Sebija All about
- jazzer
#4427 Re: Sebija All about
[/quote]kako gleda u nju, k'o neki jetim..kao dijete koje skrivi nesto pa ga mama, koja se prije
trenutak ljutila, sada miluje jer je dobila obecanje da se nece vise petljati u poslove odraslih. bljak.
-
Trebam te
#4428 Re: Sebija All about
Ozbiljno mislim, mora se presjek jednom napraviti.Dozer wrote:Jel' ovo ironija, sarkazam, cinizam, sala... Ili ti ovo ozbiljno...?
Pa, nije u stanju voditi ni taj jedan klinicki centar... Mozes mislit sta bi tek od drzave napravila, tj. ovog komadica na kojem vladaju ona i muz joj...![]()
Sto neko negdje napisa - Sreca pa njih dvoje imaju zensko dijete, jer ova zemlja ne bi mogla prezivjeti jos jednog Izetbegovica.
Cinjenica.
Bolan rez ali starteski ispravan.
Sebija nije los menadzer, moj clan porodice je lezao i kaze da se ipak disciplina uvela.
- Sara03
#4429 Re: Sebija All about
Iskreno se nadam da je ovo pokušaj sarkazma.Trebam te wrote: Sto nju smijeniti?
Pare su se pokrale za vrijeme Sanke i Gavrankapetanovica i sad zena uvodi red!!!
Sebija je extra, doduse extra bi bilo da ona vodi drzavu!
Uvodi red?
- tranquil
#4430 Re: Sebija All about
Ne vidim to tako, jesu šupci i sve njihovo nam se sada čini odvratnim i tako to interpretiramo, ali ne pretjerujmo, imaju oni puno gorih stvari za kritiku nego zagrljaj.jazzer wrote:
kako gleda u nju, k'o neki jetim..kao dijete koje skrivi nesto pa ga mama, koja se prije
trenutak ljutila, sada miluje jer je dobila obecanje da se nece vise petljati u poslove odraslih. bljak.
- seln
#4431 Re: Sebija All about
Uvela disciplinu, izbacila lijekove, hranu i instrumentarij.Trebam te wrote:Ozbiljno mislim, mora se presjek jednom napraviti.Dozer wrote:Jel' ovo ironija, sarkazam, cinizam, sala... Ili ti ovo ozbiljno...?
Pa, nije u stanju voditi ni taj jedan klinicki centar... Mozes mislit sta bi tek od drzave napravila, tj. ovog komadica na kojem vladaju ona i muz joj...![]()
Sto neko negdje napisa - Sreca pa njih dvoje imaju zensko dijete, jer ova zemlja ne bi mogla prezivjeti jos jednog Izetbegovica.
Cinjenica.
Sebija nije los menadzer, moj clan porodice je lezao i kaze da se ipak disciplina uvela.
- Dozer
#4432 Re: Sebija All about
Potpuno netacno, a evo i zasto:Obi Wan Bosnian wrote: 3. Dobar dio ovog naroda ustvari smatra da nije tako loše jer njima zaista i nije loše.
Narod nije Borg pa da svi misle isto. Koliko god to čudno izgledalo nesretnima ipak postoje i oni koji su sretni. Iz različitih razloga ali sretni. A izbori pokazuju da je sretnih dovoljno da SDA dobija najviše glasova.
1. Ukupna izlaznost na izbore u BiH, ali i entitetima pojedinacno je oko 50%. SDA tu osvoji oko 20%, sto znaci da zapravo osvoje samo oko 10% od ukupnog broja glasaca u BiH. Nista bolje ne prolazi ni Dodik, a o Covicu da ne pricamo. Otkad je 10% vecina u bilo cemu....?
2. Zvanicna nezaposlenot u BiH je oko 40%, a sto se odnosi na radno sposobne (starije od 18, i bez penzionera). Ako znamo da BiH ima oko 3,5 M stanovnika ukupno, od cega je oko 50% tih radno sposobnih (mrsko mi sad traziti tacne podatke), bez vecih problema dodjemo do toga da je u drzavi oko 30% penzionera, 20% mladjih od 18, 30% zaposlenih i 20% nezaposlenih. Ili, drugim rijecima - imamo oko milion penzionera, milion zaposlenih (1/1
Penzioneri su zadovoljni?
Nezaposleni su zadovoljni?
A ovo je skoro posla stanovnistva u BiH...
- tranquil
#4433 Re: Sebija All about
Bolan rez je dakle "da bi poboljšali bolnicu riješićemo se opreme i pacijenata koji trebaju tu opremu".Trebam te wrote:Bolan rez ali starteski ispravan.
Koji kurac će nam onda bolnica, da bi direktorica dobijala platu?
- Dozer
#4434 Re: Sebija All about
- Za pocetak - Sebija nema blage veze s menadzmentom. U putu se nije srela s tim. Menadzment je cijela nauka, a ne samo pojam...Trebam te wrote:Ozbiljno mislim, mora se presjek jednom napraviti.Dozer wrote:Jel' ovo ironija, sarkazam, cinizam, sala... Ili ti ovo ozbiljno...?
Cinjenica.
- Presjek se mora napraviti, i tu se slazemo, ali ni pod razno na nacin na koji ga ona pravi. Ne moze se presjek praviti preko ledja onih koji placaju za lijecenje, tj. preko ledja pacijenata.
- Ovo sto ona radi nije ni rez, a jos manje je bilo kakav strateski potez, jer ona nema pojma sta je strategija.
Ako mi ne vjerujes, trazi joj da ti da tu svoju strategiju na papiru. Ili da je bar javno obrazlozi, korak po korak.
- Sara03
#4435 Re: Sebija All about
Tačno se ne zna u čemu je gora, u struci ili menadžerstvu.
- Dozer
#4436 Re: Sebija All about
Danas se svako naziva menadzerom, jbg...
A sad da se covjek zarovi u sve te foteljase, na bilo kojoj instanci i instituciji, glavu dajem da ih nema ni 1% koji su zaista zavrsili skolu za to. I, po pravilu, sigurno nisu na menadzerskim pozicijama.
LJudi moji... U ovoj zemlji sve strategije, planove i implementaciju vode ljudi koji uopste ne znaju sta sve spada u to, na koji nacin se sve to kreira, a jos manje kako se sve to zaista sporovodi u djelo, tj. implementira.
Vecinom stvari (seme, prikaze, i sl.) kopiraju s interneta, prevode, i onda prikazuju kao svoje djelo. A pri tome - nemaju pojma ni sta prikazuju, ni o cemu pricaju.
Sebija je upravo jedan takav "menadzer".
A sad da se covjek zarovi u sve te foteljase, na bilo kojoj instanci i instituciji, glavu dajem da ih nema ni 1% koji su zaista zavrsili skolu za to. I, po pravilu, sigurno nisu na menadzerskim pozicijama.
LJudi moji... U ovoj zemlji sve strategije, planove i implementaciju vode ljudi koji uopste ne znaju sta sve spada u to, na koji nacin se sve to kreira, a jos manje kako se sve to zaista sporovodi u djelo, tj. implementira.
Vecinom stvari (seme, prikaze, i sl.) kopiraju s interneta, prevode, i onda prikazuju kao svoje djelo. A pri tome - nemaju pojma ni sta prikazuju, ni o cemu pricaju.
Sebija je upravo jedan takav "menadzer".
Last edited by Dozer on 14/06/2017 11:52, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#4437 Re: Sebija All about
menadzment se studira na ekonomiji, u njeno doba 4-godisnji studij, a ne 11-godisnji stidij medicineTrebam te wrote:Ozbiljno mislim, mora se presjek jednom napraviti.Dozer wrote:Jel' ovo ironija, sarkazam, cinizam, sala... Ili ti ovo ozbiljno...?
Cinjenica.
- Dozer
#4438 Re: Sebija All about
Pa, sta znas...mozda je ona uporedo s medicinom u Zagrebu zavrsavala i Menadzment. Na trosak Delimustafica, jasno.
Haj' ga znaj... Vidis da je WonderWoman, jbt...
Haj' ga znaj... Vidis da je WonderWoman, jbt...
Last edited by Dozer on 14/06/2017 11:54, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#4439 Re: Sebija All about
kad bi pocela ovako menadzerisat po parlamentima, vladama, skupstinama ... i izbacit najamnje pola parazita - bila bi druga prica
spala bi sda na 3% glasaca
spala bi sda na 3% glasaca
-
Novak20
#4440 Re: Sebija All about
Meni je interesantno da Avaz prenosi stranačke reakcije na ovaj nemio događaj u KSCU. Čudi me izostanak reakcije SBB.
Da li to SBB politički ipak štiti Sebiju dok je Avaz bez prestanka panjka ?
Da li to SBB politički ipak štiti Sebiju dok je Avaz bez prestanka panjka ?
-
statixx
#4441 Re: Sebija All about
Sebiju treba poslati u ministarstvo finansija da pravi ustede, a HDZ-u dati funkciju premijera.
- Dozer
#4442 Re: Sebija All about
Ma ovo je tragikomedija, majke mi...
Ono sto Sebija radi moze se predstaviti i ovako:
Zamislimo menadzera neke profitne firme, npr. ASA Auto, kako pokusava napraviti rezove i ustede tako sto musterijama govori da im ne moze uraditi servis jer nema ulja i filtera, ali da oni ipak moraju platiti taj servis...
E - isto ovo radi i Sebija.
Uzima pare osiguranika/pacijenata iz ZZO, ali im/nam ne daje nikakvu protivuslugu za to.
Kakav je to ba menadzment?!
To se svugdje na svijetu naziva "pljacka", "manipulacija", "otimacina", "neposobnost", "prevara" i sl., i takvi menadzeri zavrsavaju na sudu, i dobiju kazne u vidu enormno visokih finansijskih globa, i zatvor.
Kod nas - to su "najuspjesniji menadzeri"...
Ono sto Sebija radi moze se predstaviti i ovako:
Zamislimo menadzera neke profitne firme, npr. ASA Auto, kako pokusava napraviti rezove i ustede tako sto musterijama govori da im ne moze uraditi servis jer nema ulja i filtera, ali da oni ipak moraju platiti taj servis...
E - isto ovo radi i Sebija.
Uzima pare osiguranika/pacijenata iz ZZO, ali im/nam ne daje nikakvu protivuslugu za to.
Kakav je to ba menadzment?!
To se svugdje na svijetu naziva "pljacka", "manipulacija", "otimacina", "neposobnost", "prevara" i sl., i takvi menadzeri zavrsavaju na sudu, i dobiju kazne u vidu enormno visokih finansijskih globa, i zatvor.
Kod nas - to su "najuspjesniji menadzeri"...
Last edited by Dozer on 14/06/2017 12:02, edited 2 times in total.
-
Novak20
#4443 Re: Sebija All about
A dr. Ljubiću KSCU.statixx wrote:Sebiju treba poslati u ministarstvo finansija da pravi ustede, a HDZ-u dati funkciju premijera.
-
sandra01
#4444 Re: Sebija All about
Zasto se gradjani ne organizuju ispred Parlamenta i izvrse pritisak na parlamentarce da se danas ova koza smjeni?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4445 Re: Sebija All about
e super, sada umjesto što čekamo tri sata da se sestra smiluje da nam donese lijek, sada će nam za 30 sekundi otcvrkutati da lijeka nema.Trebam te wrote:
Ozbiljno mislim, mora se presjek jednom napraviti.
svaka joj čast na tome.
- Amazonka27
#4446 Re: Sebija All about
MBA Grospička...
U svakom slučaju bolje je da se doktori igraju menadžera nego da se menadžeri igraju doktora.
U svakom slučaju bolje je da se doktori igraju menadžera nego da se menadžeri igraju doktora.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4447 Re: Sebija All about
zato što smo svojom mukom ojađenisandra01 wrote:Zasto se gradjani ne organizuju ispred Parlamenta i izvrse pritisak na parlamentarce da se danas ova koza smjeni?
raspamećeni
i što ne želimo da nas zovu plaćenicima, špijunima tajne sile
te da ne idem dalje poimenice
- Dozer
#4448 Re: Sebija All about
Koji to "gradjani"? Gdje ti u ovoj zemlji vidis gradjane?!
Nisu gradjani oni koji zive u gradu, nego oni koji su svjesni svojih prava, a pogotovo svojih mogucnosti, tj. moci da mijenjaju stanje u drustvu.
I koji su spremni ta svoja prava stititi, ali i koristiti svoju realnu moc.
Nisu gradjani oni koji zive u gradu, nego oni koji su svjesni svojih prava, a pogotovo svojih mogucnosti, tj. moci da mijenjaju stanje u drustvu.
I koji su spremni ta svoja prava stititi, ali i koristiti svoju realnu moc.
-
kakavdanakneiskustvu
- Dozer
#4450 Re: Sebija All about
Ne bih se slozio.Amazonka27 wrote:MBA Grospička...
Neka doktori budu doktori, a menadzeri neka budu menadzeri. I neka rade zajedno, svako svoje.
Ko god se petlja u ono sto ne zna, tu nema srece ni za koga.