Cuj 300km, gdje ces toliko ambiciozno nastupati, 150km da su izgradili bila bi puna saka bradeDozer wrote: ↑27/05/2021 13:17 Ne, nego realna nemogucnost zbog opstrukcija visih nivoa vlasti. Usput, nije valjda da ocekujes neke radikalne promjene za 6-7 mjeseci otkad je trojka na lokalnom nivou vlasti...?
Interesantno je da isto ne kazes za SDA & Co. koji su 30 godina bili na svim nivoima, a na visim su i sada, i sta su uradili...?
Za 30 godina nisu bili u stanju izgraditi 300 km autoputa...srozali obrazovni sistem, zdravstveni, ekonomiju, socijalu, opljackali i pljackaju sve sta su mogli i mogu, promovisu laz, prevaru, nepotizam, nesposobnost i poltronstvo... Ovo samo ukratko.
Ako bih se zadao u pisanje pojedinacnih i dokazanih stvari, vjerovatno bi mi post presao na dvije stranice....
Sebija All about
-
detroit-mercy
#13726 Re: Sebija All about
-
konami666
#13727 Re: Sebija All about
Ovo je ona sve napisala nego on podžonio i ubacio ovih ostalih 30-40 saradnika. Kome vise vjeruješ, jel svojim ocima ili Sebiji i faktoru? Mislim stvarno…Billy The Pljuc wrote: ↑27/05/2021 14:18![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sha kae Faktor, zajedno su promovirali i knjige:
Dajem dukat ko pronađe Sebiju Izetbegović među autorima i saradnicima na ovoj knjizi.
Unfuckingbeliavable....
https://issuu.com/medicinskanaklada/doc ... -_finalna_
-
detroit-mercy
#13728 Re: Sebija All about
Eki, krivicno djelojoe_black wrote: ↑27/05/2021 12:59To sa skidanjem potpisa se je krivicno djelo i sumnjam da bi se bilo tko usudio javno nesto tako iznijeti, pa cak ni "Stav" za kojeg nisam ni znao da postoji...Dozer wrote: ↑27/05/2021 12:56 Cim se ponude originalni dokumenti, a ne ove kopije.
Sad cu skinuti njen potpis i napraviti isti ovakav dokument u kojem ce pisati da je ona dala Asimu 5M KM da joj kupi kucu u Istanbulu. I njen potpis ce biti na kraju toga, a izgledace kao kopija originala.
Nista dok se ne vide skenirani originali u koloru.
mislim da ce vec sutra neke stvari biti jasnije![]()
Pa oni i neznaju da urade nista a da nije krivicno djelo
- Billy The Pljuc
#13729 Re: Sebija All about
Haj sve al' što više truda ulažu da je operu to je više ukopavaju, spinuje se i laže a ni minimum truda da se uloži i jbga makar nešto provjeri ako već ne sve. Taman sve i da su preuzeli od SB sliku i tekst mogli su makar provjeriti pa eto možda nađeš nešto da joj i ne ide u prilog i nemoj objavljivati ako već želiš da joj pomogneš. Baš k'o u vicu, nemoj me matereti ti braniti.konami666 wrote: ↑27/05/2021 14:24Ovo je ona sve napisala nego on podžonio i ubacio ovih ostalih 30-40 saradnika. Kome vise vjeruješ, jel svojim ocima ili Sebiji i faktoru? Mislim stvarno…Billy The Pljuc wrote: ↑27/05/2021 14:18![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sha kae Faktor, zajedno su promovirali i knjige:
Dajem dukat ko pronađe Sebiju Izetbegović među autorima i saradnicima na ovoj knjizi.
Unfuckingbeliavable....
https://issuu.com/medicinskanaklada/doc ... -_finalna_
Šta sad, vau, postoji slika Sebije i Kurjaka skupa negdje, mnogo govori haman ista, pa da su iskopali kakvu sliku sa odbrane famozne doktorske disertacije pa da čovjek kaže e Kurjak nisi vuk nego pas i lažov.
Meni ova afera ima dosta sličnosti sa aferom malina respiratori jer i u jednoj i drugoj je evidentan taj sdaovski amaterizam, ništa pod milim bogom ne znaju pošteno uraditi. Ako već kradeš ukradi kako spada, nedavno navedoh primjer na ovoj temi, ako lažeš i varaš makar se ispokrivaj ili zametni tragove al' jok, ono se pere a samo sebi skače u stomak.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#13730 Re: Sebija All about
Gdje nisu dobro uradili, ova doktorica 20 godina bez problema
Evo se ovo vrti zadnjih 15 dana, jel ima ikakva najava da bi moga biti procesuirana?
Nema od ovoga nista
Ni aspiratori
Cekamo jos neku glupost da se ovo zaboravi, i dogodine ce se znati da joj je diplom upitna, ali sve po istom
Evo se ovo vrti zadnjih 15 dana, jel ima ikakva najava da bi moga biti procesuirana?
Nema od ovoga nista
Ni aspiratori
Cekamo jos neku glupost da se ovo zaboravi, i dogodine ce se znati da joj je diplom upitna, ali sve po istom
- Billy The Pljuc
#13731 Re: Sebija All about
Ma amateri, ili se niko nije usudio ili nikom nije palo na pamet da je provjerava, prošlo do sada a proći će i bez sankcija, nema sumnje da će tako biti.mk ultra wrote: ↑27/05/2021 14:46 Gdje nisu dobro uradili, ova doktorica 20 godina bez problema
Evo se ovo vrti zadnjih 15 dana, jel ima ikakva najava da bi moga biti procesuirana?![]()
Nema od ovoga nista
Ni aspiratori
Cekamo jos neku glupost da se ovo zaboravi, i dogodine ce se znati da joj je diplom upitna, ali sve po istom![]()
Ima još dosta toga što uopšte nije i neće izlaziti u javnost ali i na osnovu ovog dosadašnjeg bi je "nezavisno tijelo" sastavljeno od tri forumaša sa klix-a razbucalo da ne zna gdje je
Helem jbjga, ja joj u ruke neću, mislim na KCUS prvenstveno, bio jednom jedan izlet i rekoh sebi nikad više.
- Bloo
- Globalna šefica
#13732 Re: Sebija All about
Pa gdje si direktore...joe_black wrote: ↑27/05/2021 13:22Samo ne smatram zdravim to da trojka 99% energije trosi na spletkarenje i podvale, a 1% za rad na dobrobiti gradjana...Dozer wrote: ↑27/05/2021 13:17 Ne, nego realna nemogucnost zbog opstrukcija visih nivoa vlasti. Usput, nije valjda da ocekujes neke radikalne promjene za 6-7 mjeseci otkad je trojka na lokalnom nivou vlasti...?
Interesantno je da isto ne kazes za SDA & Co. koji su 30 godina bili na svim nivoima, a na visim su i sada, i sta su uradili...?
Strah me da ne budu cak i gori od SDA iako je to tesko biti.
-
Johnny_x
#13733 Re: Sebija All about
Ako je FB stranica Dr. Mustafa Ceric, zvanicna stranica bivseg rejsa, eno i on se ukljucio da dokaza da je Asim Kurjak jedan senilni covjek, koji zaboravlja stvari. Samo neka se jos vise pravdaju, svakim pravdanjem se sve vise i vise ukopavaju. Istinu je veoma lahko dokazati, a laz prestaviti kao istinu je veoma tesko.
Ako je Sebija zavrsila specijalizaciju uredno, zar je problem objaviti specijalisticku knjizicu i tuziti sve redom zbog klevete. Ja da sam javna licnost i da me neko prozove da nemam diplome, pa prvo sto bi uradio bih podnio tuzbu i dobio bih jako puno novca zbog klevete.
Ako je Sebija zavrsila specijalizaciju uredno, zar je problem objaviti specijalisticku knjizicu i tuziti sve redom zbog klevete. Ja da sam javna licnost i da me neko prozove da nemam diplome, pa prvo sto bi uradio bih podnio tuzbu i dobio bih jako puno novca zbog klevete.
-
joe_black
#13734 Re: Sebija All about
respiratori vec gotova prica, nisu interesantni ni opoziciji ni uvazenim forumasima...(jedan komentar na sedmicnom nivou)Bloo wrote: ↑27/05/2021 14:58Pa gdje si direktore...joe_black wrote: ↑27/05/2021 13:22Samo ne smatram zdravim to da trojka 99% energije trosi na spletkarenje i podvale, a 1% za rad na dobrobiti gradjana...Dozer wrote: ↑27/05/2021 13:17 Ne, nego realna nemogucnost zbog opstrukcija visih nivoa vlasti. Usput, nije valjda da ocekujes neke radikalne promjene za 6-7 mjeseci otkad je trojka na lokalnom nivou vlasti...?
Strah me da ne budu cak i gori od SDA iako je to tesko biti.dodjali respiratori, a?
Sebija je sada hit
-
joe_black
#13735 Re: Sebija All about
Dobio bi onu stvar...jer i kada treba nekoga tuziti za klevetu treba voditi racuna da ne tuzis kokuza odakle ne mozes naplatitiJohnny_x wrote: ↑27/05/2021 14:58 Ako je FB stranica Dr. Mustafa Ceric, zvanicna stranica bivseg rejsa, eno i on se ukljucio da dokaza da je Asim Kurjak jedan senilni covjek, koji zaboravlja stvari. Samo neka se jos vise pravdaju, svakim pravdanjem se sve vise i vise ukopavaju. Istinu je veoma lahko dokazati, a laz prestaviti kao istinu je veoma tesko.
(Primjer Hadzifejzovic koji vec ima duzan neki 500K za kiriju)
- Tesla Edison
#13736 Re: Sebija All about
O kojem neradu govoriš?joe_black wrote: ↑27/05/2021 13:15To znaci da nazovi je opozicija ima opravdanje za svoj nerad sve dok ne bude imala vlast na svim nivoima...Dozer wrote: ↑27/05/2021 13:12Postoje svjedocenja ljudi koji su lezali tamo i koji su gledali druge kako umiru na tim respiratorim. A ne deklaraciji respiratora jasno pise da nije za JIN. Sta se tu ima dalje dokazivati? Mislim...stipu se spinovanja.joe_black wrote: ↑27/05/2021 13:07
Zavisi tko tumaci krivicno pravo, mozda jeste mozda nije, a mozda cak niko nije ni umro na malina respiratoru, barem po onome sto je u medijima objavljeno...
mozda bi taj isti pacijent umro i da su ga prikopcali na Dragerov...to je sada stvar medicinske struke i vjestaka da to dokazuju...
Uglavnom interesantna pojava jeste da politicke promjene u Sarajevu su se svele na podvale i kritiku bivse politicke garniturem,a da se nista konkretno nije deilo na poboljsanju standarda i ekonomije...
A poboljsanje se ne moze desiti sve dok jedna opcija nema vlast na svim nivoima, jer sve dok to nije tako, jedna pcija uvijek ima mehanizme da podapinje drugoj. Ovo znaju i na psihijatriji.
To se u kulturnim zemljama zove nesposobnost...
Eno kreće rekonstrukcija pruge koja je 61 godinu stara. Dakle, 61 godina se čekalo i sada je ova vlada pokrenula, a ne SDA.
Pusti se spinovanja, nismo ni slijepi a vala ni glupi.
Meni je pruga najznačajniji projekat u cijelom kantonu budući da se na javni prijevoz oslanja kompletna sarajevska privreda.
- Billy The Pljuc
#13737 Re: Sebija All about
"Dizdarević o Sebijinom studiranju: “Prof. Bukvić joj najviše pomogao”
Kemal Dizdarević, specijalista neurohirurg, komentarisao je za N1 obrazovanje prof. dr. i direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, što je posljednih dana aktuelna tema u bh. medijima.
“Afera za aferom. Skandal za skandalom. I to sada povezan sa vrlo ozbiljnim stvarima. Spominje se neregularnost njenog studiranja i doktorata, i očigledno svih dokumenta. Itekako tu postoje ozbiljne sumnje koje treba na validan način dokazati. Kada izanaliziramo dokumente koji su procurili u javnost i njene riječi, jasno je da su stvari neregularne. Za N1 je izjavila da je dobila specijalizaciju 1992. od Velefarmacije, da je specijalizirala 1996. Zato ima i papire iz ministarstva, federalnog. Svi znamo da nije bila između 1992. i 1996, te četiri godine u Sarajevu. Toliko traje specijalizacija. Iako je dobila regularno specijalizaciju 1992, iako je izašla na ispit 1996, iz svega je jasno da ona nije provela te četiri godine na specijalizaciji, i da njena specijalizantska knjižica nije ispunjena na regularan način”, kazao je Dizdarević.
Kurjak i mentor i predsjednik
Prema tome, tvrdi on, izašla je na ispit bez sprovedenog staža.
“Ono što je imala sreće je da je poslije specijalizacije radila sa iskusnim ginekologom koji je pokrivao nju, to je prof. Bukvić. Mislim da joj je on najviše pomogao od sviju. Očigledno je da pomenuta nije završila četiri godine regularno specijalizanstog staža i da njena knjižica ne može biti specijalizantska na regularan način”, naveo je.
Drugi aspekt, kazao je, je vezan za postdiplomski.
“I tu iz dokumenata njenih, koje je potpisala, vidimo neregularnosti. Tamo vidimo da je ona upisala postiplomski u Zagrebu, položila 10 ispita. Ko je položio ispit, to može jednostavno dokazati. Nakon toga dolazi u Sarajevo, šalje molbu u Sarajevo 1994. da nastavi postiplomski. U isto vrijeme joj u biografiji stoji da je magistrirala 1992, a u drugom izvještaju Kliničkog stoji da je magistrirala 1998. a magisterij nastaje nakon završenog postiplomskog. Iz ovog svega se vidi da njen postidlomski nije proveden kako treba i da je ona pravila maglu sa pričom o postdiplomskim u Zagrebu, a da je ovdje u Sarajevu završila neke aspekte postdplomskog i da je poslije toga izašla na magistarski, također bez regularno provedenih uslova, koji su bili neophodni u to vrijeme da se zakonski pristupi odbrani magistarskog rada”, rekao je Dizdarević.
Što se tiče doktorata, u to vrijeme, govori, nije ga bilo. Bio je postdiplomski nakon njega bi se pristupilo magistarskom i onda se u okviru pet godina trebala da brani doktorska disertacija.
“To je posebna priča. Evo sad su izašli neki dokumenti u ovom njihovom režimskom glasilu i da postoje dokumenti da je prof. Kurjak bio istovremeno i predsjednik i mentor. To je nemoguće. Ne postoji mogućnost da jedna osoba bude i predsjednik za odbranu i mentor. Odmah se vidi da je tu neka neregularnost. Ti dokumenti su mogli biti naknadni”, naveo je.
Gdje je istraživanje?
Kako je napomenuo, vjeruje da je Izetbegović zvanično branila disertaciju, ali nije to suština, tvrdi, suština je da li je ona provela istraživanje na pravi način.
“I suština je da ona čovjeka zove mentorom, a u isto vrijeme ga njena režimska glasila proglašavaju predsjednikom komisije, što je inkopatabilno. Oni su mogli napisat šta hoće. Što govori da ona nije imala mentorsku superviziju i pomoć pri izradi doktorske disertacije. Ovdje se radi o slijedećem, ona je dobila odobrenje da doktorira, i poslije određenog vremena je doktorirala, međutim, ono što je između, što daje sadržaj doktoratu, istraživanje, rad naučni itd… očito nije provela”, kazao je.
Za kraj razgovora je rekao:
“Radi se o osobi koja je jedan simbol ove dekadencije koja nam se dešava poslije rata, koja u ovim godinama doživljava vrhunac. Polahko propadaju, sporo, imaju određene moći koje ih još uvijek drže u sedlu. Ako ovakvi ko što je ona ostanu i ako taj način ostane, onda države nema”."
Kemal Dizdarević, specijalista neurohirurg, komentarisao je za N1 obrazovanje prof. dr. i direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, što je posljednih dana aktuelna tema u bh. medijima.
“Afera za aferom. Skandal za skandalom. I to sada povezan sa vrlo ozbiljnim stvarima. Spominje se neregularnost njenog studiranja i doktorata, i očigledno svih dokumenta. Itekako tu postoje ozbiljne sumnje koje treba na validan način dokazati. Kada izanaliziramo dokumente koji su procurili u javnost i njene riječi, jasno je da su stvari neregularne. Za N1 je izjavila da je dobila specijalizaciju 1992. od Velefarmacije, da je specijalizirala 1996. Zato ima i papire iz ministarstva, federalnog. Svi znamo da nije bila između 1992. i 1996, te četiri godine u Sarajevu. Toliko traje specijalizacija. Iako je dobila regularno specijalizaciju 1992, iako je izašla na ispit 1996, iz svega je jasno da ona nije provela te četiri godine na specijalizaciji, i da njena specijalizantska knjižica nije ispunjena na regularan način”, kazao je Dizdarević.
Kurjak i mentor i predsjednik
Prema tome, tvrdi on, izašla je na ispit bez sprovedenog staža.
“Ono što je imala sreće je da je poslije specijalizacije radila sa iskusnim ginekologom koji je pokrivao nju, to je prof. Bukvić. Mislim da joj je on najviše pomogao od sviju. Očigledno je da pomenuta nije završila četiri godine regularno specijalizanstog staža i da njena knjižica ne može biti specijalizantska na regularan način”, naveo je.
Drugi aspekt, kazao je, je vezan za postdiplomski.
“I tu iz dokumenata njenih, koje je potpisala, vidimo neregularnosti. Tamo vidimo da je ona upisala postiplomski u Zagrebu, položila 10 ispita. Ko je položio ispit, to može jednostavno dokazati. Nakon toga dolazi u Sarajevo, šalje molbu u Sarajevo 1994. da nastavi postiplomski. U isto vrijeme joj u biografiji stoji da je magistrirala 1992, a u drugom izvještaju Kliničkog stoji da je magistrirala 1998. a magisterij nastaje nakon završenog postiplomskog. Iz ovog svega se vidi da njen postidlomski nije proveden kako treba i da je ona pravila maglu sa pričom o postdiplomskim u Zagrebu, a da je ovdje u Sarajevu završila neke aspekte postdplomskog i da je poslije toga izašla na magistarski, također bez regularno provedenih uslova, koji su bili neophodni u to vrijeme da se zakonski pristupi odbrani magistarskog rada”, rekao je Dizdarević.
Što se tiče doktorata, u to vrijeme, govori, nije ga bilo. Bio je postdiplomski nakon njega bi se pristupilo magistarskom i onda se u okviru pet godina trebala da brani doktorska disertacija.
“To je posebna priča. Evo sad su izašli neki dokumenti u ovom njihovom režimskom glasilu i da postoje dokumenti da je prof. Kurjak bio istovremeno i predsjednik i mentor. To je nemoguće. Ne postoji mogućnost da jedna osoba bude i predsjednik za odbranu i mentor. Odmah se vidi da je tu neka neregularnost. Ti dokumenti su mogli biti naknadni”, naveo je.
Gdje je istraživanje?
Kako je napomenuo, vjeruje da je Izetbegović zvanično branila disertaciju, ali nije to suština, tvrdi, suština je da li je ona provela istraživanje na pravi način.
“I suština je da ona čovjeka zove mentorom, a u isto vrijeme ga njena režimska glasila proglašavaju predsjednikom komisije, što je inkopatabilno. Oni su mogli napisat šta hoće. Što govori da ona nije imala mentorsku superviziju i pomoć pri izradi doktorske disertacije. Ovdje se radi o slijedećem, ona je dobila odobrenje da doktorira, i poslije određenog vremena je doktorirala, međutim, ono što je između, što daje sadržaj doktoratu, istraživanje, rad naučni itd… očito nije provela”, kazao je.
Za kraj razgovora je rekao:
“Radi se o osobi koja je jedan simbol ove dekadencije koja nam se dešava poslije rata, koja u ovim godinama doživljava vrhunac. Polahko propadaju, sporo, imaju određene moći koje ih još uvijek drže u sedlu. Ako ovakvi ko što je ona ostanu i ako taj način ostane, onda države nema”."
- Styling
#13738 Re: Sebija All about
Cini ti se da se toliko energije trosi na to. to je samo ono sto je interesantno medijima, jer nas nard mahalski voli citati traceve o bilo kome. zato meidji toliko i pisu.joe_black wrote: ↑27/05/2021 13:22Samo ne smatram zdravim to da trojka 99% energije trosi na spletkarenje i podvale, a 1% za rad na dobrobiti gradjana...Dozer wrote: ↑27/05/2021 13:17 Ne, nego realna nemogucnost zbog opstrukcija visih nivoa vlasti. Usput, nije valjda da ocekujes neke radikalne promjene za 6-7 mjeseci otkad je trojka na lokalnom nivou vlasti...?
Strah me da ne budu cak i gori od SDA iako je to tesko biti.
S druge strane, potreban je odredjeni pritisak na pravosudje da bi se pokrenula istraga po pitanju njene diplome i svega sto je uradila.
- vjeshalica
#13739 Re: Sebija All about
specijalizacija koju osporava kurjak i odbrana doktorske disetracije NIJE ISTO!
naucite osnovne stvari pa iznosite papircine njene u javnost
kurjak je milion puta objasnio da sebija NIJE SPECIJALIZIRALA KOD NJEGA i u pravu je
ovo sa doktorskom disertacijom je klasicno podmetanje nepismenim masama
osim toga sebija je ukrala Cviko rad i vratila disertaciju pocijepanih stranica prvih
- vjeshalica
#13740 Re: Sebija All about
1979 predaja diplome bila kod matere i imamo slike i bilo u skenderiji predaje diplome, a njene nema 2000tihKatarinaKosaca wrote: ↑27/05/2021 13:04 Nisu 2000 postojali telefoni sa kamerom. Tek su se pojavile, tad, digitalne kamere. Slabo sjećanje. Ali, i da je foto aparat kojem se umeću filmovi i razvijaju slike, iste moraju postojati. Vjerovatno i video
imam jos starih slika i prije 1979
ovo navodim kao licni primjer
UVIJEK je hodao profi fotograf i slikao to
gdje xe biti da njenih slika nema
smijesno!
-
meridiyan
#13741 Re: Sebija All about
Sve receno
Kurjak : Bio sam mentor Sebiji Izetbegović, ali ne u Zagrebu već u Sarajevu
Kurjak : Bio sam mentor Sebiji Izetbegović, ali ne u Zagrebu već u Sarajevu
-
meridiyan
#13742 Re: Sebija All about
Tresla se gora rodio se mis, Senadeeeee
“Ja prihvaćam činjenicu da postoje zapisnici, da je pred nas četvoro ona branila doktorat, da je taj doktorat legalan i legitiman i da je to doktorat, ali u Sarajevu. Nikada ja nisam spomenuo Sarajevo, jer nije bilo u pitanju niti jednom. Ja sam govorio o doktoratu i postdiplomskom studiju, ali u Zagrebu”,
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#13743 Re: Sebija All about
Auuuuuuuuuuu.,......Asime Asime... 
Šta će sad Senad?!
Šta će sad Senad?!
- Tesla Edison
#13744 Re: Sebija All about
Šta sam vam rekao
Motaj kablove, zaključavaj temu, kraj....
Motaj kablove, zaključavaj temu, kraj....
-
meridiyan
#13745 Re: Sebija All about
Zamrla tema odjednom
Trojka, Nenad i njegove bosnje, na aparatima

Trojka, Nenad i njegove bosnje, na aparatima
-
Johnny_x
#13746 Re: Sebija All about
Niko nije dovodio u pitanje njen doktorat, vec specijalizaciju u Zagrebu, tj. da li Sebija ima titulu ginekologa.
- Styling
#13747 Re: Sebija All about
Nista.
Sve Jasno.
Nije specjalizirala u Zagrebu, ko zna gdje je specijalizirala. Kurjak bio na odbrani doktorata u Sarajevu. Razlika ogromna. Naucite se razilkovati specijalizaciju i doktorat.
- Styling
-
meridiyan
#13749 Re: Sebija All about
Pusti mene kraju, hocel se Dinokio izviniti?
Na koncu, Kurjak naglašava da ovim razgovorom stavlja tačku na priču o obrazovanju direktorice UKCS Sebije Izetbegović.
Last edited by meridiyan on 27/05/2021 16:02, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu