Šejh Halil Brzina
- akcid
#1 Šejh Halil Brzina
Ko je šejh Halil Brzina i po čemu je on bitan u sarajevskim političkim okvirima?
Da li je šejh Halil Brzina siva eminencija bošnjačke politike?
...Tekija na Mejtašu je mjesto na kojem se održavaju sijela najviđenijih bošnjačkih političara na kojima se kreiraju kadrovska rješenja za imenovanja u javnim preduzećima te kreiraju politička rješenja u parlamentima i ovdašnjim vladama.
Kako su nam kazali vjernici koji petkom ovdje dolaze na džumu, džamija na Mejtašu postala je mjesto na kojem se jednostavno mora biti ukoliko se želi napredovati u ovdašnjem poslovnom ili političkom miljeu..
...Tekija na Mejtašu je mjesto na kojem se održavaju sijela najviđenijih bošnjačkih političara na kojima se kreiraju kadrovska rješenja za imenovanja u javnim preduzećima te kreiraju politička rješenja u parlamentima i ovdašnjim vladama.
Kako su nam kazali vjernici koji petkom ovdje dolaze na džumu, džamija na Mejtašu postala je mjesto na kojem se jednostavno mora biti ukoliko se želi napredovati u ovdašnjem poslovnom ili političkom miljeu..
-
stranacc
#2 Re: Šejh Halil Brzina
Pa jesil procito to sto si postiro?
- akcid
#3 Re: Šejh Halil Brzina
stranacc wrote:Pa jesil procito to sto si postiro?
Da li je ovo iz teksta sve što se zna o Brzini?
-
KenCo
#4 Re: Šejh Halil Brzina
90 % stvari u ovom tekstu su gluposti
-
mali_balon
#5 Re: Šejh Halil Brzina
Jel to onaj iz 7.Muslimanske
-
dezurni_ucenik
#6 Re: Šejh Halil Brzina
Halil Brzina - bio glavni u 7.muslimanskoj brigadi pri 3.korpusu Armije BiH.
- akcid
#7 Re: Šejh Halil Brzina
KenCo wrote:90 % stvari u ovom tekstu su gluposti
Šta je istina?
-
KenCo
#8 Re: Šejh Halil Brzina
da se zove Halil i da je iz Zeniceakcid wrote:KenCo wrote:90 % stvari u ovom tekstu su gluposti
Šta je istina?
- akcid
#9 Re: Šejh Halil Brzina
Je li ovo svaka rasprava o Brzini tabu-tema ili se nema šta o njemu ispričati, mada je tako što malo vjerovatno, obzirom da je činjenica da se oko njega u toj mejtaškoj tekiji godinama okuplja bošnjačka i politička elita i oni koji žele ulaz u taj elitni milje 
- Panzer_Daddy
#10 Re: Šejh Halil Brzina
Kazu da su ga ucjenivali zbog ovog videa iz rane mladosti...akcid wrote:Je li ovo svaka rasprava o Brzini tabu-tema ili se nema šta o njemu ispričati, mada je tako što malo vjerovatno, obzirom da je činjenica da se oko njega u toj mejtaškoj tekiji godinama okuplja bošnjačka i politička elita i oni koji žele ulaz u taj elitni milje
http://www.youtube.com/watch?v=AW4ndVANL9Y#t=55
- Kikibombona
#11 Re: Šejh Halil Brzina
A Serif Patkovic? Mislim da je Halil naslijedio Serifa ili mu je do kraja bio zamjenik. Nesto mi se pomutilo u sjecanju.dezurni_ucenik wrote:Halil Brzina - bio glavni u 7.muslimanskoj brigadi pri 3.korpusu Armije BiH.
Moze i od mene mala pomoc. Halila Brzinu licno poznajem. Iz mog iskustva, apsolutni pozitivac. Kakav je prema drugim, to ne znam.
Bio je rukometas nekada.
-
MMM1977
#12 Re: Šejh Halil Brzina
Halil je gospodin čovjek, baš kako Kiki veli. Ali, kod nas se svakog mora diskreditovati, još malo pa ćemo na ovom forumu čitati negativne tekstove o portirima, zidarima, pekarima...
- Kikibombona
#13 Re: Šejh Halil Brzina
A zamisli da ja kao kafir najgoreg ranga nisam imao problema sa Halilom, naprotiv.MMM1977 wrote:Halil je gospodin čovjek, baš kako Kiki veli. Ali, kod nas se svakog mora diskreditovati, još malo pa ćemo na ovom forumu čitati negativne tekstove o portirima, zidarima, pekarima...
O negativcima i negativnostima uvijek treba otvoreno i kriticki govoriti, uvijek. Ako postoje cvrsti dokazi za Halila ili bilo koga drugog, treba ih iznijeti.
Mi smo toliko razvodnili krivicu da pravi krivci ne osjecaju nikakav pritisak.
- animals
#14 Re: Šejh Halil Brzina
Da li bi bio pozitiva da je bio u 7 krscanskoj...
-
MMM1977
#15 Re: Šejh Halil Brzina
Baš tako Kiki. Animals, ja se trudim da svakog gledam iz ugla onoga što radi ili je radio a vjera mi je tu baš nevažna. Halil je za mene gospodin ali je i Ante isto tako.
- svjezi_ustipak
#16 Re: Šejh Halil Brzina
MMM1977 wrote:Halil je gospodin čovjek, baš kako Kiki veli. Ali, kod nas se svakog mora diskreditovati, još malo pa ćemo na ovom forumu čitati negativne tekstove o portirima, zidarima, pekarima...
i Kiki
tekst je strasna glupost. SB zeljna senzacionalizma i da malo popravi promet pa da malo podbodu Halila. nidje veze tekst.
-
jefferson
#17 Re: Šejh Halil Brzina
S obzirom da sam bio prisutan u Zenici tokom vakta kada je Brzina dokazao svijetu da se sa istim obrazovanjem moze biti sef kadrovske sluzbe pa onda komadant brigade, evo da dam kratko svoj sud.
Klasicni lopov i "covjek" bez ikakva obraza. To je tipa covjeka kao Dragan Covic, prije rata se potpisivao cirilicom, poslije rata ispao najveci borac protiv komunizma. Kao i Covic, covjek za sve rezime i oblike vladavine.
Ukratko: dao je svoj doprinos statusu BiH danas, tj. cinjenici da smo druga najsiromasnija zemlja u Evropi.
Klasicni lopov i "covjek" bez ikakva obraza. To je tipa covjeka kao Dragan Covic, prije rata se potpisivao cirilicom, poslije rata ispao najveci borac protiv komunizma. Kao i Covic, covjek za sve rezime i oblike vladavine.
Ukratko: dao je svoj doprinos statusu BiH danas, tj. cinjenici da smo druga najsiromasnija zemlja u Evropi.
-
MMM1977
#18 Re: Odg: Šejh Halil Brzina
Konkretno šta je njegov grijeh? Ne provociram nego pitam, jel' krao lovu, radio marifetluke sa privatizacijom ili nešto treće?jefferson wrote:S obzirom da sam bio prisutan u Zenici tokom vakta kada je Brzina dokazao svijetu da se sa istim obrazovanjem moze biti sef kadrovske sluzbe pa onda komadant brigade, evo da dam kratko svoj sud.
-
The 51st State
#19 Re: Šejh Halil Brzina
kasikom konzumiranje najrepulsivnijih sastojaka za konzumiranje..., pausalizmi u svrhu ideologirizanja...jefferson wrote:S obzirom da sam bio prisutan u Zenici tokom vakta kada je Brzina dokazao svijetu da se sa istim obrazovanjem moze biti sef kadrovske sluzbe pa onda komadant brigade, evo da dam kratko svoj sud.
-
jefferson
#20 Re: Odg: Šejh Halil Brzina
Prvo, ja necu da govorim nesto za sto nemam dokaze, mislim kada je u pitanju privatizacija. Nasa vlast je mnoge kriminalne radnje davno ozakonila, tako da je sve to legalno.MMM1977 wrote:Konkretno šta je njegov grijeh? Ne provociram nego pitam, jel' krao lovu, radio marifetluke sa privatizacijom ili nešto treće?jefferson wrote:S obzirom da sam bio prisutan u Zenici tokom vakta kada je Brzina dokazao svijetu da se sa istim obrazovanjem moze biti sef kadrovske sluzbe pa onda komadant brigade, evo da dam kratko svoj sud.
kao neko kome su vojne nauke profesija, i neko ko je u BiH bio tokom i dugo nakon rata, koliko imam problem sa onima sto su pucali na nas, tako imam problem i sa ovakvim tipovima.
Mi smo mnogo bitaka i ljudi izgubili zato sto su "komadanti" bili razni referenti iz kadrovskih sluzbi, logisticari itd, dok su skolovani oficiri sklanjani sa duznosti, ili nisu uopste dobijali zasluzena mjesta, jer nisu bili politicki podobni.
Brzina je religiju koristio da bi bio ono sto jeste. Komadant brigade ne moze postati neko ko je bio referent kadrovske sluzbe. On moze samo da postane obican vojnik. Armija je u ratu izgubila ogroman broj oficira, jer su njihova mjesta zauzeli tipovi kao sto je Brzina.
Drugi problem je obracun sa zenickim stanovnicima zbog toga kako se oblace, razbijanje kotlova i slicne gluposti, a sve u ime islama i sl.
Kada je referendum bio 1992, gradjani su glasali za nezavisnu BiH, a ne za glupu i ignorantnu BiH, vodjenu ovakvim tipovima. Ja sam zivio u Zenici, a ovaj tip, kao i Haver mu Patkovic, i slicnu, su od Zenice htjeli napraviti Rijad.
Takodje, s obzirom an imovinsko stanje Brzine, mislim da je suvisno uopste pitati kakvu je ulogu imao u politici i kako mu je ista posluzila.
- svjezi_ustipak
#21 Re: Šejh Halil Brzina
akcid wrote:Ko je šejh Halil Brzina i po čemu je on bitan u sarajevskim političkim okvirima?
isti ovaj tekst je objavljen u SB 11.11.2010 godine pa onda ponovljen 2012 u avgustu.
http://www.scribd.com/doc/42021228/Slob ... 11-11-2010
Halil valjda sam sebe reklamira, sta li
- svjezi_ustipak
#22 Re: Odg: Šejh Halil Brzina
Brzina razbijao kotlove i nametao norme oblacenja ili mudzahedini?jefferson wrote:Prvo, ja necu da govorim nesto za sto nemam dokaze, mislim kada je u pitanju privatizacija. Nasa vlast je mnoge kriminalne radnje davno ozakonila, tako da je sve to legalno.MMM1977 wrote:Konkretno šta je njegov grijeh? Ne provociram nego pitam, jel' krao lovu, radio marifetluke sa privatizacijom ili nešto treće?jefferson wrote:S obzirom da sam bio prisutan u Zenici tokom vakta kada je Brzina dokazao svijetu da se sa istim obrazovanjem moze biti sef kadrovske sluzbe pa onda komadant brigade, evo da dam kratko svoj sud.
kao neko kome su vojne nauke profesija, i neko ko je u BiH bio tokom i dugo nakon rata, koliko imam problem sa onima sto su pucali na nas, tako imam problem i sa ovakvim tipovima.
Mi smo mnogo bitaka i ljudi izgubili zato sto su "komadanti" bili razni referenti iz kadrovskih sluzbi, logisticari itd, dok su skolovani oficiri sklanjani sa duznosti, ili nisu uopste dobijali zasluzena mjesta, jer nisu bili politicki podobni.
Brzina je religiju koristio da bi bio ono sto jeste. Komadant brigade ne moze postati neko ko je bio referent kadrovske sluzbe. On moze samo da postane obican vojnik. Armija je u ratu izgubila ogroman broj oficira, jer su njihova mjesta zauzeli tipovi kao sto je Brzina.
Drugi problem je obracun sa zenickim stanovnicima zbog toga kako se oblace, razbijanje kotlova i slicne gluposti, a sve u ime islama i sl.
Kada je referendum bio 1992, gradjani su glasali za nezavisnu BiH, a ne za glupu i ignorantnu BiH, vodjenu ovakvim tipovima. Ja sam zivio u Zenici, a ovaj tip, kao i Haver mu Patkovic, i slicnu, su od Zenice htjeli napraviti Rijad.
Takodje, s obzirom an imovinsko stanje Brzine, mislim da je suvisno uopste pitati kakvu je ulogu imao u politici i kako mu je ista posluzila.
-
MMM1977
#23 Re: Šejh Halil Brzina
Džefersone bolan, ne budi mahaluša. Dakle, on je po tebi jedan od najkrivljih za današnje stanje u državi a niti jedan konkretan primjer nisi iznio.
7. Muslimanska nije baš bila nešto ekstremna (El Mudžahid ti je bio na drugoj adresi, da ih nisi pomjesao?) a bili su odlični borci. Brzina ima za mene pozitivnu ulogu u ratu.
Poslije rata je malo vrtio oko BH Pošte, sigurno da je tu bilo politike ali meni ne smeta kada neko ko se borio za ovu zemlju nešto i dobije zauzvrat.
Logističari su problem a ne borci.
7. Muslimanska nije baš bila nešto ekstremna (El Mudžahid ti je bio na drugoj adresi, da ih nisi pomjesao?) a bili su odlični borci. Brzina ima za mene pozitivnu ulogu u ratu.
Poslije rata je malo vrtio oko BH Pošte, sigurno da je tu bilo politike ali meni ne smeta kada neko ko se borio za ovu zemlju nešto i dobije zauzvrat.
-
jefferson
#24 Re: Šejh Halil Brzina
Sjebo se Brzina boreci se za BiH.MMM1977 wrote:Džefersone bolan, ne budi mahaluša. Dakle, on je po tebi jedan od najkrivljih za današnje stanje u državi a niti jedan konkretan primjer nisi iznio.
-
LosaKopija
#25 Re: Šejh Halil Brzina
Nekad prije 5 godina su i mene zvali Sejh Halil Brzina.Tad sam prodavao kokain i speed.
Sada je ostalo samo Halil
Sada je ostalo samo Halil