh Halil Brzina
jedini nepotreban incident su jedinice abih ,to, il kako su se u početku zvale koje su pustile da četnici mirno izađu iz kasarni izvlačeći svu vojnu opremu pri tom. a ovo "izlaženje iz sistma komandovanja" ,vjerovatno mislite na odred el mudžahid.sedma muslimanska se, osim te neke vjerske crte, ni po čem nije razlikovala od ostalih brigada u arbih.jefferson wrote:
Zato sam rekao, da su u BiH stvari postavljene na svoje mjesto, danas bi se o 7 muslimanskoj ucilo kao o nepotrebnom incidentu i primjeru kada se dozvoli nekim budalama da izadju iz sistema komandovanja koji treba da cini svaku normalnu vojsku.
ev i jedan spot od sedme slavne
- animals
#108 Re: Šejh Halil Brzina
Stjui wrote:jedini nepotreban incident su jedinice abih ,to, il kako su se u početku zvale koje su pustile da četnici mirno izađu iz kasarni izvlačeći svu vojnu opremu pri tom. a ovo "izlaženje iz sistma komandovanja" ,vjerovatno mislite na odred el mudžahid.sedma muslimanska se, osim te neke vjerske crte, ni po čem nije razlikovala od ostalih brigada u arbih.jefferson wrote:
ev i jedan spot od sedme slavne(u par kadrova se pojavljuje i gospodin brzina)
Pa ovi su pravi borci za BIH..kako se samo uklapaju na ove prostore, divota...
-
jefferson
#109 Re: Šejh Halil Brzina
Jah, ti si neko ko odlucuje o kredibilitetu!N.N. wrote:Ti si izgubio kredibilitet kao sagovornik jer ti je cilj da se poseres na jednu od najuspjesnijih ratnih brigada![]()
Ne serem se ja po nekom, nego su se po svima nama posrali kada su poceli praviti vjerske jedinice, dovoditi generale iz kadrovskih sluzbi i slicno.
O tome ja govorim, a ne o tome kako su se obicni borci borili.
Obicni borci nikad nisu niti ce biti predmet interesovanja ljudi kao sto su Halil Brzina, Patkovic, Mahmuljin, hadzihasanovic i sl.
Kada vojska nije imala sta jesti, Hadzihasanovic je sa svojom svitom otimao od seljaka u Begovom hanu krave, i pravili rostilje u maloj postojni.
To veze nema sa obicnim borcima. Obicni borci i jesu se napatili urpavo zbog ovih sto im je rat dosao kao brat.
Last edited by jefferson on 20/01/2014 00:48, edited 1 time in total.
-
jefferson
#110 Re: Šejh Halil Brzina
Sta ce nama vjerska brigada u multietnickoj armiji i drzavi?Stjui wrote:jedini nepotreban incident su jedinice abih ,to, il kako su se u početku zvale koje su pustile da četnici mirno izađu iz kasarni izvlačeći svu vojnu opremu pri tom. a ovo "izlaženje iz sistma komandovanja" ,vjerovatno mislite na odred el mudžahid.sedma muslimanska se, osim te neke vjerske crte, ni po čem nije razlikovala od ostalih brigada u arbih.jefferson wrote:
ev i jedan spot od sedme slavne(u par kadrova se pojavljuje i gospodin brzina)
- Skijaš
#111 Re: Šejh Halil Brzina
Drugog načina nije bilo. Zapad ti je vezao ruke embargom na uvoz oružja i jedini način da odbraniš državu je bilo slanje poruke gdje vodi razvaljivanje države. I upalilo je. Iz dokumenta sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti ;jefferson wrote:Sta ce nama vjerska brigada u multietnickoj armiji i drzavi?
"Two principal US policy goals in Bosnia relate directly to the concept of equip and train.
-Achieve a stable military balance in the region
-Eliminate radical fundamentalist influence in Bosnia"
Kada Bošnjake zatvoriš u rezervat kojim nisu zadovoljni, okrenu se radikalizmu kakvom nema paralele ni u hrvatskom ni u srpskom korpusu. I puno je lakše kontrolisati ljude poput Poplašena nego budale koji su ti spremni pred ambasadu izaći sa kalašnjikovom. Zato neće biti cijepanja BiH. Da se Sarajevo nastavilo pozivati na pravo i moral, šanse su da bi danas na mostovima preko Miljacke imali granične prelaze.
-
kosava
#112 Re: Šejh Halil Brzina
I opet si pogrijesio nije Hadzihasanovic nego jedan drugi iz 303 a i ta krava zaklana za dvije kile mesa da se napravi burek je izregulisana a tom je burek prisjeo pa fasovo srcani i zavrsio u bolnici jedva se izvukao .jefferson wrote:Jah, ti si neko ko odlucuje o kredibilitetu!N.N. wrote:Ti si izgubio kredibilitet kao sagovornik jer ti je cilj da se poseres na jednu od najuspjesnijih ratnih brigada![]()
Ne serem se ja po nekom, nego su se po svima nama posrali kada su poceli praviti vjerske jedinice, dovoditi generale iz kadrovskih sluzbi i slicno.
Obicni borci nikad nisu niti ce biti predmet interesovanja ljudi kao sto su Halil Brzina, Patkovic, Mahmuljin, hadzihasanovic i sl.
Kada vojska nije imala sta jesti, Hadzihasanovic je sa svojom svitom otimao od seljaka u Begovom hanu krave, i pravili rostilje u maloj postojni.
To veze nema sa obicnim borcima. Obicni borci i jesu se napatili urpavo zbog ovih sto im je rat dosao kao brat.
Mojen mahalskih rekla kazala pitaj nas koji smo to bili , znas onu svjedoci govore .
- N.N.
#113 Re: Šejh Halil Brzina
Ratni podrumasu, naturalizirani Ameru, pises gluposti !jefferson wrote: Jah, ti si neko ko odlucuje o kredibilitetu!
Kada dodjes u Ze, mozemo popricati
-
jefferson
#114 Re: Šejh Halil Brzina
Sreca nasa pa si ti nesto konstruktivno napisaoN.N. wrote:Ratni podrumasu, naturalizirani Ameru, pises gluposti !jefferson wrote: Jah, ti si neko ko odlucuje o kredibilitetu!
To veze nema sa obicnim borcima. Obicni borci i jesu se napatili urpavo zbog ovih sto im je rat dosao kao brat.![]()
Kada dodjes u Ze, mozemo popricati
Inace nemam obicaj sjediti sa ljudima koji pokusavaju svakom drugom recenicom uvrijediti sagovornika u nedostatku argumenata.
To koliko znam, proizilazi iz manjka nacitanosti, obrazovanja, a prije svega iz kucnog odgoja.
A jbg, neko je i podrume morao da cuva
Last edited by jefferson on 20/01/2014 03:35, edited 2 times in total.
-
jefferson
#115 Re: Šejh Halil Brzina
Procitaj dokumente Peter Galbrihta i ponude da se angazuje MPRI kao sto je HR uradila.Skijaš wrote:Drugog načina nije bilo. Zapad ti je vezao ruke embargom na uvoz oružja i jedini način da odbraniš državu je bilo slanje poruke gdje vodi razvaljivanje države. I upalilo je. Iz dokumenta sa kojeg je nedavno skinuta oznaka tajnosti ;jefferson wrote:Sta ce nama vjerska brigada u multietnickoj armiji i drzavi?
"Two principal US policy goals in Bosnia relate directly to the concept of equip and train.
-Achieve a stable military balance in the region
-Eliminate radical fundamentalist influence in Bosnia"
Kada Bošnjake zatvoriš u rezervat kojim nisu zadovoljni, okrenu se radikalizmu kakvom nema paralele ni u hrvatskom ni u srpskom korpusu. I puno je lakše kontrolisati ljude poput Poplašena nego budale koji su ti spremni pred ambasadu izaći sa kalašnjikovom. Zato neće biti cijepanja BiH. Da se Sarajevo nastavilo pozivati na pravo i moral, šanse su da bi danas na mostovima preko Miljacke imali granične prelaze.
-
jefferson
#116 Re: Šejh Halil Brzina
Nemam te sta pitati, sve vidiokosava wrote:I opet si pogrijesio nije Hadzihasanovic nego jedan drugi iz 303 a i ta krava zaklana za dvije kile mesa da se napravi burek je izregulisana a tom je burek prisjeo pa fasovo srcani i zavrsio u bolnici jedva se izvukao .jefferson wrote:Jah, ti si neko ko odlucuje o kredibilitetu!N.N. wrote:Ti si izgubio kredibilitet kao sagovornik jer ti je cilj da se poseres na jednu od najuspjesnijih ratnih brigada![]()
Mojen mahalskih rekla kazala pitaj nas koji smo to bili , znas onu svjedoci govore .
To se desilo kada je ispostava komande bila u Maloj Postojni, kada je puklo sa HVO-om u Zepcu.
-
kosava
#117 Re: Šejh Halil Brzina
Ma bolje da nisam
jos "covjek " prijeti prijekim sudom i streljanjem a da bruka bude veca krava je bila vlasnistvo zene sehida
a da ti nepricam kako je krava se kompenzirala to je bilo pola razloga za srcani
-
jefferson
#118 Re: Šejh Halil Brzina
Ja kazem da sam sve vidio posto sam bio prisutankosava wrote:Ma bolje da nisamjos "covjek " prijeti prijekim sudom i streljanjem a da bruka bude veca krava je bila vlasnistvo zene sehida
a da ti nepricam kako je krava se kompenzirala to je bilo pola razloga za srcani
Nije tu samo krava u pitanju, znas i sam sta se sve radilo, a o situaciji u Zepcu, 319, i kako se sve to odigralo, je suvisno i pricati!
-
PAZI
#119 Re: Šejh Halil Brzina
Asli Ramo Šeperkosava wrote:I opet si pogrijesio nije Hadzihasanovic nego jedan drugi iz 303 a i ta krava zaklana za dvije kile mesa da se napravi burek je izregulisana a tom je burek prisjeo pa fasovo srcani i zavrsio u bolnici jedva se izvukao .jefferson wrote:Jah, ti si neko ko odlucuje o kredibilitetu!N.N. wrote:Ti si izgubio kredibilitet kao sagovornik jer ti je cilj da se poseres na jednu od najuspjesnijih ratnih brigada![]()
-
jefferson
#120 Re: Šejh Halil Brzina
Otkad to ime nisam cuo.
-
PAZI
#121 Re: Šejh Halil Brzina
A Sefer,Stjepan,Jovo,Meho,Rasim,AtifhAZNADAR wrote:Mi ne govorimo o herojima, ratnicima koji nisu imali vojnu skolu i obuku - vec o generalu i kriterijima po kojem je postao general. I tu se itekako bavimo i SDA i ostalima koji su naslijedili taj standard.Gojeni H wrote:
Nemam nista protiv kritike ili samokritike. Mislim da tema nije otvorena s tim nijjetom...moje misljenje.
Tacno je da su neki postali oficiri, rukovodioci, logisticari po toj SDA liniji. Ja se ne bih bavio SDA-om.
Istina da je veliki broj bivsih JNA oficira na vrijeme prepoznao namjere agresora i ukljucio se u pripreme za borbu.
Medjutim, takodje je istina da je ogroman broj bivsih JNA oficira Bosnjaka konobarisao po Austriji, ili se uvalio u stab, daleko od bilo kakve linije ili realne komandne odgovornosti.
Neki od najvecih sinova ove zemlje su bili rudari, kondukteri, bravari, a vodili su neke od najelitnijih jedinica Armije RBiH.
Dakle, u velikom broju slucajeva ovi ljudi su preuzeli odgovornost a oficira JNA nije bilo ni na mapi.
Jeli to ne smijemo kritikovati Halila jer je bio u ratu ili zato sto je musliman koji klanja?
Ovo prvo bih razumio ali to opet ne znaci da su nedodirljivi i imuni na bas sve.
Ovo drugo nikako i to me u ovoj temi najvise interesuje jer su neki po obicaju svaku kritiku Halilu proglasili il komunistickom il kapitalistickom rabotom.
Imali smo mi dosta generala kao Muslimovica, Baktica, Halilovica, Jaganjca, Mahmuljina, Karavelica, Budakovica, Sadica,.... gdje se neko mozda i progurao kroz clanstvo u SDA, ali su ipak imali struku. Da ne spominjem legende poput rahmetli Alagica i Hajrulahovica. Ali u toj grupi se Halil razlikuje. Za par godina general a prije toga civil - to ne moze biti opravdano nikako ma koliko ratnog staza imao i koliko klanjao. Negdje se mora napraviti rez.
I opet ponavljam - on kao licnost nije toliko bitan u prici jer je vise primjer jednog nakaradnog standarda koji se uvukao u Bosnjake a to je da mu je klanjanje ujedno i podobnost pa je elita koju ne smijes dirati. Pa ni komunisti nisu tako po partijskoj castili.
-
jefferson
#122 Re: Šejh Halil Brzina
Ne znam kako mozes Cacu svrstat sa talijanom i slicnim.
Rasim Delic je iz JNA presao u Aprilu 1992, nakon sto je ucestvovao u rasporedjivanju artiljerije oko Sarajeva.
Mislim da ga je TO uhapsio kada je presao. Dugo je bila zajebancija da nam je komadant Armije tip kojeg je ista ta Armija uhapsila.
Drugo, za kim bi bolan Evropa plakala? Jebe se Evropi za nama kao i za svima koji nisu na potezu od Francuske do ceske. I cesku su prodali 1938.
Rasim Delic je iz JNA presao u Aprilu 1992, nakon sto je ucestvovao u rasporedjivanju artiljerije oko Sarajeva.
Mislim da ga je TO uhapsio kada je presao. Dugo je bila zajebancija da nam je komadant Armije tip kojeg je ista ta Armija uhapsila.
Drugo, za kim bi bolan Evropa plakala? Jebe se Evropi za nama kao i za svima koji nisu na potezu od Francuske do ceske. I cesku su prodali 1938.
- Kikibombona
#123 Re: Šejh Halil Brzina
Ljudi poput Skijasa smatraju da smo bitni, da radi nas evropski mocnici glavu razbijaju. I sto je jos smjesnije, smatra da se Evropa plasi eventualnog bosanskog terorizma.jefferson wrote:Drugo, za kim bi bolan Evropa plakala? Jebe se Evropi za nama kao i za svima koji nisu na potezu od Francuske do ceske. I cesku su prodali 1938.
Mocnici se uopste ne plase terorizma, NAPROTIV. Terorizam mocnicima sluzi kao povod i opravdanje za uzurpaciju resursa.
Amerika i Evropa imaju ambasade u drzavama cije je drustvo krajnje neprijateljski nastrojeno. I kao da nekog to brine? Ako i nastrada neki birokrata, ako se malo oruni fasada... koga briga!?
Evropa i Amerika obicno idu linijom manjeg otpora gdje interesi nisu posebno izrazeni. Mozda malo Srbiju uzimaju na zub radi flerta sa Rusijom, al nije ni to nista specijalno.
Zakljucak. Boli Ameriku i Evropu ona stvar u kojem cemo smjeru ici. Oni siju nece savijati radi nekih jadnih balkanaca. Uradit ce sta im je lakse ili sta im je qrcu ceif.
Ne zavaravajte se ljudi. Nebitni smo, totalno. Use i u svoje kljuse. Jel se tako kaze?
- Stjui
#124 Re: Šejh Halil Brzina
uklapaju se 100 put bolje od hvo terorista,gospodine animals .animals wrote: Pa ovi su pravi borci za BIH..kako se samo uklapaju na ove prostore, divota...
ma manite se toga g.jefferson . iako nekima samo ime kopa oči,ipak je ta cijela brigada imala manje ekcesa nego jedna omanja četnička policijska stanica u tzv. rs. inače,mnogo boraca iz 7.muslimanske je palo u pokušaju deblokade sarajeva, a u sarajevu je bilo i srba i hrvata, zar ne?.jefferson wrote: Sta ce nama vjerska brigada u multietnickoj armiji i drzavi?
-
jefferson
#125 Re: Šejh Halil Brzina
Apsolutno se slazem. Ali kada pravis normalno ustrojenu drzavu, bas i nije pohvalno da se poredis sa nekim cetnickim divljim hordama.Stjui wrote:uklapaju se 100 put bolje od hvo terorista,gospodine animals .animals wrote: Pa ovi su pravi borci za BIH..kako se samo uklapaju na ove prostore, divota...
ma manite se toga g.jefferson . iako nekima samo ime kopa oči,ipak je ta cijela brigada imala manje ekcesa nego jedna omanja četnička policijska stanica u tzv. rs. inače,mnogo boraca iz 7.muslimanske je palo u pokušaju deblokade sarajeva, a u sarajevu je bilo i srba i hrvata, zar ne?.jefferson wrote: Sta ce nama vjerska brigada u multietnickoj armiji i drzavi?
Eto kao vidi kakvi su oni, mi smo super.