Sebija All about

Post Reply
Banksy

#4201 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Meni liče na pobjedu druge struje.
JThomas

#4202 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

ovo već prelazi u fazu gdje je sujeta nečije žene počela cijeloj halki ugrožavati ostanak na vlasti i prikupljanje para. ako to eskalira u tom smjeru, prije će nestati i bakira i nje - nego cijele halke. bez obzira što je on trenutno i dalje na njenom čelu...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4203 Re: Sebija All about

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:ovo već prelazi u fazu gdje je sujeta nečije žene počela cijeloj halki ugrožavati ostanak na vlasti i prikupljanje para. ako to eskalira u tom smjeru, prije će nestati i bakira i nje - nego cijele halke. bez obzira što je on trenutno i dalje na njenom čelu...
i time bi se prodala predizobrna priča o nekoj novoj SDA.
Banksy

#4204 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

JThomas wrote:
ovo već prelazi u fazu gdje je sujeta nečije žene počela cijeloj halki ugrožavati ostanak na vlasti i prikupljanje para. ako to eskalira u tom smjeru, prije će nestati i bakira i nje - nego cijele halke. bez obzira što je on trenutno i dalje na njenom čelu...
Bakira i nje će svakako nestati u jesen 2018, ako ne i ranije. Teško da će ih bilo ko za bilo šta ispitivati ili vući po sudovima, ali će ih skloniti zauvijek, skoro sam sigurna u to. Čišćenje je u toku. Dolaze neki novi ljudi.

http://www.zurnal.info/novost/20479/rei ... na-cengica
http://thebosniatimes.ba/clanak/8353
breuer

#4205 Re: Sebija All about

Post by breuer »

svi će, tako mi onog na nebesima, nestati i pasti zaborava,

samo će ostati Hasan Čengić :evil:
JThomas

#4206 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

i u skupštini kantona bezimeni užas, poslanici počeli čitati materijale i davati primjedbe... :kontrabas:
uglavnomja

#4207 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

Banksy wrote:
JThomas wrote:
Bakira i nje će svakako nestati u jesen 2018, ako ne i ranije. Teško da će ih bilo ko za bilo šta ispitivati ili vući po sudovima, ali će ih skloniti zauvijek, skoro sam sigurna u to. Čišćenje je u toku. Dolaze neki novi ljudi.

http://www.zurnal.info/novost/20479/rei ... na-cengica
http://thebosniatimes.ba/clanak/8353

:-?

oni su se nakrali i obezbijedili za 6 generacija ... a doci ce nova tura kokuza da se namiri za citav zivot u jednom mandatu ...
MOSALJOZE

#4208 Re: Sebija All about

Post by MOSALJOZE »

Smiješni naslovi,smiješni portali još smješniji forumaši.
ultima_palabra

#4209 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Zena-zmaj pravi ustede tako sto ne nabavlja reagense za testove... i direktno pravi dugove zavodu od koga se ljudi namiruju :lol:
Cherry-Cherry

#4210 Re: Sebija All about

Post by Cherry-Cherry »

Šta imaju od toga što su se namirili za šest generacija, kada će to sve kćerka na slavama potrošiti. :mrgreen:
Dozer

#4211 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

:lol:
bumerangss

#4212 Re: Sebija All about

Post by bumerangss »

Ja ne mogu da vjerujem da narod suti zbog stanja na KCUS-u!!? Haj sto sute zaposlenici sto nemaju rukavica, celstofa, ubrusa... to razumijem jer ih je strah da ne dobiju otkaz a sto suti obican narod?! Nema reagenasa za tumor markere, nema za hormone, nema citostatika, nema anestzije...
Toffee karamela

#4213 Re: Sebija All about

Post by Toffee karamela »

bumerangss wrote:Ja ne mogu da vjerujem da narod suti zbog stanja na KCUS-u!!? Haj sto sute zaposlenici sto nemaju rukavica, celstofa, ubrusa... to razumijem jer ih je strah da ne dobiju otkaz a sto suti obican narod?! Nema reagenasa za tumor markere, nema za hormone, nema citostatika, nema anestzije...
Narod je uzeo svoje pakete prošlog oktobra, pogotovo ovi u centru...DOBROVOLJNO! :bih:

Zaključak: neka pocrkaju, nije mi ih žao ni sekunde!

Image
badalpur

#4214 Re: Sebija All about

Post by badalpur »

bumerangss wrote:Ja ne mogu da vjerujem da narod suti zbog stanja na KCUS-u!!? Haj sto sute zaposlenici sto nemaju rukavica, celstofa, ubrusa... to razumijem jer ih je strah da ne dobiju otkaz a sto suti obican narod?! Nema reagenasa za tumor markere, nema za hormone, nema citostatika, nema anestzije...
Kad si bolestan nije ti do ganjanja pravde, vjeruj mi. Skuckas lovu kako znas i umijes i odes kod privatnika.
Alfons Kauders

#4215 Re: Sebija All about

Post by Alfons Kauders »

Toffee karamela wrote:
Narod je uzeo svoje pakete prošlog oktobra, pogotovo ovi u centru...DOBROVOLJNO! :bih:

Zaključak: neka pocrkaju, nije mi ih žao ni sekunde!

Image
Cim prije, tim bolje.

A i hodzama ce dobro doci da otklanjaju koju desetinu hiljada dzenaza. Fina para se klepi... Jos kad se uracunaju ostali troskovi IZ... Mislim da cemo morati uzeti jos jedan kredit MMF
sumirprimus

#4216 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

klasicna klosarka..
fuj fuj fuj
putokaz1

#4217 Re: Sebija All about

Post by putokaz1 »

Po uzoru na Miru Marković
Sebija osnova stranku Bul-a
Bošnjačka ujedinjena Levica
Sebija me podsjeća na onu kako se zvaše ženu os ZELA MINISTAR iz vize za budućnost?!
Dozer

#4218 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Ono sta ona radi na KCUS, kao i pod sta sve to podvodi i na koje (nebulozne) nacine sve to opravdava - zaista je jadno... I ne samo jadno, nego i prilicno maloumno.

Statistika je uvijek neumoljliva, a statistika o njenim "uspjesima" je sve, samo ne pozitivna za nju. Od svog dolaska na celo KCUS, zena je vrlo uspjesno sjebala sve sto se moglo sjebati.

Kako je to izvela - vise je nego ocito i jasno.
1. Unazadila je ionako jadnu uslugu - pri tome sve oko sebe pokusava ubijediti da je usluga na vrhunskom nivou, iako svako ko je usao u KCUS od njenog dolaska zna da je to predaleko od istine.

2. Otkazima je ojadila na desetine doktora i drugog medicinskog osoblja (otpustala je cak i ljude kojima je ostalo po par mjeseci do penzije, mnoge jer nisu - Bosnjaci) - To je opravdala raznoraznim nebulozama, tipa da su ti doktori radili istovremeno i u drugim, privatnim klinikama (sto vecinom jeste istina). Ali, zato uredno, k'o i svaka pristojna zmija noge, krije da i ovi njeni koji jesu ostali i dalje rade isto kao i oni sto ih je otpustila - dakle, i na KCUS, i u privantim klinikama. Ali, oni su "njeni" klimoglavi, i zato mogu.

3. Dugove koje je KCUS imao, a za koje niko ziv, zapravo, ne zna ni koliki su zaista bili, i koje je vecinom napravila njena stranacko-haverska klika, ona sad navodno vraca i otplacuje. Pri tome, niko ziv ne zna kome ih vraca. Ali, zato se zna od cega - od doznaka iz ZZO, tj. od novca koji se svima nama uredno uzima na ime ZO, pri cemu nemamo apsolutno nikakvu garanciju da cemo i bili lijeceni ukoliko nam to zatreba. Istovremeno, u svom tom menadzeraju i vracanju dugova, nadje se i prostora za donaciju apoteci "Dina"... Gdje na planeti neki KC donira novac privatnoj apoteci?!

4. Kvalitet usluge na KCUS se ogleda i u tome sto svi iole normalni doktori koji su tamo ostali, a nisu njeni klimoglavi, jasno i glasno kazu da tamo nema nicega. Ni lijekova, ni materijala, ni ispravnih uredjaja, pa cak ni dezinfekcijskih sredstava za ciscenje same bolnice. Ona, naravno, o ovome ne progovara ni rijec.

Mene samo zanima do kad ce ovaj narod sve to trpiti... Hajde doktori, boje se ljudi za posao, ali pacijenti... To mi je jedna velika enigma...
Last edited by Dozer on 06/06/2017 12:22, edited 1 time in total.
Cherry-Cherry

#4219 Re: Sebija All about

Post by Cherry-Cherry »

Jer smo jebeni u mozak. Glupljeg naroda na planeti nema. :bih:
JThomas

#4220 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

pacijenti se boje četnika, ustaša, komunjara, trećeg entiteta, da im ne sruši nelegalnu kuću, da ne bude "gore", da im ne ukine lažna boračka primanja, da ne ostanu i oni bez radnog mjesta na budžetu, pa se boje "talasanja" u svakom pogledu...

znam da ovo sve direktno nije vezano ni sa sebijom, ni sa bolnicom i bolničkom uslugom. ali to je taj mentalni sklop koji se proteže i na traženje usluge u bolnici. on kad se jednom usadi, sveobuhvatnog je karaktera, predstavlja orijentir i smjernice za postupanje u vanjskom svijetu.
uglavnomja

#4221 Re: Sebija All about

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:pacijenti se boje četnika, ustaša, komunjara, trećeg entiteta, da im ne sruši nelegalnu kuću, da ne bude "gore", da im ne ukine lažna boračka primanja, da ne ostanu i oni bez radnog mjesta na budžetu, pa se boje "talasanja" u svakom pogledu...

znam da ovo sve direktno nije vezano ni sa sebijom, ni sa bolnicom i bolničkom uslugom. ali to je taj mentalni sklop koji se proteže i na traženje usluge u bolnici. on kad se jednom usadi, sveobuhvatnog je karaktera, predstavlja orijentir i smjernice za postupanje u vanjskom svijetu.
:thumbup:
Novak20

#4222 Re: Sebija All about

Post by Novak20 »

Ofanziva na zdravstvo

Sebija Izetbegović i 57 potpisnika: Medicinski fakultet mora biti osvojen do 17. noći!

https://www.zurnal.info/novost/20505/me ... o-17.-noci

......BITKA NA KUKU

Saradnicima je govorila da se sve mora završiti do prvog dana posta. Ali nije uspjela. Saznajemo, pred saradnima je nedavno postavila novi cilj - do sedamnaeste noći ramazana preuzeće Medicinski fakultet.
I zato sutra počinje bitka na KUK-u. Tako se, naime, zove kultna kafana na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, iznad koje će u srijedu biti održana sjednica Naučno-nastavnog vijeća.
“Predlažemo samo jednu tačku dnevnog reda: PRIJEDLOG ZA RAZRJEŠENJE DEKANA MEDICINSKOG FAKULTETA UNSA”, piše u dopisu dostavljenom u ponedjeljak na adresu Medicinskog fakulteta........
Dozer

#4223 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Pa, jbg...ipak se tu vrte stotine miliona KM godisnje. U zdravstvu, mislim.... Valja to nekako raskrcmiti...
Janjicar

#4224 Re: Sebija All about

Post by Janjicar »

Ako ne postoje citostatici kada dobijes potvrdu od Zavoda za Zdravstveno osiguranje da ides na kemoterapija prijavis se u bolnicu i oni ti kazu nemamo mi to da li je moguće tužiti ih ?

u Tuzli je non stop problem sa nekim reagensima kada se vade tumor markeri...
DaffyDuck

#4225 Re: Sebija All about

Post by DaffyDuck »

Dozer wrote:Pa, jbg...ipak se tu vrte stotine miliona KM godisnje. U zdravstvu, mislim.... Valja to nekako raskrcmiti...
mislis, nastaviti krcmiti...
Post Reply